NAOBAY / CERTIFIKOVANÁ VEGAN KOZMETIKA

8.11.17

Untitled

Baví ma stále sa rozširujúci trend prírodnej kozmetiky. Ja teda nie som žiadny extrémista, kvôli svojej citlivej pleti si však dôkladne vyberám hlavne produkty starostlivosti o pleť. Mieša sa vo mne lesná biožena, ktorá si vyrába vlastné telové krémy a vyžíva sa v prírodnej kozmetike s márnotratnou babenou, čo sa vytešuje z farebných paletiek očných tieňov a nových odtieňov matných rúžov. 

Mala som možnosť vyskúšať niekoľko produktov španielskej prírodnej a organickej značky NAOBAY, ktorú teraz prináša na slovenský trh e-shop Naureus, ktorý sa špecializuje na certifikovanú prírodnú kozmetiku. Teraz vám predstavím dva z nich.

Na úvod musím vyzdvihnúť to, čo ma na značke NAOBAY zaujalo najviac. Má mnoho certifikátov ako ECOCERT, COSMOS, FSC a PETA. 

Kozmetika NAOBAY je teda:
- vhodná pre vegánov
- netestuje na zvieratách
- má v prírode rozložiteľné, recyklovateľné či už zrecyklované obaly
- zloženie je transparentné, na obaloch je vždy označený percentuálny obsah prírodných a organických prísad
- veľké percento zložiek je nielen prírodných, ale pochádza z ekologického poľnohospodárstva

Inak povedané, žiadne parabény, sulfáty ani deriváty ropy. :) Vďaka preštudovaniu certifikátov a zloženiu prírodnej kozmetiky pre účely tohto článku som minule v drogérii skúmala zloženie istého balzamu na pery a bola som prekvapená, čo všetko sa skrýva pod názvami zloženia. 

Untitled


Na tento krém som bola veľmi zvedavá. Je ideálny pre normálnu až zmiešanú pleť, ale taktiež pre pleť veľmi citlivú, ktorú vyrovnáva, upokojuje a zjednocuje tón pleti. Je vhodný aj pre pleť so sklonom k akné, hlavne ak si občas vytlačíte nejakú tú vyrážku (a vieme, že to sa stane raz za čas každej z nás).

Po otvorení ma hneď po vrchnáku zaujala vôňa. Nevedela som sa rozhodnúť, či sa mi páči alebo nie. Či mi príde prirodzená, alebo nie. Rozhodne je na môj vkus dosť sladká. Po každodennom používaní som si na ňu už zvykla. Už dlho som nemala krém s takou výraznou vôňou, pravdepodobne preto som bola trošku prekvapená. Na zložení je napísané, že krém obsahuje parfum, ale z čoho sa skladá, to už špecifikované nie je. V prírodnej kozmetike to sú zväčša esenciálne oleje a vzhľadom na to, že NAOBAY je vegan kozmetika s ECOCERT certifikátom, nemám obavy. Krém obsahuje sladký mandľový olej a okrem iného aj výťažok zo škorice, ktorá ako vieme, má tiež veľmi výraznú sladkú vôňu.

Untitled

Krém má dosť veľký otvor, preto sa mi na začiatku podarilo vytlačiť väčšie množstvo ako som potrebovala. Čo sa týka textúry, je veľmi ľahký, tekutý, ale pevný (nevyteká z tuby) a rozpustí sa až na tvári, vďaka čomu sa dobre rozotiera a rýchlo sa vstrebáva.

UPDATE: Vďaka Ivanke zo Sweet Lady Lollipop som sa dozvedela, že ten otvor aj vrchnák sú také preto, lebo je to na pumpičku. Ten krém sa tak, celkom logicky, aplikuje pohodlnejšie a praktickejšie. Mne to ale pravdepodobne nešlo len tak otvoriť, tak som ten krém odšrubovala....ok Beka, get your like together. Tak aspoň vidíte, ako to vyzerá zvnútra.

Používam ho teraz každé ráno a každý večer už 2 týždne a najprv som si to neuvedomila, ale niečo na tom zjednotení tónu pleti bude, lebo včera som šla von bez make-upu (ani BB krém som si nedala) a bola som úplne v pohode. Pritom ešte nedávno by som to kvôli mojim lokálnym začervenaniam nemohla urobiť. Tiež som mala teraz trošku problémy s vyrážkami, po ich "chirurgickom autoošetrení" som si dala tento krém a vedela som, že mi vďaka škorici, nechtíku a petrklíčkovému oleju, ktoré majú protizánetné účinky a namomáhajú hojeniu, nehrozí ich upchatie a ďalšie zapálenie.

Untitled

EQUILIBRIA 2v1 ČISTIACI GÉL & MLIEKO


Ešte zaujímavejší produkt je tento čistiaci gél, ktorý sa po kontakte s vodou premení na mlieko. Má odlišné použitie ako väčšina čistiacich gélov, takže ma to trochu zmiatlo. Samozrejme sa prejavila moja povaha "vševeda", použila som ho nesprávne a krútila hlavou, že nefunguje. Potom som si prečítala návod a hovorila si: "Daj sa dokopy, Rebeka." a tiež som si spomenula na slová môjho otca, keď mi na strednej kúpil drahú kalkulačku s funkciami sínus, cosinus, tangens: "Rebeka, návod sa číta ako prvá možnosť, nie posledná."

Takže, aby som to vysvetlila, bežné čistiace mlieka sa nanášajú na vlhkú / mokrú tvár. Ja sa snažím kvôli vysúšaniu pleti vode vyhýbať, tak mi ani nenapadlo, že by to mohlo byť inak. Avšak, tento gél sa nanáša na suchú pokožku, rozotrie sa, vmasíruje, tak, aby sa make-up a nečistoty uvoľnili. Až tak sa pridáva voda a prichádza ten moment, keď sa hustý gél zmení na tekutejšie mlieko. Zvláštne je, že už počas umývania máte pocit, že máte na tvári krém / olejček. Pre mňa dosť pozitívne, pretože som absolútne nemala pocit vysušenia ani napnutia. 

Untitled

Pre istotu som si tvár ešte prešla micelárnou vodou, aby som videla, ako dôkladne gél make-up odstránil a prekvapivo výborne! Ako som nemala pocit suchosti a napnutosti, myslela som, že pleť nebola očistená dostatočne, ale opak je pravdou.

Avšak, tento gél si vôbec neporadil s maskarou. Tú vôbec nerozpustí. Očné tiene idú bezproblémov, ale maskara je na tento prírodný výrobok asi ťažký oriešok.

photos by me

You Might Also Like

2 komentárov

  1. Už sa strácam v toľkej kozmetike, o ktorej sa všade píše :D ale naozaj pekný článok a fotky :) páči sa mi veľmi obal krémov :)

    Viki Ceglédyová

    OdpovedaťOdstrániť
  2. to je parádička :) páčia sa mi hlavne tie obaly, krása!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook