VZORY

30.5.17

IMG_2742 done
Veľmi som sa tešila až vám ukážem tieto fotky, pretože sú podľa mňa najvydarenejšie za poslednú dobu a ja z nich mám veľkú radosť. Pritom vznikli veľmi spontánne, keď sme natáčali v svadobnom salóne a Sindy sa ma spýtala, či ma nemá aj pofotiť, keď už je tu všetka foto výbava. Nemala som to v pláne, veď vidíte, že ani kabelku nemám (pretože všetko som mala nabalené v Kankene a druhom ruksaku) ale vravím si, prečo nie :). Ach keby boli takéto rýchle a vydarené všetky fotenia! Farebne som ich upravila v iPhone7, vidíte v nich nejaký rozdiel? :)

A ako som vám písala v minulom poste, sú tu opäť pásiky. Myslím, že vyniknú najlepšie v kombinácii s inými vzormi. Aspoň mne sa tak páčia úplne najviac. V tomto outfite mám na sebe až 4 vzory, ale nepríde mi to nijak rušivé, naopak, dobre spolu ladia, tak sa netreba vždy striktne držať pravidiel :). Culottky mi v USA našla a kúpila moja budúca svokra a úplne ich zbožňujem! Tento kúsok je fakt "JA" a cítim sa v nich skvele. Bundičku mám naopak v skrini už dlho a veľmi som po nej túžila. Hoci sa mi páči, nenosím ju až tak často, ale už som si povedala, že to zmením, tak je tu. Ale nebudem sa už viac vypisovať o outfite, lebo vám chcem napísať niečo iné.

Viete, za pár mesiacov (2,5 mesiaca) máme s Macom svadbu. Obdivujem všetky nevesty, ktoré sú vysmiate a úplne v pohode, lebo to ja nie som. Teda je to taká sínusoida. Keď doma vyrábam DIY dekorácie, svieti slniečko a čvirikajú vtáčiky a mne v hlave hrá táto pesnička, tak áno, vtedy je všetko krásne a ja som v pohode, ale ak by som písala Svadobný denník ako Linda, tak včera by vyzeral asi takto:

Milý denník, mám pocit, že všetky nevesty, ktoré tvrdia, že si svadobné prípravy nonstop užívajú, klamú. Nie je predsa možné, aby to na nich v tom množstve povinností a áno, aj stresu, aspoň raz nepadlo. My napríklad ešte stále nemáme oddávajúceho. Riešim to od februára. Od februára!!!! To by si neveril, aký problém je nájsť kňaza, ktorý nás zosobáši mimo kostola, pod tým veľkým stromom, ktorý je ako vystrihnutý z mojich svadobných predstáv. Ono by si si myslel, že mať svadbu v lete je predsa normálne, veď leto je svadieb čas, ale pozor, aj dovoleniek. Takže aj farári idú na dovolenky a kvôli vašej svadbe dva týždne pri mori, celkom logicky, nevymenia. Ani ja by som nevymenila, takže chápem, akceptujem. 

Dostala som mnoho tipov od známych, že "tento kňaz je super, zavolaj mu". Väčšinou to však boli presne tí, ktorým som už dávno volala a nemajú čas alebo sú v ten deň mimo ČR. Boli to kňazi z rôznych cirkví, všetko kresťanstvo, samozrejme. Obaja oficiálne patríme pod rímskokatolickú cirkev, ale netrváme striktne na ich obrade, veď Boh je len jeden. Viem, k vierovyznanie a politika sú témy, ktoré by sa nemali rozoberať a je to každého osobná vec, ale ja to tu napíšem, veď nemám čo skrývať. Konečne som sa dopracovala k farárovi, ktorý by v našu sobotu mohol byť v ČR a nemal problém nás oddať pod tým stromom. Veľmi sympatický a ľudský pán, fakt sa mi páčil a povedala som si, že konečne niekto! Lenže! Je to rímskokatolický farár a on ako človek je super, ale bohužiaľ, ako zistil, keďže sme obaja pokrstení, nemôže nás oddať mimo kostola. Proste nemôže, viaže ho prísaha, nejde to. Vraj jediná výnimka je, ak jeden umiera na lôžku, inak nič. To dúfam, nebude náš prípad, však. Tak sme sa včera snažili prísť na nejaké riešenie. Že by sme pod tým stromom mali obrad civilný a neskôr prišli na rýchly obrad do kostola. Lenže matrika miesta, kde sa berieme, má v našu sobotu dovolenku, takže "to nepůjde". Ako som zistila, najprv si budúci manželia majú overiť kedy má ich matrika svadobné soboty, ale my sme to nezisťovali, pretože sme chceli a aj chceme cirkevný sobáš a toto bola už len snaha o nejaké riešenie. 

Aby si vedel, milý denník, chceme si dať s Macom sľub pred Bohom, lebo obaja v neho veríme (v Boha, nie v jednu z cirkví). Do kostola ale nechodíme, preto by bolo maximálne pokrytecké brať sa v kostole, no nie? Navyše, ja mám svoju vysnívanú svadbu, miesto, kde si s Macom povieme áno a nie, nechcem a nebudem uberať zo svojich nárokov, veď sa vydávam iba raz v živote. A navyše, Boh je všade, tak prečo sa striktne trvá na kostole?

Takže som včera odchádzala z farského úradu a tak to na mňa prišlo, že som sa na zastávke autobusu rozplakala. Prišlo mi to úplne nefér, že sa dvaja ľudia chcú zobrať a nie je tu nikto, kto by ich zosobášil tak, ako si to predstavujú. Tak, ako si to vysnívali. Miestami som mala pocit, že teda kašlem na to, svadba nebude, ale ešteže je ten môj Maco taký aký je a za niekoľko minút ma upokojil. Že vraj všetko bude ok, že niekoho nájdeme. A o hodinu neskôr sme aj našli. Ešte to nie je stopercentné, ale budúci týždeň už bude. A po svadbe sa pri čítaní tohto článku budem už iba smiať.

IMG_2734 done
IMG_2739 done
1 collage
IMG_2738 done
IMG_2736 done
IMG_2703 done
2 collage
IMG_2741 done
photos by Sindy

Outfit: culottes - BCBGeneration / T-shirt - old / jacket, necklace, hat - H&M / sneakers - Adidas Stan  Smith / sunglasses - Karen Walker

You Might Also Like

7 komentárov

  1. tiez sme chceli obrad vonku (evanjelicky), no nedostali sme suhlas biskupa, ktory bolo treba a o ktory ziadal farar...kedze sa mi nechcelo, tak ako vam, zhanat kade tade, uspokojila som sa s obradom v kostole...
    popravde pripravy si neuzivam, dost ma to otravuje, nebavi kazdy den daco riesit a vsade volat, chodit, zistovat....uz chcem aby bolo po tom dni D...este 32 dni:D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. super kombinace, moc ti to sluší :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Wow, odvážny outfit!! Veľmi sa mi páči, sekne ti!

    www.nasklee.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Veľmi pekné fotky! Super kombinácia vzorov a aj náhrdelník je perfiš.

    A k svadbe, samozrejme, že nie každý deň je ružový. Myslím, že každá nevesta má občas slabšie chvíľky, ale nakoniec sa to všetko vyrieši neboj.
    Bude aj nejaký ďalší predsvadobný článok ešte?:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. No svadba hlavne zbehne veľmi rýchlo..ja som svoju chystala zo zahraničia a prisla som domov pár dní pred svadbou, bola som o párkoch každý deň a smiala som sa, že v sobotu sa konečne normálne najem :D plánovala som si, ako pekne sa mi budú hodiť nášnice ku kroju o polnoci, lebo som malá perlové korálky...no myslíš, že som si ich vymenila? :D nebol čas na to myslieť.. ponožky do čižiem? ani náááhodou, úplne som na to zabudla :D prosteee človek sa ani nenazdá a aj keď si chce čo najviac svadbu užiť, zrazu príde čas, keď sa vyzlieka zo šiat a je po všetkom... ja som si svoju užila, ale neprežívala som chystanie až tak do detailu...asi aj pre to, že to bolo zbytočné z pohľadu toho, že som daleko a nedalo sa to tak mať tip top..a aj z pohladu toho, že najdolezitejsie bolo, aby sa hostia bavili a bolo tam príjemne.. tak prajem nech to máte podla predstáv :) inak vrch outfitu sa mi velmi páči, nohavice velmi nie, mozno keby boli dlhe az po zem :) ale inak je to super..a vzory milujem :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Su mi velmi sympaticke vsetky tvoje svadobne plany a zatial som si kazdy tvoj svadobny clanok uzila, ono asi kazda nevesta by suhlasila, ze pripravy jednocuho uplne hladko nepojdu, jedine, ze by ti na svadbe nezalezalo alebo by to bolo iba udalost, ktoru chces mat velmi rychlo za sebou, avsak byt nevestou a obdobie planovania bolo premna jednou z najkrajsich etap v zivote a to veru neslo vsetko hladko ani u mna. Nam napriklad 3 mesiace pred svadbou zrusili nase vysnivane miesto na sobas, nadherny kastiel, avsak nasli sme este lepsie miesto, obrad sa mal konat tiez pod holym nebom, ale zial ani tato varianta nam nevysla - prsalo :) ALE tak ci onak bol to ten najjedinecnejsi den v nasom zivote a uvidis, ze tvoj bude tak isto nadherny a zelam ti aby si si ho uzila co najviac ako sa da a mozno este viac tych par tyzdnov pred svadbou, tie motyle v bruchu sa uz v takejto podobe nezopakuju :) Vela stastia ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Celkom si v tomto príspevku vystihla pocity 99% nevies ktoré poznám. Svadba je makačka! :D A inak presne s touto pesničkou sa aj ja vždy už asi od 14tich vidím kráčať k oltáru :)

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook