NEW IN: JANUARY

13.1.18

Untitled
Naposledy bol poriadny NEW IN článok na blogu v marci! To je takmer pred rokom, wow. Niežeby som si odvtedy nič nekúpila, ale nebolo toho toľko, aby som z vecí pripravila článok. Občas ale danú vec cvaknem na Instagram a fotky sa mi nazbierali. Dofotila som včera aj ostatné a tak tu máme pomerne dlhý článok s novinkami. Je medzi nimi aj pár vianočných darčekov a tentoraz aj kozmetika. Nepofotila som rozhodne všetko, veď nech niečo ostane aj na február, keďže viem, že tieto články máte radi. Aj tak si myslím, že budete mať čo čítať. Poďme na to. :)

Hodinky Daniel Wellington poznáte veľmi dobre. Keď mi navrhli, že mi jedny pošlú, váhala som, predsa len, sú všade. Ale chcela som ich vyskúšať, zistiť, akú majú aj po dlhšom nosení kvalitu a či si ich obľúbim. A hlavne ma zaujal ich jednoduchý náramok, ktorý podľa mňa spolu s hodinkami vyzerá skvele. Odkedy ich mám, nosím ich nonstop. Baví ma ich minimalistický čistý vzhľad aj kožené remienko, ktoré je kvalitou o dosť vyššie ako u hodiniek Cluse (tie mám v kombe rose gold - hnedá). Ak nad nejakými uvažujete, myslím, že sa nemusíte obávať, naviac ich máte doma do 3 dní. Ja pre vás už zľavový kód nemám, ale isto nejaký nájdete u iných blogeriek.

Untitled
Z čoho mám ultra-super-mega radosť je tento na mieru vyrobený klobúk od slovenskej dizajnérky Katky Žgančíkovej, ktorá tvorí pod značkou ALATE. Jej práca je nádherná, precízna, a vďaka nej klobúčnícke remeslo na Slovensku žije ďalej. Mne splnila sen o širokej červenej fedore. Tento kúsok budú dediť moje deti a potom vnúčatá. Žiadny iný klobúk z mojej zbierky nemá takú hodnotu, nielen kvôli tomu príbehu, ale hlavne kvôli kvalite, ktorá je znateľná nielen na pohľad, ale aj na dotyk. A to, že je to absolútny pútač pozornosti nemusím hovoriť, ale nech sa len každý pozrie na toľkú krásu. :)

Untitled
Keď sme rekonštruovali obývačku, tak sme presunuli túto IKEA poličku do spálne. Bolo to iba dočasné, ale aj tak som sa snažila vytvoriť vizuálne príjemný vzhľad tohto zákutia. Teraz mi tam normálne chýba, hoci je vo veľmi podobnom duchu už na svojom mieste, v obývačke. 

Untitled
Ak premýšľate nad nejakou dobrou knihou, tak vám odporúčam knihy od vydavateľstva Absynt. Jedná sa o publicistickú literatúru, takže sa aj niečo dozviete a naučíte. Moja prvá - Americký cisár ma tak dostala, že sa k nej častokrát vraciam aj v rozhovoroch so známymi. Teraz čítam Tancujúce medvede a tá kniha sa mi páči viac ako som čakala. Najviac sa však teším na Černobyľskú kroniku. A čo musím mať, je totálna novinka 1947 (Mamiii?)! Je o období po 2. svetovej vojne, keď bol vo svete chaos a práve o tomto období sa podľa mňa hovorí veľmi málo. 

Raz som našla v Panta Rhei hrubú knihu, ktorá sa venovala práve tejto tematike, stále 22 EUR a tak som ju tam nechala, že sa vrátim. Ale ja hlúpa som si ju neodfotila a doteraz neviem, ako sa volala ani kto ju napísal. Viem, ako vyzerá obálka, ale nikde som ju odvtedy nevidela, dokonca som ju podrobne opísala v 2 kníhkupectvách....ale nič. Čiernobiela fotografia na ktorej je žena, do toho červené písmo (alebo nejaké červené elementy), kniha je pomerne hrubá. Nevie niekto, o čom hovorím? 

Untitled
Kráne kvalitné okuliare vydržia roky a áno, je vidieť aj cítiť ten rozdiel. Nerozpadnú sa vám ako tie za 10 EUR (hovorím z vlastnej skúsenosti) a ak si vyberiete nadčasový model, budete ho nosiť asi navždy. Ja mám takto hneď niekoľko Ray-Banov, jedny Karen Walker, jedny Michael Kors a všetky vyzerajú dodnes ako nové. Do mojej zbierky pribudol nový model Lola (super meno, však? :)) od Celine. Sú z Eyerim.sk, boli u mňa takmer hneď po objednaní a prišli v puzdre aj s taštičkou (ak by ste ich náhodou neobjednávali pre seba). Majú aj iné značky a kúsky z najnovších kolekcií, ja som mala problém vybrať si. Ak si nie ste istí, či vám okuliare sadnú, Eyerim má skvelú aplikáciu, vďaka ktorej si môžete okuliare skrz webkameru vyskúšať. Naviac u tohto e.-shopu máte 100% istotu, že ja jedná o originál. 

Untitled
Moje vianočné pohľadnice boli tento rok aj od českej značky Chaukiss. Majú fakt krásne dizajny, aj na narodeniny, narodenie bába, svadbu, poďakovania, atď...všetky sú krásne, tak ak chcete dať niečo iné a ozaj pekné, čo si obdarovaný nechá, či nebodaj vycapí na nástenku, tu to nájdete.

Untitled
Zbožňujem sviečky, hlavne v chladných mesiacoch, keď sa skoro zotmie, vedia dodať miestnosti neskutočné teplo a dobrú atmosféru. V Perfumed Prague si už môžete vytvoriť nielen vlastný parfém, ale aj sviečku! Mne pred Vianocami prišla táto s vôňou levandule a bergamotu a jej vôňa je jeden sen! Naviac nesie názov môjho blogu, čo mi vždy vyčarí úsmev na tvári. Ak budete v Prahe alebo ste z Prahy, tvorba parfému či sviečky je skvelý program s mamkou či kamoškou. A navyše si odnesiete aj osobný suvenír. :)

Untitled
Hygge je veľmi populárne slovo, ale ešte populárnejší feeling. Veď všetci sa chceme cítiť dobre, pokojne, mať doma útulne....viete čo myslím. A vraj Dáni vedia ako na to. Táto knižka kričí HYGGE už obálkou. Tmavomodrá farba, poletujúce svetielka ako iskry z krbu. A na dotyk je straaašne príjemná. Túto knihu si môžete kúpiť sami pre seba a pri zapálených sviečkach pod dekou študovať obsah, ktorý je inšpiratívny a proste hygge (ja po prečítaní fakt častejšie zapaľujem sviečky a celkovo nejak podvedome nasledujem jej rady). Ale tiež ju môžete niekomu darovať a môžete si byť istí, že určite poteší. 

Untitled
Od Chrisovej mamky som si našla pod stromčekom tento Michael Kors náramok. Vyzerá super s tmavomodrými šatami či svetrom, keď chcem byť trošku "za dámu". Je dosť mohutný, takže ladí práve k čistým outfitom a teším sa, až ho vyskúšam aj s viac casual lookmi.

Untitled
Veľmi veľmi som túžila po jemnej retiazke, ktorú budem nosiť každý deň. Nechcela som si však takýto kúsok kupovať sama, viac sa mi páčila predstava, že ju dostanem - ideálne od Maca, a bude to niečo ako môj talizman (aj keď také slová nerada používam). Takže som mu pred Vianocami presne povedala čo chcem a dúfala, že sito nájdem pod stromčekom. A áno, našla som. :) Na prívesku mám vygravírované W (ako naše priezvisko) a mám z neho veľkú radosť. Šperk je z českého rodinné šperkárstva AG Šperky, ktoré sa špecializuje na gravírovanie a dokážu vám na šperk preniesť čokoľvek. Baví ma ich prezentácia, celkový vibe, ktorý táto značka má. Svoje kúsky dostanete v kartónovej krabičke z recyklovaného papiera. Skvelý nápad!

Untitled
Ak blog sledujete už nejaký ten piatok, tak viete, že milujem červenkasté očné tiene. Veľmi ma baví sa s nimi hrať a vytvárať nové looky. Paletka Huda Beauty - Desert Dusk ma očarila pri návšteve Sephory v USA. Už som o nej počula, ale do Sephory som šla po niečo iné (nižšie uvidíte). Akurát doplnili jej zásoby, lebo bola dovtedy vypredaná a tak jej venovali čestné miesto, nešlo si ju nevšimnúť. A ostala som pri nej. Maco už stál v rade, aby som ja nemusela, haha, ale nejak som sa nevracala. Ochkala som totiž nad touto paletkou, robila swatche a zase ochkala. Maco sa na mňa už asi nemohol pozerať a túto paletku mi kúpil (že si ju nájdem pod stromčekom). Dosť mi tým pripomenul môjho otca, keď som sa ho ako pubertiačka v obchode dookola pýtala, či si mám zobrať žlté alebo ružové tričko. A on nemal nervy na tieto dilemy, tak mi zobral oboje. A ja ich mám dodnes (ako spomienku).

Untitled
Pozrite sa na tie farby! Naživo to je ešte lepšie (moja fotka odtiene trošinku zosvetlila). Prvé dni som sa na paletku iba pozerala, lebo som ju nechcela použiť pred odfotením (chápete, čo to pre mňa bolo?). Nádherná paletka plná teplých krásne pigmentovaných odtieňov. A tie názvy sú taktiež skvelé (Twilight, Turkish Delight, Cosmo, Nefertiti...). S niektorými trblietavými odtieňmi sa ešte musím naučiť pracovať, sú podľa mňa dosť výnimočné a netradičné, ale už som ich zopár skúšala na večer a boli náááádherné. 

Veľkú radosť mám z tejto paletky, ani som si nemyslela, že ju budem niekedy vlastniť, predsa len, je pomerne drahá. Ale keď ju pôjdete otestovať do Sephory, pochopíte. Inak je aj u nás (v ČR), takže ju nemusíte objednávať zo zahraničia. 

Untitled
Viete na čo sa ma túto sezónu pýtate najviac? Na túto ružovú čiapku z merino vlny. Mala som jednu vyhliadnutú už minulý rok, ale nejak som to nechala plávať, až som si túto zimu uvedomila, že nemám žiadnu poriadnu čiapku (len samé klobúky). V obchodoch ju nehľadajte, našla som dievča, ktoré tieto čiapky pletie ručne v rôznych farbách a dala si na mieru vyrobiť ružovú. Táto čiapka bola jedna z najlepších kúp minulého roka, rozžiari a vyzdvihne každý outfit, je ultra hrejivá a tá farba! Plus som podporila študentku, tak mám z toho ešte lepší pocit. Uvažujem však, že si zaobstarám aj jednu univerzálnejšiu, šedú alebo krémovú. Zatiaľ mi stačí táto, tak možno nabudúci rok. :)  

Untitled
Každý rok musím mať svoj diár. Je to pre mňa dôležitá vec, píšem si doň povinnosti, udalosti aj spomienky. Vyberám si ho väčšinou sama, ale tento rok si ku mne našiel cestu inak. Českú značku Love & Story som začala sledovať na Instagrame a o pár dní mi Macova mamka darovala tento diár! Normálne som podskočila od radosti. Ešte sa zoznamujeme a zvykám si naň, ale už poctivo zapisujem a vždy keď ho chytím do ruky, ma teší. Akurát je na môj vkus možno až príliš hrubý a chýba mi viac stránok NOTES, pretože som zvyknutá písať si random poznámky, tak im budem musieť nájsť iné miesto.

Untitled
A po čo som si teda nadšene letela do Sephory? Bola to paletka rozjasňovačov Alchemist Holographic od Kat von D. Uvidela som ju na Koki a nevedela som sa na jej look prestať vynadívať. Málokedy takto impulzívne podlieham, ale zrazu som mala pocit, že bez tejto paletky to nepôjde, a že ju musím mať. Na prvý pohľad nevyzerajú highlightery až tak lákavo, sú takmer rovnaké, pri bližšom skúmaní vidíte rozdiel v ich odtieni - ružový, fialový, modrý a zelený. Na tvár ich používať nebudem - jedine ten ružový, ale na oči sú dokonalé. Krásna pigmentácia a ten efekt! Áno, I like it very very much. :D

photos by me

You Might Also Like

6 komentárov

  1. https://www.martinus.sk/?uItem=192548

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skvelý článok Becca! Také mám určite rada a veľmi pekne nafotené fotky :) No a mňa z toho najviac nadchol červený klobúk, ktorý na tebe zbožňujem, potom samozrejme Huda paletka, retiazka s Wéčkom a kopu iných :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hneď na prvý pohľad ma zaujal ten nádherný klobúk na mieru! <3 Je naozaj prekrásny! A rovnako tak aj diár na rok 2018, keďže na tie si náramne potrpím! <3
    WITHGREYWOLF

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tu knihu jsem si chtěla přečíst. Asi si ji půjčím a nebo koupím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Sledujem Ťa na instagrame, takže mnoho vecí som videla tam a sú úžasné. Milujem tvoj štýl, či už sa to týka slnečných okuliarov, klobúkov a čapíc, alebo jednoducho kníh. Máš naozaj úžasný štýl a dúfam, že aj ja raz si budem môcť zariadiť byt (alebo dom) podľa mojich predstáv, musí to byť skvelý pocit.

    IVANNA/IVANXNA.BLOGSPOT.SK

    OdpovedaťOdstrániť
  6. samé krásne veci :) nejaké kvalitnejšie okuliare si chcem už dlhšie kúpiť - tak aspoň viem, kde sa mrknúť ;)

    Viki Ceglédyová

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook