25 NAJLEPŠÍCH PODNIKOV V PRAHE (PODĽA MŇA)

25.7.18

Untitled
Veľmi často mi píšete, aké sú moje najobľúbenejšie podniky v Prahe. Mnoho z vás tu žije alebo sa chystáte hlavne teraz v lete na výlet, tak po mnohých odpovediach som si povedala, že dám dohromady tento pomerne dlhý článok. Nájdete v ňom nové miesta, ktoré sme s Macom či kamoškami čerstvo vyskúšali, ale aj starších obľúbencov, z ktorých mám len pár fotiek z mobilu, tak snáď mi odpustíte ich prevedenie. :) Ok, tak poďme na to. Kam sa v Prahe podľa mňa oplatí zájsť?

coffee / brunch / dinner / drink
address: Lublaňská 59, Vinohrady (pri I.P.Pavlova)

Začnem podnikom, ktorí sme s Macom vyskúšali najnovšie a tým je Berlin Bar Praha. Ak máte Instagram a sledujete zopár blogerov či influencerov, tak ste určite jeho existenciu zaregistrovali. :) Blízko I.P.Pavlova sa nachádza zvonku pomerne nenápadný podnik. Vo vnútri je krásna teraska, ktorú by som brala aj doma! Je to presne ten tip podniku, ktorý medzi nami mileniálmi frčí a tak je viac ako pravdepodobné, že sa vám tu bude páčiť tak ako nám. My sme boli na brunch, dali si výbornú malinovú limonádu, Maco si dal avotoast a ja smoothie bowl. Je to tu vegan friendly, veď ako inak. :) Ceny sú trošku vyššie, ale nič katastrofálne. Niečo medzi priemerom a vysokou cenou. Atmoška a prostredie ma baví tak moc, že by som to v pohode spravila narodeninovú oslavu či launch produktu / značky. Viac takýchto miest v Prahe prosím.

Untitled
Untitled
Untitled

coffee / brunch / lunch / dinner / drink
address: Na Florenci (metro Florenc / Masarykovo nádraží)

Tento rok vznikol pri Florenci pop-up market Manifesto a ak ste tam neboli, nech vaše kroky smerujú v Prahe práve sem! Atmoškou aj priestormi mi pripomína market v Thajsku, kde sme s Macom radi chodili a som veľmi rada, že niečo také vzniklo konečne aj u nás! Samozrejme v niečo uhladenejšej a hipsterskej verzii, veď sme v srdci Európy. Večer je tam plno, veď logicky, sadnúť a najesť sa v centre pod holým nebom, to chceš! Vyberie si každý, vegán aj mäsožravec, bohatý aj chudobný. A dá sa tam platiť iba kartou, čo je pre mňa splnený sen, lebo ja a cash moc nefungujeme spolu. :D Ja odporúčam to, čo som vyskúšala - hlavne výborné domáce hranolky a dobrá, aj keď drahá (na môj vkus) bola aj poké bowl. Ak môžete, bezmite si vlastné poháre, nech nemusíte používať tie plastové, ak si budete dávam pitie v rôznych stánkoch.

Untitled
Untitled
Untitled

coffee / lunch / drink
address: Tusarova 31 (Holešovice)

Neviem či to stále platí, ale svojho času bol Vnitroblock IT place. Chodili tam všetci. Teraz sa to už asi ustálilo, ale stále je to podnik, kam sa oplatí zájsť. Na kávičku s kamoškou, pracovnú schôdzku, učiť sa alebo najesť. Alebo aj na rande. Nie na prvé pravda, ale tak na druhé až desiate. :D Vonku je aj žltý school bus Booze & Food, ale tam som nebola, lebo je to len pre mäsožravcov. Ale fotku som tam dala. :D

IMG_7882
IMG_8457
Untitled
Untitled

lunch / dinner
address: Kamenická 24 (Letná)


 Maco mi ukázal Mr.Hot Dog a odvtedy sme tam boli už niekoľkokrát. Akože, ja neznášam párky, ale ich sójový párok je tak dobre ochutený, že som sa musela pre istotu spýtať obsluhy, či sa nepomýlilia  nedali mi náhodou párok z mäsa. A ako milovník kapusty mi chutí najviac práce kapustový hot dog, čo znie asi strašne, ale chutí strašne dobre. Aj s hranolkami. Áno, rada sa napapám. Vzali sme tu aj mamku s Grebom, tiež im chutilo. :) A obsluha je stále veľmi milá, to ma baví tiež.:)

Untitled
Untitled

coffee / breakfast / drink / icecream
address: Křižíkova 37 (Karlín)

Parlor Café som objavila vďaka jednej blogerskej akcii a ak budú vaše kroky smerovať do Karlína, určite túto kaviareň nevynechajte. Je krásna, obsluha very friendly a menu tiež. Dajte si tam rovno aj zmrzlinový sendvič (aj vegan verzia), ideálne namiesto obeda, keďže je riadne sýty. :D

Untitled
Untitled
Untitled


coffee / breakfast / lunch / dinner / drink
address: Letohradská 44 (Letná)

Jeden z najkrajších podnikov na Letnej! Úplne čarovný interiér, bude sa vám páčiť. :) Akurát občas môže byť plno, lebo sa tam nepáči len mne, ale mnoho iným ľuďom. Letka je proste populárna! Okrem kávičky si tu dáte aj nejaké to papaníčko, takže po prechádzke Letenskými sadmi či návšteve Technického múzea ideál.

Untitled

coffee / wine / snack
address: Na Poříčí 37 (Florenc)

Urban Café má super lokalitu, je pri Florenci, takže vhodný na kávičku či schôdzku. Je to menší podnik, preto sa môže stať, že nenájdete miesto. Majú veľmi, akože fakt veľmi milú obsluhu a dobrú kávu, ale nenajete sa tu. Veľké mínus sú ich otváracie hodiny, po 18.00 majú zavreté :/.

Untitled

coffee / breakfast / lunch / dinner / drink / wine
address: Týnská 11 (Staré Město)

Pomerne skrytý podnik blízko Staromestského námestia sa vám bude páčiť hlavne v lete! Majú krásnu terasku a milú obsluhu. Myslím, že na môj popud tam už zaviedli aj rastlinné mlieko do kávy. Dá sa tu aj napapať, ale vegan verzie nečakajte. Ceny sú vyššie, s tým zas počítajte. Na drink s kamoškou však ideálne alebo aj na menšiu oslavu. :)

Untitled
Untitled

coffee / breakfast / lunch / dinner / drink
address: Vodičkova 35 (Václavské náměstí)

Čarovná skrytá záhrada priamo v rušnom centre Prahy. Z ulice si ju ani nevšimnete, o tomto podniku musíte vedieť. :) Veľmi super podnik, aj keď trošku drahší, ale tak sme v tom centre Prahy však. Majú tu super drinky, vínko, koláče a aj raňajky a obedy, ale tie som nemala, stále sem idem na kávičku, pracovnú schôdzku či práve drink s kamoškou a tak nemám ani moc fotiek. Bude sa vám tu páčiť, dávam ruku do ohňa / záhrady. :)

Untitled

coffee / breakfast / lunch / dinner / wine
address: Přístavní 27 (Holešovice)

Sem som zvykla chodievať častejšie, keď som čakala kým Maco skončí v práci. Alebo som si tu dala zopár pracovných schôdzok. Tento menší podnik ma určite baví viac ako jeho väčší brat Phill´s Corner, kde to naopak nemám vôbec rada kvôli hroznej obsluhe. Ale tu boli vždy milí, niekedy možno až moc. :D Dobre sa tu nejete, dáte si kávu alebo aj vínko. Keď budete na Holešoviciach zájdite. Ale nebudem vám klamať, zatiaľ čo ja som s týmto podnikom spoko, viem, že mnohí z vás naopak nie, takže záleží...treba vyskúšať.

Untitled36847915780_9f8f35f5f7_o
IMG_6983

coffee / breakfast / lunch / snacks / wine
address: Korunní 86 (Vinohrady)

Špižírna je moja srdcovka, keby som bývala na Vinohradoch ako kedysi, som tam isto pečená varená. A nielen preto, že v názve majú môj dátum narodenia (19.02.). Toto je presne typ podniku, aký by som si sama otvorila. Nádherný interiér - akože tie tapetyyyy v kombinácii so školskými stoličkami, mintové steny a pôvodná dlažba! Čo mňa baví najviac je ponuka. Nie je to čisto veganský podnik, ale majú tam vždy aj vegan jedlo, čo mňa strašne baví. Vyberie si tu aj vaša kamoška, čo sa stravuje normálne a vy tiež, ak ste vegán. Nemusíte blúdiť po meste a hľadať podnik, kde sa môžete najesť a nebude vidieť kamošku, ako prekrúca očami. Takto by to malo byť všade. Že prídem do podniku a nemusím sa cítiť ako cirkusant a špekulant. Obsluha za mňa tiež super!

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

obviously ICECREAM
address: Slezská 15 (Vinohrady)

Ak budete na Vinohradoch, zájdite si na zmrzku / sorbet práve do Zmrzlináře. Nebudete ľutovať!

IMG_3262
IMG_2696

VIETNAMESE INSPIRED
coffee / breakfast / lunch / dinner
address: Náměstí Jiřího z Poděbrad 4 (Vinohrady)

Cafefin sa mi veľmi veľmi páči! Prostredím, lokalitou (moje milované Jiřího z Poděbrad!) aj menu. Ich veganský tofu bahn mi je mňam mňam a čo úplne milujem je ich ice matcha coco (matcha s ľadovým kokosovým mliekom)! Majú aj populárny avo toast, ale ten som nemala. :D Obsluha trošinku nepríjemná, záleží, koho vychytáte.

IMG_1796
IMG_2289

ASIAN
coffee / lunch / dinner / wine
address: Římská 35 (Vinohrady)

Stále ostávame na Vinohradoch, v blízkosti Náměstí Míru. Momoichi sa vám bude páčiť najprv kvôli krásnemu osvetleniu, ktoré mení farbu. Boli sme tam s kamoškami na večeru a aj s Macom a síce už neviem, čo presne sme mali, ale viem, že tam majú aj vegan jedlá na výber. Obsluha bola vždy milá. Akurát to matcha latté je dosť slabé, ale možno sa už zlepšili. :)

collage 6
2016-08-30 07 done
collage 3

quick lunch / quick dinner
address: Korunní 23 (Vinohrady)

Tu sme sa raz s Macom zastavili na obed. Je to pomerne nový podnik s fallafelmi a mäsovými fašírkami s rôznymi prílohami. Chutilo nám, akurát mne sa na začiatku zdala porcia dosť malá, ale keď som dojedla, dosť ma nasýtila, takže asi vedia, že to stačí. :D Majiteľ bol straaašne milý a keď budem na Vinohradoch a hladná, stavím sa. A zistila som, že ponúkajú aj rozvoz!

Untitled

BURGER
brunch / lunch / dinner / coctail
address: Chopinova 26 (Vinohrady)

Chvíľu nám trvalo, kým sme sa dostali do The Tavern, lebo je tu vždy plno. Ale párkrát sa nám to podarilo. :D Majú výborné vegan burgre (aj keď nie lepšie ako tie, čo robí doma Maco) a aj hranolky (tie sú skvostné). Maca veľmi bavia drinky a mňa tiež, len ich neviem až tak oceniť, ale ak si fičíte na coctailoch, tak si užijete. :)

1

VEGAN
coffee / lunch / dinner
address: Rašínovo nábřeží 34 (Náplavka)

Prejsť sa po náplavke a potom zájsť na obed či večeru do Herbivore je ideál na víkendový deň :). Môžete si tu dať populárnu a instafriendly acai bowl alebo si môžete nabrať to, čo sa vám páči. Platíte následne na váhu. Ja som mala hummus z červenej repy a veeeľmi mi chutil. Občas sa ľudia zvyknú sťažovať na obsluhu, no osobne som s tým ešte problém nemala. 

34 done
35 done

INDIAN / VEGETARIAN / VEGAN
quick lunch / quick dinner
address: viac reštaurácií v Prahe

Sem chodíme s Macom občas na obed, má to blízko práce. Tak sme túto sieť vlastne objavili. :) Výborná vegetariánska a vegan indická kuchyňa. Milujem ich sójové nudle a arašidovú omáčku! Naberáte si formou švédskych stolov do táciek a platíte na váhu. Žiadna romantika, ale proste rýchly obed / večera, nieže tam niekoho zavoláte na rande! :D A večer majú aj zľavy, tak si môžete nabrať domov ak sa vám nechce variť. 

Untitled

coffee / breakfast / lunch / dinner / wine
address: viac reštaurácií v Prahe

Home Kitchen jej jeden z mojich obľúbených podnikov a to aj napriek tomu, že moc vegan jedál tam teda nemajú. Rada tam chodím na kávu / chai latté s mandľovým mliekom alebo na ich krémové polievky. Menu je vždy iné, a vždy chutné. Takisto obsluha, až na malé výnimky, je vždy príjemná. Keď je moja mamka v Prahe, tiež tam chce vždy ísť. :) Zvykla som tam chodiť pracovať, rada si tam dávam schôdzky alebo tam zájdem, keď na niekoho čakám. :D A aj večer na vínko a ich dokonalý domáci chlebík s olivovým či rozmarínovým olejom!

IMG_20161029_181132
2016-07-31 11 done 6
2016-07-31 11 done
2016-07-31 11.03.14 1

MEXICAN
lunch / dinner / drink
address: viac reštaurácií v Prahe

Do Las Adelitas ma prvýkrát zobral Maco. Na naše druhé rande. :) Takže chápete, že mám k tomuto podniku špeciálny vzťah. Zbožňujem ich enchiladas (vegan verzia je s kaktusom a poproste si bez syra) a tamarindo limonádu. A určite nevynechajte ani ich margaritu! Las Adelitas sa očividne darí, keďže pobočiek je stále viac, ja mám však najradšej tú oproti Orloju.

IMG_20161029_175543

VEGETERIAN / VEGAN 
lunch / dinner
address: Týnská ulička 6 (STaré Město)

Túto reštauráciu odporúčam medzi prvými každému, kto sa ma pýta na moje obľúbené podniky v Prahe. Milujem Maitreu. Práve tam sme išli s Macom v ten večer, keď sme sa zasnúbili. Keď sa ma totiž Maco pýtal, kam chcem ísť na večeru, zvažovala som iba Las Adelitas a Maitreu, ale keďže som mala chuť na ich udon nudle, spravila som rezerváciu práve tam. Keby som však vedela, že to bude večer nášho zasnúbenia, zvolím skôr Las Adelitas, lebo tam sme mali naše druhé rande. :D Každopádne, Maitrea je čarovná. Fakt čarovná. Atmosféra aj jedlo, pecka. Romantika vyšitá. Super miesto. Odporúčam rezerváciu dole, keďže Maitrea má dve poschodia. :)

IMG_20160909_211253

VEGETARIAN / VEGAN
lunch / dinner
address: Opatovická 17 (Staré Město)

Super podnik, kde jedlo pripravujú s láskou. Je to veľmi malá reštaurácia a práve to sa mi na nej páči. Určite si ale spravte rezerváciu. Atmosféra je príjemná, nechodíme tu pravidelne, ale skôr, keď niečo oslavujeme, napríklad Macove povýšenie, novú prácu a pod. :) A tiež sme tu vzali na večeru Macovu sestru keď nás prišla navštíviť do Prahy. Proste podnik na udalosti, komorný, ale nie zbytočne fancy. :)

unnamed (16)

THAI
lunch / dinner
address: viac reštaurácií v Prahe

Sem chodíme na večeru keď máme chuť na nudle alebo curry. Pekné priestory, dobrá atmosféra, jedna z tých reštík, kde vezmete predstaviť svojho priateľa rodičom, chápete ma. Ale ideál aj na dlhší pracovný obed či rande. Akurát keď je plno, tak ten ruch na vás prenášajú aj čašníci a trošku dlhšie im trvá, kým vám prinesú jedlo. Každopádne, chutí mi tu - hlavne curry. Mala som tu aj massaman, ale ten mi moc nechutil, keďže viem, ako má massaman chutiť naozaj. :D

Untitled

BURGER
lunch (only weekend) / dinner 
address: Pplk. Sochora 21 (Letná)

Maco ma raz zobral do Hill Billy na burger a potom sme na tento podnik nalákali aj kamarátov, ktorí si ho tiež obľúbili. Všetky burgery pripravujú aj vo vegetarian verzii a dokonca nemali problém ani s mojim "vymýšľaním", že si prosím vegan. Majitelia aj obsluha celkovo za mňa na jedničku burgre aj ich domáce hranolky sú pecka, takže sem zájdite!

Untitled

breakfast / lunch / dinner / drink
address: Milady Horákové 8 (Letná)

Cobra ma veľmi baví. Lokalitou, priestorom, menu aj atmosférou. Hlavne večer s kamoškami na víno a dobrý pokec. Oslavovali sme tam (nielen) moje narodeniny, a chodíme tam pomerne pravidelne, keďže to máme pár minút od domu. K vínu si môžete dať hummus či baba ganoush a ich výborný domáci chlebík s olivovým olejom. Inak podávajú aj raňajky a obedy, kde majú VŽDY vegan, vegetarian a verziu s mäsom, takže si vyberie vážne každý. Ja som tam však cez deň ešte nebola, vždy tam chodím večer. :D

Untitled

You Might Also Like

4 komentárov

  1. Aj keď som síce nikdy v Prahe nebola a určite tieto podniky nenavštívim (dajbože aby mozno raz!) tak som si tento článok veľmi užila, skvelé fotky, jedlo vyzerá chutne a určite je to pre tých, čo tam poblízku žijú, veľmi užitočný článok! Ja by som taký brala tu o Košiciach..robila si už taký? možno som prehliadla, ale ty si z KE a ja som tam chodila na strednú a stále tam rada chodím..Viem, že Republika Východu je skvelá, boli sme tam raz z manželom a inak viem o Domenico cafe alebo tak nejak, že si to viacerí pochvaluju, ale tam som este nezavítala. Každopádne o rok ked sa vrátim domov, tak Košické podniky prelustrujem. Také chýbajú hlavne v Prešove, viem tam len o Nicco Café, ktoré otvorili, ked som končila vysoku a bolo to skvele, lebo je hned oproti škole ale také fancy reštiky a podniky nám určite v PO aj v KE chýbajú :)


    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Paráda ďakujem vo väčšine podnikov som bola ale našli sa aj nejaké ktoré som ešte nenavšítivila. Akurát dnes skúsim STYL & INTERIER CAFÉ tak som zvedava :D Inak super článok.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tento článok mi muselo zoslať samo nebo! :D Koncom augusta sa s frájom chystáme do Prahy a lovila som vo vodách Instagramu, čo by sme mohli navštíviť. A do toho postneš toto! Úžasná náhodička a veľká vďaka, super článok plný inšpirácie a nááádherných fotiek. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jako kavárenský povaleč znám všechny :) rád se vracím do Spižírny, Letky, Herbivore nebo Urban Cafe. Za sebe musím ještě doporučit určitě Cacao, Pauseterii nebo Plečnik! V současné době moji favorité!

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook