WEEKLY / DECEMBER

2.1.19

Untitled
Tento rok som sa rozhodla vynechať celoročné sumárum. Po prvé preto, že jeho príprava zaberá veľmi veľa času, ktorý som sa rozhodla venovať počas sviatkov rodine a tiež preto, že mám každý mesiac tohto roku zdokumentovaný v pravidelných WEEKLY postoch. A tak je tu rekapitulácia posledného mesiaca minulého roku. :)

December 2018 bol skvelý. Síce z veľkej časti pracovný, užila som si vianočnú atmosféru naplno. Mali sme s Macom také pekné spoločné adventné nedele, postavili sme si stromček a vyzdobili byt. Postupne sme otvárali okienka na adventnom kalendári (mala som jeden kozmetický a potom jeden sviečkový - teda jedna čajová sviečka na každý deň). Zorganizovala som doma vianočnú besiedku a zašla aj na pár blogerských akcií, ktoré sú pred Vianocami iné, také pokojnejšie ako obvykle. 

A Vianoce sme strávili na Slovensku, najprv v Rimavskej Sobote s celou našou ultra hlučnou rodinou, neskôr sme zašli do Košíc, kde sme navštívili druhú časť rodiny a trochu si užili mesto a na Silvestra sme už boli opäť v Rimavskej s Nagyikou a Papim, odkiaľ sme sa na Nový rok vracali do Prahy.

Untitled
Brunch v Café Savoy. Prvý december sa začal výborne. :)

Untitled
Untitled
Keď som bola za Červenú Čiapočku

Untitled
2. decembra, teda prvú adventnú nedeľu sa konal blogerský BL Bazar. :)

Untitled
A okrem toho, že som predávala oblečenie som si vyrobila priesvitné vianočné gule s mojim a Macovým menom vďaka workshopu Made Design Ostrava. :)

Untitled
A večer sme zapálili prvú sviečku na adventnom venci, ktorý som sama zdobila. :)

Untitled
Vianočné trhy na Náměstí Míru.

Untitled
Náš vianočný stromček aj s prvými darčekmi pre moje kamošky. Máme zatiaľ menej ozdôb, lebo ich chceme zbierať postupne. :)

Untitled
Radosť z novej parnej žehličky od Braunu.

Untitled
Sledovala som pri rôznych príležistostiach kopec amerických vianočných filmov. Lepších aj horších, všetko ale malo svoje čaro. :)

Untitled
Pripravila som pre moje kamošky vianočnú besiedku u nás doma. :) Mali sme varené vínko, chlebíčky, darčeky aj DIY workshop!

Untitled
Neskutočne som si užívala večernú atmosféru u nás doma. Sviečky, svetielka, film, Maco a večera. Krása.

Untitled
S Macom sme si dali jedno spoločné vianočné fotenie. Trvalo až neuveriteľných 10 minút. :D Môžem ďakovať Tatratea, že sa vůbec uskutočnilo, inak by som Maca ťažko na podobné fotenie presvedčila.

Untitled
Červená jablkovo-hrušková Tatratea je na Vianoce a zimu celkovo ako stvorená. Do čajíku a tak. Našiel si ju pod stromčekom aj mamkin partner. :)

Untitled
Untitled
Vintage sveter od Nagyiky a nové Dolce&Gabbana okuliare z Eyerim. :)

Untitled
Na Parížskej som nebola celé mesiace, prejsť sa po nej a pokochať sa výkladmi však má svoje čaro!

Untitled
Skvelý obed v jednej z mojich obľúbených reštaurácií Maitrea. A ich dokonalé raw špagety.

Untitled
Navštívila som prvýkrát obchod Frangranza a stálo to zato! Úžasné parfémy, tie klasické aj tie niche, ak hľadáte niečo neobyčajné a tiež kopec zaujímavej kozmetiky.

Untitled
Untitled
Jeden zimný ootd.

Untitled
Vianočná párty v kaviarni Urban Café.

Untitled
A takto sme spravili našu blogerskú verziu Poslednej večere.

Untitled
Untitled
Untitled
Maco ma pozval na večeru, ale zmestila sa do mňa už iba paradajková polievka. Každppádne, talianska reštaurácia SanCarlo vyzerá skvele a ešte sa tam vrátime!

Untitled
Nedeľný brunch na tretiu adventnú nedeľu v SmetanaQ a môj prvý avotoast v živote.

Untitled
Moja kamarátka a blogerka Veronika Tázlerová krstila svoju knižku Prague Coffe Guide! :)

Untitled
Untitled
Limča a hummus v Café Jedna.

Untitled
Tieto ich hummusy prudko odporúčame!

Untitled
Untitled
Objavila som novú farebnú komebináciu líčenia. Fialovo-oranžová a strašne sa mi to páči!

Untitled
Bola som z lenivosti a pohodlnosti pred sviatkami druhýkrát v živote na manikúre. Vyskúšala som nové Chu.Studio na Vinohradoch a nechty mi držia stále, ešte tam pôjdem. :)

Untitled
V telke išlo Prostřeno, kde som týždeň pred Vianocami varila aj ja.

Untitled
Vianočná party s Elite Bloggers. :)

Untitled
Foxy Flowers ma pozvali na súkromný workshop, aby som si u nich vytvorila vlastné florárium. Nemohla som odmietnuť, keďže ručné práce a DIY, to je moje. Ale ak na to nie ste, môžete si u nich objednať florárium už hotové. :)

Untitled
Untitled
Untitled
Pozrite aká som vysmiata. :D Mám z tohto florária veľkú radosť, v interiéri vyzerá výborne a ja sa z neho vždy vytešujem.

Untitled
Verča Tázlerová mi ukázala novootvorenú kaviareň na Malej Strane. Cocovanka je čarovná, doslova rozprávka. 

Untitled
Untitled

VIANOCE 2018

Untitled
Moji starí rodičia nechápu, ako sa mi môže tento starý domáci sveter hodiť do outfitu. :D

Untitled
Poď ku mne láskoš.

Untitled
Náš štedrovečerný stôl. Nagyika urobila zo všetkého dve verzie, veľmi si to vážim. :)

Untitled
Untitled
Tento malý vojačik spieva tradične pod stromčekom predtým, ako sa začnú otvárať darčeky. Jednu pesničku po slovensky a jednu po maďarsky. Vianoce s deťmi sú najviac a tá radosť v očiach, že prišiel Ježiško a doniesol TOĽKO VEĽA darčekov...:)

Untitled
Sebanko sa s nami tiež musel odfotiť. Lásky plno!

Untitled
Untitled
Naša vianočná.

Untitled
Milujem naše spoločné rodinné raňajky, keď sme všetci spolu pri jednom stole.

Untitled
Z Rimavskej Soboty sme išli ešte do Košíc. A takéto krásne svetlo sme mali počas cesty.

Untitled

Zbožňujem tento pohľad! S mamkou sme sa vybrali na kávu do Pogo Urban Caffé. 

Untitled
Untitled

A po káve sme sa ešte pofotili, ale hneď začalo pršať, tak sme museli byť veľmi rýchle.

Untitled
Táto červená plyšová" ľadvinka z novej kolekcie Hello Kitty x Converse sa skvele hodí do mojich lenivých pohodlných outfitov. A zmestí sa do nej mnoho vecí! :)

Untitled
Untitled
Untitled

Na druhý deň sme sa vybrali do mesta aj s Macom, ktorý bol predtým chorý, tak ležal doma.

Untitled
Zašli sme na vianočné trhy. A keď ma Maco odfotil, zistil som, že mám celý čas zle zapnutý kabát. :D Samozrejme, že Maco žiadnu chybu v systéme nepostrehol.

Untitled
Tancuj tancuj vykrúcaj vykrúcaj...!

Untitled
Untitled
Na káve (opäť) v Pogo Caffé s mojim drahým. Vyzerá to následovne. Ja pomaly v kľude usrkávam zo svojho pohára, zatiaľ čo Maco vypije svoje presso a limonádu za cca 5 minút. Začínam byť nervózna, že musím rýchlo piť aj ja, že teda načo chodíme na kávu, keď mám pocit, že sa s ním musím ponáhľať. Maco ma upokojuje, že je to len v mojej hlave a nikam sa neponáhľame, že môžem ďalej pomaly piť. Trpezlivosť ho prejde do 10 minút, lebo, že vraj čo je veľa, to je veľa a piť jednu kávu 30 minút nie je normálne a poďme už do Auparku vymeniť tie sklá na iPhonoch...:D

Untitled
Untitled
Však máme krásne mesto!

Untitled
Sebanko chcel veľmi fotiť, tak som ho nechala, nech sa realizuje. Veď čo sa za mladi naučíš...:) Do toho začal rozprávať, že Maco má "naozaj parádne veci" a že "aj on by také chcel". A ešte dodal, že sa mu veľmi páči to, čo robím, keď fotím. Ale zdôraznil asi 5x, že sa mu páči to, že FOTÍM, nie, tie fotky, kde som ja a Instagram. :D Tak uvidíme, čo z neho bude, zatiaľ chce byť hororový youtuber.

UntitledSebanko láska, takto pripravil stôl na spoločné kreslenie. Akurát potom chytil hysák, že ja kreslím krajšie a on má také "čarbi-čarbi", tak bolo po kreslení, ale nevadí, to ho prejde.

Untitled
Obľúbený kút v našom dome.

Untitled
Papi a Nagyika. :)

Untitled
A na záver, jedna fotka z pyžamovo-gaučového Silvestra v Rimavskej. :) Ešteže som si pod stromčekom našla takého krásne pyžamo!

DECEMBER 2018

You Might Also Like

2 komentárov

Find me on Facebook