BRUŠKO RASTIE / MOJA DEPKA Z OBLIEKANIA

17.3.19

Untitled
Nechcem aby ste ma pochopili zle, preto si jednu vec vyjasnime rovno na začiatku. Nechcem sa sťažovať a z rastúceho bruška a hlavne bábätka v ňom mám obrovskú radosť. Avšak, hoci je tehotenské bruško krásne, musím sa priznať, že s obliekaním mám v posledných týždňoch problém. A to je pre mňa, ako pre človeka, ktorý sa oblieka rád a rád vymýšľa a kombinuje, náročné. Je to už pomerne dávno, čo som na blogu rozoberala oblečenie ako také. Samotná téma mi už nepríde zaujímavá, pravdaže, teraz v mojom živote nastala prudká zmena.

Untitled

Bola som zvyknutá na to, že mi sedí takmer čokoľvek, po čom siahnem. Pravda, už som mala v oku, čo mi sadne, tak som automaticky siahala po takých veciach. Predsa len, pri výške 154 cm som do bežnej konfekcie nikdy nepatrila, ale rokmi som zistila, čo je pre mňa vhodné a v čom sa cítim dobre. Dovolím si tvrdiť, že som našla svoj štýl a vybudovala si šatník, ktorý je variabilný a dokážem v ňom byť kreatívna. Lenže to teraz veľmi nedokážem.

Untitled
Untitled

Dôvodov je tam viac, nie je to iba tým bruškom. Keďže rekonštruujeme, väčšina môjho oblečenia je zabalená v krabiciach. Pri balení som si oblečenie rozdelila pekne podľa toho, čo určite do pôrodu už neoblečiem a teda nebudem vôbec potrebovať, potom som vytriedila krabicu oblečenia, ktoré plánujem počas tehotensva nosiť a následne mám oblečenie rozdelené aj podľa jarného/letného a jesenného/zimného. Zdalo sa to všetko také logické a ideálne. Lenže počasie sa mení a mne začína byť zimné oblečenie nanič. Navyše sa v mojich kedysi tak obľúbených oversized svetroch necítim dobre. A ani v nich nevyzerám dobre, pretože oversized kúsky nie sú lichotivé, keď som ja sama oversized. Moja krabica s tehotenskými vecami ma dáva do smútku, pretože skoro nič, čo vytiahnem, mi nie je dobré. Fakt. Plánovala som niekoľko outfitov, hovorila som si, že "toto a hento" sa bude pri veľkom brušku hodiť...ale väčšina z tých vecí je mi nanič, pretože sa do nich nezmestím. 

Nemám absolútne prehľad v tom, čo vlastním, pretože hrabať v ostatných krabiciach sa mi nechce (lebo sú na nich iné krabice) a tak nosím dookola to isté. Ja viem, že to nie je koniec sveta a je to úplná banalita, ale práve sa nachádzam v štádiu, keď by som už rada nosila aj niečo iné ako tých 5 outfitových variácií. Zároveň však nechcem zbytočne nakupovať, takže frustrácia stúpa. Pritom kým som nemala veľké bruško, len také brušinko, čo získate hravo keď si dáte celú pizzu (čo bolo cca do 5-6 mesiaca tehotenstva), tak som bola veľká frajerka. Všetko mi sedelo, aj nohavice som zapla, využívala som hlavne plisované sukne, svetre a pár nových šiat, s ktorými som mala veľké plány do konca tehotenstva, ale už ich nezapnem a tlačia ma. Veľa ľudí mi hovorilo, že ani nevidno, že som tehotná, a ja som sa tak na veľké bruško tešila a čakala, kedy KONEČNE vyrastie.

Untitled

A ono narástlo tak rýchlo, že si s tým teraz trochu neviem rady. O náročnosti pohyblivosti sa ani nezmieňujem, strmé schody sú pre mňa zrazu výzva a aj výstup z vane nie je úplne najjednoduchší, ale ok. Chcem sa cítiť pekná, atraktívna a zároveň sa chcem stále obliekať tak, aby som to bola ja. A samozrejme, oblečenie musí byť aj pohodlné, nemôže nikde tlačiť, hlavne nie na brušku. Lenže nie som práve ten typ, čo by dokázal po meste chodiť v legínach a predĺženom tričku, ani kombinácia riflí a trička nie je niečo, na čom dokážem fičať ešte 10 týždňov. Na Pintereste teda dosť často vyhľadávam inšpiráciu, ale väčšina lookov, čo by som si obliekla aj ja je vhodná na leto. Preto sa už fakt teším na prvé jarné dni, dúfam, že sa s nimi tento môj tehotenský nešvár vyrieši. :D

Napíšte mi, ako ste to mali s obliekaním vy, čo vás hnevalo, čo vás prekvapilo a čo ste von nosili najradšej. :)

Untitled
photos by Veronika Tázlerová

Outfit: tričko - second hand / rifle - C&A / vesta - Lull Loungewear / kožená bunda - Mango / ľadvinka - Mumray / okuliare - Gucci (eyerim.com) / čiapka - H&M / mušlový náhrdelník - Mayol Jewelry / tenisky - Converse Love The Progress

You Might Also Like

3 komentárov

  1. Von som nenosila najradšej NIČ! Nenávidela som už tehotenské rifle a legíny, striedala som dve tehu tričká a asi jedny šaty, pretože pri tom brušisku všetko ostatné vyzeralo strašidelne. Pri tom čo opisuješ si úplne pamätám aké to bolo, tuším som o tom písala aj ja na blogu. A ešte teda, jeden blbý fakt bol, že keď som mala najväčšie brucho, bola zima a bunda, ktorú som si kúpila, že vydrží do konca, mi ostala cez brucho úzka. Takže som chodila v starom mamininom kabáte áčkového strihu, v ktorom som vyzerala jak matróna. Pretože mamina je tak o 10cm vyššia. Tiež som sa nevedela dočkať, kedy bruško podrastie, lebo ho dlho nebolo vidno a potom som sa tešila, kedy už nebude :D Ale zvládneš to a potom sa na tom budeš smiať ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak ja som tiež nebola typ, že si oblečiem legíny do mesta, max doma alebo na šport, ale v tehotenstve, keď som už nezapla rifle/nohavice, tak som to vzdala a posledné mesiace som to odkrútila v nich, lebo to bolo najpohodlnejšie.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. super naozaj si ma potešila :D ja som ešte len na začiatku a už mám pocit, že neviem čo na seba..spolieham na šaty - keď sa trochu ešte oteplí :P

    when pigs fly

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook