O PRIATEĽSTVÁCH

29.7.18

Untitled

Veľkú radosť mám z týchto fotiek a článku. Pôvodne sme s dievčatami fotili "iba" na Instagram, navyše sme sa pri fotení strašne narehotali a tak som si myslela, že ak nájdeme aspoň 2-3 fotky, kde sme so sebou každá spokojná, bude dobre. Ale nakoniec nám vyšlo kopec krásnych záberov a so šperkami TOUS z novej kolekcie Hold som sa pohrala nielen ja, ale aj dievčatá. Tak by bola škoda z nich neurobiť celý článok. 

Hneď prvé ráno, čo som došla do Košíc som si s babami dohodla stretko v meste. Laura ma vyzdvihla pred domom, kde sme zistili, že sme sa opäť zladili a mala som tušák, že Nikolka bude tiež vo svojich horčicových šatách a budeme ako Destiny´s Child či Totally Spies, ale v Pogo Urban Cafe nás našťastie čakala v tmavomodrej. Nestáva sa často, že by sme boli s Nikolkou naraz obe v Košiciach, takže si to pýtalo nejakú kávu. S Laurou sa zas stretávam stále, je to moja jediná kamarátka, ktorú v Košiciach mám (niežeby to bol problém, keďže väčšinu času som aj tak so Sebim a ešte musím niekedy aj pracovať že). Všetky ostatné baby už žijú tiež v Prahe (alebo inde vo svete, však Sindy :)), alebo už proste nie sú kamarátky, ale k tomu sa ešte dostanem. Lebo dnešný článok nie je len o priateľstvách súčasných, ale aj minulých.

Untitled
Untitled

Možno to tak na prvý pohľad nevyzerá, no kolekcia Hold je dosť hravá. Hlavne sa s ňou môžete hrať vy, pretože si môžete vďaka nej vyskladať svoj vysnívaný šperk alebo vlastniť viac kusov a mať vďaka tomu šperkov hneď niekoľko (a stále iný). Základ kolekcie tvoria kruhy rôznych veľkostí a farieb (pozlátená - aj žlté aj ružové zlato, strieborná a čierna porhódiovaná). Timôžete ľubovolne spájať, zvoliť si k nim retiazku aj prívesky. A svoje kombinácie môžete neustále meniť, takže jeden deň máte prívesok ako náušnicu a potom napríklad ako náhrdelník. :)

Untitled
Untitled

Nikdy som nepatrila k ľuďom, čo majú veľa kamarátov. Neviem prečo, moja mamka to má rovnako a stále mi opakovala, že radšej menej ako viac. Niežeby som sa zámerne radila jej radami, len očividne sme v niektorých veciach rovnaké povahy. V spoločnosti som celkom extrovertný typ, rada sa bavím a veľmi rada pokecám, ale cez istú hranicu si ľudí púšťam veľmi, veľmi ťažko. Nechce sa mi chodiť von s niekým len preto, že zrovna nechcem byť sama a tliachať "o ničom". Keď už s niekým som, tak to musí byť človek, pred ktorým sa môžem otvoriť, nemusím si strážiť slová a po stretnutí neodchádzam s pocitom, že som toho povedala veľa. Chápete ma, však? 

Čím som staršia, tým ťažšie si hľadám nové kamošky. Z dospeláckeho života mám až jednu - stretli sme sa na výške, úplne náhodne. Lubku. Ostatné sú z destva alebo z puberty. Nikolka je moja sesternica, s Laurou sa poznám zo strednej (8-ročné gymnázium), s Majou a Sindy sme sa poznali cez blogy v puberte a dodnes nechápem, aké osudové to celé bolo. A potom sú tu babeny Veron a Kika, ktoré som spoznala cez Sindy, (taká reťazovka :D) a boli aj mojimi družičkami. Akurát, takmer všetky už žijú nielenže v inom meste, ale aj v inom štáte, Sindy na inom kontitente. A je pravda, že mi naše spontánne vínne výjazdy v našom vinohradskom byte chýbajú.

Untitled
Untitled

Dosť ťažko som prežívala, keď sa niektoré kamarátstva rozpadli. Tie veľké, dlhodobé, o ktorých som si myslela, že budú trvať navždy. Lebo svojho času (roky) boli veľmi intenzívne. Lenže ako ľudia sa meníme, rastieme, vyvíjame sa a je predsa normálne, že sa naše cesty rozídu. S jednou kamarátkou z detstva sme sa snažili naše priateľstvo udržať, ale nebolo to ani pre jednu prirodzené a tak je asi lepšie, že je to teraz tak, ako to je. Mali sme jedna druhú dlhé roky, počas celej základnej aj strednej školy, ale to neznamená, že to tak musí byť aj dnes. A netreba sa na nikoho hnevať ani mať ťažké srdce (lebo chvíľu som ho mala). Kamarátstvo je vzťah ako každý iný a keď vyprší "iskra" ako bublinky, tak to netreba nejak hrozivo prežívať. 

Je takisto možné, že sa s niektorými kamarátkami cesty na niekoľko rokov rozídu a potom zase zídu. To je tiež normálne. Každý máme vlastný život a niekedy si doň s danou kamoškou nezapadáme a nie je to o tom, že by sme sa odpísali a nebavili sa spolu. Len sme obe v inom štádiu života. 

A potom sú tu hold jednoducho rozchody. Nie práve pekné, nie práve príjemné. Ale časom zistíte, že všetko je ako má byť a vám je lepšie.

Untitled
Untitled
Untitled
Je tu aj špeciálna kategória. Priateľky, z ktorých sa stane rodina. Také, s ktorými si dáte spoločné tetovanie, lebo viete, že nech sa stane ČOKOĽVEK a nech ste KDEKOĽVEK, STÁLE máte jedna druhú.

Za čo som veľmi vďačná - moje super kamarátky majú ďalšie super kamarátky, z ktorých sa potom stávajú aj moje kamarátky. Tak sme sa niekedy zišli v našom vinohradskom byte a vyzeralo to ako zjazd čarodejníc. :D A teraz to funguje rovnako, skladáme sa ako tie kruhy a prívesky z TOUS. :)  Táto kolekcia Hold je vlastne ako kamarátstva. Niektorý kúsok nosíte dlho, potom pribudne ďalší, iný zas na chvíľku vyradíte, potom ho vytiahnete a zapojíte do šperku opäť. Možno nejaký kúsok stratíte alebo ho zo šperku vyradíte úplne. Dôležité je, aby ste mali pri sebe vždy šperk, ktorý budete nosiť s láskou.

Untitled
Untitled
Untitled
photos by us

You Might Also Like

4 komentárov

  1. Aj keď je mojich priateľstiev a kamarátov menej, som za ne nesmierne šťastná. Veľa vzťahov, o ktorých som si rovnako ako aj ty myslela, že budú trvať na veky, sa len tak rozpadli. Samozrejme, že mi to prišlo ľúto, ale presne také veci nás posúvajú ďalej a ukazujú nám pravé tváre ľudí. Tvoja mamka má pravdu. Jednoducho menej znamená niekedy oveľa viac, než si len dokážeme predstaviť.
    Veľmi pekný článok. <3 Vyplýva z neho pozitívnosť a fotky sa vám neskutočne podarili! <3
    WOLF CHILD

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak kolekcia je naozaj hravá a veľmi sa mi páči :) No a aj outfity a kamosky, dobre že si spravil celý clanok :) Inak aj ja som na tom tak, že mám málo kamošiek..ale ja som zase introvert.. nerada chodím von každý týžden, ale raz za cas mam neskutocnu chut sa ist zabavit, ale tam mi chybaju tie moje kamosky, ktorých mam len pár.. teraz sa ja cítim ako Sindy, ja som v írsku a kamoska doma, kde som byvala..druha sa odstahovala do Madarska blizko BA, takze sme teaz daleko ale inak aj ked sa vidime po dlhom case, vzdy vieme o vsetkom pokecat a je to super :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Naozaj veľmi pekné combo - text aj fotky :) Fotky sú nádherné prenádherné, šperky vyzerajú naozaj super! A ako píšeš o tých priateľstvách, celý čas som sa pýtala samej seba, či som to nepísala náhodou ja? Akoby som čítala svoje slová :)

    IVANNA THE BLOGGER

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Strašne veľakrát som už na teba narazila v rámci instagramu a nikdy som sa nedostala k blogu, nejak ma to nelákalo ale možno to chcelo len ten moment, kedy som na nejaký článok mala naraziť a zamilovať sa :D (a potom čítať ďalšie a ďalšie ako pútavú knihu). Neuveriteľne ma zaujal tvoj štýl písania. Ľahký ale zároveň hlboký. Rozumný ale zároveň hravý. Kombinácie, ktoré ma vedia zaujať.
    Tie priateľstvá si opísala perfektne. Tiež patrím k tým ľuďom čo majú menej kamarátov, ale o to viac si ich vážim. Je veľa kamarástiev, ktorým tak vypršia bublinky, kedže sa meníme, vyberáme sa po iných cestách ale to je súčasť života. Každopádne však vyšumenie tých kamarástiev, ktoré ešte stále cítime v srdci a ten druhý človek už nie, to bolí - no presne ako hovoríš, nemôžeme mať za to ťažké srdce, sú to veci, ktoré nezmeníme a občas nám to pripomenie o koľko viac si treba vážiť presne tie kamarátstva, o ktorých vieme že už sú rodina.
    Super fotky a úplne sa mi zapáčila tá sukňa, ktorú tam máš :)!

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook