PICK THE BEST: FINE JEWERLY PART III.

27.9.17

jewellery part III
Konečne sa mi podarilo nazbierať dostatok inšpirácie a dokončiť tak ďalší článok z tejto série. Ako viete, jemné šperky ma hrozne bavia a môj wishlist už pomaly nemá konca. Ako darčeky si väčšinou pýtam už iba knihy, ale začnem aj šperky, haha. Tentokrát vám predstavím hlavne české a slovenské značky, menších šperkárov, ktorý do svojej tvorby dávajú dušu. Verím, že sa vám budú páčiť rovnako ako mne!



jewerly NIA SPERKY
E-shop NIA-ŠPERKY sledujem na Instagrame už nejaký ten piatok. V tomto výbere je jediným veľkým e-shopom a ako jediný z tejto časti neponúka české/slovenské šperky. To však nijak neprekáža, pretože ich ponuka sa vám bude páčiť. Mňa zaujali hlavne horn necklaces, krásne prstene a iné jemné retiazky značky NIALAYA. Jedná sa väčšinou o striebro pozlátené 14k zlatom. Na môj vkus sú ceny trochu vyššie, pretože za rovnakú či nižšiu sumu môžete mať u iných zlatú retiazku, na druhej strane sa jedná o čosi mohutnejšie kúsky, kde by cena v zlatom prevedení nebola už taká dobrá.

jewerly ALOVE
Značku ALO Diamonds isto netreba predstavovať. Jedná sa poväčšine o investičné šperky, ktorých cenová hladina sa pohybuje v číslach, v ktorých ani nepremýšľame. Preto vznikla značka ALOve, ktorá ponúka jemné šperky, ktoré môže dovoliť takmer ktokoľvek. Zásnubné prstene, retiazky, prstene, náramky. Všetko aj s možnosťou gravírovania. Web ešte nemajú, takže si všetko musíte pozrieť v butiku, ale stojí to za to. Retrom inšpirovaný interiér v pastelových farbách vás bude baviť. Ak vám chce mamka či babička kúpiť k maturite, promóciám či narodeninám kúpiť zlatý prsteň či retiazku, pošlite ich do ALOve, máte záruku, že s darčekom budete spokojné.

jewerly HANY H KASICKOVA
Slovenská šperkárka Hany H. Kašičková okrem výroby vlastných šperkov organizuje počas leta kurzy zlatníctva na Akadémii šperku, ktorú sama založila. Z jej tvorby najviac vynikajú prstene. Tvorí na mieru, ale má aj vlastné kolekcie. DROBÁTKA, ZLATÍČKA a JEDINÁČIKOV si zamilujete. Ak ma chce niekto kompletne dostať do kolien, ten kurz zlatníctva by to spravil :). 

jewerly AG SPERKY 2
Toto rodinné šperkárstvo z Českých Budějovíc som objavila náhodou iba nedávno. Je to však absolútna láska, takže z tejto série je mojim favoritom. Rodinných zlatníctiev je mnoho, ale tu je dôkaz, že sa veci dajú robiť aj inak. Že sa dá kráčať s dobou a vyrábať šperky súčasnej doby, pre ľudí, ktorí sa nezasekli v dobe, ktorá bola pred 15 rokmi, ale napredujú a ponúkajú šperky pre moderných ľudí. Napriek tomu sú to šperky nesmrteľné, nepodliehajú trendom a ako je to dnes už nutnosť, veľmi osobné. Jednoduchú retiazku z príveskom som si už popýtala na Vianoce a na mojom zozname je hrubší zlatý náramok. Bola som si niektoré kúsky ohmatať naživo v pražskom Vnitrobloku, sú veľmi jemné, ľahučké, vkusné. Ako bonus, ktorý je mi maximálne sympatický je balenie AG šperkov. Krabičky sú z ČR, z recyklovanej papierovej lepenky. A ich Instagram budete milovať!

jewerly KATERINA SOCHOROVA
Za značkou Kat.jewelry stojí česká  šperkárka Kateřina Sochorová. Do svojich šperkov vkladá rôzne liečivé polodrahy, takže si každý môže vybrať ten, ktorý sa k nemu hodí či ktorý práve potrebuje. Takže váš šperk je zároveň terapiou a pohladením pre dušu. Miestami mi šperky pripomínajú nemeckú značku Koshikira, o ktorej som vám už v minulosti písala, ale pridaná hodnota Kat.jewelry ma baví o niečo viac. Je len na vás, aký kov si vyberiete, všetky šperky vám Katka môže vyrobiť aj na mieru v striebre, pozlátené či v žltom, ružovom a bielom 14k zlate. Prsteň v tvare X z ružového zlata musím mať!

jewerly JSIMONFYOVA
Značku JSIMONFYOVA ste si už možno všimli na Instagrame. A isto ste si povedali, že Jessicu Simonfyovú už odniekiaľ poznáte. Teda, to som si aspoň povedala ja. Jessica mala totiž aj vlastný blog! :) Strieborné a zlaté šperky vyrábala zo začiatku iba pre seba, ale keďže pútali pozornosť a bol o ne záujem, začali sa ich tvorbe venovať viac. Na svete sú momentálne dve kolekcie, a to číslová "los numeros" a "i love", ktorá predstavuje všetko, čo má Jessica rada. Srdce (láska), palmy, diamanty, atď. Zatiaľ sa jedná iba o prstene, ale čoskoro sa môžete tešiť na novinky :).

collages by me

You Might Also Like

2 komentárov

  1. tie minimalistické kúsky sú prekrásne! :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásne kúsky, určite by som si vybrala. Už viem kam nasmerujem pri najbližšom sviatku svojich blízkych :D

    NITA
    NEW POST

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook