WEEKLY / 8.1-4

3.9.17

36579713260_439f587171_o
August bol síce náročný, ale hlavne nezabudnuteľný mesiac. Náš svadobný. Prípravy, stresy, rodina a v náš veľký deň veľa lásky. Avšak, o svadbe to tentoraz nebude, to až o čosi neskôr :). Predtým, ako sa pustíte do fotiek mám ešte jeden fun fact. Zistila som, že som takmer celý mesiac nosila jeden outfit, no, čo narobím, fotky mi to pekne ukázali :D. 

Untitled
S babkou sme hneď 1. augusta, môj posledný deň v Košiciach skočili do Optimy na výber babkinho svadobného outfitu a potom sme zašli na obed :).

Untitled
Untitled
A mamka ma pozvala na večeru do Rosto Steakhouse! Kedysi som tam bola so svojim prvým frajerom pečená varená, haha. Teraz som ako vegán odkázaná na rizotá, ale aj tak výborné, nemôžem sa sťažovať :D.

Untitled
Späť v Prahe a hor sa vybavovať posledné svadobné dôležitosti.

Untitled
Veľmi sa teším z nových Cluse hodiniek, nosím ich každý deň! Ešte k tomu majú taký pekný názov - La Bohéme :).

Untitled
1 collage
Bola som zabookovať vegan donuty na svadbu v krásnom útulnom rodinnom podniku Donuterie :). Sú skvelé a z donutov aj interiéru cítiť lásku, ktorú do nich majiteľky vrazili. Dnes z väčšiny podnikov cítiť veľkú snahu (čo ssamozrejme oceňujeme na Instagramoch), ale duša a úprimnosť sa vytráca. A tu v Donuterii vás očarí hneď po vstupe. Ak budete v centre Prahy, choďte si tam pri prechádzke spraviť malú donut pauzičku :).

Untitled
Aaaaaa :).

Untitled
Chcem nosiť šortky celý rok!

Untitled
Moje kamošky :D.

Untitled
Untitled
Prišli rodiny, svadobný týždeň môže začať! 

Untitled
Maco ma zobral do kaviarne Kaaba na Mánesovej, kde ako študent trávil takmer každý deň. Mali sme od rána full program, ale hlad nás zahnal na raňajky cestou práve sem. Veľmi retro interiér by ma dostal do kolien pred 10 rokmi, keď som na tomto štýle vo veľkom fičala, ale stále je milý a útulný :). Nie je to kaviareň s veľkým hypom, ale keď sme tam boli, bolo tam plno. Káva so sójovým mliekom nič moc, ale raňajky ma dostali! Čerstvý chlebík s paradajkou a jarnou cibuľkou chutil ako keby mi ho pripravila babka či nagyika počas letných prázdnin. Úplne vo mne oživil spomienky, takže za toto veľký palec hore!

Untitled
Untitled
Untitled
S Macovou rodinou sme zašli na večeru do Modrého Zubu. Thajskú kuchyňu veru môžem, tak som sa tešila. Keďže si tam väčšinou dávam nejaké nudle, rozhodla som sa vyskúšať tofu massaman. Ostala som však sklamaná a Maco tiež (objednal si to isté). Netvrdím, že bol zlý, ale zo všetkých massamanov, čo som doteraz mala, bol tento najslabší, takže nabudúce opäť pad thai či curry.

Untitled
Sme sa unavili, lebo rozprávať s Vietnamcom, ktorý vie len po vietnamsky nie je bohviečo, ale dohodli sme sa. Po takmer 2 hodinách a 2 prekladateľoch :D.

Untitled
A v Špižírne 1902 ste už boli? My sme tam so Sindy zašli pár dní po otvorení a následne náš Instagram priam zasypali fotky z tohto miesta. Boli sme tam už 2x a odporúčam návštevu, teším sa, ako tam vezmem Maca.

Čo ma dostalo okrem interiéru a príjemnej atmosféry najviac je menu. Konečne podnik, kde sa ako vegáni necítite ako vývrheli spoločnosti či špekulanti prvej triedy. Na jedálnom lístku je vždy ponúknutých hneď niekoľko vegan jedál. Takto by to už malo byť všade. Nemléko do kávy je samozrejmosťou!

Untitled
Untitled
Tri dni pred svadbou som bola na skúške svadobného účesu v prekrásnom salóne Michala Zapoměla. Postarala sa o mňa veľmi šikovná Marcela, a bolo by mi ľúto, keby som s takýmito vlasmi šla rovno domov, tak sme so Sindy opäť skočili na kávu a dobroty do Špižírny 1902.

Untitled
A potom som si doma zo zvedavosti skúsila komplet look a neskôr 20 minút premýšľala ako sa dostanem zo šiat aby som ich nepošpinila....:D

Untitled
Dva dni pred svadbou som si dala ešte jeden meeting ohľadom spolupráce na blog. V mojom obľúbenom Home Kitchen. Ich kávu mám veľmi rada a obsluhu tiež. Avšak, na raňajky som sa musela uspokojiť s malým chia pudingom, pretože avokáda akurát nemali :/.

Untitled
Keď si necháte mobil na stole a nájdete tam takéto selfies :).

Untitled
Balili sme výslužky pre svadobčanov! Mali sme prekrásne TATRATEA miniatúrky s našimi menami (Slovensko) a v druhej mini fľaštičke bol maple syrup (USA). Tie Tatratea skvosty vám ešte ukážem bližšie :).

Untitled
Vyrábala som číslovanie stolov.

4 collage
V predvečer svadby sme sa vybrali na farmu Louky květ vyzdvihnúť moju svadobnú kyticu a natrhať si kvetinovú výzdobu - samozber. Bol to pre nás oboch zážitok a tiež chvíle pokoja pred svadbou, keďže piatok bol veľmi náročný.

Untitled
Untitled
Predsvadobnú aj svadobnú noc som strávila v hoteli v Tančícím domě. Tú predsvadobnú so Sindy a tú svadobnú už s manželom :). Síce sme sa dostali na izbu až okolo 22.30, dali sme si ešte fľašku vína, rozprávali sa a oddychovali po ťažkom dni.

Untitled
Hore ruku, kto miluje hotelové raňajky? :D

Untitled
A 19.8.2017 sme sa vzali! :) 
Viac až s oficiálnymi fotkami, ale môžete mi dať vedieť, čo všetko by vás zaujímalo.

12 done
Na kvety od Louky Květ by som sa mohla pozerať donekonečna! Zo svadby sme si ich zobrali domov a robili nám radosť ešte niekoľko dní.

10 done
13 done

0 collage
Pár dní po svadbe u nás ostal aj môj brat Martin. Vidíme sa dosť málo, žije v Londýne a tak bolo skvelé, že sme po svadbe mali aj s Macom zopár spoločných chvíľ.

Untitled
Untitled
Martina sme zobrali na Veľkú Ameriku - aby nás pofotil. :D :D :D Ale nie, isto to tak vyzerá, ale nechali sme ho, nech si užije tú nádheru a tiež sme mu to zdokumentovali.

Untitled
Untitled
A cestou sme šli už aj na Karlštejn. Aby som teda vysvetlila svoj teplákový outfit, boli sme doma, šli na nákup a cestou sme sa rozhodli pre túto kultúrnu vložku. Ešte dobre, že tie veci od slovenskej značky Lull sú také univerzálne :).

Untitled
5 collage
Krásavci moji.

Untitled
Untitled
Ťuťu muťu.

16 done
Na Chodove sa otvárala nová predajňa C&A a my sme ju mohli vidieť medzi prvými. Bola to tak naša prvá akcia, na ktorú sme išli ako manželia, čo bol veľmi príjemný pocit. Dali sme si ovocné smoothie, pozreli jesennú kolekciu (ja som si aj niečo kúpila) a uviazali sme si (ok, ja som viazala, Maco fotil, ale tak spoločná práca, nie?) kyticu s bavlníka a eukalyptu! Pomáhali dievčatá z kvetinového ateliéru Provoní a za mňa to bol krásny detail celého eventu.

14 done
Untitled
Do tejto kytice som si ešte doma napichala pierka zo svojej svadobnej, takže ju veru tak skoro nevyhodím! 

20 done
Lúčime sa s Jiřího z Poděbrad, s ružovým vínom (2x2 deci za 40 Kč :D). 

Untitled
23 done
Maj sa krásne naša 29-tka! :) Najkrajšie roky, len tie najlepšie spomienky. 

Untitled
Konečne mám tú sukňu, ktorú som tak dlho chcela! Myslím, že mám nový obľúbený outfit.

Untitled
Sindy mala rozlúčku aj s kolegyňami z práce - v bare v Žižkovskej veži. A boli sme pozvaní aj my s Macom :).

Untitled
Cez víkend sme zas zašli so Sindy na našu poslednú spoločnú blogerskú akciu - otváračku obrovského Tezenisu na Chodove. Táto premena predajne a celý svetlý dizajn sa mi páči omnoho viac ako tmavá stará verzia, takže super.

3 collage
Avokádové nohavičky? Akože ánoooo.

6 collage
Na večeru s poslednými svadobčanmi, čo sa zdržali v Prahe :).

Untitled
Pondelok, deň pred odchodom Sindy z Prahy a prechádzka po našom okolí. Chceli sme navštíviť staré miesta ale nakoniec mi Sindy ukázala Grébovku, kde som bola prvýkrát a padala mi sánka.

Untitled
2 collage
Untitled
Odteraz je toto v Prahe povinná jazda! Lepšie ako centrum, fakt!

Untitled
Untitled
Untitled
Takže ešte raz, Havlíčkovy sady - Grébovka. Choďte tam ak ste doteraz neboli (ako ja).

Untitled
Ráno, keď odchádzala Sindy z Prahy, sme si skočili po raňajky do Donut Shopu. Ja som zvolila vegan peanut butter a Sindy lemon meringue. Aj keď to bolo také pohodové, ja som už vo svojom vnútri mala takú nervozitu, smútok, sentiment...

Untitled

August 2017 / photos on my iPhone7 a Olympus Pen 

You Might Also Like

5 komentárov

  1. Tieto príspevky sú moje obľúbené! Z toho všetkého jedla mi začalo škvŕkať v bruchu :D vyzerá to všetko vážne super.
    A veľmi sa teším na vaše svadobné fotkyy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Byla jsi krásná nevěsta! :) Fotky jako vždy dokonalé.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. perfišácky weekly post, milujem každú jednu fotku! :) žiariš psokojnosťou, nádhera dívať sa na to ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tieto články od teba vždy milujem! Na každú fotku so sa kukala tak dlho, že už prešla pól hodina :D. Je nádherné vidieť, ako žiariš radosťou, takou tou úprimnou. Vidno, že si šťastná, spokojná a milovaná a to, keď vidím na ženách, som z toho neskutočne paf! Veľa šťastia prajem :)

    LEUSLIFESTYLE

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook