VALENTINE / BIRTHDAY WISHLIST

24.1.17

VALENTINE WISHLIST done
Február je u nás taký ,,slávnostný mesiac". Píšem to v úvodzovkách, ale jednoducho je v ňom naraz niekoľko sviatkov. Okrem narodenín rodinných príslušníkov mám narodeniny aj ja a ešte je tam aj ten Valentín. A nech už k nemu máte akýkoľvek vzťah (ktorý sa odvíja aj od toho, či vzťah máte alebo nie), oslavujte lásku. S milovaným, s kamarátkou, s rodinou či so sebou. Hlavne nezabudnite na seba. Mne sa to nestáva, práve preto, že mám pár dní na to narodeniny. A tak je tu tento wishlist. Pre vás, ale aj pre neho a pre vás oboch. Veď aj tak sa ten Valentín nedá ignorovať a vôbec, prečo by to niekto robil?

1. Kvety sú síce považované za klasiku, ale kedy ste ich dostali naposledy? Myslím, že niet ženy, ktorá by sa nepotešila kytici kvetov. Alebo hoci aj jednej ružičke. Kvety dodajú interiéru vždy niečo naviac a ja sa z nich teším vždy, keď sa na nich pozriem alebo ucítim ich vôňu.

2. Po Instaxe túžim už dlho a priznám sa, že dúfam, že ho tento rok dostanem na narodeniny. Iste, mohla by som si ho kúpiť aj sama, ale ešte stále mi to príde trošku ako zbytočný výstrelok. Jednoducho niečo, čo chcete, ale nepotrebujete. Mne by bohato by mi stačil aj základný model Mini 8 v tyrkysovej farbe, avšak, jeho vypimpovanejšia verzia Mini 90 má parádnu retro verziu a poslúži tak napríklad aj ako darček pre chlapa. Alebo ešte lepšie, ako spoločný darček pre oboch. Ja som si istá, že by som ho využívala, milujem fotoalbumy!

3. Kedysi sa sviečky ako darček dosť podceňovali, dovolím si tvrdiť, že patrili k rovnakej kategórii ako ponožky. Ale už nejaký ten piatok viem, že ponožky sa vždy hodia a sviečky tiež. Milujeme sviečky. Vždy nám doma nejaká horí. Domovu dodá, hlavne teraz v zime, krásnu atmosféru a také to teplo a mäkkosť. Netvrdím, že treba kupovať rovno Diptyque (aj keď takéto sviečky, to už je iný level a hej, veľmi sa mi hodila do koláže), poteším sa aj nejakému setu z IKEA. Na Vianoce som rodine z Ameriky doniesla Yankee Candle a ľutujem, že som jednu nezobrala aj nám! Sú fantastické.

4./12. Zamilovala som sa do jemných šperkov od ALOve! Sú zo zlata, striebra a ružového zlata s diamantami. A prekvapivo za super ceny, keď si zopár týždňov nebudete kupovať blbosti, dá sa na nich našetriť raz dva. Alebo na nich môže pre vás našetriť niekto iný :). Ja som hotová z Love prsteňa - ten jednoducho musím mať a tiež z jemných náramkov z kolekcie Neha. Dobrá správa je, že chystajú aj e-shop, takže onedlho si ich môžete kúpiť aj z domova. Aj keď návšteva krásneho butiku stojí za to. Alebo si vyberte z iných značiek jemných šperkov, o ktorých som vám písala TU a TU.

5. Milujem jednoduché bavlnené, mierne oversized tričká! Či už s potlačou alebo bez, sú mojou uniformou. Značka Eleven Paris má super potlače s celebritami (Kate Moss, Marilyn Monroe, Lil Wayne alebo Robert Pattinson - toho mám ja), ale aj rôzne iné, mierne kontroverzné motívy. Super sú aj celebritné tváričky iba na vrecku. Takže vy si napríklad môžete kúpiť tričko s celoplošnou potlačou a priateľovi s potlačou na vrecku :). Mňa osobne táto značka fakt baví a tak vám o nej dávam vedieť! Na Spartoo.sk majú navyše výpredaj, tak ich teraz zoženiete o dosť lacnejšie.

6. Spodné prádlo k Valentínu tak trochu (ok, trochu viac) patrí, nie? Rozhodne nie som na komplikované a hlavne prvoplánové kúsky, ktoré sú neskôr na bežné nosenie nevyužiteľné. Avšak, už roky mám tradíciu - na Valentína si vždy kupujem nejaký pekný kúsok spodnej bielizne. Áno, aj vtedy, keď som bola single. (A možno to vesmír bral ako signál a poslal mi do života Maca, aj keď to tomu vesmíru chvíľu trvalo). Takýto ,,darček" je totižto veľmi univerzálny, áno, potešíte partnera, ale hlavne seba! Tento rok ma zaujalo krásne a trochu netradičné body z lascana.sk. A z tých menej praktických (teda záleží, z koho pohľadu sa na to pozeráme :)) kúskov ma zaujali nohavičky s veľkými saténovými mašľami, ktoré sa pri potiahnutí ladne rozviažu. Pod nohavice ich asi nedáte, ale pod voľnejšie šaty áno :).

7. S Macom máme naozaj radi náramky. Také jednoduché, pekné, ideálne s významom. Nenosíme ich naraz veľa, ale aspoň jeden máme na ruke vždy. Pekným valentínskym darčekom môžu byť rovnaké náramky alebo set náramkov. Pekné a v dobrej cene ponúka Cruciani na Blogerinas.sk. Duo čipkovaných náramkov s motívom zámku a kľúča sú milým a nenúteným symbolom, o ktorom budete vedieť iba vy dvaja. Dokonca nemusíte ísť do červenej farby, mne sa páči aj čierna alebo khaki.

8. Opäť, večera v reštaurácii pri sviečkach....no nie je to klišé? Nie, nie je! Veď každé rande, aj keď ste už starý pár, má niečo doseba. A ak sa vám zrovna nechce nikam ísť, dobrá večera obzvláštnená o obľúbený dezert a vínko či šampanské nie je nikdy na škodu. Ak to ešte spojíte s bodom 6., máte o super večer postarané. Niekedy netreba vymýšľať nič komplikované, pretože práve tieto jednoduché veci fungujú nadmieru dobre.

9. V hlave mi už niekoľko mesiacov lieta jeden nový nápad na tetovanie. Posledné som si dala pred dvoma rokmi a nemala som potrebu pokračovať, až doteraz. A keďže sa dávam vždy tetovať na jar, neporuším túto svoju osobnú tradíciu a spravím to rovnako. Prezradím len to, že to bude 4-miestne číslo - rok.

10. Milujem ľúbostnú poéziu. Osobné výpovede autora, ktoré tak dokonale vystihujú aj váš život. Vaše pocity. Mám úryvky z básní, ktoré viem naspamäť a opisujú napríklad môj (ne)vzťah s nejakou osobou. Myslím, že niet romantickejšieho darčeka ako zbierka ľúbostných básní. Ideálne z antikvariátu. Zoženiete ich za pár drobných, ale ich vôňa, obal, strany, na ktorých cítite pocity tých, ktorí knihu držali pred vami...A ak do nej ešte napíšete aj venovanie, máte vyhraté. V antikvariátoch zoženiete Seiferta, toho môžem iba odporučiť. Ale ak sa vám to nepodarí a hľadáte niečo, čo nesklame, tak siahnite po zbierke Ave, láska. Bola to prvá zbierka, ktorú som dostala a dodnes patrí medzi moje najobľúbenejšie. Krásne, neprvoplánové básne od rôznych slovenských autorov. Veľmi dobre vyzerá aj Vyznanie, to som ale v rukách nedržala. Škoda len, že narozdiel od perfektného obsahu sú tie obálky tak strašné. Na druhej strane, Kamil Peteraj to má v poslednom čase naopak.

11. Tento rok mi chýbajú poriadne nízke čižmy. Už dlhšie pokukujem po šnurovačkách, kedysi som jedny mala (v roku 2010-2011) a boli super. Teším sa, že sú späť. Čierne kožené sú pre mňa na prvom mieste a jedny som našla na Spartoo.sk. Majú tam výpredaj obuvi a tak sa tam teraz dajú nájsť fakt dobré a kvalitné kúsky za zlomok pôvodnej ceny.

13. Mám slabosť na hodinky, ale odmietla som už svoju zbierku rozširovať. Avšak, poznáte to, keď cítite, že by ste si niečo chceli obliecť, ale nemáte to. Tak to cítim už dlhšie s jednoduchými hodinkami s hnedým koženým remienkom. Zaujala ma značka Cluse a páčia sa mi aj Daniel Wellington, akurát ma od nich odrádza to, že ich má každý. Akurát mám dilemmu, či siahnuť po bielom alebo čiernom ciferníku a zlatej alebo striebornej obruči. K snubnému prsteňu by sa mi viac hodila strieborná, na druhej strane k hnedému remienku mi viac pasuje zlatá. Tiež si myslím, že by to nebolo až tak rušivé, pretože tá obruč je tenká. Prosím, poraďte mi :D.

14. Ako som spomínala vyššie, potrpím si na fotoalbumy. Samozrejme, že mám väčšinu fotiek na externom disku, ale prezerať si svoju minulosť vo fotoalbume je niečo úplne iné. V tomto som veľmi oldschool a naviac som zaťažená na spomienky. Preto si myslím, že DIY fotoalbum s fotkami zo spoločných zážitkov a pekných chvíľ je mega darček. Osobný (viac to už nejde), jedinečný a naviac je jasné, že ste si na jeho výrobu museli nájsť čas. Alebo skúste vyrobiť vlajku, o ktorej som písala nedávno a stretávajú sa s veľkým úspechom, už si ich u mňa objednalo niekoľko blízkych :).

collage by me, pictures by each brand

You Might Also Like

5 komentárov

  1. o tom tetovaní, ja som si dala asi pred mesiacom a mám velkú potrebu ísť na ďalšie:) a čo sa týka kytice, asi by potešila každú ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Strašne dlho už rozmýšľam,že chcem nejaké knihy s poéziou, hlavne tou lubostnou. Nikto z kamarátov mi nevedel nič odporučiť a na nete nejaké odporúčania spoľahlivé moc neboli. A zrazu bum..tvoj odkaz na FB na článok a odporúčanie na poéziu... lubostnu! ��
    Ďakujem ❤ zbožňujem tieto "náhody"

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teď nově jsou přeloženy milostné dopisy velikánů....http://www.martinus.cz/serie/milostne-dopisy-slavnych-muzu/?gclid=Cj0KEQiAtqHEBRCNrdC6rYq9_oYBEiQAejvRl1OJBsTt5cC2-JXcMmTvGTMHlN-O-GP5Sx09EGvTkMsaArld8P8HAQ

      LenaČerge

      Odstrániť
  3. Zaujímavý wishlist, určite by som si našla niečo aj do svojho :) Zbierka básní je krásny darček to je pravda, Ave lásku mám vo svojej knižnici a je to naozaj skvelý výber.

    NITA-NEW POST

    OdpovedaťOdstrániť
  4. priznám sa, že z kvetov som nebola nikdy veľmi nadšená, keď mi ich daroval niekto k sviatku a pod. ... no keď som si ich kúpila sama, spravilo mi to deň :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook