NÁŠ BYT: OBÝVAČKA

3.2.19

Untitled
Dala som si načas so zdokumentovaním našej obývačky, ja viem. Spálňu som vám predstavila v septembri a obývačka dostala svoju najlepšiu verziu, s ktorou sme obaja spokojní, až teraz. Neverili by ste (aj keď to len tak hovorím, myslím, že by ste verili), koľko dokážu spraviť izbové rastliny. U nás sa darí hlavne monsterám, čo je fakt vďačná rastlinka. Kaktusy mám tiež rada, ale z nejakého dôvodu ich dokážem zahubiť. Dúfam, že to nebude prípad nášho nového veľkého člena, to by mi bolo ľúto. To však ukáže len čas. 

Aby ste si nemysleli, že ma osvietilo len tak pre nič za nič a zrazu je tu interiérový článok. Nie. My totiž ideme rekonštruovať. Teraz, presne teraz, keď sme s obývačkou spokojní. :D Musíme to stihnúť ešte pred narodením bába a ja som si chcela náš prvý obývačkový výtvor zachytiť na pamiatku. Inak by som asi ešte počkala, napríklad na lepšie obrazy nad telkou, nový stolík...alebo by sa našlo niečo iné. Každopádne, naša nová obývačka bude iná, nie preto, že by sa nám táto nepáčila, len už nebudú priestorovo také možnosti. Pripomeňme si ešte Interior inspo článok, kde som vám ukazovala inšpiráciu, z ktorej sme pri zariaďovaní čerpali, môžete si to tak porovnať. 

Untitled
Výhľad z nášho gauča. Vždy, keď bolo čerstvo povysávané a upratené, som si tu tak pokojne sadla a tešila sa, ako je tu pekne, aké je krásne svetlo, a že sa mi to jednoducho páči. 

Dostala som na Instagrame mnoho otázok na náš televízny stolík. Úprimne, je krásny, ale keď som sa naňho pozerala hlavne tesne po kúpe, mala som zmiešané pocity. Či sa nám do obývačky štýlovo hodí, či to nie je už moc opozeraný štýl a či nás bude baviť aj za pár rokov. Bol totiž podľa mňa dosť drahý a je to len drevotrieska. Je z Bonami, nájdete tam takýchto televíznych stolíkov koľko len chcete. Ťažko povedať, či si ho necháme aj v novej obývačke, dočasne po rekonštrukcii asi áno, keďže nebudeme mať financie na nový. :D 

Zato držiak na Macove platne (vpravo od televízneho stolíka pri monstere a vľavo pri kaktuse) sme našli na Letnej pri smetných košoch a je skvelý! :D Druhú várku platí sme zas uložili do jednej z drevených bedničiek, ktoré sme mali zo svadby.

Veľmi často ste sa ma tiež pýtali na poličky, ktoré sú plné Macových kníh. Ja som bola najprv dosť proti otvoreným poličkám (Veď kto bude utierať prach? Zbytočná otázka...), ale nakoniec musím povedať, že na tom dreve prach vôbec nie je viditeľný a preto ma netankovalo, keď som prešla okolo. Bála som sa totiž, že by som videla poličky pokryté vrstvou prachu, ale nič také sa nekonalo, čiže za mňa super poličky. My sme kúpili dva kusy, postavili ich k sebe a obmotali svetielkami, ktoré sme mali zo svadby. Veľké svetlo sme tak zapínali výnimočne, tieto svetielka totiž vytvorili úžasnú atmosféru. 

Bohužiaľ, táto kolekcia poličiek BESTA z IKEI bola už v čase, keď sme ju kupovali, na zozname tých, ktoré plánujú vyradiť a tak ju už v predaji nenájdete. Nahradila ju iná BESTA kolekcia, ale tá sa už od tejto našej líši.

Untitled
Untitled
Untitled

Žltý gauč bol pre mňa statement piece, veľmi sa mi v interiéri páči! Neverili by ste ale, aké ťažké bolo ho zohnať. :D Chceli sme totiž zároveň rozťahovací a s úložným priestorom, samozrejme taký, ktorý sa nám do tej obývačky zmestí. Nakoniec sme ho našli v Mobelixe. Priznám sa, že s gaučom sa mi bude lúčiť dosť ťažko, do novej obývačky sa nezmestí a tak ho posúvame ďalej. Vzorované vankúše sú z IKEA.

Čo sa týka nášho DIY stolíka...verte, že sme veľmi chceli nejaký kúpiť a toto mal byť len dočasný stav. Dva IKEA boxy a drevená doska na nich. Tento nápad som vymyslela na Silvestra minulého roka a odvtedy sa stal súčasťou našej obývačky. Lepší (taký, čo by sa nám páčila bol by aj cenovo ok) sme nenašli a tento spĺňal svoj účel, tak sme po čase nejak prestali potrebu hľadať. Ale je jasné, že do novej obývačky už niečo zoženieme. Teda dúfam. Keby nie, je možné, že sa ešte vrátime k tomuto riešeniu.

Vintage koberec je ozaj vintage, dostali sme ho od Chrisovej mamky, ktorej ležal na povale na chate. A hľa, koľko parády urobil u nás! Veľmi sa nám páči, nie je síce najmäkší a tak sa na ňom nesedí veľmi dobre, ale tak na sedenie máme gauč a kreslo, nie?

Ozaj, kreslo. To je to klasické IKEA STRANDMON, má ho skoro každý. Je k dispozícii v rôznych poťahoch. Ale nečudujem sa, je úžasné, mäkké, pohodlné. Odkedy som tehotná, sedím hlavne v ňom, lebo si môžem vystrieť nohy. :D Pôvodne sme kúpili mintové (lebo som straaašne chcela), ale toľko farieb už priestor nezniesol a išli sme ho vymeniť za toto svetlé béžovo-šedé. Pri kresle máme ešte biely stolík / kôš na vankúše a deky, to je tiež celkom populárny kúsok z IKEI.

Lampa za gaučom bola ťažký oriešok, kým sme ju zohnali, trvalo to pomerne dlho. Ale Maco potom niekde na internete narazil na túto. Bohužiaľ, nepamätáme si, odkiaľ je.

A aby som nezabudla, svietidlo! To je tiež z IKEI. Prekvapenie, však? :D

Untitled
Untitled

Zbohom, naša pekná obývačka, slúžila si dobre a mali sme ťa veľmi radi. Budeš nám chýbať, ale zároveň sa tešíme, ako za pár týždňov zariadime túto miestnosť od začiatku a našim obľúbeným veciam nájdeme nové miesto. :)

Untitled
photos by me

You Might Also Like

4 komentárov

  1. Krásna obývačka. Veľmi sa mi páči ako útulne vyzerá. Konečne niečo čo mi nepríde úplne sterilné a cudzie, ako zvyknú tie nové obývačky bývať, ale hneď by spom sa tam vyvalila :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Presne takýto (pre mňa) bohémsky štýl milujem! Obývačku máte zariadenú parádne a ak niekedy v budúcnosti budem konečne bývať vo svojom, tak to bude vyzerať podobne <3
    NORALIC

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Obyvačka vyzerá dobre. Len teda, zábavné by to bolo vidieť tak za rok, keď bábo začne loziť :) Ale možno to vaše bude iné... :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :). Ale veď píšem v článku, že ideme prerábať, takže v tejto verzii za rok obývačku určite neuvidíš. Myslím, že je normálne, že sme pred rokom a pol nezariaďovali s tým, že ako to bude praktické s dieťaťom.:D Verím, že naše dieťa iné nebude a bude normálne loziť, myslím, že každý rodič si tým prešiel a musel svoju domácnosť prispôsobiť malému človeku.:)

      Odstrániť

Find me on Facebook