NAOBAY / AKO ZMATNIŤ PLEŤ

5.12.17

Untitled

Či je zima alebo leto, osobne mám vždy problém s mastením pleti. Zdedila som to po ockovi spolu s nadmerním ochlpením rúk (súdim ja) a vysokým čelom. Hudobný talent a hlas, s ktorým sa dá spievať zdedil brat. No, ale nebudem tu plakať do vankúša a utierať si mastné čelo vlhkým obrúskom. Ani si nebudem pospevovať No Name a tragicky sa pýtať: Prečo sú veci tak jak sú, a život má chuť zápasu....". 

Za svoj takmer 25-ročný život som sa naučila s lesklou pleťou bojovať. Je vám však jasné, že v puberte som ťahala za kratší koniec. Mastná pleť nie je žiadna výhra, väčšina z nás to pozná v oblasti T zóny. Lesknete sa,  keď vás nebodaj niekto odfotí, tak máte na čele veľkú bielu dieru do neznáma (Jana Mutňanská by o tom vedela rozprávať) a make-up šmykľavom povrchu nevydrží takmer nič. Áno, púder je pomocník, bez ktorého ani na krok, ale nie je riešením. 

Osvedčilo sa mi zopár tipov, ktoré nie sú nejaké svetoborné, účinkujú. Okrem toho, že pleť začne tvoriť menej mazu, tak sa eliminuje aj tvorba vyrážok. Samozrejme, všetko je individuálne a toto sú len moje pozorovania a triky.

- čím viac sa budete mastnú pleť snažiť vysušiť, tým viac mazu bude produkovať. 

- naopak, hydratujte! Zvnútra aj zvonka. Dodržujte pitný režim a pleť sa snažte hydratovať krémami bez obsahu oleja. Keď pokožka dostane, čo potrebuje, prestane sa "vzpierať".

- vynechajte na nejaký čas ťažké make-upy a skúste použiť minerálny púdrový make-up (nemýlte si s púdrom!). Pleť cez neho dýcha, póry sa neupchávajú a pleť zmatní ako púder.

- obmedzte pri odličovaní vodu. Voda má úplne iné pH ako pokožka a tak na problematickej tvári urobí viac škody ako účinku. Neodličujte sa preto vodou. A zabudnite na tuhé mydlá. Moja kožná lekárka mi ich odporúčala, tak som ich používala a nevidela žiadne zlepšenie. Až keď mi moja Sindy poradila, že si pleť vôbec nemám odličovať vodou, všetko sa zmenilo. Jedna z najlepších rád, akú som v živote dostala! Samozrejme, raz za čas, keď sme lenivé, tak si na tvár nanesieme čistiaci gél a zmyjeme, ale takýto pravidelný / každodenný počin pleť iba zbytočne vysuší. A keď už sa bavíme o čistiacom gély, nemám na mysli ani tekuté mydlo na ruky. Tieto prípravky na tvár jednoducho nepatria. Čištiaci pleťový gél alebo pena sú na mieste. Ideálne sú však čistiace pleťové a micelárne vody, ktorými pleť odlíčite s použitím vatového tampóna, a na záver použijete tonikum (na to však mnohokrát zabudnem, ehm).

Untitled

Mala som možnosť vyskúšať ďalšie dva prípravky španielskej vegan certifikovanej kozmetike NAOBAY, ktorú u nás na Slovensku predáva e-shop Naureus. O tejto značke som vám už písala minule, tak sa nebude príliš opakovať, ale jedná sa o prírodnú kozmetiku, netestovanú na zvieratách a veľké množstvo jej obsahu pochádza z ekologických poľnohospodárstiev. 

Oba produkty, ktoré vám dnes predstavím sú zo série určenej na pleť so sklonom k masteniu a tiež na problematickú pleť. Ja už problematickú pleť našťastie nemám (aj keď občas sa nejaký pupák pritrafí), ale práve ten lesk ma zvykne trápiť, hoci mám pleť citlivú so sklonom k začervenaniu. 

Oba tieto produkty používam pravidelne a to nielen preto, že som ich pre vás testovala, ale aj preto, že som si ich skutočne obľúbila, hlavne teda zmatňujúci krém, ku ktorému sa ešte dostanem. Oba prípravky okrem zmatnenia zároveň hydratujú (juchúúúúú) a majú protizápalové účinky.

Čo sa týka tonika, veľmi dobre si uvedomujem jeho dôležitosť. A aj napriek tomu je pre mňa pomerne ťažké ho zaradiť do každodennej starostlivosti o pleť. Pritom pri jeho používaní mám viditelne menšie póry, hladšiu pleť. Toto zmatňujúce tonikum Naobay používam hlavne ráno, keď chcem pleť zmatniť. Výsledok je viditeľný okamžite. Pleť nemám napnutú, ale pekne hladkú a hlavne matnú! Vôňa tonika je veľmi svieža a vyvoláva vo mne pocit čistoty. Niekedy to tonikum použijem iba kvôli vôni aj večer, pretože mám po ňom taký dobrý pocit. :)

Untitled

Naobay zmatňujúci krém je momentálne môj absolútny favorit! Má praktické dávkovanie na pumpičku a ľahkú gélovo-krému textúru. Rýchlo sa vstrebáva a pleť okamžite zmatní. Najlepšie na tom je, že tento efekt predĺži trvácnosť make-upu a oddiali opakované použitie púdru počas dňa (v prípade krémového BB-čka či make-upu).

Pre predstavu sa vám aj ukážem. Táto fotka je veľmi čerstvá a nevyzerám na nej najlepšie, lebo som minulú noc spala iba 5 hodín. Ale sústreďme sa na pleť. Použila som Naobay zmatňujpci krém, malé množstvo minerálneho púdrového make-upu, korektor pod oči a líčka, aby som tvár nepôsobila plocho.

Untitled
photos by me 

You Might Also Like

2 komentárov

  1. Píšeš, že zabudnite na tuhé mydlá, no v mojom prípade ma práve klasické tuhé mydlo v kombinácií s olejovým sérom na noc a krémom počas dňa zachránilo. Vyhrala som nad akné a vôbec nemám pocit, že by moju pleť vysušovalo. Micerálka mi práve robí poriadnu šarapatu, o pene na umývanie tváre ani nehovorím. Starostlivosť o pleť je veľmi individuálna a každému vyhovuje úplne niečo iné. Treba skúšať, meniť a prísť sám na to, čo je najvhodnejšie. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ono nic nieje biele a cierne...tak isto pouzivam cierne mydlo na pokozku a vodu a z zrovna micerlarku by som si ja na seba nikdy nedala (ked si preluskas zlozenie, najdes tam veci ako derivat nemrznucej zmesy pod...micerlarky neboli nikdy vytvorene pre pravidelne pouzitie - povodne boli pre makeup artistov on-the-go, cize raz za cas, ked mali job a nebolo okolo umuvadlo)...ale je pravda, ze mydlo ti rozhodi PH pokozky...prave tu je miesto na tonery - tie ti to PH zas vedia vratit do balancu :)

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook