STORIES

4.8.16

0 done
Instagram zaviedol Stories ako priamu konkurenciu Snapchatu. Každý je z toho zmätený, ale veľa ľudí, ktorých sledujem, túto novú aplikáciu hneď využilo. Ako ste si mohli všimnúť, mňa Snapchat nejako nechytil. Raz za čas si pozriem snapy mojich kamarátov, ale pravdupovediac, už mi málokedy niekto niečo pošle, lebo vedia, že táto aplikácia ide mimo mňa. Takže predpokladám, že ani Instagram Stories u mňa nebude fičať, hoci možno raz za čas áno, lebo mi z praktického hľadiska vyhovuje to, že je všetko na jednom mieste. Na druhej strane je to hnusné a neférové ukradnutie nápadu, ale bohužiaľ, nič výnimočné v dnešnej dobe. Včera som bola na koncerte môjho milovaného Damiena Ricea a zo zvedavosti som pár videí chcela nahrať, ale môj plán nasledovať trendy sociálnych sietí zmarila neprítomnosť signálu v divadle Archa takže som robila to, čo by som robila aj normálne, užívala som si koncert, nie jeho dokumentovanie. To bude asi môj problém, rada si užívam konkrétnu chvíľu a nahrávanie či prehnaná fotodokumentácia mi v tom prekáža. Ak idem s kamarátkou na kávu, tak ok, spojím šálky, naaranžujem si tam svoju ľavú ruku a pravou spravím zopár záberov, ale celkovú editáciu a uverejnenie si nechávam na doma alebo na druhý deň. Mám rada pekné fotky z bežného dňa, aj selfies (v rozumnej miere) sú super, všetko, čo poslúži ako inšpirácia či motivácia. Ale vytvárať či sledovať grimasy s kvetovanou čelenkou alebo psím čumákom a ušami, to už nie nie nie...strata času a to toho času cez deň stratíme až až. Neberte ma ale zle, ako som spomínala, rada si pozriem fotky, prečítam článok, raz za čas si pozriem aj nejaké to video na YT, veď sama tvorím obsah. Snažím sa ho ale robiť taký, aký aj mňa samú zaujíma, preto u mňa Snapchat videá nenájdete. Viem, že táto téma sa už rozoberala asi miliónkrát a ja nechcem nikoho súdiť, sama v MHD či pri čakaní na ňu zapnem Facebook či Instagram a nezmyselne dlho scrollujem, až sa mi z toho niekedy krúti hlava. Preto som so sebou začala nosiť knihu, ale ešte si zvykám a občas sa stane, že ju ani nevytiahnem, lebo na tých 5 minút je predsa len praktickejší mobil. Ideálne by bolo proste počkať a nevyťahovať vôbec nič. Netvrdím, že je to všetko zlo, treba ísť z dobou, využiť to vo svoj prospech, ale zároveň si držať aspoň aký-taký odstup, pretože so všetkými tými aplikáciami si často držíme odstup od reálneho života. 

2 done
6 done
9 done
3 done
1 done
photos by Foly

Outfit: army green jacket - New Yorker, gift from a friend / T-shirt - old / skirt - JPG for Lindex / backpack - Lindex / leather sneakers - Nike Air Max Thea / sunglasses - Komono Crafted, Dreyfuss

You Might Also Like

9 komentárov

  1. Tvoj názor sa mi páči a stotožňujem sa s ním :) Myslím si, že v dnešnej dobe to už ľudia čím ďalej, tým viac preháňajú. Mám kamarátku, s ktorou keď idem von, tak je väčšinu času zavesená na fb a s niekým si tam vypisujem, čo ma vie neskutočne vytočiť. Alebo minule, keď som bola v reštaurácii, bol tam otec so svojimi dvoma synmi, ktorí boli obaja na mobile, len otec chudák hľadel do blba, ako sa vraví - proste "úžasný" rodinný obed, ktorý, žiaľ, vidím veľmi často...a súhlasím s tým, že keď človek ide na koncert, má si ho naplno užiť a odhodiť všetku elektroniku. Veľakrát mi to totiž príde, že ľudia si len prišli porobiť fotky a videá, aby sa mohli potom chváliť pred ostatnými, a v skutočnosti tam vôbec nie sú preto, že by ich daný interpret zaujímal.
    Trošku dlhší komentár, ale nedalo mi nevyjadriť sa :)
    Na fotkách vyzeráš super, láska a vek ti prospieva :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak nádherne si to napísala! Máš úplnu pravdu, keď máš v telefóne všetky tie aplikácie a chceš svoj život zdieľať a updatovať, čo je nové hlavne preto, aby bol blog stále v pohybe tak nie si v tom momente prítomný na sto percent. Sama viem, že keď som sa z niektorých mieste snažila vlogovať alebo natáčať videa bola som stále v strese z toho, či mám dosť videí, že nemôžem zabudnúť na toto a tamto. Síce mi tie videa robia radosť, pretože vďaka nim sa dokážem ocitnúť opäť na tom mieste lepšie, než cez fotky, aj tak to je zbytočné.:) Treba žiť v prítomnosti čo najviac.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. snapchat šel taky vždycky mimo mě.. instagram je ale moje slabost, ikdyž tato "novinka" vůbec nemusela přijít:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja j s tým snapchatom suhlasim, tiez len pozerám nejaké snapy druhých a sledujem ich teda tak 15 dokopy, ale ja nic nepridávam :) Aj keby som dajme tomu chcela niekde ked som von alebo co, ale nemam vtedy internet a doma, ked varim, pozeram youtube, čitam alebo si sedim pohodlne, tak nema zmysel pridávat.. ale sem tam si pozriem inych. No a knihy uz musim zacat nosit aj ja :) a inak outfit je super :) ako vzdy

    http://sinnamona.blogspot.ie/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Videla som ťa na koncerte, si strašne zlatá :) a hlavne som rada, že bloguješ, mám rada tvoje príspevky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aaaa vážne? Tak ďakujem :) Mohla si kľudne prísť aj pozdraviť :). Ako sa ti páčil koncert a stála si hore či dole?

      Odstrániť
  6. Wau veľmi ti to sekne! :) A brýle sú super :3
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook