TEKVICOVO-CÍCEROVÉ KARI

21.9.16

foto tekvica cicer kari
Po dlhšom čase vám prinášam ďalši recept a to rovno vo forme videa! Momentálne potrebujem nové výzvy a natočiť videorecept sa mi zdalo ako dobrý nápad. Často totiž teraz pozerám rôzne relácie či videá o varení, tak som to chcela skúsiť aj sama. Úplne som zabudla, ako veľmi ma zdieľanie receptov baví. Myslím, že v tom budem pokračovať častejšie. Odkedy sme s priateľom vegetariáni (a väčšinu času už vlastne aj vegáni, len sa zatiaľ vyhýbam tomuto označeniu s veľkým hypom), tak som chytila vo varení druhý dych. Kúpili sme si kuchynského robota, ktorý dokáže hádam všetko a je to s ním veľká zábava (hlavne ak máte potom umývačku). Nebudem sa teda príliš rozpisovať, pozrite si radšej video s jedným výborným jesenným receptom :). 


INGREDIENCIE:
polovica tekvice hokaido
plechovka cíceru (ale môžete si aj deň vopred namočiť ten sušený)
3-4 mrkvy
1 veľká / 2 malé cibule
plechovka kokosového mlieka
kokosové lupienky
červená kari pasta
olivový / kokosový olej
kari korenie
škorica
červená paprika
tymián
med
soľ
čierne korenie
limetka
čerstvé bylinky (napríklad petržlen)

foto 2 done
photo and video by me

You Might Also Like

9 komentárov

  1. Vyzerá to veľmi chutne :) Určite je to zaujimavá kombinacia :)
    www.veraparadis.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja si tiež fičím teraz na prevažne zeleninových jedlách, tak toto isto vyskúšam! Vyzerá to famózne!!! Len jedna otázka Becca: Odkiaľ máš tú kari pastu (nejaký bio obchod)?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fakt vyskúšaj, je to mňamka :). A túto kari pastu som kúpila normálne v Alberte medzi ,,exotickými" vecami a párkrát som ju videla (normálne v sklenenej nádobke - tá je lepšia) v Lidli, keď bol ázijský týždeň.

      Odstrániť
  3. takýto netradičný recept som ešte neskúšala a priznám sa, neskutočne sa mi teraz zbiehajú slinky ;) presne niečo takéto by som teraz brala :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook