2017

5.1.18

2017 uvod done 1
Možno už budem s rekapituláciou minulého roka jedna z posledných, ale keď ja si na tento typ článkov potrebujem sadnúť, popremýšľať, zaspomínať si a vyhodnotiť. Preto až dnes. Rok 2017 sa vyvynul úplne inak, ako som čakala. Teda, ja som nečakala nič konkrétne a teda určite nie to, čo nakoniec bolo. Bol to rok plný prekvapení, ale ako to už býva, nielen tých pozitívnych. Áno, tento rok sme sa s Macom vzali, ale bol to zároveň aj rok plný skúšok a náročných dní. Bol to rok, keď sa definitívne uzavrela istá kapitola môjho života, no zároveň sa otvorila nová. 

Ďakujem však za každý jeden deň. Lebo vždy som sa niečo naučila a niekam ma to posunulo. A tiež ďakujem vám, za to, že sem chodíte, že čítate tieto riadky a že mi píšete, akoby sme sa poznali roky. Veď vy mňa už roky poznáte. :)

Rok 2017 bol určite lepší ako ten predchádzajúci, ale zároveň sa priznám, že pevne verím, že 2018 bude ešte lepší. Minimálne sa o to budem snažiť. Rozhodla som sa vyriešiť jednu vec, ktorá ma trápi už dlhšie a taktiež by som chcela urobiť niečo, čo bude formovať môj život v nasledujúcich rokoch. A nie, dieťa to ešte nie je. :D Poďme ale späť k januráru 2017....

1 januar done 1
Oslavu Nového roka sme prežili v trojici a ja na antibiotikách, avšak nemôžem povedať, že by to bolo niečo katastrofálne. Strávili sme víkend na Holešoviciach / Letnej a ešte sme ani len netušili, že sa tam na jeseň budeme sťahovať a táto oblasť sa stane našim domovom. 

10.janurára však prišiel najväčší šok, keď ma Maco požiadal o ruku! Srdiečka lietali a ja som sa pár dní vznášala meter nad zemou. Keďže Maco bol za svadbu v lete, začali sme hneď plánovať a vyberať miesto. S kamarátkami som si pripíjala na naše zásnuby a porozprávala im všetky podrobnosti. :)

O pár dní nato nám však život ukázal, že šťastie je sínusoida a nič netrvá večne. Ja som odišla do Košíc, kde som strávila pár dní s rodinou, kým bol Maco mimo Prahy. Strata blízkeho človeka nás zaviedla nečakane do USA, kde sme strávili niekoľko dní.

2 februar done 1
V Amerike síce bolo ťažko, ale Maco rozhodol, že nebudeme sedieť doma a tak sme sa šli lyžovať do obrovského skiparku v Okemo Mountain Resort. Stála som na lyžiach po cca 8 rokoch! Ku koncu nášho pobytu v USA sme sa ho rozhodli vrámci možností aspoň trochu pozitívne ukončiť a pred odchodom domov sme strávili jeden deň v NYC, kde som prvýkrát navštívila Times Square (a raz veru stačí). 

V Prahe som oslávila svoje 24.narodeniny, chodila som na obedy za dievčatami a šli sme sa lyžovať do Špindlu (keď už sme na tej lyžiarskej vlne).

3 marec done 1
Marec bol podľa fotiek veľmi kávičkujúci mesiac. Chodili sme venčiť Badyho, keď Sindy išla na služobku, ostával u nás a ja som s ním chodila do lesa (a venčil on mňa haha). Plus som si obľúbila červené tiene na oči, na ktorých fičím dodnes.

Bola som dvakrát doma v Košiciach a v Rimavskej, rodinne sme oslávili Nagyikinu 70-tku (aj keď narodeniny mala 10.1.) a spolu s mamkou sme v trojici natočili maskovacie video. Moja kaderníčka Miška mi krásne zosvetlila vlasy a dostali sme sa do mojej vysnívanej podoby. :)

Zároveň sme spolu s Macom zažili jedno pracovné sklamanie a ponaučili sme sa, že každú značku tvoria ĽUDIA a ani známa firma s veľkým menom vám nezaručí korektné jednanie na úrovni ak máte dočinenia s....istým typom osobnosti.

4 april done 1
V apríli začali kvitnúť sakury, čo je moje obľúbené obdobie a som neskonale šťastná. 1.apríla sme spolu s kamarátmi oslávili v záhrade moje narodeniny. Chodila som behať a cvičiť na ihrisko ku koňom (ach, toto mi bude strašne chýbať :(), postupne plánovala svadbu a zafarbila som si vlasy na fialovo!

S Macom sme boli na pár dní na Slovensku, v Rimavskej sme oslávili Sebankove 4.narodeniny a pripravili sme mu vysnívanú dinosaurovú tortu (s matchou, to bol tiež isto jeho sen).

5 maj done 1
A je tu máj. Keďže si potrpím na tradície, tak pusa pod čerešňou na 1.mája musela byť. :) Začala som pestovať bylinky, chodili sme do centra na rande s Prahou a bola u nás na návšteve Macova sestra a tak sme ju previedli pamiatkami (boli sme napr. na hrade). 

Mala som s dievčatami krásny deň pri skúšaní svadobných šiat (ako z filmu! :)), dali si vyrobiť naše obrúčky u 27JEWELRY, nafotili sme naše zásnubné fotky a vyšla príloha EMMA SHOPPING, kde ste ma aj s fialovými vlasmi mohli nájsť. 

V Košiciach som zas po dlhom čase videla svojho staršieho brata Martinka (áno, pre mňa to bude vždy malý Martinko), ktorý oslávil svoje 21.narodeniny. 

6 jun done 1
Začiatkom mesiaca sa konalo odovzdávanie cien Bloger roka, kde som v kategórii Móda vyhrala 3.miesto a s Laurou sme sa veľmi dobre bavili. :D Namiesto diétovania (pred svadbou) sme si s Macom dávali pekne do tela burgre, vyšli naše krásne zásnubné fotky od Jonatana Jana a už sme začali riešiť kúpu bytu.

Stážovala som v Zaraguze, vyhrala surftrip do španielskeho Asturias, ktorý sme si spolu s Rebekou z Fresshion veľmi užili a ja som prvýkrát stála na surfe. Fičala som na výrazných mačacích okuliaroch.

7 jul done 1
V júli sme oslávili Sindine narodininy, klasicky, na lodičkách a dobrej indickej večeri. :) Veľmi dobre sme si uvedomovali, že náš spoločný čas v Prahe sa končí a tak bolo všetko s kvapkou sentimentálneho povzdychu. Navštevovali sme podniky, kde sme ešte neboli a obdivovali krásy Prahy. Na návštevu prišla aj Laura, tak sme zašli do Zoo, na biotop Radotín a zažili jeden ultra vtipný adrenalínový moment. :D

Začala som riešiť svoje svadobné šaty, užívala som si leto s rodinou, aj kúpalisko v Maďarsku sme dali. Spolu s Macom sme strávili pár dní u nás na chate s výhľadom na Ružín a potom sme fičali na moju druhá a Macovu prvú Pohodu! Veľký zážitok, spali sme v aute a ja som sa osprchovala v tých vlhkých sprchách. :D

8 august done 1
August sa už točil celý okolo svadby a šlo do tuhého. Riešili sme ešte posledné detaily, Sindy mi chodila pomáhať s výrobou dekorácií a pár dní pred svadbou došla aj celá naša rodina. 

Mala som tú najlepšiu rozlúčku so slobodou v Brne aj skúšku svadobného účesu. A 19.8.2017 grand final - NAŠA SVADBA

Po svadbe u nás ešte na pár dní ostal môj brat Martinko, tak sme ho vzali na Karlštejn aj Veľkú Ameriku. Boli to taktiež posledné dni so Sindy v Prahe, takže to lúčenie bolo intenzívne, definitívne sme sa rozlúčili s našim bytom na Slezskej a obe začali novú kapitolu našich životov. :)

9 september done 1
September bol zas plný balenia a návštev IKEA. Dostali sme kľúče od nášho nového bytu a mohli sa začať sťahovať. Prvýkrát sme boli s Macom v Terezíne, do Prahy sa nasťahovala Lubka, z čoho mám veľkú radosť a bola som pracovne v Paríži na veľtrhu látok Premiére Vision.

10 oktober done 1
Začiatok októbra sme strávili v Barcelone na našej Minihoneymoon, v polovici sme sa definitívne aj s našimi cca 30 krabicami presťahovali a až do konca roka žili vo veľmi náročných podmienkach. Ale jeseň to bola veru krásna aj s jej babím letom. 

Bola som v Košiciach, obľúbila si Halmi Cafe a snažila si zmeniť po svadbe meno, ale narazila som na birokratické prekážky, takže ho ešte doteraz zmenené nemám.

11 november done 1
V novembri sme mali našu druhú Minihoneymoon v Tatrách, začali sme sami rekonštruovať, čo bolo nakoniec zdĺhavejšie a náročnejšie ako sme predpokladali a zabudli sme na naše 3. výročie. :D 

V Košiciach som si užila spolu s mojou mamkou a Laurou Fashion Week, prišli ma pozrieť aj Nagyika s Papim, mamka oslávila svoje narodeniny a Maco pripravil perfektný Thanksgiving.

12 december done 1
No a december už poznáte, ale musí tu byť. Fičala som na veľkých pletených čiapkách a brázdila mesto v červenom klobúku, urobila update svojej lyžiarskej garderóby a boli sme sa lyžovať v Špindli. Stále sme rekonštruovali, objednávali si sushi na večeru, lebo sa nám nechcelo variť. 

Vianoce sme odfičali do USA. Zažila som tie najhoršie a najtesnejšie prestupy vôbec, ale moje prvé americké Vianoce boli super, veľmi americké a zasnežené. Silvester sme už oslávili doma na našom novom žltom gauči, opäť v trojici, tentoraz s Lubkou. :)

collages by me

SONGS OF 2017:

Lady Gaga - Million Reasons / Joanne
IMT Smile - Hej, Sokoly! / My Dvaja
IMT Smile - Cesty druhej triedy / S.O.S
Richard Muller - Adieu, Adele
Dara Rolins - Všetko alebo Nič / Dúha
Adam Ďurica - Dovtedy
Kryštof - Zustaň Tu Se Mnou

You Might Also Like

2 komentárov

  1. Wau skvelý rok! Aj my sme sa tento rok brali a bol úžasný, tak dúfam, že aj rok 2018 bude minimálne taký skvelý ♥

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jaaj Beka, tento tvoj blog je jednoducho naj :)

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook