MATCHA TIRAMISU

21.11.17

Untitled
Moje články sa v poslednom čase začínajú slovom KONEČNE. Je to preto, že väčšinu článkov mám nafotenú a potom nemám dosť času dať článok dohromady. Inak to nebolo ani v tomto prípade, dokonca sa mi v procese čakania stratila väčšina fotiek a tak som tento dezert pripravila ešte raz. To samozrejme vôbec neprekáža, lebo je výborný a veľmi mi chutí. Ešte som aj vycibrila techniku. Zjem ho väčšinou sama, pretože Maco tvrdí, že sladké nemá rád, čo nie je úplne pravda, ale ok. 

Recept som vám už ukazovala na Instastories,  viacerí ste sa ma naň pýtali a tak je KONEČNE tu. Na blogu sa k nemu môžete spätne vracať. Na rovinu, nie je vegánsky, pretože piškóty a med. Môj kamarát mi ale našiel aj vegan keksy, alebo si môžete upiecť vegan cesto sami. Ja na tomto dezerte ale oceňujem aj to, že je rýchly, takže keď naň dostanem chuť, zájdem do potravín a nájdem to, čo potrebujem (matchu nie, tú kupujem v Oxalise, mám ju doma stále).

Dezert môžete pripraviť aj s kávou, ale matcha je chuťovo aj vďaka farbe zaujímavejšia a môžete ňou prekvapiť oslávenca či hostí na návšteve.

Untitled

INGREDIENCIE

piškóty (ja som použila bezlepkové, ale dobré budú aj tie klasické)
2 plechovky kokosového mlieka
matcha (ja ju kupujem v Oxalise a na začiatok môžete vyskúšať práve tieto 2g minibalenia)
med (alebo iné sladidlo)

Untitled

POSTUP

1.
Pripravte si matcha čaj (osladený medom, cukrom alebo sladkým syrupom) a nechajte vychladnúť.

2.
Medzitým si rozšľahajte 2 plechovky kokosového mlieka (časť vody z jednej plechovky, ktorá sa v plechovke oddelí od tuhej časti, vylejte) spolu s medom (cukrom či sladkým syrupom) a 2-3 lyžičkami matcha prášku.

1 collage

3.
Postup je už jednoduchý a keď budete šikovné, tak aj rýchly. Striedajte vrstvy piškót namočené v matchi s vrstvou matcha kokosového mlieka. Začnite piškótami. 

TIP: Nebojte sa použiť aj väčšiu vrstvu kokosového mlieka, ja som tento dezert robila už viackrát a poučila som sa, že v prípade, že je vrstva kokosového mlieka príliš tenká, tiramisu je moc piškótové.

Untitled

4.
Vrstvite dokým máte miesto alebo kokosové mlieko. Skončiť môžete buď práve touto hladkou stranou alebo piškótami, to je už na vás. Zakryte fóliou a nechajte pár hodín (alebo aj cez noc) stuhnúť v chladničke.

Ak sa vám zvýši zmes z kokosového mlieka, môžete z nich vyrobiť napr. nanuky.

Untitled

A hotovo! Pokiaľ robíte tiramisu do sklenenej nádoby ako ja, budete mať mierne problémy s pekným servírovaním, ideálna by bola silikónová forma alebo viac pozdĺžna. Vyššie vidíte viac piškótovú verziu matcha tiramisu a nižšie viac "smotanovú". 

Dobrú chuť a dajte mi vedieť, či ste tento dezert vyskúšali a ako vám chutil! :)

Untitled
photos by me

You Might Also Like

6 komentárov

  1. Krása, krása, krása! Vyzerá úžasne a musel rovnako aj chutiť! <3
    WITH GREY WOLF

    OdpovedaťOdstrániť
  2. omg omg omg, toto mi musíš urobiť keď prídem do Prahy dakedy:D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tak toto by mohol zvládnuť aj taký antitalent do varenia ako som ja :P

    Viki Ceglédyová

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ty bláho, to vypadá dost zajímavě, musím zkusit!

    Moje nové video

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zkusila jsem a nevyšlo to, tak jsem to vypila jako koktejl 😀

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook