Cosmetic random XIX.

13.4.16

01 done
Od posledného kozmetického článku už prešiel nejaký čas. Mám však pár produktov, o ktorých vám chcem napísať, či už preto, že sú super, alebo preto, že sa do nich napriek masívnej reklame neoplatí investovať. 

45 done
Mám teraz také obdobie hnedých rúžov. Avšak nájsť ten správny odtieň hnedej je úloha náročnejšia ako sa na prvý pohľad môže zdať. Takže som si kúpila nejaké hnedé kontúrky, na odporúčanie mojej kamarátky, potom som vyskúšala hnedé rúže, ktoré boli ale slabo pigmentované a tak som ich darovala mamke, ktorá presne tento typ rúžov využíva. A ja som sa jej za tú hnedú smiala, lenže teraz pozrite, zrazu som na hnedé rúže. Ale pigmentované. V Miláne som našla veľmi peknú hnedúod značky WYCON. Túto značku som doteraz nepoznala, ale mám od nich aj krásny lak a s oboma produktami som spokojná. Ceny sú dostupné a predajne pekne a logicky usporiadané. Rúž nosím takmer každý deň. Dobré na tejto farbe je, že nevidieť, keď sa postupne zmaže, ale tým pádom tiež neviem presne povedať, ako dlho vydrží.

Druhý rúž je MAC - Stone, ktorý som v Prahe zháňala mesiac, ale stále bol vypredaný! Hľadala som totiž rúž v studenom hnedom odtieni, ale nikde som taký nemohla nájsť. Potom som našla práve v MACu vysnívaný hnedo-šedý odtieň a oni ho nemajú? Nakoniec som si ho kúpila v Berlíne. Je chladný a veľmi zaujímavý, totálne nezvyčajný a názov Stone ho presne vystihuje. Je to môj prvý MAC. rúž, momentálne môj najobľúbenejší odtieň. Čo sa týka výdrže, cca 2-3 hodinky vydrží, ale to s tým, že nejem. Keďže však farba rúžu kontrastuje s farbou pier, ak sa zmaže, je to hneď vidieť, preto si musím pery kontrolovať častejšie.

1 done
Mám tzv. curtain bangs iba pár dní, ale ako pri každej ofine, styling je dôležitý. Už predtým som po umytí a vyfúkaní vlasov nastriekala ku korienkom pri cestičke trochu laku, čo mi zaručilo, že sa vlasy nezamastili a vydržali aj dva-tri dni. Avšak pri ofine je lak príliš silný a ja v nej chcem zachovať prirodzenosť a pohyb, no zároveň matnosť. Po vyfúkaní nastriekam do vlasov trochu suchého šampónu Morning After Dust a následne ofinu prejdem sprejom Crepáge de Chignon (obe od L´Oréal Professionnel), ktorý zvýrazní textúru vlasov, má matný efekt a ofinu jemne zafikuje. Nič viac už na styling nepotrebujem. Ak si však robím vlny, tak ten lak sa do nich hodí :).

5 done
Kontúrovanie sa už dostalo mnohým z nás do líčiacej rutiny, ale teraz nám to dostupné výrobky uľahčujú ešte viac. Obojstranná tyčinka Wonder Stick od americkej značky NYX ma zaujala najprv obalom a tvarom. Potom som ju skúsila so štetcom 109 Face Paint Vegan od Zoeva, ktorý je priamo určený na kontúrovanie tekutými a tuhými produktami. A viete čo? Je to absolútna pecka! Nikdy som si nemyslela, že budem odrovnaná z tuhých produktov (korektory nerátam), na kontúrovanie som vždy používala púdrovú paletku, ale toto duo tyčinka + štetec je môj najnovší líčiaci objav. Svetlú tyčinku používam menej, pretože je na môj vkus málo pigmentovaná a ja som svetlá už aj bez toho. Tmavá mi ale po rozmazaní dodá zdravý výraz a vďaka ľahkej aplikácii nanesiem farbu iba tam, kam naozaj chcem a nemusím sa báť, že to preženiem, čo sa mi v prípade silne pigmentovaného púdru občas stalo.

44 done
Čistiace gély a peny mám veľmi rada, využívam ich ráno a tiež večer, keď som unavená a nechce sa mi odličovať micelárnou vodou. Do rúk sa mi najnovšie dostal čistiaci gél Intelli Gel od značky Phyris. Obsahuje probiotiká, ktoré sú ako baktérie veľmi prospešné pre ľudské telo a prospievajú k hladkej a sviežej pleti. Gél má fakt príjemnú textúru, nie je hustý, ale ani príliš tekutý a je veľmi jemný. Svetlá zeleno-šedá farba a príjemná vôňa sú zábavným elementom. Na pleť sa nanáša veľmi dobre, roztiera sa raz dva, neštípe. Make-up odstráni, akurát ho musíte do tváre v masírovať a tak opláchnuť. Dokonca aj maskaru odstráni, ale je dôležité si oči umyť na dvakrát alebo ich umývať gélom dlhšie a potom iba opláchnuť vodou. Pre mňa je najväčšie plus to, že po ňom mám pocit čistej pleti, ktorá vôbec nie je napnutá, dokonca mám naopak pocit, že je akoby mierne vyživená, pretože je hladká. Potom si už iba nanesiem nočný alebo denný krém (a následne líčenie). Takisto mi na ňom vyhovuje jeho ploché praktické balenie, ktoré sa pekne zmestí do kozmetickej taštičky, keď niekam cestujem. 

00 done
Sally Hansen Miracle Gel laky sú teraz hádam všade. V každom magazíne o nich píšu, sľubujú dlhú výdrž a krásny lesk. Je to gélová manikúra bez zapekania, jednoduchá a môžete si ju spraviť bez problémov doma. Znie to skvele nie? Bola som poriadne zvedavá. Keď som dostala ako darček modrý lak, s nadšením som si kúpila v drogérii dvojbalenie s top coatom a ružovým lakom a ešte v ten večer som si spravila manikúru. Podkladový lak nie je potrebný, potom natriete dve vrstvy a nakoniec top coat, proste klasika. Manikúra vyzerá krásne, s lakmi sa mi pracuje výborne, na štetček nemôžem povedať zlé slovo, ten top coat je skvelý, rýchlo schne a ten gélový efekt je viditeľný. Ale tam to končí. Manikúra mi nevydržala o nič dlhšie ako s klasickými lakmi. A práve túto pridanú hodnotu tieto laky majú mať. Na tom je celý rad Miracle Gel postavený, na dlhšej výdrži. Skúšala som to aj s podlakom, či to nepomôže, ale nie. Lak mi vydržal cca 5 dní, teda úplne rovnako ako bežný lak, ale za polovičnú či dokonca tretinovú cenu. Pritom máme doma umývačku riadu a jediné, čomu sú moje nechty cez deň vystavené je ťukanie do počítača v práci (snažím sa bruškami prstov). Preto osobne nevidím dôvod kupovať tieto dosť drahé laky. Za tú cenu si môžete kúpiť radšej niečo iné :). Laky vyžijem, určite mi neostanú v šuflíku, lebo odtiene sú pekné a lakuje sa s nimi skvele, len tá výdrž, ktorá bola pre mňa lákadlom, ma sklamala.

4 done
No nemá táto nová maskara Push Up Drama od Maybelline krásny obal? Riasy už podľa názvu predĺži a budú po nej objemnejšie. Priznám sa, celkom ma baví, riasy fakt pekne zvýrazní, ale na Lash Sensational bohužiaľ nemá. Tým, že som z nej na kolená dvakrát nepadla, nebudem sa o nej rozpisovať, lebo nie je príliš o čom. Ak chcete skúsiť niečo nové a hľadáte cenovo dostupnú maskaru, tak choďte do nej, nesklame vás, ale na druhej strane ani úplne nenadchne. 

2 done
Davines Calming Shampoo z rady Naturaltech je ukľudňujúci šampón na citlivú a podráždenú pokožku. Nepoužívam ho pri každom umytí, ale dvakrát do týždňa. Má silné protizápalové účinky a moja pokožka je po jeho použití svieža a taká oddýchnutá. Snažím sa pre svoje vlasy robiť maximum, prestala som si ich farbiť a aj si ich menej umývam. Pred pár mesiacmi mi totiž viac vypadávali, čo teraz už našťastie prestalo, ale dávam si väčší pozor. Príliš nepení, a vlasy umyje len jemne, ale chápem, že jeho hlavná funkcia je inde. Keď mám vlasovú pokožku očistenú a kľudnú, použijem kúru na rast vlasov, ktorú potom jemne vmasírujem do pokožky. Celkovo ma táto profesionálna značka veľmi zaujala, jej filozofia udržateľnosti, krásne obaly a prírodné ingrediencie z nej robia kozmetiku, ktorá vybočuje z radu. Pri výrobe týchto produktov sa snažia minimalizovať škodlivý dopad na životné prostredie a využívajú množstvo prírodných surovín. Som rada, že som na túto značku natrafila a mám v pláne si kúpiť aj iné produkty. 

6 done
Ako maniak na rúže som vyskúšala už niekoľko značiek, a keďže červená je jedna z farieb, ktoré využívam najčastejšie. Je to klasika, aspoň jeden červený rúž mať musíte. Tento matný od NYX má krásny odtieň červenej aj výbornú pigmentáciu. Celkovo mu nemám čo vytknúť, ale vyslovene hotová z neho tiež nie som. Je to ale určite ten lepší priemer. Na piedestáli sú u mňa totiž Pure Reds od L´Oréal Paris, ktoré sú hutné, silne pigmentované a tá zamatová textúra sa nevyrovná ničomu. Plus výdrž. Nekonečná.

photos by me

You Might Also Like

10 komentárov

  1. Toľko zaujímavých produktov na jednom mieste. Veľmi ma zaujal šampón. O tejto značke som ešte nikdy nepočula a určite sa po ňom pozriem, pretože presne niečo takéto potrebujem. Každý jeden rúž vyzerá božsky a určite by som nepohrdla ani tým krásnym rose gold štetcom ♥

    CRYSTAL PEOPLE

    OdpovedaťOdstrániť
  2. NYX odstín rtěnky je nádherný :) Gel laky od Sally Hanssen vypadají zcela dobře, také mám jeden odstín červené, ale ten mi nevyhovuje :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/2016/04/tip-vonavy-obchod.html

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super článok! :) Ja som teraz závislá na presne tých farbičkách, ktoré máš v článku ! :) Rúže aj laky sú skvelé! :) Hlavne tá značka lakov, patrí medzi moje topky :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nnad rúžom od Macu uvažujem už veľmi dlho ale ani ten od NYX nevyzerá zle. Na laky od Sally Hansen počúvam aj ja samú chválu a ten v ružovej farbe ma veľmi zaujal, takže myslím, že je načase navštíviť drogerku, haha:)

    Saja Frey blog

    OdpovedaťOdstrániť
  5. hnedým rúžom nejako neviem prísť na chuť, ale ten na prvej fotke je naozaj celkom pekný :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ten hnedy mac ruz vyzera super!

    http://lenkasfashioncocktail.blogspot.fr

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Pushup drama je super na parsy:)) ked chces byt za macku:)

    S.

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook