BEAUTY CORNER

23.9.18

Untitled
Je tu jeseň a s ním teda aj nový beauty post! Do mojej kozmetickej "zbierky" pribudlo zopár nových produktov, našla som nový make-up z čoho mám veľkú radosť a dokonca aj nočné sérum! Ako viete, skúšať nové produkty ma veľmi baví, páči sa mi aj to, ako sa rozširuje ovedomie o domácich prírodných značkách, pretože sú výborné. A rada vám napíšem o tých, ktoré ma zaujali a našli si u mňa miesto. :)

Untitled
Netvrdím, že používam iba prírodnú kozmetiku, veď viete dobre, že nie, ale mám to tak 50:50. Najnovšie do mojej "zbierky" prírodnej kozmetiky pribudla česká, veľmi štýlová (pozrite na zlaté obaly!) a dievčenská značka Oli-Oly, ktorú môžete kúpiť buď online alebo v pražskej kaviarni Chloé Café. Ja som sa s touto kozmetikou bližšie zoznámila vďaka nedávnemu eventu, kde sme si mohli namixovať aj vlastný pleťový krém na mieru. :)

Na nočnom stolíku mám krém na ruky s konopným olejom. Pekne vonia, ruky hydratuje a rýchlo sa vstrebáva, akurát je na môj vkus má trochu riedku štruktúru, keďže ja uprednosťnujem hustejšie zloženia. 

Krém na tvár, ktorý som si sama namiešala s arganovým olejom (proti zapáleniu a akné) a kaktusovým olejom (ideálny na omladenie a vypnutie pleti) je naopak štruktúrou úplne super, a okrem olejov som doň pridala aj pár kvapiek vône od Oli Oly. Používam ho na večer a v zime ho môžem používať aj ako denný krém. Mám pocit, že mojej pleti fakt pomáha, hydratuje ju a upokujeje moje vyrážky - plus sa mi oveľa menej tvoria nové.

Kávový peeling s kaktusovým olejom som ešte neskúšala, ale predpokladám, že bude rovnako super ako všetky kávové peelingy. Musím dopoužívať svoje predchádzajúce balenie a potom vám o ňom napíšem viac.

Posledná vec od tejto značky je levanduľová kvetová voda, ktorú používam pred spaním a je to závislosť. Prekrásne vonia, levanduľa upokojuje, hydratuje a je ideálna práve pred spaním. :)

Untitled
Strašne túžim po objeme vo vlasoch, ideálne bez žiadnej námahy, ale bohužiaľ, s mojim jemnými vlasmi to nie je také jednoduché. Aby som mala vo vlasoch objem, potrebujem styling a teda, áno, je za tým kopec roboty. Vyskúšala som toho už mnoho, verte mi. Zistila som, že základ je u mňa suchý šampón, bez toho nefungujem. Do ruky sa mi dostali 3 produkty profesionálnej značky Goldwell. Značku som doteraz nepoužívala, takže som bola zvedavá, čo dokáže.

A som teda príjemne prekvapená, hlavne blow-dry sprejom zo stylingového radu Kerasilk Repower. Je teda, logicky, určený na objem. Nastriekam ho do mokrých vlasov pred fúkaním a vlasy vyfúkam dole hlavou. Sú hneď objemnejšie, ten objem drží a vlasom dodá sprej o čosi pevnejšiu štruktúru. Používam ho stále, páči sa mi, čo s mojimi vlasmi robí a tak zapadol do mojej kozmetickej rutiny. Čo sa týka suchého šampónu z rovnakého radu, je veľmi dobrý, aj Maco mi ho na dovolenke bral, ale ako každý suchý šampón v spreji, veľmi rýchlo sa minie.

Z radu Kerasilk Reconstruct som zas vyskúšala sérum na rzštiepené končeky. Keďže mám vlasy zosvetlené a často ich tepelne upravujem, je pre mňa takáto starostlivosť nutnosť, len si to niekedy neuvedomujem. Sérum používam na končeky pokojne aj každý - každý druhý deň. Sérum pekne vonia, aj keď na mňa trošku silno, ale neprekáža mi to. Má konzistenciu olejčeka a zatiaľ teda neviem stopercetne povedať, či pomáha, môj dobrý pocit, že sa starám ma hreje pri srdiečku. Končeky ale nemám suché a nelámu sa, to je fakt.

Untitled
Goldwell produkty z radu Kerasilk si môžete objednať cez internet alebo ich nájdete vo vybraných kaderníckych salónoch.

Untitled
Ako som spomínala, mám dlhoročnú závislosť na kvetovaných vodách, ktorú so mnou nikto v mojom okolí nezdieľa, ale to nevadí, lebo ja ich milujem. Mojou stálicou, bez ktorej si neviem predstaviť jediný deň je ružová voda od českej značky Nobilis Tilia.To je proste lahoda. Ja viem, že ten obal až taký lahodný nie je, ale obsah je skvostný. Ale práve som zistila novinku, že NT zmenili dizajn a tak je obal oveľa krajší, wow! Táto voda pleť upokojuje, osviežuje, hydratuje, spomaľuje starnutie. 

Produkty značky Nobilis Tilia, ktoré sa vyrábajú v Českom Švýcarsku som vám už na blogu predstavovala, ale mám ich stále rovnako rada, takže vám o nich rada napíšem znovu. Pravidelne od nich používam tvárové oleje, teraz mám 2 regeneračné oleje, ružový a karotenový s aloe vera. Ten ružový na moje prekvapenie až tak dobre nevonia a je pomerne hutný, karotenový je ľahší a má ozaj peknú vôňu. Je vhodný najmä po opaľovaní, pokožku hydratuje a omladzuje.

Untitled
Ráno zvyknem mať problém "prebrať sa", občas bývam opuchnutá a akoby nevyspatá, čo sa mi pravdaže moc nepáči. Takže skúšam rôzne triky, napríklad aj lyžičky v chladničke alebo aj takéto "obklady" / masky na oči od Garnier. Keďže mám klasické tissue masky od Garnier rada, tak som vyskúšala aj tieto na oči, ktoré očné okolie prebudia, upokoja, hydratujú a aj vyhladia. 

Untitled
Masky sú v dvoch verziách a to líšia sa tvarom ako aj (trošku) zložením. Oranžová verzia obsahuje dva "vankúšiky" pod oči, napustené v pomarančovou šťavou a kyselinou hyaluronovou. Tyrkysová maska zas pripomína masky superhrdinov a je napustená kokosovou vodou a kyselinou hyaluronovou. Za mňa sú obe super, hlavne ak ich vložíte do chladničky a tým pádom sú po nanesení chladné. Mňa ráno preberú a mám potom so seba hneď lepší pocit. Jedinú nevýhodu vidím v ich jednorázovovsti, a tým pádom zbytočnom obale, ale na cestovanie alebo urgentné prípady sú super. :)

Untitled
Úplnou novinkou v mojej starostlivosti o pleť je olejové reset sérum Slamienka od L´Occitane. Bola som nedávno na jeho predstavení a dostali sme ho tam na testovanie. Je to nočné sérum, pleť má počas noci regenerovať, takže sa človek zobudí so sviežou, žiarivou a odpočatou pleťou. Obsahuje bublinky z oleja slamienky, ale nie je vôbec mastný a musím povedať, že som si ho za tých pár dní, čo ho používam, veľmi obľúbila. Nanesiem ho na čistú pleť, nechám počas umývania zubov vstrebať a následne nanesiem krém. Má úžasnú jemnú vôňu, ktorá sa mi veľmi páči. Pleť mám ráno sviežejšiu, oddýchnutú a má dobrú farbu. Teším sa, že do mojej každodennej starostlivosti pribudlo aj nočné sérum, ja mám totiž svoje beauty rituály veľmi rada a užívam si ich.

Untitled
Slovenská značka 2SIS COSMETICS ma oslovila po tom, čo som ich začala sledovať na Instagrame. Pravdaže ma to veľmi potešilo a tak som im napísala, aké veci mám rada a oni mi poslali (prekvapko) balíček. :) Zatiaľ som sa dostala k pravidelnému používaniu týchto troch produktov, tak vám o nich niečo napíšem. 

Za prvé, som nadšená, že táto mladá sympatická, NAŠA a PRÍRODNÁ (kopec produktov je VEGAN). Dievčatá vyrábajú mnoho produktov ručne, "papierové" obaly sú zo zvyškových obalov a kompostovateľné. Mne sa to jednoducho veľmi páči! A po tom, čo som vyskúšala ich produkty, sa mi to páči ešte viac. 

Už na Stories vás najviac zaujal medový tuhý šampón. Pýtali ste sa ma, ako sa používa. Ja už som jeden tuhý šampón mala, takže som vedela, do čoho idem. Používa sa normálne. :) Vlasy namočíte a túto "tabletu" začnete jemne šúchať po vlasov, z čoho sa vytvorí pena a vlasy umyje. Tento Honey logicky nie je vegan, ale ostatné šampóny sú. Medzi výhody tuhých šampónov patrí napríklad ich skladnosť a pri cestovaní ich nenahradí nič! Sú mega praktické. Tento medový nám rozvoniava celú kúpeľnu, vonia prekrásne a Maco si ho pomýlil s mydlom a umýval si s ním celé telo. Nadšene mi to potom raz pochválil, že toto mydlo je úžasné. :D Tak ako verím, akurát je to šampón.

Ďalšia vecička je levanduľový balzam na pery. Milujem levanduľu, to viete, takže tento balzam nosím so sebou stále v kabelke. Pekne vonia a pery hydratuje, takže má všetko, čo od balzamu potrebujem. A tento je vegan. :)

A posledná vec, o ktorej vám napíšem je telové kokosové maslo! Som úplne do neho, zbožňujem vôňu kokosu a toto maslo ma neskutočne baví. Rada sa s ním po sprchovaní natieram a to aj napriek tomu, že mám podozrenie, že mi pokožku trošku vysušuje. Ale stále ho testujem a možno to nebolo ním, lebo okrem kokosového oleja obsahuje aj bambucké maslo a mandľový olej. Baví ma jeho tuhá textúra, ktorá sa po kontakte s pokožkou roztopí. A tá vôňa, och wow! Z radu TYKOKOS si ešte objednám aj iné produkty, tuhý šampón či sprchové želé.

Untitled
M.A.C predstavil novinky vo svojom rade Studio Fix. Odtiene make-upov sú teraz v ešte širšom farebnom spektre (ja mám NC17), takže by jeden odtieň mal sadnúť skutočne každému. Make-up pekne kryje a dlho drží, nanášam si ho Beautyblenderom a páči sa mi, ako ho môžem na miestach, kde potrebujem navrsviť. Presne toto totiž teraz potrebujem kvôli svojim červeným fliačikom na lícach.

Okrem väčšieho množstva odtieňov make-upov je novinkou aj korektor! Niektoré slečny ho používajú aj ako make-up, čo môže byť v kritických situáciách záchrana. Nevysušuje, pekne kryje a vyzerá prirodzene. Som s ním spokojná, napriek tomu častejšie siaham po svojom obľúbenom Maybelline, ale keby som ho nemala, tak som úplne v pohode aj s týmto. :)

A mám tiež nový odtieň matného M.A.C rúžu! Je skvelý, prirodzený, zaujímavý. Volá sa Velvet Teddy, haha. Mňa veľmi baví textúra, odtiene aj pigmentácia týchto rúžov, takže z nového odtieňa mám radosť. 

photos by me

You Might Also Like

0 komentárov

Find me on Facebook