MUST HAVE FALL/WINTER 2017/2018 + AKO NAKUPOVAŤ S TIPLI.SK

14.8.17

MUST HAVE FW2017ˇ18 final

Nerada si pripúšťam, že leto čochvíľa skončí (aj keď tento rok to bolo s horúcimi dňami trochu sklamanie) a plánujem si užiť zvyšné týždne naplno. Avšak, premýšľala som už, čo budem robiť na jeseň a po čom sa pomaly obzerať. Som totiž rada pripravená! Kvôli svadbe sme mali posledné dni viac výdavkov (viem, žiadne prekvapenie :D) a ďalšie nás čakajú, pretože sa na jeseň budeme sťahovať a zariaďovať nové bývanie! A na to sa neskutočne teším. 

Keď mám chvíľu voľna, rada si prezerám weby s nábytkom a interiérovými doplnkami, premýšľam, ako si byt zariadime a čo všetko budeme potrebovať. Niektoré veci budú nevyhnutnosťou, inými si splníme dlhoročné sny. Preto som rada za nový cashback portál Tipli, ktorý vám za každý nákup cez internet vráti istú časť peňazí. Nákup cez Tipli funguje doslova banálne, po registrácii vidíte, ktoré e-shopy sú v ponuke a tiež aké veľké percento z nákupu vám bude spätne vyplatené. Následne sa cez Tipli prekliknete do e-shopu a postupujete v nákupe krok za krokom podľa jeho pravidiel. Na vyplatenie má Tipli 48 hodín, ale ja som si včera kúpila šaty na Asose (bola nedeľa) a peniaze som mala späť do 2 hodín :).

1. thick wool blanket / Začnem bývaním! Po thick wool deke túžim už dlhšie a existuje lepšia príležitosť na jej kúpu, ako nové bývanie? Zabaliť sa do nej na jeseň s teplým čajom, zapáliť sviečku a čítať knihu. Toto chcem. Veru áno. Ideálne v svetlej krémovej farbe.

2. macramé wall hanging / Takúto krásnu macramé dekoráciu som chcela vyrobiť už na svadbu, ale ono je to trošku náročnejšie ako sa zdá. Nechám si to na tie upršané jesenné dni. Neviem, či sa mi podarí až takáto luxusná verzia, ale niečo jednoduchšie isto zvládnem. Potom zavesím na stenu a budem sa vytešovať.

3. braided hairstyle / Tento zapletaný účes ma baví celé leto a myslím, že na jeseň to nebude inak. Je Veľmi praktický, zládnem ho za pár minút a vyzerá dobre aj 2-3 dni. Natočím vám aj video, aby ste vedeli ako na to!

4. feather crown / Kto nepozná tvorbu od Čarbičkovej akoby u nás ani nebol. Ja som sa úplne buchla do jej pierkových koruniek a keď som si ich na Pohode vyskúšala aj naživo, bolo jasné, že sa stanem majiteľkou aspoň jedného krásneho diela. 

5. occasion dress / V októbri ideme do USA na svadbu! Bude úplne iná ako tá naša, z toho, čo zatiaľ viem, tak taká typická americká. To potrebujem nejaké šaty však, a na príležitosť tohto kalibru vlastním iba jedny šaty - svoje svadobné. A tie si, samozrejme, nemôžem obliecť, či? Na Asose som objavila značku True Decadence, ktorá ma veľmi baví. Napríklad na tú americkú svadbu zvažujem tieto červené. Značka má aj petite sekciu, čo ma teší, lebo mne je väčšinou všetko dlhé. Prezradím vám, že aj svoje popolnočky som našla práve tu. Tipli naviac vracia z prvého nákupu na Asose viac ako 7%, takže som ich mala aj o čosi lacnejšie.

6. mint sofa / Mojim veľkým snom je vlastniť toto kreslo Strandmon. Je to pre IKEA už celkom ikonický kúsok a má ho pomerne dosť ľudí. Ale sedí sa na ňom ako v nebi a síce nemám rada veci, ktoré má každý, v tomto prípade vravím, že načo vymýšľať, keď je niečo proste dobré. Ale namiesto tak populárnej žltej (ktorú som tiež zvažovala) sa prikloním k mojej obľúbenej mintovej. Budem v tomto kresle sedieť a lebediť, prikrytá thick wool dekou a budem veľmi spokojná.

7. carpet / Koberec je výrazný prvok interiéru, ktorý dokáže s útulnosťou a vyžarovním izby spraviť veľmi veľa. Budeme mať dve izby a ja sa rozhodujem medzi vintage červeno-oranžovo-bordovým kobercom a jednoduchým ale zaujímavým čiernom-bielym vzorovaným. Práve ten na obrázku sa mi fakt páči a obchod, ktorý ho ponúka je práve aj na Tipli, takže po nákupe by sa mi nejaké peniažky vrátili :).

8. strobing liquid / Milujem strobing! Nádherne rozjasní tvár, zakryje únavu, pleť doslova rozžiari. Keď som tvrdila, že ma veľmi baví strobing tyčinka od Maybelline, ešte som nemala v rukách (ehm, na tvári) ich nový tekutý rozjasňovač. V svetlejšom odtieni ho používam každý deň, aj vtedy, keď si nedám žiadny make-up. Fakt skvelý pomocník, ktorý budem rada využívať aj naďalej.

9. espresso machine / Kávu som sa naučila pravidelne piť v práci a odkedy máme doma v Košiciach espresso mašinku, so zalievanou "nesskou" to na mňa ani neskúšajte. Dobrá kvalitná káva dokáže spraviť všetko krajším. Tu v Prahe ešte espresso mašinu nemáme, ale je na prvých priečkach můjho wishlistu. Premýšľala som nad kapsulovou možnosťou, ale asi sa nakoniec prikloníme ku klasickejšej verzii, kde si sami dáme namletú kávu. Nepotrebujem nič veľké, komplikované ani drahé, už dlho s Macom obaja snívame o kávovare vo vintage dizajne. Mne sa teraz straaašne zapáčil De´Longhi Icona Vintage. V olivovej / army green farbe je priam dokonalý, ale farebne by sme šli skôr do neutrálnejšej krémovej, ktorá mi tiež príde nádherná, no nie? Našla som ich na Mall a cez nich vám Tipli vráti v priemere 3% z nákupu, podľa toho, čo kúpite :).

10. honey balayage / Dlho som nad tým premýšľala, na jeseň si dám o niečo tmavší odtieň vlasov. Síce sa v tejto blond - šedej cítim super, vlasy sa mi začali hrozne lámať a už im nepomáha vôbec nič. Takže trošku menej námahy by im prospelo. Už si ich ani nefúkam, žehlím max. 2x do týždňa, ale očividne si potrebujú oddýchnuť. Zmena je dobrá a už sa na ňu aj teším.

11. honeymoon / Každý sa nás pýta, kam ideme na svadobnú cestu. A ja zatiaľ odpovedám, že nikde, lebo sme nič nenaplánovali. Určite nepôjdeme na svadobnú cestu hneď po svadbe, skôr chceme ísť na dlhší trip, ako pred rokom a pol do Thajska. Mojím snom je Maroko, odkedy som si prečítala príbeh Maliky Oufkir, veľmi ma láka. Keby sme mohli aspoň pár nocí stráviť v prekrásnom Le Riad Jasmine, bola by som šťastím celá bez seba!

12. ring addict / Do oblečenia moc neinvestujem ale viete, že peknému šperku neodolám. Najnovšie som sa zamerala na českú šperkárku Kateřinu Sochorovú a jej Kat.Jewelry. Ok, dizajn nie je nijak prevratný, pri niektorých kúskoch mám pocit, že som ich už niekde videla, na druhej strane ma teší, že tento štýl šperkov robí aj niekto u nás doma. Zaostrujem hlavne na tento cross ring v ružovom zlate. Budem mať meniny a aj Vianoce budú....:)

13. clean scent / Parfémov mám momentálne dosť, ale raz sa minú, však. A to bude ten moment, keď začnem ovoniavať nové možnosti. Som veľmi zvedavá na vône Clean, z ktorých je teraz mnoho ľudí odvarených a niečo mi hovorí, že na to bude dobrý dôvod. 

14. ruffles / Mám také silné tušenie, že sa u mňa rozbehne volánová mánia. Už sa začala a bude iba gradovať. Keď ono volány sú také ženské, romantické ale stále vedia byť v istom smere čisté a minimalistické. Už som si zadovážila mikinové šaty s volánovými rukávmi a neviem sa dočkať, ako ich odpremiérujem (doma to už stihla moja mamka :D) Jediná nevýhoda volánových rukávov je, že ich nenatrepete do žiadnej bundy, no ale s tým už nič nenarobíte.

15. interior design / Na toto sa fakt veľmi teším! Na zariaďovanie nášho bytu s mojim už manželom. Doslova nová etapa, nový začiatok :).

collage by me, picture sources by each brand

You Might Also Like

8 komentárov

  1. O tipli som už niekde počula, ale ešte popravde neskúšala. Tak možno na to mrknem...
    A už sa teším na články o bývaní. Určite to bude parádny počin:)
    K vlasov, mne sa teraz tvoje vlasy veľmi páčia, ale chápem, že asi sa to nedá donekonečna barviť a riešiť veci okolo toho. Každopádne hnedá so svetlou ti určite idú, takže go girl!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tipli používam pravidelne a už som našetrila nemalé peniažky! :) Najmä pri väčších položkách sa to oplatí...
      Inak o tom kresle z Ikey snívam tiež, je krásne! :)

      Odstrániť
  2. Ahoj Becca, úprimne, ten kávovar si nekupuj, podobný sme mali v práci pred pár rokmi, stále sa kazil, bol hneď hnusne špinavý po pár použitiach, no des, to už radšej zalievanú nessku ako toto. A k tým kávovarom s kapsulami - nielenže sú tie kapsule otrasne drahé, ale sú navyše z nerecyklovateľného plastu a úplne zbytočné, lebo to isté si vieš spraviť aj sama, bez vyhadzovania peňazí a znečisťovania planéty, najlepšie v "kotyogó" kávovare ako pravá Talianka a navyše potom tú použitú mletú kávu môžeš používať ako peeling tela a tváre pri sprchovaní, to je 2 v 1 :-)
    Veľa úspechov prajem!
    Patri

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tipli je skvelé, predtým som používala Refundo ale vôbec som sa na to nemohla spoľahnúť. Vždy tam bol jeden problém za druhým. S tipli ale zatiaľ ide vsetko hladko a odmeny mi skutočne aj vyplatili :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pekny wishlist! coffee machine a tie cervene saty by som brala vsetkymi dvadsiatimi :)urcite do nich chod budes hviezda.neber to vyryvacne ale ako to ze mas znicene vlasy ked este prednedavnom si ochkala ake su uzasne tie masky maria nila a ako ti zlepsili kvalitu vlasov.pytam sa to preto, ze mi odvtedy figuruju na mojom wishliste len sa mi zdaju fakt drahe a nijak zvlast lahko dostupne..tak son teraz mierne zmatena.inac sa neviem dockat svadobneho postu a tiez noveho domova.prajem vela stastia v tychto novych zivotnych vyzvach
    Alica

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Veľmi rada som si prečítala tvoj článok aj o tom, čo si o každej tej jednej veci myslíš :) V niečom si ma aj inšpirovala napr. v tej deke :D :) To kreslo z Ikei je brutálne, len je dosť veľké a ku mne na byt veru neviem kde by som ho dala :/ no na fotky super :D Držím palčeky v zariaďovaní! Nie je nad to mať byt zariadený podľa seba :)

    Desire fashion blog

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ohľadom macramé wall hanging sleduj na IG @reformfibers má veľa inšpirujúcich videii ☺ a želám všetko dobré pán a pani Wechsler

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Na kreslo sa chystám aj ja a rozmýsľam medzi tou tyrkysovou a sivou, je fakt strašne pohodlné, takže za mňa skvelý výber. Určite sa prikláňam aj k balayage, vyzerá to strašne pekne a z času na čas je super zmeniť a uľaviť vlasom.

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook