VEGAN MATCHA PUDING / MOJEMATCHA VIANOCE

3.12.17

Untitled
Ako viete, som matcha maniak a bez tohto čarovného zeleného prášku si už neviem predstaviť život. Preto sme pre vás v spolupráci s Moje Matcha pripravili sériu 3 vianočných receptov, ktoré budem na blogu predstavovať každú adventnú nedeľu (s výnimkou Štedrého dňa). A najlepšie nakoniec! Na mojom Instagrame prebieha s každým receptom súťaž o matcha balíček, do ktorého sa oplatí zapojiť. :) Tentoraz môžete vyhrať balíček Moje Matcha (15 ks) spolu s matcha čokoládou


Mám rada pudingy, pripomínajú mi detstvo, keď ich mamka robila pravidelne. Avšak, uvariť puding z prášku je až príliš jednoduché a ja som chcela vytvoriť niečo iné, veganské a zaujímavé. Prvý pokus o matcha puding dopadol katastrofálne. Recept s použitím škrobu skončil vyliaty v záchode. Dobre tak, aj tak sa mi ten škrobový nápad až tak nepozdával.

Premýšľala som a napadlo mi spojiť dve moje obľúbené veci dokopy. Mliečnu ryžu a puding! Ryža aj (rastlinné) mlieko sú ingrediencie, ktoré má každý doma v špajzi, takže netreba ingrediencie zháňať príliš dlho. Jedine tú matchu, ale to je jasné, a práve v nej je ukrytá zaujímavá chuť tohto dezertu. Mimochodom, je dosť sýty, preto vám odporúčam ho servírovať v menších miskách či nádobách. Zmizne však rýchlo, tak si nezabudnite jednu odložiť aj pre seba. :)

INGREDIENCIE:

1 hrnček ryže (ideálna je napr. sushi ryža, ale môže byť aj akákoľvek)
2 hrnčeky rastlinného mlieka (ja som použila sójové)
2 balíky vanilkového cukru (alebo med či syrup)
matcha (3-4 lyžičky)
strúhaný kokos

Untitled

POSTUP:

1. 
Ryžu spolu s vanikolkovým cukrom uvarte domäkka v sójovom mlieku. Keď je hotová, nechajte ju vychladiť.
2. 
Tyčovým mixérom postupne rozmixujte ryžu s matchou a rastlinným mliekom. Výsledný puding by mal byť trošku tekutejší (ako kaša), pretože po schladení v chladničke ešte stuhne.
3. 
Do sklenených nádob alebo misiek navrstvite matcha puding so strúhaným kokosom, čo vytvorí pekný "pásikavý" efekt.
4. 
Vložte na pár hodín do chladničky a pred servírovaním ozdobte lístkami čerstvej mäty a piškótami.

Dobrú chuť prajem!

P.S.: Tento dezert je ideálny aj na raňajky. Nasýti vás aj malé množstvo a matcha dodá energiu do dňa. :)

Untitled
photos by me

You Might Also Like

1 komentárov

Find me on Facebook