WEEKLY / 11.3-4 / 12.1-2

14.12.16

IMG_1830
Začínam mať tieto WEEKLY články ako vizuálny denník a preto nechcem vynechať ani jeden týždeň a radšej ho publikujem neskôr ako vôbec. Prvú polovicu novembra som vám ukázala rovno v štyroch postoch, keďže sme boli v USA, no a kým som ich spracovala, prešiel celý mesiac. A ten je teraz tu.

IMG_2538
Milujem malé čarovné pražské uličky.

IMG_2536
Tento pohľad! Ja neviem, ale nepoznám nikoho, koho by pohľad na Prahu omrzel, podľa mňa je to nemožné.

IMG_2646
Ako už viete, navštívila som Perfumed Prague. V tomto designovom priestore si môžete namiešať vlastný parfum! Úplne od základov, každú zložku si vyberáte vy. Poctivo ovoniavate, skúmate, zisťujete, čo sa vám páči, aby si nakoniec odišli s tým najlepším unikátnym parfémom, ktorý nemá nikto iný, iba vy. Ak teda ešte nemáte darček na Vianoce, myslím, že takýto zážitok je to pravé! Ja som si návštevu ohromne užila, majitelia Olga a Borys sú veľmi milí a nápomocní, takže sa niet čoho báť. Dokonca ani cien, 50ml parfému si namiešate už za 999,-Kč :).

IMG_2650
collage 8
Pohár vína neovplyvní celkový výber, naopak, je skvelou čerešničkou na torte.

IMG_2654
Takto som vybrala preferované vône, dala ich na testovací papierik a skúšala, či spolu dokopy sedia. Ak nejaká vôňa vyčnievala, vylúčili sme ju alebo sme ju nahradili inou.

collage 12
Zo Starbucksu, ktorý sme s Macom navštevovali v USA som sa vrátila k pražským Costa koreňom. Z vianočnej ponuky rozhodne odporúčam viac karamelovo-popcornové latte ako to perníkové, ktoré je na mňa až príliš sladké. Ale vianočné papierové kelímky ma bavia.

Zašla som aj na pár dní domov, pretože som chcela vidieť rodinu, porozprávať im zážitky, mamka mala narodeniny a ja som sa stala krstnou mamou!
collage 1
Zloba čo mi kradne klobúk a má outfit v ktorom vyzerá ako malá tekvička :D.

collage 2
V KE chodím veľmi rada na kávu do Schalkhazu, pretože tam majú mandľové mlieko a aj atmoška je dobrá, akurát nemajú Wifi, ale je otázne, či to pokladať za nevýhodu :).

collage 0
Moja najkrajšia mamka. Dúfam, že aj ja budem zrieť ako ona, teda ako víno!

collage 5
Posledné dni v koženej bunde a potom už len kabáty a kožuchy. A bez sivého klobúka nedávam ani ranu, veľmi dobrá kúpa to bola.

IMG_2547
S Benitkou na káve. Mala som chuť na niečo sladké, ale v každom koláči bolo mlieko/tvaroh/smotana, tak ma zachránil kokosový chia puding s mangovým pyré. Ale čo si budeme nahovárať, koláč je koláč.

collage 3
Swarovski na Celetnej ulici prešiel rekonštrukciou! Táto predajňa patrí medzi najväčšie a najjedinečnejšie v celej Európe, preto ak máte cestu okolo, choďte aspoň nakuknúť. Snehovo biely interiér s ozaj vyšperkovanými (doslova) lustrami sa vám bude páčiť. Okrem kolekcie jemných šperkov ideálnych na každodenné nosenie sa môžete pokochať kolekciou Atelier Swarovski, ktorú navrhli rôzni umelci a na výsledku je to poznať. Mňa z novej kolekcie oslovili jemné náramky a prstene, ktoré vyzerajú skvelo, keď sú navrstvené.

IMG_2551
collage 4
collage 6
IMG_2556
Po prezentácii sme zašli s Benitkou na rýchly obed do Paula. Krémová polievka z červenej šošovice bola ako keby som ju urobila ja doma, teda chválim :D.

IMG_2558
Víkend! A návšteva IKEA, ktorá nás čaká znova (mamka nás berie ako sťahovákov :D). Minule sa nám stalo, že sme zabudli v Prahe obraz, ktorý si mamka kúpila počas toho, ako bola v Prahe, ale nechcela ho brať vlakom. V polovici cesty sme si uvedomili, že ten obraz v aute nemáme, tak sme boli našťastie v Brne a ten obraz kúpili znova. Ale nie to som chcela. Pozrite, Maco vyzerá úplne ako týpek z billboardu :D.

collage 8
Slnečná Praha, druhý adventný víkend bol krásny! Zašli sme na obed do Mozaiky, kde majú tie najlepšie batatové hranolky.

1 collage
Zbieram inšpiráciu v Butlers, žeby som vyrezala z dreva takúto šišku?

IMG_2562
Kino! Pozreli sme si Fantastic Beasts, ale keďže ja som nikdy nebola Harry Potter maniak, tak som do nohavíc nepustila. Bolo to však dobré, určite neľutujem. Celý čas som si myslela, že postavu Queenie hrala moja obľúbená Rachel Weisz a na moje prekvapenie to nebola ona...nechápem, podľa mňa herečka Alison Sudol vyzerala úplne ako Rachel :D. Popcorn musí byť, akurát polovicu zjeme ešte pred začatím filmu, máte to tak tiež?

IMG_2563
Víkendový relax vo vani.

3 collage
Converse predstavilo svoju novú kolekciu na jar/leto 2017 a tak som ju bola omrknúť. Zatiaľ je tajná, ale keď bude čas, tak vám ju ukážem. Osobne som vždy zvedavá hlavne na nové seasonal colours klasických CTAS, ktoré nosím od jara do jesene. Pokecali sme s Mischel a natočili si aj vtipné videjko, tak si ho pustite. 

IMG_2565
Dobroty môžem!

IMG_2567
Mikuláš nám do čižiem nič nevložil, zato nás pozval na Luskáčika do Hybernie. Ok, nebol to Mikuláš, ale s.Oliver. Večer sme začali v Duplexe, v príjemnej komornej atmosfére, ktorú ja osobne uprednostňujem viac ako akcie plné ľudí. Pokecali sme pri šampanskom, dali si nejaké dobroty (bez nich to fakt nejde) a zoznámili sa s novými vôňami s.Oliver for Her a for Him, ktoré sa majú spájať s výnimočnými udalosťami. A tento večer bol aj vďaka baletnému predstaveniu Luskáčik určite jedným z nich. 


Vôňa s.Oliver for Her je podľa mňa veľmi príjemná, kvetinová vôňa. Obsahuje napríklad tureckú ružu, magnólie, pivónie, ružové korenie, pižmo či exotické liči. Páči sa mi, že je síce výrazná, ale nie je ťažká, naozaj pekná ženská vôňa ideálna na deň aj na večer. Často sa mi stáva, že ma vône ,,obťažujú", hlavne v zime má veľa žien potrebu prejsť na ťažšie vône, čo chápem, ale u mňa to nehrozí, ja stále rada ostávam pri ľahších vôňach. Na výber je toaletná a parfumovaná voda, sama si vždy vyberám radšej parfumované vody, kvôli trvácnosti :)

s.Oliver for Him má celkom zaujímavý mix. Biely čaj, jablko, štipľavá červená paprika, rozmarín, geránium, lístky fialky, mach a pižmo. Spolu tvorí zaujímavý výsledok, ktorý ocenil aj Maco, čo som bola prekvapená, lebo on je veľmi kritický, čo sa vôní (všetkého) týka. Chcela som parfém darovať na Vianoce mamkinmu partnerovi, avšak, môj drahý sa rozhodol si ho nechať, čo je jasný znak toho, že táto vôňa mu ulahodila. Priznám sa, že mne tiež, je veľmi príjemná, poviem, že aj príťažlivá. A sivý flakónik sa mi páči tiež, lebo ja sivú môžem. Akurát, narozdiel od dámskej verzie, pri pánskej je v ponuke toaletná verzia.

collage 7
#themomentisours

4 collage
IMG_2667
IMG_2572
IMG_2573
Večerná Prašná brána.

collage 11
Vianočná atmosféra je u nás v plnom prúde. Vyrobila som adventný veniec, ozdoby na stromček, kúpili sme svetielka, do vázy som dala ihličie, nech nám pekne rozvoniava a zajtra odosielam DIY vianočné pohľadnice, Ako ,,bonus" som aj ochorela, takže vreckovky na soplíky musím mať všade.

collage 6
Metro na Jiřího z Poděbrad, ktorým som kedysi chodila denne, tak som sa teraz musela spomienkovo odfotiť, veď bohvie, kedy tam pôjdem znova :).

2 collage
S kamarátkami sme sa po dlhom čase konečne stretli a užili si skvelý babský večer. Vyskúšali sme nový podnik na Vinohradoch - Dandy Prague. A veľmi vám ho odporúčam! Skvelé drinky, pozorná obsluha, krásny retro interiér a hlavne super atmosféra. Žiadna príliš hlasná hudba, ale príjemné osvetlenie, pohodlné sedačky, všetko. Boli sme všetky naozaj nadšené, pretože takýchto podnikov zas nie je tak veľa. Takže ak niekam do Prahy na drink, tak sem, pokiaľ teda nepotrebujete tancovať, ale uprednosťnujete ,,kecanie" :).

collage 9
V sobotu som sa stretla so svojou sesternicou Nikolkou. Po dlhom čase som mala celú pizzu, normálne nechápem, ako sa do mňa vošla. Ale poviem vám, že bez syra to akosi nie je ono. Po obede sme sa vybrali na hlavný program dňa, festival Na den pod zem. Pôvodne sme naňho mali ísť s Macom spolu, pri rezervovaní termínov sme sa obaja zapotili, sptrávili sme pri tom asi hodinu, pretože záujem bol veľký a server padal. Nakoniec považujem za úspech aj to, že sa nám podarili dve rezervácie - Kostel Panny Marie Vítězné a Národní památník hrdinú Heydrichiády. A potom musel Maco nečakane pracovne letieť do Barcelony. Ja som však lístky nemohla nechať prepadnúť. Hlavne kostol na Resslovej ulici, kde sa skrývali parašutisti po útoku na Heydricha. Nový film Anthropoid je práve o tomto atentáte a udalostiach, ktoré nasledovali po ňom. Mne je len strašne ľúto, že sme sa nedostali do hotela Jalta a bunkru Parukářka, tie som chcela tiež veľmi vidieť.

IMG_2630
collage 10
IMG_2557
Strašidelné Smíchovské nádraží. Vždy keď tade idem večer, tak sa obzerám, či ma niekto nesleduje, som staršne paranoidná.

IMG_2620
IMG_2619
V nedeľu sa konečne zišla naša ,,štvorka". Ja neviem, čím sme starší, tým ťažšie je dohodnúť sa. Zašli sme do Costy a vychutnali si vianočnú atmosféru. Ja som si dopriala aj karamelový muffin, lebo v zime sladké akosi potrebujem, snáď sa to neodrazí aj mojich faldíkoch :D. Mišo a Paťo doniesli aj ich Instax a ja rozmýšľam, že si jeden tiež pořídím, lebo po ňom pokukujem už od našej dovolenky v Thajsku. 

You Might Also Like

8 komentárov

  1. Becca?! Rachel Weisz nehrá vo Fantastic Beasts....aspoň ja som ju tam nezahliadla, a pre kontrolu som pozrela aj obsadenie....:O

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prekvapila si ma tým komentárom, hneď som išla pozrieť aj ja cast a fakt! Ale keď Alison Sudol(Queenie) vyzerala podľa mňa úplne ako Rachel, veľmi mi ju pripomínala! Idem to opraviť v článku :D.

      Odstrániť
    2. Okej :D Inak, Rachel Weisz je aj moja obľúbená herečka...no vlastne jedna z nich :)

      Odstrániť
  2. krásne fotky, milujem, že ich je v tomto článku tak veľa :) s mamkou ste dokonalé kočky, máte parádne gény ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  3. prosim si znacku tej modrej kabelky s tym folklornym pasom....tusim na fotke s komentom ku sedemu klobuku...jo a z nejakeho dovodu mi nenacitava tie tvoje kolazove fotky...diky a cauko :) J.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to Leonardo Farnesi, nejaká talianska značka, ale túto kabelku mám už fakt dlho :)....a neviem prečo sa ti to nezobrazuje, aký máš prehliadač?

      Odstrániť
  4. Mne sa páči, že Swarovski robí teraz veľmi pekné jemné a decentné šperky. Prstienky, čo máš na ruke sú veľmi dobré aj tie náramky- proste niečo úplne iné ako klasický Swarovski:)

    St.Olivier party- roztomilosti fakt že:)

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook