Cosmetic random XXI.

16.9.16

03 done
Od posledného beauty postu (ten dovolenkový nepočítam) už prešiel nejaký ten piatok. Produkty, ktoré som používala sa postupne minuli a mne rukami prešli nové, o ktorých vám práve teraz píšem. Contouring dostal nového parťáka - strobing a moja ružová obsesia naberá grády.


22 done
Asi sa rozšírilo, že mám rada ruže, pretože som dostala ako darček šampón, kondicionér a lak na vlasy Volume Rose Oil Wonders od MATRIX. Najprv som sa zľakla, že nič olejové na moje vlasy používať nemôžem, ale potom som zistila, že tento rad je určený práve na jemné vlasy, ktorým chýba objem. A ešte aj s prenádhernou vôňou ruží, bergamonu a lesných plodov (prevažuje ale hlavne tá ruža)? Niekto toto musel vymyslieť priamo pre mňa :D. 

Celý rad obsahuje olej zo šípkovej ruže, ktorý vlasy očistí a vyživí, vďaka čomu ich nezaťaží. Pozerala som, že kompletný rad obsahuje aj olej na očistenie vlasovej pokožky, ale ten sa u nás bohužiaľ nepredáva. Príjemným prekvapením je pre mňa lak na vlasy, ktorý má veľmi príjemnú vôňu, nie takú ostrú a typickú pre laky na vlasy. Naopak, vonia jemne a pekne ako celý rad. Stupeň fixácie na obale nie je, ale z mojich predchádzajúcich skúseností ho odhadujem na 2-3. Mne robia tieto produkty v kúpelni fakt radosť, krásny obal, vôňa aj výsledok na mojich vlasoch, takže ak poznáte niekoho, kto má jemné vlasy bez objemu, alebo také máte vy sami, vyskúšajte to. Vzhľadom na to, že sa jedná o profesionálnu, ale stále cenovo dostupnú vlasovú kozmetiku, zoženiete ju vo vybraných kaderníckych salónoch. Cena za jeden produkt je v priemere 7-8 EUR.

1 done
Všade okolo mňa som počúvala, že tonikum by mala byť súčasť starostlivosti o pleť, tak ako micelárna voda či čistiaci gél. Ja sa priznám, že som tonikum nikdy nepoužívala (jedine raz za čas ružovú vodu), ale usúdila som, že čím skôr ho do svojej beauty rutiny zaradím, tým lepšie. Mnohí ľudia si tonikum mýlia s odličovačom, ale má sa používať až na už odlíčenú pleť a samozrejme sa neoplachuje. Pôvodne som si myslela, že tonikum sa má používať hlavne večer, ale omyl, skutočné zmeny robí až keď ho používam aj ráno, pred nanesením denného krému. Uzatvára póry a tak chráni pokožku pred vonkajšími vplyvmi a zabraňuje tvorbe čiernych bodiek. A čierne bodky sú môj problém. 

Keďže som bola veľmi spokojná s čistiacim gélom od PHYRIS, siahla som po toniku Hydro Tonic, určeného na citlivú pleť. Používam ho viac-menej celé leto, predsa len je to ďalší krok, na ktorý som si musela zvykať. Pleť je po toniku svieža, akoby zobudená. Iste na mňa samotnú pôsobí aj príjemná čistá parfemácia. Po pár dňoch som si všimla, že sa mi zúžili póry na líčkach pod očami. Na nose mám póry najširšie a tam tiež vidím malú zmenu, ale tým ešte bude treba trochu času. Vďaka menším pórom sa mi pleť vydrží svieža o niečo dlhšie, v teple sa však lesknutiu bez púdru bohužiaľ nedá úplne zabrániť. Som teda zvedavá,či sa mi póry zúžia ešte viac, ako áno, budem tonikum ospevovať kade budem chodiť.

5 done
Na Sustainable Fashion Day som si konečne mohla pekne naživo prezrieť slovenskú značku MYLO, ktorú už nejaký ten čas sledujem. Páči sa mi jej filozofia (prírodné produkty, recyklovaný / recyklovateľný obal, domáca výroba) a tiež samotné produkty. Milujem husté maslá na telo a keď som si skúsila tie od Barb, bolo jasné, že jeden so mnou pôjde domov, len sa musím rozhodnúť, ktorú vôňu si vezmem. Rozhodovala som sa medzi ružou a pomarančom (lebo som teraz závislá na ruži) a levandulou a vanilkou a nakoniec vyhrala druhá možnosť. Maximálne ma totiž dostala levandula, keďže som ju sama zbierala na našej záhrade a tak som si ju zamilovala. Oh La La! je husté tuhé maslo, ktoré sa ale po kontakte s pokožkou rozpustí a tak sa veľmi príjemne nanáša. Obsahuje samé prírodné produkty, niektoré dokonca v bio kvalite - bambucké a kakaové maslo a kokosový olej. Na pokožke zanechá veľmi jemný voňavý film a o tom, že pokožka je po nej jemná hádam ani nemusím hovoriť. Určite si ešte zaobstarám aj nejaké sérum na tvár.

01 done
Nude Magique Cushion Make Up od L´Oréal Paris na vás posledné týždne musel ,,útočiť" z každého rohu. A teraz ešte aj tu! Ale má to svoj dôvod, verte mi. S cushion make-upmi sa v poslednom čase akoby roztrhlo vrece, a ja som bola skeptická, na takéto vychytávky sa moc nechytám (veď si spomeňme na hrebienkové maskary, používa ich ešte niekto?). Naviac som mala pocit, že lákajú viac výzorom ako obsahom, ale dostala som toto milé lesklé ružové koliesko od L´Oréal Paris na vyskúšanie a ostala som veľmi prekvapená! 

Po otvorení kompaktného obalu na vás vykukne hladká labutienka a zrkadielko. Potom otvoríte ďalšiu vrstvu tejto ,,pokladničky" a už je tu vankúšik namočený do tekutého make-upu. labutienku som dala na dva prsty, jemne poklepkala po vankúšiku a jemným krúžením naniesla na tvár. Odporúča sa make-up na tvár vklepávať, ale s tým som sa nejak nezžila a vyhovuje mi viac to krúženie. Bola som nadšená, akú jemnú a tenkú vrstvu tento make-up na pleti vytvoril. Na prvý pohľad neviditeľnú, veľmi prirodzenú. S aplikátorom sa výborne nanáša a tak make-up s pleťou krásne splynie. Pleť zjednotil, rozjasnil a trochu zmatnil. Pri kontúrovaní, ktoré spomeniem nižšie si na tvár dávam iba krém a niekedy BB krém, ale make-up som kvôli jeho ťažkosti prestala používať. Tento je však úplne iný a mne sa fakt páči. Pokiaľ máte peknú pleť bez vyrážok a potrebujete iba trochu zjednotiť farbu, tak vám bude veľmi vyhovovať. Čítala som nejaké sťažnosti, že vraj je u nás málo odtieňov, ale k tomu sa ja nemôžem pridať, keďže siaham vždy po tej najsvetlejšej alebo druhej najsvetlejšej. Teraz mám XX a je pre mňa akurát. 

Výhody teda vidím v ľahkosti tohoto make-up a labutienke, ktorou sa príjemne a jednoducho nanáša, vďaka čomu vytvorí na pleti tenkú vrstvu bez šmúh. Tiež oceňujem samotné skladné balenie so zrkadielkom, ktoré je ideálne na cestovanie. Za mňa skvelý produkt, ktorý rozhodne prekonal moje očakávania.

Nevýhody sú z môjho pohľadu dve. Labutienka sa veľmi ťažko čistí. Kým som z nej dostala všetok make-up, dalo mi to zabrať a aj tak som ju úplne nedostala do pôvodného stavu. Ďalšia vec, určite dôležitejšia je životnosť/výdrž celého make-upu. V porovnaní s klasickým make-upom či BB-čkom, ktoré vydrží aj pol roka - rok, tu to nevidím pri pravidelnom používaní na viac ako dva mesiace (a to už som asi aj prehnala). Práve krátka doba použiteľnosti je pri cene cca 16 EUR najväčším mínusom, ale pokiaľ make-up používate len zriedka, hľadáte niečo ľahučké ako pierko, alebo sa chystáte cestovať, nebudete jeho kúpu ľutovať.

12 done
R6 done
Master Contour Duo Stick a Master Strobing Stick sú moje dva najobľúbenejšie produkty tejto časti beauty postu. Ak by som mala prežiť na nejakom ostrove iba s dvomi dekoratívnymi produktami, boli by to tieto tyčinky z FaceStudio od Maybelline. Spolu totiž dokážu vytvoriť veľmi svieži look a ešte sú aj skladné, tak by s nimi na tom ostrove nebol problém :D. Dobre, že mi ich Maybelline dal vyskúšať, lebo som ich dvom novinkám úplne prepadla, aj keď jednej o niečo viac. 

Začnem s MASTER CONTOUR DUO STICK. Jedná sa, ako už vidíte na fotografii,  o obojstrannú kontúrovaciu tyčinku. Ja si už bez rýchleho kontúrovania svoje líčenie neviem predstaviť, zvládam ho za 2 minúty a s tvárou urobí ozaj veľa. Naviac som väčšinu roka veľmi bledá a s kontúrovaním dostanem do tváre zdravú farbu. Tyčinka má príjemnú krémovú textúru, ktorá sa so štetcom veľmi dobre rozotiera. Na začiatku som si nebola celkom istá aplikáciou farby, ale šlo to bez problémov a farby sa nemiešajú. Tyčinka je u nás dostupná v dvoch odtieňoch, a to Light a Medium. Kvôli opáleniu som si vzala Medium a som spokojná, hlavne s tmavším hnedou farbou, ktorá má krásny odtieň mliečnej čokolády. Svetlejšiu farbu vidieť akurát na mojej ruke, ale na tvári úplne splýva s mojou pokožkou. Buď by som mala byť viac opálená alebo by sa mi v tomto prípade hodila svetlejšia verzia. Ale ako som už spomínala aj pri predošlej kontúrovacej tyčinky, svetlú časť až tak nevyužívam a bohato by mi stačilo, ak by tyčinka bola jednofarebná. Pri cestovaní sa ale jej obojstrannosť hodí, pretože svetlá časť môže ľahko nahradiť korektor. 

A teraz objavu posledných týždňov, MASTER STROBING STICK, taddáááá! Aby bolo jasné, rozjasňovače používam iba od tejto jari a rovnako ako som bola kedysi nadšená z kontúrovania, tak som teraz nadšená z rozjasňovačov. Mám krásny púdrový zlatistý od Zoevy a teraz tento krémový od Maybelline. Má jemný ružovkastý nádych a na pleti vyzerá nádherne! Úplne ju rozžiari, dodá jej taký šťavnatý zdravý výraz. Aplikujem si ho na lícne kosti, na bradu a nad hornú peru (tam je mňam). Niekedy aj trochu pod obočie. U nás bude v predaji od októbra v DM v dvoch odtieňov - 100 Light (ten mám ja a vidíte ho na fotografii) a 200 Nude Glow, ktorá je do zlatista a vhodnejšia pre opálenú / tmavšiu / olivovú pleť. Rozjasňovač sa naviac na jeseň bude hodiť, často so svojou ultra svetlou tvárou riešim to, ako dodať pleti jas a život. Zatiaľ čo vďaka kontúringu tvári dodám štruktúru a farbu, rozjasňovač jej dá šťavu a sviežosť. Vďaka tomu mi na oči stačí už iba maskara a dokonca aj z líčenia obočia som obrala, mám pocit, že mnohokrát stačí farebná kefka. 

Pri oboch tyčinkách oceňujem ich balenie. Oba sú veľmi praktické, širšie, ale menšie (takže aplikácia je otázka niekoľkých sekúnd) a pevné, takže sa obal v kozmetickej taštičke nerozpadne tak, ako sa mi to stalo u tenšej NYX. Spolu sú fakt skvelé duo (či trio?), ktoré využívam denne. Jediným mínusom je akurát množstvo v oboch tyčinkách, hlavne u Contour Duo Stick, kde sa mi zdá trochu malé (na foto som ho úplne vysunula). Sama si tvár nekontúrujem nejako prehnane, takže u seba výdrž odhadujem na cca 3 mesiace, ale ak ste fakt kontúrmajster, tak sa vám minie rýchlejšie. Pri Strobing Stick je to v pohode, pretože rozjasňovač sa používa iba na vybrané časti tváre, takže to pôjde pomaly. Oba produkty stoja okolo 9-10 EUR.

13 done
page lipstick done
Sexy Balm od L´Oréal Paris sú pigmentované balzamy na pery. Podľa popisu sľubujú až 12-hodinovú hydratáciu, ale tomu hádam nikto neverí. Sama by som po týchto balzamoch určite nesiahla, som totiž veľký balzamový maniak a na hydratáciu pier mám vysoké nároky. Naviac hybrid ako balzam a rúž v jednom pre mňa nie je úplne atraktívnou záležitosťou. Druhá vec je obal, ktorý je na môj vkus na L´Oréal Paris dosť strohý. Avšak vďaka L´Oréal som mala možnosť túto novinku vyskúšať a nakoniec to vôbec nie je tak, ako to na prvý pohľad vyzerá. Balzamy sa veľmi dobre nanášajú, skutočne majú balzamovitý základ, aj keď podľa mňa trošililinku pripomína tenkú vrstvu lesku na pery (pocitovo). Na pery však netreba naniesť balzam ako pri rúži a tak ich pokladám za celkom dobrý kabelkový must-have. Na výber je mnoho odtieňov, od tých jemnejších (SHEER - číre viečko) až po silne pigmentované (BOLD - lesklé viečko). Ja mám odtiene 103 As If! a 204 Never Stop. Prvý menovaný je veľmi nenápadný svetlohnedý, naozaj na každý deň, na perách zanechá jemný farebný film. Druhý, teda Never Stop je úplne peckový, pigmentovaný odtieň! Farba je veľmi žiarivá, takmer neónová, ale stále teplá. Na foto však vyzerá trochu menej výrazne ako v skutočnosti, ale to viete, že foto realitu nikdy nezachytí stopercentne. Už dlho mi rukami neprešiel odtieň, ktorý by ma zaujal tak, ako tento a to som žiarivým perám dala už dávnejšie zbohom. Ale tento ma donútil prehodnotiť svoj vzťah k výrazným perám a s ním sa k nim rada vrátim. 

7 done
Maco ma pred nejakým časom prekvapil, keď mi priniesol tento ikonický krém na ruky od L´Occitane. Jeho balenie je obrovské (150ml), teda ak to porovnám s klasickými krémami na ruky, tak tento je tak za 4. Samotný krém je hustý, je to skôr balzam, čo veľmi oceňujem, pretože riedke krémy nemám v láske. Obsahuje 20% bambuckého masla, med aj kokosový olej. Do pokožky sa rýchlo vstrebáva, ale dlhodobo ju vyživí a zhebčí. Priznám sa, že ho niekedy používam aj na celé telo. Minimálne na celý ruky (od dlaní až po ramená) si ho raz denne dávam, pretože mám pocit, že je moja pokožka od slnka dosť vysušená. Vôňa je jemná, nenútená, ale hneď si ju obľúbite. Toto rozhodne nie je produkt, ktorý chce pútať pozornosť, je to klasika, ktorá nesklame a vy sa po ňu vrátite sami. A milujem ten obal, už len keď sa naňho pozerám, mám radosť.

20 done
Po jemnej ružovej vôni som pokukovala už nejakú dobu. Kamarátka mi povedala, že jej mamka používa jemnú vanilkovú od Yves Rocher a o niekoľko dní na to som zistila, že majú aj ružovú verziu. Skepticky (predsa len mám radšej parfémované vody či toaletné vody, ktoré kúpite v parfumérii) som vošla do Yves Rocher a ovoniavala. A výsledok? Zamilovala som si takmer všetky toaletné vody z radu Un Matin au Jardin. Sú to veľmi jemné a čisté vône, ktoré voňajú veľmi autenticky. Takže ak siahnete po zelenom čaji, budete skutočne cítiť iba zelený čaj. To isté platí aj o orgováne či verbene. Do ruže je ešte niečo primiešané, ale primárne tam cítim ružu a to som presne hľadala. Výdrž nie je svetová, ale to som ani neočakávala, preto je fajn sa počas dňa ešte raz navoňať. Zobrala som ovoňať tieto vône aj mamku a tá z nich bola takisto nadšená. Sama siahla po zelenom čaji. A ten zožal v rodine taký úspech, že ho kúpila aj svokre a svojej mamke. Takže ak chcete niečo jemné, čisté a svieže, tieto vône sa vám určite budú páčiť. 

photos by me

You Might Also Like

3 komentárov

  1. Master strobing a contouring sticks si musim zadovazit, vyzeraju skvelo! :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Yves Rocher vuně jsou stejně nejlepší :)
    Miska blog

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tá kontúrovacia tyčinka vyzerá bombovo :) už dlhšie som rozmýšľala, že by som po niečom takom siahla, tak vďaka za inšpiráciu ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook