WEEKLY / 10.3-4

30.10.16

IMG_20161029_151148
Od leta som čakala na tento deň. Zdal sa mi tak ďaleko a nakoniec je to tu, texík, check in, letisko, odbavenie, lietadlo, krásne výhľady, cestovná horúčka. Mám to rada! Aj keď to samotné balenie a presúvanie je na nervy, patrí to k tomu. Letíme do USA! Nikdy som tam nebola, mám o Amerike iba svoju predstavu, som zvedavá, aká bude v skutočnosti. Neviem sa dočkať New Yorku. Takže posledné dva týždne boli o plánovaní, vybavovaní a tešení sa. A boli skvelé! Chystala som sa na FashionLive!, nakoniec som však šla domov do Košíc, zariadiť si nejaké dôležité veci, bez ktorých sa do zahraničia neodchádza (pas to nie je, haha :D) a strávila čas s rodinou. Potešilo ma, že za mnou prišli aj Nagyika s Papim a tiež, že som po dlhom čase videla Lauru! O Sebanovi už radšej písať ani nebudem, slová sú zbytočné. V tomto duchu som pokračovala aj po príchode do Prahy, kde som za jeden deň stihla obed s Foly, víno s Benitkou a kávu s Klaudiou (áno, presne v tomto poradí). Včera som ešte zašli do centra zriešiť posledné veci a dnes sme pripravení! Neviem kedy sa tu ozvem najbližšie, na Instagrame však budem prispievať pravidelne :). Tak sa majte krásne!



IMG_20161029_175340
Zašla som na masáž do Thajského rája (ďakujem M. :)!), kde je na Celetnej vždy pomerne kľud a pokoj oproti iným pobočkám, takže to tam mám najradšej. Dostala som sa do rúk fakt top masérke, ktorá cítila moje kritické body a pekne ich rozmasírovala. Bolo to skvelé, zavrela som oči a relaxovala. Keby som mohla, chodím na masáž aj každý deň :D.

IMG_20161029_175447
Keď Orloj, tak jedine večer, keď je tam o niečo menej ľudí. Taká krása a história, na ktorú sa chodia pozerať tisícky ľudí denne a domáci okolo nej toľkokrát iba prechádzajú bez povšimnutia. Tiež som niekedy medzi nimi, ale keď som večer šla za Macom do Las Adelitas, zastavila som sa a vychutnala si pohľad na Orloj ako za starých čias, keď som bola v Prahe na návšteve.

IMG_20161029_175543
Las Adelitas! Jedna z mojich naj naj naj reštaurácii v Prahe. Možno aj preto, že sme tam boli s Macom na našom druhom rande. A veľmi mi tam chutí plus obsluha je výborná. Odporúčam enchilatas de mole (fazuľová omáčka). Teraz som si dala prvýkrát vegetariánske (plnené kaktusom), ale rovno poviem, že tie kuracie sú lepšie. Každopádne, zjedla som ich všetky tri, nie ako na našom druhom rande, keď som zjedla iba dve, lebo som sa hanbila zjesť všetko :D. Aby Maco nevidel koľko sa do mňa zmestí. Trochu krútim hlavou nad mojou vtedajšou single logikou, ale tak mladá som bola a tie začiatky sú vždy tak sladké :D. 

IMG_20161029_175622
Zašla som s dievčatami z L´Oréalu na obed, ach spomienky. Som rada, že sme stále v kontakte a raz za čas si doprajeme spoločnú obednú pauzu! :) A večer som už bola na ceste do Košíc. 

4 collage
Láska!

IMG_20161029_175710
Akože v hračkárstve Seban vyzerá akoby sa doma musel hrať s cestovinami a blatom :D. Všetko chytá, hrá sa a samozrejme chce do hry zapojiť aj mňa. Naposledy som si mala dať na hlavu policajnú prilbu a naháňať ho, že niečo ukradol. To som odmietla, z pochopiteľných dôvodov. Tak si dal na hlavu maskáčovú prilbu, že je zlodej, išiel za roh a kričal ,,Rebekaaa, čo som akože ukradol?" A ja som potichu kričala ,,Zlodej, zlodej, polícia, rýchlo príďte!" No, nie najlepšia hra v obchode, potom sme sa teda presunuli k pokladničkách a hrali sa na obchod,kým neprišla mamka z reálneho obchodu, v ktorom na nákup potrebovala trochu kľudu :D. Jedno je dobré, Seban je uvedomelé dieťa a z hračkárstva takmer nikdy nič nechce, lebo vraj všetko má. Múdro, udržateľne zmýšľa toto dieťa.

IMG_20161029_180208
6 collage
Skoré ráno v Košiciach, na Hlavnej takmer nikoho a všetko ešte zatvorené. Chcela som si dať kávu ,,to go" ale na ľavej strane som smerom od Námestia Osloboditeľov nič nenašla. Až v Schalkháze, ale nevadí, bola výborná, s mandľovým mliekom padla na úžitok a pekne mi vydržala počas celého vybavovania v banke. 

5 collage
Seriózne som sa buchla do tejto červenej LaFormela mikiny. Keby nebolo skoro ráno a teda zavreté, šla by som si ju do SloCz aspoň vyskúšať. Veď budú Vianoce nie? 

IMG_20161029_180425
,,Rebekaaaa, Čečekaaa, pozri ako ležim, poď ma odfotiiiiť."

IMG_20161022_143231
Zachcelo sa mi ešte nejakej zmeny, takže som veľmi rada, že Miška si našla čas na moju last minute prosbu o zosvetlenie. Kedysi som mala také tmavé vlasy, ale po rokoch som zistila, že s jemným presvetlením sa cítim najlepšie. Preto ak ste z Košíc a chcete také parádne vlasy ako vidíte na Instagrame, tak choďte za Miškou, ona je na to špecialistka, veľmi šikovná!

11 done
10 done
Väčšinou neuverejňujem fotky svojej rodiny (okrem mamky a Sebana), ale tieto s Nagyikou a Papim sú také pekné, že musím. Takže toto je Nagyi, ktorú tak často spomínam, to ona ma naučila šiť, tvoriť a vymýšľať a z jej skrine mám tie najlepšie vintage kúsky. 

7 collage
Po príchode do Prahy ma doma čakalo obrovské prekvapenie. Už v Košiciach som si pri telefonovaní s Macom všimla, že pri otázke ,,Čo robíš?" je taký divný, ale nepriposovala som tomu nejakú váhu. Uhral to totiž veľmi dobre. Prvé prekvapko bol botník, aby sme mali väčší poriadok medzi topánkami. Potom som zasvietila svetlo v kuchyni a čakala ma nová ,,linka". Prvé, čo mi vypadlo z úst bolo prekvapené ,,what the f..k!" :D To som vám teda natočila na Stories. Následne som šla hore a volala drahému, že je to úžasné, keď som otvorila spálňu a uvidela nový matrac a nový obraz nad posteľou! Také prekvapko, to sa mi ani nesnívalo! Na náš starý matrac som sa sťažovala, tak sa Maco rozhodol kúpiť nový. Strašne ma to dojalo, nikto pre mňa ešte nič podobné nespravil, až mi slzička ušla. A do toho všetky prekvapká boli aj s obrázkami, ktoré presne postupne popisovali moje reakcie :D. Láska ma pozná viac ako si sama dokážem priznať :). Najlepší chlap na svete.

1 collage
Vďaka Veuve Clicquot som mala možnosť pozrieť sa na Designblok už o deň skôr pred jeho oficiálnych zahájením. Ak teda máte dnes či zajtra čas a ste v Prahe, určite sa zájdite pozrieť, zoznámite sa s novými značkami alebo sa vám naskytne nový pohľad na tie, ktoré už poznáte. Veuve Clicquot si prichystal oversized stôl s lavičkami, na ktorých sa budete cítiť ako Alica v krajine zázrakov, môžete si spraviť spomienkovú foto a zapojiť sa do súťaže o fľašku. 

3 collage
Mňa ešte (okrem iného) dostala Nespresso inštalácia od Jana Plecháčka a Henryho Wielgusa, ktorá rozvoniavala na metre ďaleko :). 

2 collage
0 collage
Krásny stánok mali Master&Master, ktorých nábytok nájdete aj v Košiciach v SloCz. 
Designblok 27-31.10.2016

IMG_20161029_181551
Obľúbený army green sveter. Za dve eurá taká paráda, mám radosť! :D

IMG_20161029_181132
Milujem Home Kitchen! Tento týždeň som tam bola 2x, z toho raz na obedík s Foly, symbolicky pred USA. Zbožňujem ich husté polievky, ku ktorým podávajú výborný chlebík s rôznymi olejmi podľa vášho výberu. 

IMG_20161029_181235
Mintové okná na púdrovej budove? Chcem! Praha ma stále niečím prekvapí :).

IMG_20161029_181408
Alien karfiol. Alebo ako povedal Maco, karfiol z Černobylu. Ale nie nie, možno ste fialový karfiol už videli (alebo ste o ňom počuli), ale ja som ho videla prvýkrát, tak som bola v šoku. Po troche googlenia som sa však upokojila. Jedná sa o čisto prírodnú záležitosť, to zafarbenie má na svedomí antioxidant antokyanín, ktorý farbí aj kapustu či červené víno. A chuť mu to nijak nemení. Ako spestrenie kuchyne super a keby sme nešli do USA, tak sa poňho do Albertu určite vrátim. Ten druhý karfiol sa volá romanesco a jeho kvety pripomínajú pichliače :).

IMG_20161029_181319
Bye bye, ďalší post bude celý z východného pobrežia USA! :)
P.S.: Ideme lietadlom (prekvapenie, čo? :D), fotka Hlavního nádraží je len pre formu.

You Might Also Like

7 komentárov

  1. Keď sa mozem spytat, z akeho sekaca mas ten sveter? Ja nikdy nenatrafim na taketo dokonale kusky♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. krásne fotky :) na thajskú masáž by som okamžite šla aj ja! a prekvapenie od frajera je naozaj paráda, milujem, keď sú blízki takíto pozorní ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super post. Užite si USA a teším sa na fotky.
    Inak na Designblok by som šla hneď, keby tá Praha nebola tak odruky.

    NITA

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jeej ty máš teda dosť nabitý program. Milujem sa prechádzať po Hlavnej v skorých ranných hodinách s kávou v ruke.
    P.S Poriadne si uži Ameriku a dúfam, že si z nej odnesieš čo najviac zážitkov. :)

    https://thefashiontwiins.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. krasne fotky, uz sa tesim na tvoje zazitky z ameriky

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook