MUST HAVE FALL/WINTER 2016/2017

10.8.16

must have FW 2016-17 new
Síce je ešte stále leto, ale jeseň a potom aj zima tu budú čo nevidieť a preto som sa popri prípravách na rodinnú dovolenku v Chorvátsku zamyslela nad tým, čo by som si chcela zaobstarať na chladnejšie mesiace. Nečakajte žiadne super trendové vychytávky, idem viac do klasiky, ktorá sa ale často zháňa najťažšie, tak verím, že karma urobí svoje a budem mať šťastie. Iste sa mi po čase zoznam ešte rozšíri, ale toto je už teraz pevný základ, o ktorý sa s vami rada podelím. Máte už aj vy ten svoj?

1. satin choker - ako ste si už všimli, trend ,,obojkov" som si veľmi obľúbila a na jeseň naberie viac glamouru. Saténové stužky v púdrových odtieňoch v kontraste so šedými mikinami či oversized pletenými svetrami. S nude make-upom či výraznými tmavými perami. Tak na toto sa už teším. Naviac na mojom FB teraz prebieha giveaway o dva obojky, tak ak ste sa ešte nezapojili, je najvyšší čas :).
2. dot manicure - v chladnejších mesiacoch nosím na nechtoch najčastejšie červenú, bordovú a niekedy iné tmavé odtiene. Z tých svetlejších dávam telovú. Na nechtoch nemám rada žiadne vzory, len jednoducho perfektne upravené nechty. Ale teraz ma zaujala manikúra s malou bodkou, ktorá vôbec nepôsobí rušivo ani preplácane. Pekný minimalistický detail, pre dni, keď máte chuť na niečo iné.
3. camel coat - na klasiku akou je vlnený kabát v ťavej farbe nedám dopustiť. Myslím, že pri čiernych čižmách a denime, ktorý v zime nosíme viac ako často, je lepším spoločníkom ako jeho čierna verzia. Svoj prvý a zatiaľ jediný camel coat som po 5 rokoch posunula niekomu, kto z neho bude mať rovnakú radosť a úžitok ako doteraz ja. Teraz hľadám viac klasickejši strih, najlepšie aj s opaskom.
4. lighter and shorter hair - momentálne mám svoju prirodzenú farbu s pár pramienkami odrastajúceho sunkissed efektu, ktorý našťastie aj za odrastu vyzerá prirodzene. Spomínam však na časy, keď som mala kratšie a svetlejšie vlasy, s ktorými som sa cítila veľmi dobre. Takže rozmýšľam, že sa k nim vrátim. Pri korienkoch si však určite nechám svoju natural hnedú.
5. heeled chealsea boots - dokonalé chelsea boots sú presne tou klasikou, ktorá sa ťažko zháňa, pretože musí jednoducho sadnúť. Ja som pre pár rokmi tie svoje mala, ale nosila som ich tak často, že sa, celkom prirodzene, zničili. Odvtedy sa mi ich ale nepodarilo nahradiť. Mám jedny kožené bez opätku, tie už tiež majú svoju patinu, ale to mi neprekáža, práve naopak. Ale jedny chelsea čižmy na podpätku mi chýbajú. Kožené, s jemne špicatou špičkou. Zatiaľ som hľadala na Spartoo a našla som ich celkom dosť, tak teraz som vo fáze zvažovania.
6. fur coat - rukami mi prešlo niekoľko faux fur kabátov, ale všetky ma omrzeli. Rada by som konečne našla jeden poriadky, hnedý, trošku oversized, ktorý by som mohla nosiť navždy. Bola by som najviac spokojná, keby sa mi ho podarilo zohnať v sekáči, ak sa mi to podarí, bude to veľké šťastie.
7. New York - túto jeseň sa mi splní jeden z mojich najväčších a najstarších snov. Konečne navštívim New York! Celkovo to bude moja prvá cesta do USA a ja som na to veľmi zvedavá. S Macom pôjdeme k nemu domov do Connecticutu a ten je od NYC vzdialený iba cca hodinku vlakom, takže strávime pár dní aj tam. Už sa neviem dočkať!
8. pastel suede cap - pri daždi a vetre, ktoré sú na jeseň bežné využívam klobúky a čiapky dennodenne. Neznášam, keď mi vlasy poletujú kade tade a tiež nemám rada ak je mi na hlavu zima. Nikdy som nepochopila ako môže ísť niekto do chladného počasia bez čiapky :D. V poslednom čase ma zaujali pastelové šiltovky od SISTER FROM ANOTHER MISTER, ktoré budú vyzerať skvele s koženou bundou, kožuchom aj camel kabátom.
9. midi hoop earrings - nie som na veľké výrazné náušnice, nosím jedine malé zapichovačky (zlaté guličky, zirkóny a perly), ale raz za čas ich striedam s krúžkami, ktoré ma začínajú baviť čoraz viac.
10. chunky knit sweater - neviem ako vy, ale v zime moja outfitová kreativita spí a mám chuť zachuchliť sa iba do deky či pod paplón. Ale keď treba ísť von, tak v niečom, čo tú deku pripomína, takže mäkký pletený sveter bude to pravé.
11. new tattoo - už je to nejaký čas, čo som sa dala naposledy tetovať a v hlave sa mi čoraz častejšie objavuje myšlienka na nové tetovanie. Už mám zopár návrhov, ale nič finálne. A keďže niet lepšieho obdobia ako zimy, kedy sa nechať ,,označkovať", vidím to tak, že to zrealizujem práve teraz.
12. black backpack - ruksaky mi už dlhšie vyhovujú oveľa viac ako kabelky. Jeden základný - v čiernej farbe mi však chýba. Zaujali ma nové Re-Kankeny, ktoré sú všetky v jednom tóne a vyrobené z 95% z recyklovaného materiálu. 
13. damask rose scent - kedysi som vôňu damašskej ruže nemusela, ale potom som ovoňala Roses de Chloé, prepadla som jej. Potom som si kúpila Innamorata Lovely Rose a momentálne moja závislosť spolu s ružovou kvetovou vodou naberá na obrátkach. Najradšej by som vôňu damašskej ruže cítila nonstop.

collage by me, picture credits and more inspo here

You Might Also Like

8 komentárov

  1. Batohy jsem si poslední dobou taky zamilovala. Nejradši bych je nosila furt, ale bohužel jsem nenašla žádnej ten svůj vysněnej, takže plátěný tašky to trochu zachraňujou. Každopádně na stránku s těmi batohy se podívám a třeba tam konečně nějaký vyberu. Aspoň doufám.
    Tetování na podzim/zimu taky plánuju nové, ale ještě nevím, který z těch nápadů, co mám, vyberu :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Damašská ruža... áno, presne. A takisto camel coat :*

    Daniela

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ten New York ti závidím, tiež je to môj sen ♥

    Blog by Lusyliana

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tá manikúra sa veľmi páči aj mne :) určite to najbližšie pri lakovaní nechtov vyskúšam ;)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Skvelé kúsky! Mám rada takéto wishlisty, celkom ma inšpirujú :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Obojky a stužky sú super doplnok, a po kožuchu aký opisuješ pátram už asi dva roky, no v bratislavských sekáčoch zatiaľ neúspešne :(

    NITA

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Skvelý post! S tými faux fur kabátmi úplne súhlasím. :) Niekedy je ťažké nájsť nadčasový kus, ktorý vydrží aj viac sezón..

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook