L.O.V.E

17.10.18

Untitled

Tak sme sa nedávno s kamoškou aj mamkou dostali k téme materializmu, nutkaniu si stále niečo kupovať a vplyve blogerov na celý tento proces. V dnešnej dobe sociálnych sietí a magazínov od výmyslu sveta sa dá ľahko podľahnúť pocitu, že niečo potrebujeme, inak náš život nebude kompletný. Aby som teda konkretizovala to NIEČO. Väčšinou sú to veci, ktoré majú ľudia, ktorých obdivujeme a sledujeme, ľudia, ktorí nás inšpirujú. A to je všetko v poriadku, pokiaľ naša túžba vlastniť nepramení len z toho, že ak to MAJÚ VŠETCI, tak to nutne musím mať aj ja.

Ja totižto tento prúd absolútne nechápem. Prečo by niekto chcel niečo, čo už majú všetci? Je to akási forma uznania, ktorú od okolia očakávame? Chceme, aby nás niekto obdivoval alebo nebodaj, aby nám niekto závidel tak, ako sme závideli my tomu, kto danú vec vlastnil? Osobne som nikdy na túto vlnu nanasadla, neviem, či to je výchovou alebo mojou povahou celkovo, ale pamätám sa, že v čase, keď všetci spolužiaci prechádzali na iPhony, mňa ani nenapadlo píliť ockovi uši, že by som chcela nový telefón, keď môj starý funguje. Teda počkať, teraz som si spomenula, že keď som mala 15 rokov, fičali farebné skejťácke tenisky. Presvedčila som mamku, že presne také potrebujem a síce s tým nesúhlasila, kúpila mi ich. Tie tenisky mám doteraz a dala som ich Nagyike do záhrady. Ja som ich totiž nakoniec obula asi 3x. Necítila som sa v nich dobre, nebola som to ja. Odvtedy som sa našťastie poučila. :D Už mám akúsi averziu k extrémne rozšíreným trendom a veciam, ktoré vlastní každý. Bavia ma trendy, kým sú na vzostupe, akonáhle sa dostanú všade, mám potrebu pohnúť sa ďalej. Asi preto rada nakupujem v sekáčoch a tiež si rada veci vyrábam. Mrzí ma, keď vidím mladé dievčatá, ktoré sú kópiou jedna druhej. Nosia to, o čom si myslia, že sa bude páčiť ich okoliu, že takto to bude cool. Ale nič to nehovorí o ich osobnosti, o tom, kým naozaj sú. A predsa oblečenie by malo v prvom rade vypovedať o nás samých. 

EDIT: Samozrejme, je niečo úplne iné, ak sa vám daný kúsok / trend páči a nosíte ho, pretože to CHCETE VY. Ja takisto nosím rozšírené kúsky, pretože sa mi páčia, bez ohľadu na to, či ich má 1 alebo ďalších 100 000 ľudí. Určite nie je nutné sa za každú cenu odlišovať, nič by sa nemalo robiť nasilu. Píšem v tomto článku o prípade, keď nenosíme to, čo chceme, lebo sa nám to páči a pristane nám to, ale preto, že to majú ostatní, tak to chcem aj ja. A v tom je z môjho pohľadu zásadný rozdiel. Chápete ma?

Kedysi som dostala otázku, či ako blogerka netúžim po značkovej dizajnovej kabelke svetovej značky. Túžim, jasné. Ale ešte som sa nedostala do štádia, aby mi nebolo ľúto dať za kabelku cez 1500 EUR. Verím, že raz si nejaký kúsok kúpim, ale preto, že to budem chcieť ja, a nie preto, aby som sa s ňou promenádovala po meste a tvárila sa, aká som frajerka alebo aby som sa ňou mohla pochváliť na Instagrame. A keď si takú kabelku kúpim, bude to univerzálny kúsok a nie trend na dve sezóny. 

Chcem, aby ste toto všetko z blogu cítili a nemali potrebu hnať sa za materiálnymi vecami len preto, že ich majú ostatní a že sú práve v kurze. Prosím, buďte sami sebou, nechajte sa inšpirovať a urobte si radosť, ale iba kvôli sebe. Nechcite byť kópiou nikoho iného, tvorte si vlastnú identitu. 

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

Mám obrovskú radosť, že vám tento mesiac v rámci spolupráce s TOUS môžem predstaviť ich prémiovú kolekciu šperkov, ktorú pri návštevách butikov stále obdivujem. Od klasických TOUS šperkov sa líši tým, že je namiesto striebra sú šperky zo zlata či bieleho zlata a sú doplnené o diamanty či iné vzácne kamene. Jedná sa teda o šperky, ktoré sú podľa mňa až generačnou záležitosťou, ideálne na rôzne sviatky, výročia či dôležité životné udalosti. Sú to prekrásne, delikátne, vkusné a jemné kúsky, vypracované do detailov a ja sa na ne nemôžem vynadívať. 

Ak teda túžite po peknej zlatej retiazke, prsteni či náušniciach, tu nájdete kúsky, ktoré budete s láskou a radosťou nosiť deň čo deň. Viete ako to býva, babičky nám chcú (napríklad na maturitu či promócie) kúpiť pekný šperk, ktorý nám urobí radosť, ale v klasických zlatníctvach na vývoj doby príliš nedajú. V TOUS sú kúsky, ktoré sa budú páčiť aj babičke aj vám a všetci budú spokojní, lebo šperk neskončí v krabičke v šuplíku, ale bude pekne vystavený svetu na vašom krku, ušiach či prste. :) 

Untitled
Untitled
Untitled

Ja som jemné retiazky ako správna straka navrstvila. Zlatá tenká kratšia retiazka s medvedíkom, nádherná dlhšia retiazka s malým diamantovým krížikom a nakoniec retiazka s guličkami a medailónikom. Neodolala som ani prsteňu s diamantovým krížikom, ktorý perfektne ladil s mojim každodennými prsteňmi a potom výraznejšiemu, ale stále jemnému prsteňu v bielom zlate s diamantmi, ktorý ladil s mojim zásnubným prsteňom a obrúčkou. Vyšperkovaný je aj menší, ale veľmi priestorný batôžtek. Ten tvar sa mi veľmi páči!

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

Outfit: skirt - Stradivarius / shirt, sweater - vintage / hat, sunglasses - H&M / leather backpack, jewelry - TOUS

You Might Also Like

3 komentárov

  1. Becca, nedá mi nenapísať pár slov chvály a iného! Krásne fotky, krásny outfit, krásna ty! A k článku by som povedala len toľko, že to, že sa svojím blogom chceš prezentovať ako originál, nie ako kópia, si uvedomujem pri každom tvojom článku a aj preto, si mojou najobľúbenejšou blogerkou. Často sa z tvojich outfitov inšpirujem a aj keď nie možno priamo tak, že "napodobním" čo som tu obkukala, ale napríklad si aj v obchodoch (najmä second handoch), alebo jednoducho doma pred skriňou často poviem, že Becca by to určite nejak obzvláštnila a odlíšila a to sa potom snažím urobiť aj ja. Vždy tak, aby som sa v oblečení cítila "svoja" a príjemne odlíšená od iných, do takej miery, ako to baví mňa!Ďakujem za to a nasávam inšpiráciu aj naďalej :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja si myslím, že každý má nosiť to, čo sa mu páči a keď to nosí aj väčšina a jemu sa to páči prečo nie? Odlišovať sa za každú cenu tiež nemá zmysel, ak to dotyčný tak necíti. Ak sa mi niečo páči, čo má tisíc ľudí, vôbec ma netrápi to, či je to masové alebo nie. Tiež nie som človek, ktorý by potreboval byť za každú cenu trendový no myslím, źe to prichádza aj s vekom, že si človek nájde ten svoj štýl, ktorý mu vyhovuje. No netreba odsudzovať ani jedno ani druhé :) samozrejme neuznávam, trendy meniace sa každý mesiac a nakupovanie, len pre to, že to je in... to určite nie.
    www.lifeinpicturesbylu.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Luci, ale určite, ja plne súhlasím s tým, čo si napísala, veď ja tiež nosím masové trendy, keď sa mi páčia a nezaujíma ma, či to má každý alebo nie. Píšem o opačnom prípade, keď si ľudia kupujú veci len kvôli tomu, že ich majú ostatní. Že ok, toto je moderné, tak toto teraz budem nosiť, lebo tzo tak nosia všetci a naopak, toto sa mi síce páči, ale už sa to nie je tak hot, tak to dávam preč. A v tom vidím podstatný rozdiel. :)

      Odstrániť

Find me on Facebook