BEAUTY CORNER

15.8.18

Untitled
Zpár článkov som si pred dovolenkou nadbehla a toto je jeden z nich. :) Kozmetický post tu navyše nebol už dosť dlho, tak verím, že sa potešíte. Kopec z vecí si beriem so sebou do kufra a tak vám môžu slúžiť ako inšpirácia na cestovanie. Poďme na to!

Vyskúšala som novinky z radu Pure Pastel od Betty Barclay Malé farebné guľaté flakóniky ste si mohli všimnúť napríklad v DM drogérii. Moja mamka v lete veľmi rada používa žltú, citrusovú verziu Pure Pastel Lemon, pretože je svieža, ľahká a môže ju mať vďaka mini baleniu stále v kabelke. :) Teraz sa rad rozrastá o dve nové vône (a farby). Svetloružovú Pure Pastel Rose a broskyňovú Pure Pastel Peach. Mňa viac zaujala práve broskyňová verzia, ktorá je síce sladká, ale svieža a čistá. Veľmi dievčenská, veselá, hravá a letná. Beriem si ju na dovolenku, celkovo sú tieto Pure Pastel vône ideálne na cestovanie, bezproblémov ich vezmete do lietadla a zmestia sa aj do tej najmenšej kabelky či do vrecka.

Na čo fičím celé leto a ešte dlho budem je tvárenka od Loréal Paris Wake Up and Glow Life´s a Peach. Za prvé, pekne vonia, naozaj broskyňovo. Má prekrásny, proste prekrásny odtieň, ktorý ma neskutočne baví, a dodá mojej tvári svieži, šťavnatý vzhľad. Určite sa na ňu pozrite, za mňa jedna z najlepších kozmetických vecí akú som tento rok vyskúšala. Moje líčenie bez tejto tvárenky nie je kompletné, dávam si ju aj keď nemám žiadny make-up, proste rozžiari celú tvár. Najprv som mala pocit, že trochu práši, ale používam ju denne a nie je to žiadna katastrofa, proste normálka, ako púdrový produkt. Na tvári drží celý deň a balenie obsahuje aj zrkadielko a štetček, ktorý ale ja nevyužívam.

Novinka, ktorú mám len zopár dní je mini paletka očných tieňov La Petite Palette od L´Oréal Paris v odtieni Maximalist. Keď mi ju posielali v PR balíčku, isto vedeli, že ja si na týchto červených odtieňoch idem. :) Je veľmi praktická, ja mám väčšinou veľké paletky, ktoré sa mi pri cestovaní nechce ťahať so sebou, takže buď si nenosím nič alebo naopak, beriem veľkú paletku, čo je ale otravné, lebo nie vždy ju využívam každý deň. Táto je taká milá malá verzia, ktorá sa hodí presne na cestovanie. Zmestí sa do kozmetickej taštičky a keď budete mať na dovolenke chuť na trošku dramatickejší look, využijete ju. Ja teda určite! Teším sa, že sa mi dostala do rúk práve takto pred dovolenkou.

Untitled
Swatche tieňov La Petite Palette - Maximalist od L´Oréal Paris.

Musím povedať, že paletka ma veľmi príjemne prekvapila, nedávala som jej moc veľké šance, ale nie je vôbec na zahodenie! Až na spodný, matný tmavší army green odtieň, ktorý sa nenanáša úplne ľahko a takisto pigmentácia pokulháva, sú zvyšné 4 odtiene veľmi vydarené. Najviac ma pravdaže zaujal matný tmavooranžový / tehlový, ktorý je ozaj nádherný, pigmentácia je super a veľmi dobre sa s ním pracuje. Rovnakú textúru a kvalitu má tmavofialový tieň. Ďalšie dva svetlejšie tiene na vrchu paletky sú trblietavé, takisto pekne intenzívne a na viečku vyzerajú ozaj pekne. Jediné, čo mi v paletke chýba je svetlejší matný transition (prechodný) tieň, ten tam mohli niekde dať. 

Untitled
Jedna flatlay z Instagramu, ktorá si zaslúži byť aj tu. Je na nej kokosové telové maslo Cocoes (česká, prírodná vegan značka), kondicionér Olaplex, čo je úplná novinka v starostlivosti o vlasy - avšak ten aj so šampónom stále testujem. Ďalej make-up Catrice HD Liquid Coverage, čo má byť lacnejšia verzia Double Wear od Esteé Lauder, ale úprimne, mám z toho zmiešané pocity, Double Wear je Double Wear a rozhodne by som ich neporovnávala. Používam ho, keď ho nanášam Beauty Blenderom, tak nie je zlý - ale to je to, že o ňom nespievam ódy ako holky na YT, podľa ktorých som si ho kúpila. Ono každý máme inú pleť a iné nároky, verím, že im sedel, mne tiež sedí, ale stále sa rozhodujem, či ho radšej neposuniem ďalej a ja si predsa len kúpim ten Double Wear. A posledná vec je Maria Nila Cream Heat Spray, o ktorom píšem nižšie. :)

Untitled
Beauty Blender je láááááska. Ja viem, že som vám už o ňom rozprávala stokrát na Instagrame, ale opakovanie je matka múdrosti. Myslím to vážne, lebo to u mňa bolo s BB náročnejšie a nemyslela som si, že si ho tak obľúbim. Ale skúšala som, učila som sa s ním pracovať a teraz naňho nedám dopustiť. Toto (ružové) vajíčko dokáže make-up zapracovať do pleti tak, že vyzerá ako vaša druhá koža. Hlavne ak máte rozšírené póry a mastnejšiu pleť ako ja, tak tento rozdiel bude obrovský. Make-up vďaka nemu vydrží dlhšie aj vyzerá lepšie. Navyše si s týmto vajíčkom dokážete naniesť aj korektor aj spraviť si kontúring. A kľudne aj líčka či púder. Toto zázračné vajce zvládne VŠETKO. Doteraz som mala kopec štetcov, každý na niečo iné. Jasné, boli super, rozhodne lepšie ako moje prsty a nechcem ich zatracovať, lebo moje štetce sú stále dobré a na líčenie očí nenahraditeľné, ale čo sa týka líčenia tváre, Beauty Blender je jednoducho lepší. Stojí cca 18 EUR a nahradí vám asi 5 štetcov. A kopec miesta v kozmetickej taštičke. Po každom použití ho pekne umyjete a vyčistíte, takže je pred každým použitím čisté a voňavé. Už som sa naučila poriadne ho vyčistiť, mám naňho aj mydielko od BB a som spoko. Už by so ho nevymenila. 

Mám od Beauty Blenderu aj dve malé matujúce hubičky Blotterazzi. Ako majiteľka mastnej pleti, ktorá sa zvykne nadmerne lesknúť ich nosím stále v kabelke. Nie vždy si na nich spomeniem, to je fakt a potom cestou domov vo výťahu dvíham nad svojim diamantovým leskom obočie hrozou. Každopádne, sú určené na odstránenie nadmerného mazu pokožky bez toho, aby poškodili make-up. Naopak, ešte ho počas dňa dokážu pekne zafixovať. Aj púder som s nimi párkrát naniesla. Nie sú na to určené, ale dá sa to s nimi. Asi by som si tento produkt sama od seba nekúpila, lebo so bez neho doteraz dokázala žiť, ale som rada, že ho mám. :) Toto narozdiel od Beauty Blenderu Original nie je nutnosť, ale ak sa nadmerne lesknete, tak Blotterazzi oceníte.

A posledná vecička, ktorá je na fotke je určená na vlasy. Je ňou sprej určený na drdoly z radu Stylista od L´Oréal. Vyskúšala som z tohto radu celkovo 3 produkty, ale najviac som si obľúbila práve sprej Stylista Bun. Je určený hlavne na to, aby dodal drdolom objem a aby sa vám celkovo robili drdoly jednoduchšie. A ozaj funguje. Dodáva vlasom (kľudne aj mastnejším) super štruktúru, vďaka čomu vlasy akoby napumpuje a tak je drdol väčší. Výborne funguje aj na obyčajný francúzsky a rybí cop a ja si ho dávam do vlasov aj len tak, keď si ich nechávam rozpustené. Nastriekam, vyfúkam, pomačkám a hotovo. Veľmi sa mi páči štruktúra, ktorú mojim jemným vlasom dodáva!

Untitled
Veganská značka Maria Nila Stockholm má najnovšie v portfóliu aj stylingové produkty Style&Finish a sú ako inak - perfektné! Šampóny, kondicionéry, masky a farebné masky milujem. Okrem krásnych štýlových obalov a vône, vlasy vyživujú a dokážu to, čo sľubujú. Mamke som darovala rad Colour a po dopoužívaní odomňa pýtala ďalšiu várku. Lebo jej farba na vlasoch drží lepšie a dlhšie. Ja používam rad Volume a Silver. :) A teraz do našej Maria Nila rodiny prišli produkty Salty Mist, Finishing Spray a Cream Heat Spray.

Salty Mist otestoval hneď Maco, lebo on má tieto produkty rád. Doma máme 2 slané spreje pre look ako od mora, ale už som ich posunula ďalej, lebo povedal, že iný ako tento používať nechce a konečne existuje niečo normálne, čo robí na vlasoch taký efekt, ako si on predstavuje. Dokonca mi povedal, že nech tento sprej ja príliš nepoužívam. Zlatúch. :D Ale vyskúšala som ho, vlasom dodá super textúru, vďaka čomu sa lepšie stylujú, presne ako keďvám uschnú pri mori. :)

Finishing Spray je lak na vlasy, ja mám ten s extra vysokou fixáciou. Prvýkrát som to neodhadla a jeho silu podcenila. Lebo keď je na Maria Nila produkte napísané extra silná fixácia, tak je to proste extra silná fixácia. :D Už viem, že ho netreba použiť toľko. Našťastie sa ľahko vyčesáva, takže som vlny pekne dala do reprezentatívneho stavu a následne mi držali ešte 3 dni. Vlasy sú po ňom veľmi prirodzené a síce účes dobre drží, nemáte ten pocit, že "mám nalakovanú hlavu". Dobre bojoval aj proti masteniu vlasov. Navyše pekne vonia a nedráždi, nie ako klasické laky, po ktorých musíte vyvetrať celý byt. Za mňa jeden z najlepších lakov na vlasy aký som kedy vyskúšala.

Cream Heat Spray mi prišiel do rúk akurát včas. Som totiž s ochranou vlasov pred teplom dosť nezodpovedná. A tak sa mi minule podarilo trošku si spáliť vlasy, ale tak čo už, stáva sa aj v lepších rodinách. Odvtedy pravdaže, už ponaučená vlastnou chybou, používam stále ten sprej. A veľmi mi vyhovuje, že je v spreji, lebo ja sa krémových produktov bojím - že to preženiem s množstvom a vlasy si zaťažím (stalo sa neraz). Takže tento jednoducho nastriekam na mokré vlasy a vyfúkam. Alebo pred žehlením ho nastriekam do vlasov, nechám trochu vstrebať a následne žehlím. Naviac po ňom rada siaham aj kvôli peknému obalu, takže dobre to vymysleli. :) 

Untitled
A keď sme pri vlasoch, tak stále beriem Curapil, tabletky / doplnok stravy podporujúci rast a kvalitu vlasov, pokožky hlavy a nechtov. Teraz beriem už 3 balenie, takže začínam svoj 5 mesiac. Na výsledky som si musela chvíľu počkať, predsa len, živiny z tabliet sa musia dostať do tela a tento proces trvá cca 2-3 mesiace. Čo sa týka rýchlosti rastu vlasov, na ten som až taká sústredená nebola, keby som mala krátke vlasy, tak to isto vidím viac, ale mne išlo viaco zastavenie vypadávania a posilnenie vlasov celkovo. Prvé výsledky som si všimla asi v polovici užívania druhého balenia, teda po 3 mesiacoch. 

Vypadávanie prestalo, teraz je úplne v norme a ja nemôžem byť viac happy, lebo každý, kto zažil nadmerné vypadávanie vie, aká to je panika. Hlavne ak nemáte husté vlasy. Ja mám vlasy jemné a hustotou normálne, taká klasika. Samozrejme mám vždy pocit, že by to mohlo byť lepšie. :D Keďže si vlasy zosvetľujem a nechcem sa toho vzdať, tak je pre mňa dôležitá výživa. Vidím, že vlasy sú silnejšie, pevnejšie a dokonca mám pocit, že aj cop je o čosi hrubší! A to už je pecka! Čo ma ešte trápilo sú kúty. Keď mi vlasy vypadávali, už som ani nenosila vlasy v cope, lebo fakmi v kútoch nerástli vlasy vôbec a každý deň som sledovala, či sa diera neposúva hlbšie. Jasné, že toto moje pozorovanie ma stresovalo a videla som aj to, čo tam nebolo. Tak som potom pri užívaní Curapilu prestala. Na jednej blogerskej akcii, kde nám zapletali vlasy som ešte upozornila slečnu, čo mi robila účes, nech dáva pozor, že mám kúty a nech teda urobí účes tak, aby neboli viditeľné. A ona mi pri zapletaní hovorí, že vraj žiadne kúty nemám. Doma som to teda riadne preskúmala a naozaj, mne začali rásť vlásky! A konečne mám pri čele akú-takú normálnu líniu a nie vlnky. Môžem si normálne spraviť cop! Veľmi sa z toho teším a verím, že pri dlhodobom užívaní sa to ešte viac zlepší. A čo je ešte dôležité, tak aj napriek tomu, že mám vlasy dlhšie, tak ich nemám spľasnuté pri hlave, čo bol dôvod, prečo som nikdy nevedela vydržať a radšej som sa vrátila k vlasom po ramená.

Curapil je inak český výrobok, čo je pre mňa veľké plus. :)

Untitled
A keďže dovolenka v Chorvátsku sa blíži, toto sú nutnosti, bez ktorých na pláž veru nepôjdem. :) Už niekoľko rokov sa o moju letnú výbavu pekne stará moja obľúbená značka La Roche-Posay, za čo som im veľmi vďačná! Okrem klasického krému Anthelios XL v spreji s SPF50, ktorý sme používali aj na Bali a zmatňujúceho spreja Athelios (to je pecka, ktorá nie je na fotke, lebo ju mám na chate), ktorý je veľmi praktický, pretože sa pri aplikácii nemusíte vôbec dotknúť svojej tváre, mám aj dve novinky - Athelios ULTRA a Athelios SUN INTOLERANCE. Oba sú vysoko vodeodolné, veľmi ľahké, rýchlo sa vstrebávajú, majú SPF50 a rovnaký obal s praktickou pumpičkou. Anthelios ULTRA je vhodný aj na krémovanie tých najcitlivejších očí a je tak ľahký, že ho možno používať aj pod make-up, keď je pokožka v meste vystavená slnku. Fakt je skvelý, ale u LRP ma to už neprekvapuje a nič iné od nich nečakám. :) Anthelios SUN TOLERANCE je zas určený na pokožku so sklonom k slnečnej alergii. Chráni pred vyrážkami a začervenaním pokožky, ktoré vzniká zo slnka, takže ja ho budem aplikovať hlavne na líca, nos a dekolt, lebo práve v týchto častiach zvyknem mať problém s červenaním. 

Novinkou, ktorá je na leto úplne ideálna je kefa na vlasy Tangle Teezer Wet Detangler. O svojej láske ku klasickému Tangle Teezeru som vám už písala, takže tento je jeho predĺženou rukou. Doslova. Je určený na rozčesávanie mokrých zamotaných vlasov. A kedy ich máte najviac zamotené a mokré. V lete na dovolenke či na kúpalisku, však. :). Moje jemné vlasy sa zamotanú raz dva, takže túto kefu budem mať vždy poruke. Používam ju už aj teraz doma, na rozčesávanie vlasov po umytí alebo pri umývaní, keď si chcem aplikovať masku do vlasov pekne rovnomerne. :) Majú mnoho farieb, tak sa mrknite a ak hľadáte výbornú kefu na vlasy, tak vám radím, inú značku ako Tangle Teezer ani nehľadajte. A to hovorím preto, lebo ja som dlho nevedela prísť týmto kefám na chuť - nechápala som, ako Classic nemôže mať rúčku. A keď som ho vyskúšala druhýkrát, úplne som mu prepadla a všetky svoje ostatné kefy vyhodila alebo darovala. 

photos by me

You Might Also Like

1 komentárov

  1. Novinky od Betty Barclay som dostala aj ja a veľmi sa mi páčia obe. :) Broskyňová asi tiež viac, ale celkovo mi tá sada Pure Pastels výborne sedí. Mám totiž rada tie sviežejšie vône. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook