POSITIVE

21.2.18

Untitled
Začala som si písať denník. Tak, ako kedysi, keď som mala 11. Jeho obsah už nie je taký zaujímavý ako kedysi (predsa len, život bol na strednej tak vzrušujúci! :D), ale veľmi mi jeho písanie pomáha. Asi sa pýtate, v čom asi už len môže pomáhať. Za posledné roky som, ani neviem ako, začala byť dosť negatívna. Predtým som taká vôbec nebola, vnímala som veci svetlo, priam jasne, iný, ako dobrý koniec som si nepripúšťala. Ani som si ho nevedela predstaviť. Pritom som bola oveľa viac overthinking ako teraz. Asi preto, že som mala o čom overthinkingovať. 

A tak je pomerne zvláštne, že odkedy mám všetko čo som chcela, som našťastie zdravá, mám Maca, skvelé bývanie a jasné všetky medziľudské vzťahy, tak som viac negatívna a vidím veci čiernejšie. Poviem vám to tak, že boli dni, keď to bolo fakt kritické. Najprv som si myslela, že je to nedostatkom vitamínu B12, ktorý som si pri vegan strave nedopĺňala a bola to moja nezodpovedná chyba. V tej dobe som do jedálnička zaradila vajíčka, morské plody a začala som pravidelne brať tabletky s B12, ktoré jem odvtedy každý deň. Cítila som rozdiel, dnes však neviem posúdiť, či to nebolo iba placebo. 

Aj by som vám o tom napísala viac do hĺbky, ale ešte sa na to necítim, a ešte sama úplne neviem, čo by som presne mala napísať. Ale takto, v kratšom článku s outfitom, vám aspoň veľmi ľahko opisujem svoje pocity, skúsenosti a zážitky. 

Možno sa moje negatívne zmýšľanie objavilo v čase, keď som začala mať pocit, že môžem niečo stratiť. Keď môj život už prestal byť viac-menej iba o mne, o mojich rozhodnutiach. Keď sa objavil akýsi strach, s ktorým som si sama nevedela poradiť, lebo som ho predtým nepoznala, alebo som ho potláčala (?). Zrazu som v každej radostnej situácii videla aj jej opak. Nevedela som si naplno užívať bežný život bez toho, aby som nemala akési obavy, z ktorých potom vzniklo celkové čiernejšie videnie situácie. Pritom nemyslite si, že som neovládala teóriu, že každý si je strojcom vlastného šťastia a to, aký budeme mať deň, je naplno v našich rukách. 

Tento rok som si už však pevne dupla a sama si povinne nariadila zmenu. Jednou z nich je aj denník, ktorý mi pomáha si večer či ďalšie ráno prejsť predchádzajúci deň, tešiť sa z maličkostí a vidieť vo všetkom to dobré. Že som si ráno v kľude vypila kávu a pozrela seriál. Že som upratala poličku na chodbe a spravila v nej systém. Že sa mi podarilo odpísať na maily alebo, že som stihla všetky električky presne na čas. Proste z "blbostí", ktoré ale tvoria deň. Teraz, keď vám o tom píšem, si ešte viac uvedomujem, ako veľmi mi to pomáha. Niekedy pre seba urobím niečo pekné len tak, aby som si to potom zapísala do denníka. Mení sa mi vďaka tomu vnímanie bežných situácií, ktoré sa stávajú radostnejšie. Tak, ako som ich videla kedysi. Kedysi, čo mi dnes príde tak dávno, ale to vnímanie chcem späť. A je to tak, že čo vyžaruješ, to priťahuješ. Dnes ma napríklad zastavil cestou na metro cudzí muž a povedal mi, že mi to veľmi pristane. Akožeeee, ďakujem! :) 

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
photos by Nikolka

Outfit: skirt - Stradivarius / bomber jacket - Mango / sunglasses - ZeroUV / bag - TOUS / jewelry - TOUS / watch - Daniel Wellington

You Might Also Like

2 komentárov

  1. Krásne fotky a krásny post! Musím povedať, že sa s ním (bohužiaľ) stotožňujem a tiež na sebe pozorujem to, že som sa dosť znegatívnila. A to tiež uznávam teóriu, že každý je strojcom svojho šťastia, že si k sebe privoláva negatívne aj pozitívne tým, ako je naladený .. ale akosi to niekedy nejde tak úplne ovládať a mňa to trápi, takže možno to tiež skúsim s denníčkom. Ďakujem za tip! :)

    Petush - Nasklee

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tiež som si stý čas písala každý večer pred spaním do "dennníčka" zoznam toho, čo ma v daný deň potešilo. Väčšinou išlo, ako píšeš, o maličkosti. Bolo to však super, zaspávala som potom taká spokojnejnučká. Lenže disciplína a ja nie sme práve kamošky, a tak som na to po čase akosi vykašľala... Moja škoda.
    Ale určite odporúčam každému to skúsiť :)

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook