BEAUTY CORNER

10.3.18

Untitled

Fiiiha, kozmetický článok sme tu už dlho nemali. Pritom ma kozmetika baví čoraz viac, už viem, čo od produktov očakávam, mám omnoho väčší prehľad a trúfnem si tvrdiť, že sa pomerne dosť vyznám. Za posledné mesiace som si dokonca niekoľko produktov vyrobila aj sama, ale o tom niekedy inokedy. Dnes vám poviem o produktoch, ktoré ma v poslednom čase zaujali, nadchli a niektoré sa stali pevnou súčasťou mojej beauty rutiny.


Prvým a najnovším produktom je malý makarónik na domácu gel lak manikúru od Le Mini Macaron. Na začiatok, je to veľmi cute vecička, nad ktorou achká a ochká hádam každá baba. Keďže si nechty robím vždy sama, kývla som na otestovanie, pretože gel lak som doteraz mala iba raz v živote a spokojná som nebola. Ale keď si ho môžem spraviť doma sama? Akožeee, give it to me! 

Bola som sa osobne pozrieť aj v Marrionaud na ostatné farby Le Mini Makarónikov a lakov. V Košiciach v Auparku ich mali tak pekne uložené, že keby som si mala vybrať takto v predajni, stojím tam pol dňa. Napríklad taká MINTOVÁ, SLIVKOVÁ či BROSKYŇOVÁ sú úplne na zjedenie. Ja som však pri online objednávke siahla po červenej, lebo túto farbu mám rada a to hlavne na nechtov, keďže práve červený lak používam najčastejšie a môžem vám potvrdiť, že ten odtieň je prekrásny.

Makarónik zapojíte cez kábel do nabíjačky od smartfónu alebo do počítača a môžete si manikúru robiť viac-menej kdekoľvek. Je to zábava, pre mňa teda určite, keďže ja sa v manikúre vyžívam a je to pre mňa relax. Prst strčíte do makarónika, zapnete tlačidlo, počkáte 30 sekúnd (makarónik sa po 30 sek. sám vypne) a hotovo. Najväčšie plus vidím v rýchlosti, vďaka LED svetielku, ktoré lak zocelí, nemusíte hodinu čakať, kým vám lak na nechtoch uschne. Za necelých 15 minút som mala hotovo. Lak sa aj bez podlaku či nadlaku krásne leskne, ale ja si do budúcna minimálne nadlak zaobstarám, pretože som na túto finálnu vrstvu zvyknutá.

Na samotnú aplikáciu však potrebujete odmasťovač. Kúpite ho za cca 3-4 eurá v drogérii. Pripraví nechty na gel lak, ktorý potom na nechte dlhšie vydrží, pretože k nechtu lepšie prilne. Ten odmasťovač je fakt dôležitý, skúšala som to aj bez neho, a vidím rozdiel. Na lakovanie treba trochu cviku, aj ja, čo viem s klasickým lakom vytvoriť krásne nechty, som si na zmenu musela zvykať. Gel laky sú oveľa hustejšie a pracuje sa s nimi odlišne. Ideálne je nanášať 2-3 tenšie vstvy ako jednu hrubšiu. To sa mi podarilo na dvoch nechtoch, ktoré LED nedokázalo poriadne zatvrdiť a na druhý deň som ich odlúpla. Takisto pozor na vzduchové bubliny. Pri tenkých vrstvách sa im dá vyhnúť, pri hrubších nie.

Pri odstránení gel laku potrebujete špeciálne obrúsky či odlakovač a nechty musíte na pár minút dať do alobalu. Inak to nefunguje. Takže s klasickým vatovým tampónom a odlakovačom nepochodíte. To je pre mňa azda najväčšie mínus, ale dá sa to prežiť.

Momentálne testujem výdrž. Hlavne rozdiel pri dennom umývaní riadu a iných činnostiach. Zatiaľ pohoda, ale nechcem robiť predčasné závery. Ak sa osvedčí, pravdepodobne sa ku klasickému lakovaniu už nevrátim. Mamka bola tiež pozitívne prekvapená, aj som vám s ňou natočila video, ktoré bude neskôr na mojom YT aj s finálnym výsledkom. :) Dnes ešte idem manikúru urobiť sesternici, nech to otestujem na čo najviac ľuďoch. :D

Pamätáte si, keď som bola na predstavení týchto Smooth Sugars scrubov od L´Oréal Paris? Odvtedy ich používam už nejakú tú dobu a veľmi ma bavia. Bála som sa, ako budú reagovať na mojej citlivej pokožke, ale nespôsobujú mi podráždenie ani začervenania. 

Sú to cukrové scruby, ktorých základ je teda v cukre a potom sa každý líši svojou špeciálnou ingredienciou. Sú balené v sklenenej nádobke ako masky Pure Clay a keďže mám už druhé balenie, teší ma, že L´Oréal Paris zredukoval zbytočný plast v pôvodnom balení. :) Nájdete ich v drogériách a stoja okolo 10 EUR.

Ešte predtým, ako popíšem každý scrub, vám chcem vysvetliť, prečo nepoužívam slovo peeling. Rozdiel medzi peelingom a scrubom je ten, že peelingy obsahujú umelé čiastočky, napríklad plastové guličky a pod., na vyhladenie / zbrúsenie pokožky. Scruby sú vždy prírodného pôvodu. Je teda lepšie siahnuť po scrube, hlavne keď nechceme, aby všetok umelý odpad končil vo vodách a v pôde.

Zelený CLEAR SCRUB je môj najobľúbenejší, pretože je podľa mňa ideálny na mastnejšiu pleť (ale inak píšu, že je univerzálny), hydratuje, pleť osvieži a hlavne zredukuje čierne bodky a stiahne póry. Ja mám s nimi problém hlavne v T-zóne. Scrub má nielej zelenú farbu a vôňu kiwi, ale obsahuje aj kiwi semiačka! :) To sa mi veľmi páči. Narozdiel od ostatných scrubov z tejto série, je viac gélovitý a tekutejší. Ja si rada nechávam scruby aj chvíľku na tvári, ale tento po čase začne stekať, takže ideálne je používať ho vo vani.

Môj druhý naj, ktorý som darovala aj mamke je GLOW SCRUB. Podľa názvu je teda určený hlavne na rozjasnenie pleti. Ja ho teda použíjem keď som unavená, alebo keď dlho robím na počítači a mám pocit, že moja pleť je bledá, taká nijaká. Obsahuje olej z hrozien a podľa mňa veľmi pekne sladko vonia. Je hutnejší ako zelený scrub, cukor v ňom je výraznejší a preto si ho nanesiem na pár minút aj ako masku. Na pleti drží, pôsobí a potom ho zmyjem vodou. 

A posledný, NOURISH SCRUB. Obsahuje kakaové maslo, a pravdepodobne dosť veľké množstvo. :) Vďaka nemu aj veľmi pekne, jemne kakaovo vonia. Na prvý pohľad ani nepôsobí ako scrub, ale skôr ako krém, pretože to kakaové maslo pri izbovej teplote ztuhne a tak vyzerá hladko. Avšak po nabratí a následnom nanesení na pleť sa maslo začne topiť a odhalí cukrové zrniečka. Je vhodný viac na suchú pokožku, vyživí ju, zjemní a vyhladí. Neviem prečo, ale používam ho najmenej, pritom teraz som si ho dala na ruku aby som si ho pripomenula a čudujem sa, prečo ho nepoužívam viac. Veď moja ruka je už na pohľad hladšia a na dotyk krásne jemná. A stále si ju ovoniavam. Takže ho začnem určite používať častejšie!

Všetky scruby sú vhodné aj na pery, ktoré krásne pripravia na aplikáciu rúžu! :)

Untitled
Patrím medzi tie ženy, ktoré sa stále sťažujú na svoje vlasy. Ja konkrétne na ich hustotu. Myslím si, že sú redšie ako pred rokmi, stále sa sledujem, používam rôzne séra a šampóny na objem a hustotu vlasov. Odkedy som vysadila HA, tiež ma mnohé z vás strašia, že mi môžu začať vypadávať vlasy, pretože niektorým z vás sa to stalo. A to nechcem, ja chcem predsa opak, a to vlasy si nechať narásť. Už dlhšie som sa preto obzerala po výživových doplnkoch na podporu rastu vlasov a ich posilnenie, preto som sa úprimne potešila, keď sa mi ozvala česká značka Curapil (čítaj "kurapil"). 

Curapil ponúka tabletky, ktoré posilňujú vlasy ako také a podporujú ich rast. Keď som na ich Instagrame videla fotky pred a po, neváhala som, a do testovania som sa pustila aj ja. Prišla mi krásna, fakt krásna darčeková krabička vo farbe ružového zlata, ktorá obsahovala šampón, kondicionér a tabletky. V jednej menšej nádobke sú tabletky až na 2 mesiace, pretože stačí brať iba 1 denne. A to ma teší, lebo niekedy si musím pripomenúť aj tú jednu. :D Tabletky teraz beriem cca mesiac, tak je ešte skoro hovoriť o nejakej väčšej zmene, aj keď ja už niečo vidím! O tom vám v prípade, že to bude pecka, ešte napíšem, lebo som plná očakávaní a optimizmu. 

Untitled
Už teraz vám však môžem niečo povedať o šampóne a kondicionéri. Oba sú čisto prírodného pôvodu, neobsahujú žiadne parabény, silikóny ani sulfáty. Podporujú rast a celkové posilnenie vlasov. Voňajú veľmi sviežo a čisto. Pri šampóne ma prekvapila hlavne jeho konzistencia. Je riedky, číry, takmer ako voda. Preto musím dávať pozor, aby sa mi pri nanesení do vlasov nevylial zbytočne do vane. Po nanesení a zapracovaní do vlasov však už vytvorí penu, ale nie takú hutnú a klasickú, na akú sme zvyknuté pri bežných šampónoch. Po zmytí šampónu sú vlasy krásne čisté a akoby úplne očistené, také "drsnejšie", ale nie suché. Proste môj pocit je, že sú dokonale očistené. Po nanesení kondicionéru, ktorý musím nechať pôsobiť aspoň 3 minúty sa vlasy zjemnia. Kondicionér si nanášam až takmer ku korienkom a vlasy po ňom nie sú mastné ani spľasnuté. Dokonca sa ma dve kamošky spýtali, či mám novú farbu, čo nechápem, lebo som si vlasy "len umyla". :D

Za mňa teda spokojnosť a už sa teším na ďalšie účinky tabletiek, veľmi dúfam, že mi pomôžu aj k novému rastu vlasov v oblasti kútov a kontúr. :)

Ak mi niekto vysvetlí, ako som doteraz mohla žiť bez fixačného spreja, vybozkávam ho. Pritom som jeden v minulosti mala, ale používala som ho iba na párty a keďže už vtedy som išla na párty raz za pol roka, používala ho viac Sindy. Ako som sa viac ponorila do hlbín dekoratívnej kozmetiky, videla som, akú dôležitú úlohu hrá a čo dokáže, začala som sa po nejakom obzerať. Nakoniec som si vybrala (či on si vybral mňa?) MAC PREP + Prime FIX+. Je to hydratačný sprej, ktorý môžete použiť pred aj po nanesení make-upu. Pleť a celkovo celé líčenie zjednotí, líčenie lepšie prilne k pleti, zapadne do seba a pôsobí tak prirodzenejšie. Nepovedala by som, ale fakt to funguje a bez neho nepovažujem svoje líčenie za dokončené. Používam ho niekedy aj viackrát za deň, napríklad, keď sa nalíčim už ráno a potom ešte idem na vínko s kamoškami. Líčenie potom znovu pôsobí čerstvo. 

Môžete si vybrať až zo 4 vôní, neutrálnej, kokosovej, ružovej a levandulovej. Ja som si vybrala levandulu, hoci som mala veľký problém vybrať si, pretože všetky sú pekné a jemné.

Untitled
S MAC produktami ešte nekončím, pretože po 1-2-3 líčení, ktoré som tam minulý mesiac absolvovala som si domov odniesla ešte ďalšie dva produkty, ktoré odvtedy často používam. Jedným z nich je PREP + PRIME LIP, čo je vosková podkladová báza pod rúž. V živote by som po nej sama nesiahla, na prvý pohľad pre mňa úplne zbytočný produkt. Ale slečna vizážistka mi ho naniesla na pery a bola som nadšená. Pery zhydratuje, vyplní vrásky a teda ich zjemní a pripraví na aplikáciu rúžu. Vďaka vosku sa nevstrebáva tak rýchlo ako balzam a predlžuje výdrž rúžu. Fakt pecka, kto by to bol povedal. :D

A posledným kozmeticým kúskom je dnes rúž. Matný, od MACu, takže ak ich používate, nemusím sa tu nejak dušovať. Odtieň Kinda Sexy som si zamilovala až po nanesení, lebo akože takto na prvý pohľad celkom nudný odtieň, čo si budeme klamať. Ale na perách! Na perách je nieže "kinda sexy", ale veeeeeľmi sexy. Ešte aj s kontúrovacou ceruzkou a s podkladovou bázou, robí s mojimi perami čáry máry. A ja takéto prirodzené odtiene môžem, tak som rada, že som ho našla, teraz ho používam denne. 

photos by me

You Might Also Like

1 komentárov

Find me on Facebook