CHRISTMAS WISHLIST FOR HER

1.12.17

christmas wishlist done

Vianoce sa blížia (ehm, presne týmito slovami som začala Vianočný wishlist aj minulý rok) a tak nevynechám svoj (povedzme, že) tradičný článok s tipmi na darčeky či už pre vás, vaše kamarátky alebo rodinu. A tentoraz je to trošku účelové aj pre mňa, lebo tento link pošlem rovno Macovi, ktorý si tento "list pre Ježiška" vyžiadal. Na obranu, za pár dní tu bude aj verzia na darčeky pre pánov!

1. Všetci máme smartfóny, preto sa pekný, kvalitný a štýlový kryt vždy hodí. Je to ako šperk, nosíte ho každý deň, tak by mal nejak vyzerať. Ja som teda ten typ, že mi vydrží jeden kryt celé mesiace a len nedávno som ho vymenila, už takpovediac, z nutnosti. Za lacné, ale cute prevedenie. Každopádne, premýšľam nad niečím fajnovejším a kryty od Ideals of Sweden sú svetové! 

2. Môj obľúbený parfém Terre de Lumiére od L´Occitane môžete mať teraz v jedinečnej personalizovanej podobe. Na flakónik si môžete dať vygravírovať meno alebo odkaz pre obdarovaného. Za mňa krásny personalizovaný detail, ktorý dar posúva o niekoľko levelov vyššie. A to, že táto vôňa je krásna, ani nemusím spomínať.

3. Pred cca rokom som si kúpila v Pantha Rhei knižku Americký cisár od vydavateľstva Absynt. O pár mesiacov neskôr sa o nich začalo hovoriť a momentálne sú knihy od Absyntu fakt populárne. Sú písané veľmi zaujímavo a pútavo, pritom sa jedná o reportážnu literatúru. Pracujú s reálnymi faktami a to ma na tom baví najviac. Preto by ma potešilo, ak by som si našla jednu knižku pod stromčekom. Židovská tematika ma poteší vždy, ale aj Všetci mocní Kremľa alebo Akoby si kameň jedla vyzerú lákavo. Maminka, nechám to na teba :).

4. Keď raz príde ten deň, a ja verím, že príde, keď budeme mať hotový byt, zariadenú obývačku a tak, teším sa, keď si zacvičím Jillian Michaels alebo Pilates či čokoľvek iné. Obzvlášť motivujúco bude pôsobiť krásny yoga mat. Do tohto som sa zamilovala. Nie je najlacnejší (ok, je pomerne drahý, ale kvalitný!), ale kúpim raz a vydrží...navždy? :D Plus sa dá prať v práčke, takže praktickosť je v cene.

5. Nie je vianočný balíček ako vianočný balíček. Na ten 6-eurový z Hypertesca zabudnime a poďme na niečo lepšie. Veganská značka Maria Nila má výborné šampóny v krásnych obaloch, ktoré spravia s vlasmi parádu a nádherne voňajú. Vo vianočnom balíčku nájdete šampón, kondicionér a tekuté mydlo, ktoré mňa osobne prekvapilo, ale veľmi potešilo. 

6. Foťák Olympus Pen poteší každého, kto rád fotí, ale nemá ambície byť profesionálom. Je skladný, pekný a keď sa ho naučíte ovládať, dokáže urobiť naozaj krásne fotky aj videá. Teraz ho naviac majú v balíku s diárom od dievčat A Cup of Style a tiež foto školením!

7. V poslednom čase ma veľmi baví make-up a vyhľadávam hlavne paletky v medených odtieňoch. Zaujala ma paletka od Zoevy (praktická veľkosť, perfektné odtiene) ale aj nádherná paletka matných tieňov od Morphe (tá mi však príde zbytočne veľká). Tie odtiene sú jedno veľké wow! A ja síce štetce mám, ale ako dobrý tip mi príde darovať paletku očných tieňov rovno aj so sadou štetcov. Tie od Zoevy sú pre mňa top a myslím, že neexistuje nikto, koho by nepotešila táto veganská bordová verzia z kolekcie Opulence.

8. Od Macovej mamky som dostala skorý vianočný darček. Diár českej výroby Love & Story. Veľmi som sa potešila, až som nadšene vykríkla, pretože tieto diáre som objavila na Instagrame a premýšľala som, že si jeden na nový rok kúpim. A zrazu som ho dostala! Sú krásne, v dvoch verziách - Fashionista a Traveler. Líšia sa nielen obalom ale aj obsahom, ktorý je prispôsobený každej verzii zvlášť. Mne sa páčia obe verzie a sama by som sa nevedela rozhodnúť, preto som rada, že to niekto urobil za mňa. Hoci, keďže je momentálne verzia Fashionista vypredaná, máte to jednoduchšie. Jediné mínus vidím v hrúbke diáru, oproti môjmu predošlému je dosť hrubý a tiež mi tam chýba viac priestoru pre "notes". Inak si myslím, že takýto darček poteší každú kamarátku alebo sestru. :)

9. Doteraz som si robila vlny jedine žehličkou, šlo to dobre, získala som skúsenosti a nemala som s tým žiadny problém. Navyše mať žehličku aj "kulmu" v jednom prostriedku je praktické. Lenže moja mamka si kúpila kulmu a doma v Košiciach som ju párkrát vyskúšala. A pravda je taká, že kulma robí úplne iné vlny. Mäkšie, prirodzenejšie, akoby vláčnejšie. Tak som si jednu popýtala od Ježiška a už ju mám v Prahe. Ešte ale zabalenú, podotýkam. 

10. Pod číslom 10 sa skrýva môj vysnívaný kúsok! Veľmi túžim po personalizovanom šperku od českého rodinného zlatníctva AG Šperky. Či už to bude jemná retiazka alebo tento pevný náramok. Takýto darček je niečo, čo bude človek (ja), nosiť každý deň, preto mi príde veľmi osobné a pekné, keď sa aj s vygravírovaným osobným odkazom, daruje. Šperky môžete kúpiť v pražskom Vnitroblocku, ale bez gravírovania a výber je tam obmedzený. Na ich webe sa však dá objednať šperk aj s gravírovaním, ktorý vám neskôr doručia až domov.

11. Ďalšia make-up vychytávka, po ktorej jedným očkom pokukujem je Clarisonic spolu so Sonic Foundation Brush. Ako sledujem youtuberku Tati, ktorá naňho neustále spieva ódy, pomaly sa nechávam zlákať. Nad Clarisonicom naviac premýšľam už dlhšie, takže s čistiacou kefkou a touto make-up kefkou to bude darček, ktorý si kúpim sama. Verím, že v USA, kam na Vianoce ideme, nájdem nejaký dobrý zvýhodnený balíček. :)

12. Ako okuliarový maniak sem musím zaradiť aj jeden kvalitný pár okuliarí. Tento rok som na narodeniny dostala mačacie Karen Walker, ktoré na mne vidíte dosť často. Svoje Ray-Bany mám roky, rovnako ako iné kvalitnejšie kúsky. Toto leto som uletela aj na zábavných mačacích kúskoch za pár eur. K vode sú predsa len lepšie, ale je jasné, že nevydržia navždy. Mnoho značkových fashion aj klasických kúskov ponúka e-shop Eyerim. Prešla som ich ponuku a zaujalo ma mnoho modelov, obzvlášť Ray-Ban, Miu Miu či Celine. A mnoho z nich majú skladom, takže ich máte doma do 3 pracovných dní. Ja si zadovážim aj lyžiarske okuliare, nech novú sezónu otvorím veľkolepo. :D

13. Posledný tip na darček možno nie je prvotne taký zaujímavý, ale...! Mne pred pár rokmi gél Rosaliac od La Roche-Posay doslova zachránil pleť. Mala som veľký problém so začervenaním a nič mi nepomáhalo. Obzvlášť v zime to bol veľký problém. Pár rokov som ho používala celoročne, teraz naňho presedlám vždy v chladných mesiacoch. Mám k nemu aj CC-krém a vidím, že mojej pleti veľmi vyhovujú. Preto ak máte rovnaký problém s pleťou, alebo niekto, koho poznáte, týmto darčekom spravíte veľkú parádu. :)

Dajte mi vedieť, po čom materiálnom tento rok túžite vy! Ja vám onedlho prinesiem aj Wishlist for HIM, lebo vybrať darček pre drahého, to je dosť náročná úloha.

collage by me, pictures by each brand

You Might Also Like

2 komentárov

  1. Super tipy a ako wishlist tiež parádny výber. Tiež by som si z neho vedela čo to predstaviť pod stromčekom :)

    NITA
    ADVENTNÝ KALENDÁR

    OdpovedaťOdstrániť
  2. oooo ten diár je krásny:) Ty by si mala fashion verziu a ja travel verziu:))


    Všetko také peckové veci a potom si spomeniem čo cchem ja na vianoce (od seba)- papuče a fén:D

    S.

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook