WEEKLY / 7.1-4

10.8.17

13 done
Viem, že júl je už za nami, ale až teraz sa mi podarilo spracovať všetky fotky. A že ich je veru dosť :). Druhý letný mesiac bol veľmi fajn, aj keď prípravy na svadbu neustáli a dokonca sa mi snívalo aj niekoľko nočných môr, že niečo nevyjde podľa mojich predstáv. Ale práve preto verím, že vyjde. Inak som bola aj doma, v Košiciach a užila si kopec srandy so Sebankom. Už viac nepíšem, fotky tentoraz fakt povedia viac.



1 done
Tatratea už u nás nemôže chýbať na žiadnej oslave ani rozlúčke :).

Untitled
Sindy oslavovala začiatkom mesiaca narodeniny! Nemohli sme vynechať tradíciu - lodičky. A síce nás bolo od minulého roka o polovicu menej, zabavili sme sa aj v trojici :). 

8 done
12 done

10 done
Untitled
11 done
Untitled
Untitled
Po lodičkách nás Sindy pozvala na večeru do indickej reštaurácie. To už sa k nám pridal aj Maco. Indické jedlo mám fakt rada a toto robili Indi, ktorí nevedia ani slovo po česky, takže autenticita bola zaručená. Čiže aj to no-spicy bolo tak spicy, že som zapíjala vodou každé druhé sústo :D. Ale aj napriek tomu, moje batátové kari bolo výborné!

Untitled
Pred Pohodou sme skočili s Macom aj do Košíc. GPS (Waze) nás stále dovedie do finálnej "destinácie" tými najzaujímavejšími cestami a tentoraz sa nám naskytol aj takýto čarovný pohľad.

17 done
Košice! 

18 done
V Košiciach chodím veľmi rada do Schalkházu. Majú tam totiž mandľové mlieko, neúčtujú si zaňho majetok a bezproblémov mi spravia aj ľadovú kávu. Kiežby to tak bolo aj inde. Aj mamka je tu spokojná, takže spolu chodíme už iba sem :).

15 done
Naša chata :). Doslova ako na dovolenke. Keď svieti slnko, je to tam priam dokonalé.

Untitled
16 (2) done
Výborný cuketový koláč, naša nová domáca košická klasika.

Untitled
Západ slnka. V odraze vody :).

Untitled
Po návrate z Pohody som sa musela vrátiť k plánovaniu svadby a jeden deň som sa venovala svojmu looku. Skočila som do salónu Michala Zapoměla aby som si dohodla termín skúšky svadobného účesu. Nové priestory salónu v Karlíne ma dostali, kaderníctvo má aj vlastnú kaviareň. A síce som pomerne dlho čakala, čas som si skrátila ľadovým matcha latte, ktoré bolo (skoro) také dobré ako to moje domáce!

Untitled

Hneď potom som sa svižným krokom presunula do Make-Up Group, kde mi majiteľka Elena Bassarab našla vizážistku na svadbu. Je ňou beauty blogerka a absolventka kurzu líčenia (u Make-Up Group) Karolína Ondrašíková. Hneď sme sa pustili do líčenia, ktoré zdokumentoval Karolínin priateľ, za čo ďakujem! 

_DSC4179
_DSC4151
18 (2) done
_DSC4185
_DSC4134
_DSC4198
A voilá, výsledok!

Untitled
Cestou domov som sa na seba stále pozerala v odraze okna, až sa na mňa jedna pani začala pozerať tiež, čo bolo zvláštne, tak som jej vysvetlila, že som bola na skúške svadobného make-upu :). Našťastie, bola veľmi milá a ešte ma aj pochválila.

Untitled
So Sindy sme jeden piatok skočili na masáž a po nej pokecať :). Skočili sme do môjho obľúbeného Home Kitchen. Zbožnujem ich domáci chlieb s rozmarýnovým olejom! Namiesto vínka sme vyskúšali "Tymian spritz", ktorý bol veľmi osviežujúci a celkovo ma baví trend týchto spritzov, mala som už aj bazový :).

6 done
Untitled
Zbožňujem sa s Macom len tak prechádzať uličkami Prahy. Nedarí sa nám to tak často a o to viac si to užívam. Naposledy sme po prechádzke navštívili vegetariánsku reštauráciu Lehká Hlava, kde sme sa chystali už veľmi dlho, ale takmer stále majú plno!

3 done
4 done
Ako predjedlo sme si dali guacamole s nachos, a síce to bolo mňam mňam, ešte nikde sa mi nestalo, že by som sa nesťažovala na malé množstvo guacamole. Stále ho doslova škrabeme z mištičky.

Untitled
Maco si dal ako hlavné jedlo vegan burger a ja raw špagety s hubovo-paradajkovou omáčkou. Moje jedlo bolo dokonalé! Ešte teraz si naň spomínam a malo jedinú chybu - porcia mi prišla malá :D. Dokonca si v Lehkej Hlave vyrábajú vlastný vegan parmezán, z čoho som odpadla!

5 done
Maco :).

Untitled
Untitled
collage 1
Pracovné "svadobné" víkendy s Macom.

Untitled
Untitled
Maco musel ísť na služobnú cestu a tak som sa vybrala do Košíc. Padlo mi dobre stráviť nejaký čas s rodinou. Pred odchodom sme ešte skočili so Sindy do kaviarne Cathedral Café. Je to kľudné miesto v samom centre Prahy. Nádherná teraska, na ktorej by som vedela sedieť hodiny a pokojne by som na nej aj nejakú reklamu natočila. Namiesto kávy sme si dali Aperol Spritz, keďže nemali žiadne rastlinné mlieko, ale na Instagrame povedali, že najbližšie už tam bude :).

21 done
Táto fotka mala na Instagrame aj Facebooku veľký úspech, na Instoši je po zásnubnej foto hneď druhá najpopulárnejšia. A ja sa ani nečudujem, moja mamka je hviezda jasná! :) Inak všetkých pozdravuje :).

collage
Ako stále, selfie v detskej musí byť.

20 done
S Laurou! :) Inak v tento deň, presne mesiac pred svadbou, čiže 19.7. som si vyzdvihla svoje svadobné šaty.

27 done
Bu!

24 done
Tie mihalnice a líčka.

Untitled
Untitled
Jeden horúci deň sme boli v Maďarsku na kúpalisku v Tiszaújvárosi. Ako správni Košičania, keďže u nás bohužiaľ žiadne poriadne kúpaliská nie sú.

28 done
22 done
Untitled
Raňajky na teraske s rodinou. To mám najradšej.

Untitled
Vidíte tú čistú vodu??? :O

23 done
Untitled
S mojou kamarátkou Lubkou sme po dlhom čase konečne strávili niekoľko hodín spolu. Zašli sme do Clematisu, kde som bola prvýkrát a ochota nášho čašníka ma dostala. Dokonca nám pripravil aj prekvapenie na účet podniku! Ďakujeme krásne a prídem znova! :) Aj keď je otázne, či sa potešia, keďže som asi dosť náročný zákazník (Prosím, rastlinné mlieko máte?).

31 (2) done
Prázdniny v Rimavskej Sobote sú nadovšetko. Tentoraz boli síce krátke, ale iné, pretože sme išli so Sebanom prvýkrát sami do Rimavskej autobusom! Prekvapilo ma, že to bolo až nadmieru super a bezproblémov sme to zvládli. :)

Untitled
Novinka na záhrade - hojdacia sieť. Aj by bola pohoda, ale malá zloba po mne stále skáče, tak raz sme sa doslova prekotili na popadané slivky na zemi :D.

29 done
Tekvica pre pána!

Untitled
Košík plný bazalky veľkej ako moje dlane! U Nagyiky rastie všetko ako z vody, doslova zázračne :).

30 done
Tieto západy slnka sledujem už viac ako 24 rokov a stále ma bavia. Stále viac.

You Might Also Like

5 komentárov

  1. božinku, prekrásne fotky! :O :) tá vaša chata musí byť ako z rozprávky, dokonalé miesto na únik zo sveta! a inak je ozaj pravda, že GPSka vždy nájde najneobyčajnejšie cesty... :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ako vidím, tak si si júl poriadne užila! Krásne fotky <3
    WITH GREY WOLF

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nemyslím si, že bys s tím rostlinným mlékem byla nějak náročná, měli jsme tu návštěvu z Anglie a já i oni jsme byli docela překvapení, že v Praze ani v "dražších" podnicích žádné nemléko nemají.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Moje olbľúbené na blogu! V ružových plavkách ti to veľmi pristane. Už som videla aj modrú variantu na nejakej blogerke, ale ružová je ružová.
    Líčenie na svadbu je perfektné, už sa neviem dočkať keď uvidíme fotky zo svadby.

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook