NÁŠ BYT: SPÁLŇA

26.9.18

Untitled
Ešteže je vonku taká kosa! Vďaka nej som sa totiž dnes rozhodla nafotiť vám našu spálňu a to aj napriek tomu, že v nej ešte zopár detailov nie je doriešených. Viac menej je už ale hotová a ja túto našu oázu pokoja plnú denného svetla zbožňujem. Keďže na Instagrame mi z fotiek spálňu stále chválite, venujem jej dnes premiérovo prvý článok z nášho bytu. :)

Fuuuha, ani neviem, ako začať. Je toho toľko. Ako som spomínala, obzvlášť doobedu máme v spálni prekrásne svetlo, miesnosť je doslova zaliata slnkom a mňa to nabíja energiou. Moja sesternica sa ma pýtala, či mi nevadí, že sa ráno nemôžem vyspať ale mňa baví zobúdzať sa prirodzene so slnkom. Práve svetlý byt bol pre mňa podmienkou, milujem svetlo! :) 

Ako prvá spomeniem závesy, pretože tie si pri vstupe do spálne všimne hneď každý. Sú výrazným prvkom v našej spálni a značne ovplyvňujú atmosféru. Sú na naše vysoké stropy trochu krátke, ale aspoň sa neťahajú po zemi a nezbierajú prach. Našla som ich kedysi dávno v H&M, najprv som ich nekúpila, lebo sme išli do USA a Maco tvrdil, že tam nájdem lepšie. Nenašla som a vyčítala mu to až do chvíle, kým som ich po mesiacoch v H&M Home nenašla opäť. Hneď som ich kúpila, hoci som vedela, že v našom vtedajšom bývaní až tak nevyniknú. Ale bolo mi jasné, že raz sa budú hodiť. Mne sa totiž tento vzor banánových listov neskutočne páči. A Macovi našťastie tiež. Podľa reakcií ľudí, ktorí nad nimi ochkajú, súdim, že si to nemyslíme len my.

Lampu sme mali s Macom od začiatku jasnú, chceli sme túto SINNERLIG z IKEI. Baví nás jemný boho chic štýl, na tom sme sa obaja zhodli a táto lampa doň skvelo zapadá.

Maco stále túžil po veľkom paplóne pre dvoch, takom, aké majú v hoteli. Mne sa ten nápad na začiatku až tak nepozdával ale teraz si ho nemôžem vynachváliť. Super sa pod ním túli, nemusíte toho druhého hľadať a ste k sebe bližšie. No a praktický je tiež, ustlané mám jedným ťahom.

Nad posteľou máme veľký obraz, ktorý kedysi namaľoval Maco (ešte keď sme sa nepoznali), dreamcatcher, ktorý mi poslala Sindy z Bali na narodeniny a dva obrazy.

Untitled
Untitled
Untitled

Nočné stolíky sme dlho nemali, pretože sme nevedeli nájsť tie správne. Nechcela som kupovať nejaké z IKEI, lebo síce mám IKEU veľmi rada, a máme z nej väčšinu nábytku, páči sa mi aj mix starého a nového, ktorý dodáva interiéru dušu a odráža majiteľa. Mix prvkov podľa vytvára jedinečný nenapodobiteľný štýl. Tak som začala hľadať na bazoši a najviac sa nám s Macom zapáčili tieto retro nočné stolíky. Stáli nás dokopy 60 EUR, ale videla som ich zrekonštruované na Sashe za 160 EUR za jeden. Ak si dobre pamätám, sú z roku 1960, vyrobené v Československu. Už bohužiaľ neviem nájsť meno dizajnéra, ale zistila som, že sa jedná o celkom populárny model nočných stolíkov. :) Možno by ste ich na bazoši ešte našli, lebo ja som ich videla ešte u 2 predajcov, ktorým stoja v garáži. Ja som zo svojho odmontovala dvierka, Maco má zas verziu so 4 šuflíkmi. 

Na svojom nočnom stolíku mám 2x levandulovú kvetovanú vodu, ktorú si striekam na tvár pred spaním, krém na ruky, balzam na pery, vázu a kaktus z Kiku a naozajstný sukulent. :) Nad stolíkom mám zaveseý svoj DIY pom-pom hanging.

Untitled

V rohu spálne máme (pravedpodobne) art-deco komodu, ktorú nám nechal v byte pôvodný majiteľ. Rozhodli sme sa, že si tento vzácny kúsok necháme a časom ho zrekonštruujeme. Odmontovali sme z nej zrkadlo, to sa nám nepáčilo a mramor sme museli poriadne vydrhnúť. Avšak šuflíky sa otvárajú veľmi ťažko, s tými ešte musíme niečo urobiť. Nad komodu by som rada zavesila DIY macramé, ktoré nedokážem dokončiť a leží mi tak v skrini, ale ten čas príde!

Pri vstupe do izby a pri posteli máme fajnučký mäkký koberec ADUM z IKEI a je super mäkký, odporúčam. A palma, ktorú mi Maco kúpil na meniny už tiež našla svoje miesto. :)

Tulibag som kúpila Macovi v začiatkoch nášho vzťahu a až na zopár chvíľ sme ho (podľa mňa, Maco má iný názor) nikdy naplno nevyužili. Najviac sa na ňom vždy vybláznil Sebi keď prišiel na návštevu. Takže ešte nemáme silu sa ho zbaviť. 

Untitled

Ako asi viete, stolík mám nový, svojmu menšiemu bielemu som musela dať zbohom (tak sme sa dohodli s Macom, nikdy ho nemal rád). Keďže jemu prišiel jeho stôl v obývačke príliš veľký, dal mi ho aj s bielou komodou a on si kúpil nový (obe z IKEA). Stolička z Bonami je tiež od Maca, lebo sa mu na nej nesedelo dobre. Vlastne celý tento môj beauty / pracovný kút mal pôvodne vysnívaný Maco. :D Ale má dobrý vkus, veľmi sa mi to páči a pekne nám do spálne ladí. 

Nožičky na jednej strane stola ešte odštrubujem aby na jednej strane stôl držala len komoda. Nad stôl zas plánujeme namontovať jednu poličku aby stena nad stolom nebola taká prázdna. Už ju máme aj kúpenú, ale je vo hviezdach, kedy sa ju Macovi bude chcieť navŕtať. :D Možno už tento víkend!

Untitled

Túto minikomodu som zohnala v Madal Bal a nemôžem si ju vynachváliť! Na make-up, rúže, maskary, krémy je ako stvorená, všetko sa do nej zmestí a mám to hneď poruke a zároveň je stôl stále uprataný.

Zrkadlo je zas z NAOKO a stojan, ktorý ho drží je takisto z Madal Bal, pôvodne na tablet či knižku.

Untitled

Túto komodu mám tiež z IKEI, je z kolekcie ASKVOLL, akurát úchytky som si prispôsobila a dokúpila k nej tieto kožené OSTERNAS. Okrúhle zrkadlo na komode mám z Pepca a nad komodou mám zavesený veľký slamený klobúk, ktorý som si donesla z Bali.

Untitled
Untitled
Untitled

Tak a to je z našej spálne zatiaľ všetko! Určite sa bude ešte časom meniť, niečo pribudne, niečo zmení polohu, ale momentálne som v nej veľmi spokojná a šťastná. Vyhovuje predstavám obom z nás a obom sa nám veľmi páči. :) A ja verím, že sa zas vám páčil tento článok, a že vás napríklad inšpiroval. Dajte mi vedieť!

Untitled
photos by me


You Might Also Like

6 komentárov

  1. Naozaj krásna spálňa a určite je dôležité, to ako sa v nej cítite :-) Vďaka za inšpiráciu pretože o chvíľu budeme s priateľom tiež zariaďovať spálňu a úplne je tento článok ako stvorený. Všetko dobré. Lenka https://lelekol.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Presne takéto nočné stolíky si pamätám u babky! Bola k nim aj celá zostava skríň (nie až takých vydarených). Úplne si ma na nich navnadila, pri ďalšej návšteve sa musím opýtať, či ich ešte niekde nemá :D Inak vynikajúci článok, veľmi sa mi páči to množstvo detailov, ktoré máte v spálni. Viac takýchto článkov o bývaní by bolo super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. A postel prosím odkud? Krasne to mate!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Je v pohode povedať, že som zbláznená do vášho bytu? :D Fakt je dokonalý, viem si predstaviť, že nejako takto by vyzeralo aj moje vysnívané bývanie. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak přesně tohle je můj sen. Klasické nebarvené dřevo, světlo.. lepší než ty celobílé neútulné pokoje. :-)

    JannieBel

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook