2016

2.1.17

2016 done
Nemyslela som si, že budem rada, keď sa nejaký rok skončí. Že budem očakávať niečo ako ,,očistu" s príchodom nového roka. Ale priznám sa vám, tento rok bol zvláštny, v mnohom ťažký. A to aj napriek tomu, že som prvýkrát navštívila rovno dva nové kontitenty, takže čo sa cestovania týka, bol to môj najlepší rok. Takisto mám zdravú rodinu, sama som zdravá a mám milujúceho partnera, za ktorého môžem "tam hore" ďakovať každý deň. Mala som milión dôvodov byť šťastná a ja som aj šťastná bola. Nechcem tvrdiť, že nie, pretože naozaj, keď sa obzriem späť, nemôžem povedať nič zlé (veď to sami zistíte, keď si prejdete každý mesiac). A napriek tomu som sa (po psychickej stránke) necítila byť úplne v top forme. Chýbala mi akási ľahkosť, ktorej som kedysi mala na rozdávanie, nevedela som sa tešiť ,,len tak", pretože s tou radosťou som si uvedomila, koľko nespravodlivosti sa deje okolo. Až príliš často sa okolo mňa diali veci, o ktorých nerozhodujeme a nedokážeme ich ovplyvniť a tá bezmocnosť ma strašila. Zrazu som mala pocit, že nemôžem ovplyvniť už vôbec nič, čo samozrejme nie je pravda. Brala som si k srdcu a ťažko som prežívala udalosti, ktoré sa ma takmer vôbec netýkali, ale nevedela som to ovplyvniť. Zároveň som si vďaka tomu uvedomovala, ako výborne sa mám, že moje malé problémy a veci, na ktoré občas dudrem a som kvôli nim smutná sú hlúposti, ktoré sa sa buď dajú jednoducho vyriešiť alebo ich riešiť vôbec netreba. 

Napriek tomu bol rok 2016 v mnohom jedným z najlepších. Ako som spomínala, navštívila som 2 kontitenty po prvýkrát, videla a zažila mnoho nového. Práve na cestách som aj pri obyčajnom nadýchnutí miestneho vzuchu cítila, že vdychujem šťastie, slobodu, radosť. To, čo mi doma, hlavne keď som sedela v kancelárii za počítačom, chýbalo. Takisto sme boli po rokoch na rodinnej dovolenke v Chorvátsku, kde to úplne milujem! S Macom sme sa stali vegánmi, v lete som cvičila a bola som fakt spokojná so svojou postavou (konečne, haha). Malý Sebastian je stále väčší, múdrejší, už aj chodí do škôlky a ja som rada, že som doma na Slovenku strávila dosť času a bola pri svojej rodine. 

Keď som rok 2015 nazvala ,,zmenou", tak rok 2016 je určite POKORA. A tú si beriem aj do ďalšieho roka, ale s dávkou ľahkosti, ktorú som minulý rok niekde nechala. Chcem menej ,,riešiť", brať veci tak ako sú, netrápiť sa tým, čo nevyšlo, ale naopak, tešiť sa z toho, čo sa podarilo. Do roku 2017 vstupujem s otvorenou mysľou a pozitívnymi vibráciami. A ak bude ku mne taký dobrý ako rok 2016, budem vďačná a hlavne to budem vidieť a užívať si každú chvíľu naplno :).

1 January 2016
Január sme privítali v početnom množstve, takže sa začal sľubne. Jediné, čo si však pamätám zo zvyšku mesiaca je to, že som iba chodila do práce a cez víkendy pracovala tiež, aby som mohla vo februári totálne vypnúť. A skoro by som zabudla, do toho sme sa ešte stihli presťahovať a mala som stránku v Eve, čo bol jeden z mála highlightov mesiaca :D.

2 February 2016
Zato február bol najlepším mesiacom v roku! Celý sme ho strávili v Thajsku. Bola to moja prvá cesta do Ázie a zároveň naša prvá veľká spoločná dovolenka a mňa úplne dostala. Dodnes z nej čerpám, dokonca mám pocit, že ma v niečom zmenila a mám chuť sa vrátiť. Oslávili sme tam Valentína aj moje 23.narodeniny. Ochutnali sme množstvo jedál, každý deň sa napchávali čerstvým mangom a pili kokosovú vody na litre. Navštívili sme Bangkok, Chiang Mai a Koh Lantu. Videli sme tie najkrajšie pláže, ktoré boli poväčšine prázdne, spoznali sme novú kultúru, nové chute, nové vône a strávili deň v džungli so slonmi. Thajsko je rozhodne mojou srdcovou záležitosťou a síce chcem ešte navštíviť mnoho miest, sem sa raz vrátim. 

Cestou späť sme ešte strávili deň v Miláne počas MFW, ale ten šiel mimo nás. Teda mimo mňa. Maco sa do toho vžil a nakupoval jedna radosť :D.

3 March 2016
Návrat do práce v marci bol ťažký, čo si budeme hovoriť. Aj napriek tomu bol však tento mesiac pekný. Prvýkrát ma prišli do Prahy navštíviť mamka so Sebastianom! Bolo to skvelé, hoci s malým Sebanom aj trochu náročné. Nejaké extra prechádzky po Prahe sa nekonali, ale dali sme Václavák, Orloj aj obed v Home Kitchen, takže super :). A hlavne, že sme boli spolu. O pár dní na to bola Veľká Noc, tak sme zas išli my s Macom do Rimavskej Soboty.

4 April 2016
Apríl mám rada, pretože vo vzduchu už cítiť jar. Začiatkom mesiaca sme si strávili predĺžený víkend v Berlíne, s oneskorením som oslávila svoje narodeniny s kamarátmi, kúpili sme záhradný nábytok na terasu a koncom mesiaca zas Seban sfukoval 3 sviečky, tak pri tom som nemohla chýbať.

5 May 2016
Máj bol veľmi milý mesiac. Všetko kvitlo a vonku už bolo teplo. Maco mi zbieral orgovány, ktoré potom rozvoniali celý dom. Začínali sme si užívať našu vynovenú terasu a postupne sme ju skrášľovali. Začala som fičať na matcha latté, čo mi vydržalo dodnes a na chvíľu som zabehla aj do Košíc, kde sme so Sebanom liezli na preliezkách a chodili aj s mamkou na prechádzky. S Macom sme boli na otočku v Špindlerovom Mlýne na rodinnú oslavu a ja som po večeroch začala pomaly behávať. A tiež sme vlastnoručne upravili našu záhradu, zasadili trávnik a prvé týždne sme ho aj svedomito polievali :D.

6 June 2016
V júni už bolo pekne teplo, večery sa predlžovali a víkendy boli ideálne na prechádzky. Tak som zbierala kvety do váz, behávala v našom okolí a cvičila na našej záhrade. S dievčatami v práci sme už vyhľadávali reštaurácie na obedové pauzy s terasou, aby sme si užili trochu čerstvého vzduchu. Maco oslávil narodeniny, vyhral Cannes Lions a odletel na festival do Cannes, tak som na chvíľu zašla domov, opálila sa na Ružíne a napchávala sa čerešňami. Na konci mesiaca sa tiež skončila moja ročná stáž v L´Oréal (fotka dole vpravo je presne z posledného dňa).

7 July 2016
Moje ozajstné leto mohlo začať! Stretávala som sa s kamarátkami, na ktoré bolo predtým menej času, pila som kopec Aperol Spritzu, Foly oslávila narodeniny v Riegračoch, opekali sme, Maco robil vegetariánske burgery, chodili sme na prechádzky, začali sme bicyklovať popri Berounke a niekde tu sme sa dali na vegánsku stravu. 

8 August 2016
V júni som v Prahe chodievala behať, do toho som aj dosť cvičila, jedla viac menej hlavne zeleninu a ovocie a prinieslo to výsledky, pritom to nebolo nič nútené, tak som to cítili a veľmi som sa z toho tešila. Po 4 rokoch prišiel Damien Rice opäť do Prahy a ja som zobrala Maca na koncert, nech máme spolu romantiku pri jeho piesňach. Bolo úžasné ho znova počuť! :) S rodinou sme išli na veľkú dovolenku do Chorvátska a bolo to skvelé. Zbožňujem Chorvátsko a byť tam po toľkom čase...celkom som to prežívala. Jedli sme čerstvé figy, pili vínko a do noci som sa rozprávala so svojim starším bratom, s ktorým sme sa videli po naozaj veľmi dlhom čase. Seban mi zas cez deň nedal ani minútu voľna, stále sme sa hrali. Ako mamka povedala, ona ho tam iba kŕmila a dávala ho spať :D.

9 September 2016
September bol našťastie ešte stále veľmi teplý, tak nám predĺžil leto. Zašli sme s Macom na Vyhlídku Máj, Nagyika, Papi, mamka a Seban za mnou prišli do Prahy, zašli sme do mesta, Papi sa realizoval u nás na záhrade, Seban sa hral na požiarnika a ja varila som pečenú tekvicu. Bolo tak skvelé, že tu boli! Po dlhom uvažovaní som si skrátila vlasy a bolo to najlepšie rozhodnutie. S Macom zamierili na Slovensko, v Poprade sa konala Tatratea party a tak sme to spojili aj s víkendom v Tatrách.

10 October 2016
V októbri som myslela hlavne na náš výlet do USA. Fakt som sa tešila a prežívala som to. Pozerala som Gossip Girl a filmy natočené v NYC. Zašla som do Košíc aby som videla rodinu a vybavila si veci pred cestou. V Prahe sme piekli tekvicu, vymýšľala som recepty a prekvapovala Maca. Mňa zas on prekvapil novým matracom, na ktorom sa spí ako na obláčiku. Chodili sme na prechádzky a zbierali gaštany. A tiež som pred odchodom ešte stihla Designblok.

11 November 2016
November patril USA. Bola to moja prvá cesta do Ameriky a ja som sa veľmi tešila. Hlavne na New York City (Day 0-1 a Day 2), o ktorom som snívala snáď od 6-tich rokov. Tie 3 dni boli pre mňa nezabudnuteľné, neskutočne ma nabili endorfínmi, šťastie a radosť ma zaplavovali na každom rohu. Väčšinu času sme strávili v nádhernom jesennom Connecticute a pozreli sme aj Boston. Po Amerike som mala potrebu ísť domov do Košíc, kde som strávila posledné jesenné dni a oslávila s mamkou jej narodeniny :).

12 December 2016
A december. Hneď 1.12. sme s Macom vyzdobili dom. Mali sme stromček, adventný kalendár aj svetielka. Snažila som si vychutnať vianočnú atmosféru čo najviac, ale chýbala mi rodina, pretože som zvyknutá byť s nimi aspoň od 20.12. Darčeky sme nakúpili ešte v USA, ale venovala som sa ich baleniu, vyrábala som pohľadnice, počúvala koledy, Maco piekol...a samozrejme som vyrábala DIY darčeky! Takže advent v Prahe nebol vôbec zlý :). Tento rok sme na Slovensko vyrazili až 23.12., ale aj tak sme si sviatky doma užili. Štedrý deň v Rimavskej Sobote, mnoho darčekov (hlavne pre Sebana), koláče a sneh! 

V Košiciach sme mali stredoškolské stretnutie po 5 rokoch a na prekvapenie všetkých to bolo vážne super! Až tak, že som odvtedy pod paplónom s liekmi a teplým čajom :D. Silvester sme teda oslávili v pokoji doma pri filme, Človeče nehnevaj sa!, Tatratea a výborným jedlom, čo pripravil Maco. A dobre bolo aj tak! :)

Prajem vám Šťastný nový rok 2017! Nech je lepší ako ten predchádzajúci, nech sa vám darí, splňte si sny a hlavne nech ste zdraví. Ďakujem vám, že čítate tento blog, že mi napíšete milý komentár, že sa sem neustále vraciate :).

collages by me

You Might Also Like

11 komentárov

  1. Drahá Becca, týmto ťa pasujem za svojho motivátora! Málokedy čítam aj články, väčšinou len prebehnem fotky ale tvoje články, tie si veru niekedy prečítam aj viackrát. Ďakujem!
    A keďže je tu ten nový rok, tak ti zároveň aj poprajem, nech sa ti vráti tá ľahkosť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj, môžem sa spýtať v akom programe si robila koláže? Sú super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásný novy rok Beky ! Moc hezké shrnutí ! :)
    LenaČerge

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ty jsi tak zlatá! Strašně se mi líbí tvůj přístup k životu a smýšlení, díky za inspiraci!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Milá a krásna Beka ! Neuveriteľné zhrnutie roka ! Dúfam, že môžem za všetkých čitateľov povedať, že to MY ďakujeme TEBE za tvoje príspevky a zdieľanie tvojich myšlienok a názorov :) aj ja tebe prajem, nech je pre teba rok 2017 plný rodiny, lásky, zabehnutých vecí, ktoré máš aj rada, ale na druhej strane aj nespútaných dobrodružstiev a objavovania nového ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. úžasné zhrnutie, vo fotkách vyzerá tvoj rok 2016 ako rozprávka :) ten môj je na tom podobne, no keby sme sa pozreli pod povrch, bolo to striedavo zamračené a slnečno - preto ti skutočne rozumiem, keď hovoríš, že u teba po psychickej stránke tiež nesvietilo slniečko stále ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Bezva článek a ty fotky máš skvěle zpracované. To je lahoda pro oči, fakt super!
    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Milá Beka, tenhle článek jsem přečetla jedním dechem.. V mnohém jsme měly rok 2016 podobný a já ti velmi děkuji za pozitivní náhled na rok nový. Přeji ti, ať se ti podaří do života vnést lehkost a ať si nadále můžeš plnit sny se svou láskou :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Bekuš si strašne zlatá, krásne napísané zhrnutie a vôbec celá grafika. Dúfam, že ťa čoskoro uvidím keď budeš v KE. Lucy

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Milá Rebeka, v mojom živote nieje príliš veľa inšpiratívnych ľudí, alebo ľudí pri ktorých by som mala taky vnútrouvoľnený pocit, takú pohodu na dušičke, ako keď čítam tvoje články.. človek má chuť si vyložiť nohy zavrieť oči a len tak rozmýšľať o živote po prečítaný akéhokoľvek tvojho príspevku, niesom moc na bloggerov ani na tieto podobné veci, k tvojmu blogu som sa dostala úplnou náhodou... ALE keď mám hektický deň, alebo vonku padá jeseň, či zima, mám takú melancholickú náladu a vždy si spomeniem na tvoj blog a mám chuť sedieť s kakaom v ruke zachumlaná do deky a čítať ďalší tvoj článok a len tak byť spokojná...mala by si napísať nejakú knihu, rozhodne máš talent na písanie, a z tvojich článkov ide neskutočná pohoda

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook