ČESKÉ ŠVÝCARSKO

6.9.15

63 done
Konečne som sa po týždni dostala k napísaniu nového článku. Táto vyťaženosť ma nebaví. Človek príde z práce a je rád, že je doma, do fitka sme obaja nešli ani nepamätám a štve ma to o to viac, že si to platíme. Pokúsim sa zájsť tam aspoň cez týždeň, hoci ako sa poznám...No ale takto pred týždňom sme plánovali náš výlet do Českého Švýcarska. Priateľ tam chcel veľmi ísť, tak som mu darovala zájazd na narodeniny, ale dostali sme sa tam až teraz. Upozorňujem, že tento článok nie je vôbec z módneho súdka, ale z toho prírodno-súkromného. Obaja sme sa veľmi tešili na našu malú dovolenku. A bolo nám skvele, pokojne by som sa ešte vrátila. 
Počasie sme skutočne vychytali. V Českom Švýcarsku sme strávili celý deň a bolo príjemne teplo, aj slnko svietilo celý čas. Pršať začalo až keď sme sedeli v aute smer hotel. Áno, ubytovali sme sa v hoteli v meste. Asi 40 minút cesty autom od Národného Parku. Pretože som kúpila zájazd a nepozerala som, ako ďaleko to je. Boli sme však autom a tak to nebol problém. Napriek tomu, keby som išla druhýkrát, vybrala by som ubytovanie v niektorom z nádherných malých domčekov - penziónov. Keď prechádzate dedinku Mezní Luka a Mezní, je to ako v rozprávke. Nemohla som sa vynadívať, je to tam prekrásne. Každý domček je upravený, starajú sa oň a okolo neho je kopec kvetov a zelene. V tomto okolí, v dedinke Krásná Lípa sa vyrába prírodná kozmetika Nobilis Tilia, o ktorej som vám už písala. Majú ju všade, vo wellnesse v hoteli aj v lokálnych magazínoch, keď som zistila ako blízko sme, celkom ma to potešilo.

Trasu sme začali z Meznej Luky, kde je parkovisko a nechali sme tam teda auto. Cesta je väčšinou do kopca (logicky) a cestičky sú upravené, vyznačené, takže nemáte šancu sa stratiť. Túru po završuje výstup k Pravčickej bráne, čo je najväčšia prírodné skalná brána na našom kontinente. Pri nej sa nachádza aj reštaurácia, kde si priateľ robil zálusk na nejaké luxusné jedlo, ale nič také na jedálnom lístku nebolo, tak sa pravda uspokojil s rezňom a hranolkami a ja s cesnakovou polievkou a hranolkami z priateľovho taniera. Je to taká príjemná, povedala by som až povinná zastávka s výhľadom na Pravčickú bránu. Vstup k Pravčickej bráne je platený (75kč) ale celý Národný park je upravený, čistý a skvele vyznačený, takže je vidieť, že tie peniaze investujú do rozvoja a úpravy parku :). Obaja sme boli nadšení, je úžasné, že v ČR existuje takáto krásna príroda. Asi by som mala viac chodiť do prírody, lebo som vážne veľa ochkala a achkala a vrchol bol keď som sa dotkla machu. Dotkli ste sa už niekedy machu? Neskutočný pocit. Boli sme aj na loďke v Soutěskách v Hřensku, ktorá nás brala späť do Meznej Luky, ale plavba by nás bavila viac keby bol pán sprievodca ticho. Rozprával také ,,zaujímavosti", ktoré mali byť vtipné, ale neboli, skôr to bolo nudné a miestami trápne. Pôvodne má plavba 2 časti, ale my sme už druhú nestihli, lebo plavby sa na môj vkus končia príliš skoro, tak sme zvyšok trasy prešli pešo.

Ak by ste chceli ísť aj vy, teraz majú na Slevomate voucher do penziónu, ktorý je oveľa bližšie ako ten náš, rovno v prírode! Keby sme mali viac času, ideme aj do Drážďan, je to fakt na skok. Alebo ostaňte dlhšie v prírode, pre nás to bol skvelý relax, preč z mesta, nemyslieť na nič, iba si užívať a byť spolu. Dúfam, že sa nám to podarí častejšie.

1 collage
10 done
38 done
39 done
4 collage
Takto vyzerá väčšina našich fotiek....:D
12 done
20 done
47 done
16 done
45 done
46 done
50 done
3 collage
53 done
Dotkla som sa machu! Úžasný pocit :).
57 done
Ako z Twilightu :D.
56 done
2 collage
62 done
Ako z rozprávky.
48 done
photos by us

You Might Also Like

14 komentárov

  1. tak tam je prekrásne :) úžasné fotky!
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skvelý článok a krásne fotky ! :) A tá sukňa je úžasná :) V kombinácií s tou košeľou sa mi to veľmi páči :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Taky me u ty fotky se stromy napadlo, ze je to jako z Twilight :D desne rada bych taky jela nekam po Cesku. Ja mam hidne procestovany zahranici, ale v Cr sem skoro nikde nebyla, krome tech nejvetsich mest :) tak snad jednou se do ceskeho svycarska taky podivam :)

    ClaudiasNewLife

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nádherné a úžasné fotky!!! Ja som na turistiku a prírodu aktívne nikdy nebola, ale pred tromi rokmi som sa dala dokopy s teraz už snúbencom a ten mi ukázal čaro turistiky a pobytu v prírode a odvtedy je to môj najväčší koníček a relax. Proste ísť niekam do prírody, vyšľapať nejaký kopčisko a cítiť ten úžasný pocit, že som to zvládla, že už som hore. Len tak si sadnúť hore a cítiť ten pokoj, slobodu.
    České Švýcarsko už mám nejaký ten čas v merku, ale odrádza má ta diaľka zo Slovenska. No po týchto tvojich krásnych fotkách tam chcem ísť ešte viac. Dúfam, že budúci rok!!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krásne fotky to miesto vyzerá úžasne! :) Tá fotka "jak z twilightu" sa mi veľmi páči

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Beka a ty ako blogerka spolupracujes so Slevomatom, alebo si tam veci objednavas ako sukromna osoba?

    OdpovedaťOdstrániť
  7. - tam jsem byla uz davno, pradavno .)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Beka, díky za inspiraci na další výlet!! =)

    PS: asi jsem to ještě neřekl, ale moc vám to spolu sluší ^_^

    Mišo
    www.ontheleaf.net

    OdpovedaťOdstrániť
  9. krasne fotky prirody a prostredia, ten kto to fotil ma ozaj cit pre detail a vystihnutie spravneho momentu, aj ked dolezite je aj pocasie :) ak ste boli na ture, to akokeby ste si strihli 2 hodiny vo fitku, turistikou sa ten dril kompenzuje jedna radost a bavi to viac, poznam to- ja zas milujem nase tatry a snivam o poriadnych turistickych topankach :)
    posobite velmi harmonicky a zohrato :)
    D.

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook