COSMETIC RANDOM XXIV.

21.5.17

6 done 2
Po nejakom čase vám opäť prinášam beauty post s novinkami, ktoré som posledné týždne skúšala. Teraz v ňom nájdete tip na šampón pre objem vlasov (a že fakt funguje!) a tiež make-upové produkty, ktoré by ste určite mali vyskúšať, ak hľadáte niečo nové. Alebo vegánske! :)

O Vichy Idéalia som vám už neraz písala. Ich nočný krém Idéalia Night patril totiž medzi moje absolútne topky. Idéalia prešla zmenou, nočný krém nahradil nočný gélový balzam, svetloružová farba, ktorá bola pre Idéaliu typická sa zmenila na tmavšiu, cyklamenovú a pribudli aj nejaké novinky. Celý rad je určený na to, aby čo najviac vylepšil vašu pleť. Problematickej pleti s akné asi nepomôže, ale s inými nedokonalosťami si poradí. Napríklad vyhladí povrch pleti, rozjasní ju, takže nepôsobí unavene a zjednotí jej farbu. A tiež redukuje jemné vrásky a póry.

Ja som posledné týždne testovala denný krém a nočný peeling. Od Vichy mi prišiel krásny balíček, okrem produktov bola k nemu priložená aj milá flaška na smoothie. Vždy ma poteší, keď vidieť, že sa s balíčkom niekto pohral. Rad obsahuje výťažky z čierneho čaju a čučoriedok, preto bol v balíčku aj recept na čučoriedkové smoothie :).

Denný krém má príjemnú hustejšiu textúru a dobre sa rozotiera, plus má typickú Idéalia vôňu, ktorú mám veľmi rada. Celkovo krému nemôžem nič vytknúť, používam ho rada a naozaj mám pocit, že pleť je po ňom taká rozjasnená.

Čo ma však zaujalo viac je NOVINKA nočný peeling. Sklenená fľaštička s "vodou" má byť akože peeling? Nevidela som v nej plávať žiadne čiastočky...Hmmm, bola som veľmi zvedavá! Peelingy na tvár vôbec nepoužívam, pretože sú na moju citlivú pleť dosť drsné. Avšak tento peeling je úplne iný. Nanesiem ho po odlíčení na vatový tampón a krúživými pohybmi ním prechádzam po tvári. Už pri prvom použití som cítila, že tá "vodička" nie je úplne obyčajná. Vatový tampón bol totiž drsnejší než obyčajne, keď naň nanesiem micelárku. Takže je to skutočne peeling a funguje! A je to asi ten najjemnejší peeling, pritom z pleti odstráni odumreté bunky a je po ňom naozaj hladšia, pripravená na nočný krém. Za mňa super a síce nezvyknem medzi odlíčením a krémom už nič používať, tento peeling si u mňa našiel miesto a veľmi ma baví.

3 done
Pamätáte sa, keď som vám písala o uvedení novej vône od L´Occitane? Volá sa Terre de Lumiére a má symbolizovať západ slnka v Provence. Určite ste už v magazínoch postrehli jej inzerciu. Poviem vám, že som neočakávala, že ma táto vôňa nejak výrazne nadchne. Západ slnka je síce veľmi atraktívny a sledovať ho s milovanou osobou je zážitok, ale pretaviť ten pocit zlatej hodiny do vône mi prišlo hmmm....trochu nemožné. 

Avšak, opak je pravdou! Táto parfemovaná voda je pre-krás-na. Odkedy ju mám, nič iné nepoužívam. Tvoria ju bergamot, ružové korenie (to priam zbožňujem), levandulový med (znie to tak krásne, ako to aj vonia), biele pižmo, akácie a esencia z horkých mandlí. Vôňa je sladká, svieža a hrejivá. Naozaj sa mi neskutočne páči. 

K radu Terre de Lumiére patrí aj telový krém s rovnakou vôňou. Obsahuje aj malé trblietavé čiastočky, ktoré na pokožke vyzerajú veľmi pekne. Už sa teším, ako sa trošku opálim, to bude ešte krajšie! Ak teda budete mať cestu okolo L´Occitane, spomeňte si na mňa a choďte si k Terre de Lumiére privoňať, očarí vás.

7 done
Na Instagrame som vám už viackrát ukazovala túto zelenú nádobičku. Pomerne dosť ste sa ma na ňu pýtali, tak teraz vám (nielen) ju predstavím. O americkej značke Bodyography, ktorú do ČR a SR dováža výhradne MakeUp Group som vám už v minulosti písala. Moja známa Elena Bassarab, ktorá MakeUp Group založila, mi dala vyskúšať viacero produktov a ja vám ich postupne predstavím a poviem vám na nich svoj názor.

Oba produkty sú veganské, netestované na zvieratách, neobsahujú parabény, oleje ani lepok. Obsahujú organický silikón, ktorý ale nejde vôbec porovnávať so silikónom, na aký ste v kozmetických produktoch zvyknutý. Moja pleť je na silikón veľmi citlivá a silikónové produkty mi hneď ucpú póry. Avšak, tento organický silikón nič také nerobí, pleti umožňuje dýchať a moja pleť ho znáša úplne normálne. Tieto produkty sú totiž tak ľahké a nezávadné, že ich je možné použiť aj po ošetretní pleti alebo po plastickej operácii (Amerikaaaa)! Je teda jasné, že sú vhodné aj na tú najcitlivejšiu pleť.

Začnem teda zelenou korekčnou podkladovou bázou. Pokiaľ sa aspoň trošku orientujete v kozmetike alebo ste už párkrát držali v rukách ženský magazín, tak viete, že zelená farba potláča červené tóny, preto je ideálna na zakrytie akné a tiež na začervenanú pleť. Práve s lokálnym začervenaním mám problém ja, takže táto báza tón pleti pekne vyrovná. Nemyslite si však, že som po jej nanesení zelená, to vôbec nie, po roztretí sa báza na pleti úplne stratí :).

Na pleti mi báza vytvorí peknú zamatovú vrstvu, ktorá pleť vyhladí a vyplní aj malé vrásky. Dokonca pomáha k regenerácii pleti, spomaľuje jej starnutie, obsahuje vitamín A, E, Aloe Vera, výťažok z divokého šafránu a mnoho iných ingrediencií, ktoré pomáhajú pleť regenerovať a upokojovať.

Vďaka praktickej pumpičke si nanesiem na pleť presne toľko bázy, koľko potrebujem (teda jednu pumpičku) a nanesiem ju na pleť. Počkám 1-2 minúty, kým na pleť prilne a až tak nanesiem make-up. Ak by som totiž nepočkala alebo by som naniesla väčšie množstvo, báza sa začne na pleti drobiť a tvoriť hrudky.

9 done
Make-up Natural Finish je druhým krokom po nanesení bázy. Je dostupný v mnohých odtieňoch, takže skutočne nájdete ten svoj. Mne vyhovuje 130, ako aj naposledy. Make-up má super textúru a výborne sa rozotiera aj prstami. Je pomerne dosť pigmentovaný, dobre kryje, ale na tvári nevytvorí umelú vrstvu, ale veľmi pekný prirodzený matný finish. Dokonca si naň už nenanášam púder. Obsahuje výťažky z morských rias a tiež vitamíny C a E, pokožku rozjasňuje (odráža svetlo) a hydratuje. Ako som spomínala, je neosahuje oleje, je založený na vodnej báze a dovolí pleti plne dýchať.

Toto Bodyography duo som si dosť obľúbila, a aj keď mi to Elena neodporúčala, vyskúšala som make-up s bázou zmiešať a naniesť ich na pleť naraz. Za mňa úplna pohoda a funguje to aj tak :). Avšak ten tutti-frutti výsledok dosiahnem predsa len iba vtedy, ak ich nanesiem na pleť oddelene. Robím to hlavne vtedy, keď chcem byť výnimočne pekná, keď ideme fotiť alebo ak ma čaká dlhý deň a ja chcem, aby mi make-up vydržal svieži čo najdlhšie. :)

5 done
Moja Sindy vie, čo mám rada a tiež vie, čo je dobré. Zo svojej služobky mi doniesla tento výborný balzam / maslo na pery od Labello! Mandľový mám doma už dlho a zbožňujem ho, kokosový však u nás nedostať. Ja milujem všetko kokosové, tak mi srdce zajasalo, keď mi ukázala, čo pre mňa má. Za mňa sú tieto balzamy jedny z najlepších, povedala by som pokojne aj, že sú úplne najlepšie. Pery výborne hydratujú a na perách vydržia hodiny. Aj samotný balzam ako taký vám vydrží aj rok (pretože si nemusíte pery natierať tak často ako s inými pomádami)! Príchute mandle a kokos, ktoré som vyskúšala sú podľa mňa veľmi prirodzené a nepôsobia umelo ani silene. Jediná vec, ktorá mi trochu vadí je obal. Síce je krásny a fakt ma baví, pre mňa nie je úplne najpraktickejší a pri jeho otváraní si mnohokrát zničím manikúru (och, aká barbína!). 

1 done
Okolo šampónov Botanicals od L´Oréal Paris sa strhlo veľké haló. Je to predsa len niečo nové, majú pekné štýlové balenie a huge reklamu. To proste chceš, však. Stavajú na prírode, čo je teraz veľmi in a na našu generáciu to extrémne zaberá. U mňa to nebolo inak. Bola som nadšená, keď mi prišla domov krásna drevená bednička s celou Botanicals radou. Postupne som všetko ovoňala a musím povedať, že tie vône sú nádherné! Fakt je to niečo, na čo od L´Oréal Paris a celkovo od šampónov z drogérie nie sme zvyknutí. 

Prečítala som si recenzie na internete a príliš pozitívne neboli. Veľa ľudí sa sťažovalo, že im Botanicals vlasy mastí či príliš zaťažuje. Nevedela som teda, čo mám čakať. Vybrala som si zelený rad Coriander, pretože som usúdila, že mi podľa popisu bude vyhovovať najviac. Naviac, zbožňujem koriander. Rad je určený na oslabené vlasy ku sklonom k lámaniu. Vďaka oleju zo semienok koriandru posilňuje vlasové vlákno, obnovuje lesk vlasov, vlasy aj pokožku čistí a znižuje ich lámavosť. Čo je pre mňa dôležité, neobsahuje silikóny, parabény a ani umelé farbivá. 

Na papieri to znie skvele, no po tých recenziách som bola dosť skeptická, preto ma rad Coriander príjemne prekvapil. Vlasy som po použití šampónu a balzamu mala pekné, krásne voňali, ľahko sa rozčesali. Použila som aj sérum proti lámavosti, ktoré vlasy ešte viac vyživilo a pekne uhladilo. Vlasy mi vydržali "čerstvé" klasicky 4 dni, ako som zvyknutá, takže žiadne mastenie sa nekonalo. Na rozdiel od ostatných šampónov, má šampón Coriander gélovú textúru, čo myslím, značne ovplyvňuje jeho účinky.

Veľmi, veľmi oceňujem, že obaly sú (s výnimkou farbív) vyrobené z recyklovaného materiálu! Vďaka praktickej pumpičke sa ľahko dávkuje a v kúpelni mi robí radosť. 

Rad Sufflower (oranžový) určený pre suché vlasy som dala vyskúšať Foly, keďže je podľa popisu určený práve na jej druh vlasov. Tam už prišiel ten zádrhel rýchlejšieho mastenia vlasov pri korienkoch. 

Za mňa teda môžem povedať, že z Botanicals sa určite oplatí kúpiť práve zelený rad Coriander, hlavne ak máte jemnejšie až normálne vlasy, ako ja. Určite sú to tie lepšie produkty, ktoré si môžete v drogérii kúpiť. Avšak podľa mňa stačí, ak si k šampónu a séru vyberiete iba masku alebo balzam, určite nie je nutné mať balzam aj masku, osobne vždy používam iba jedno z toho.

10 done
V dňoch, keď nemám chuť sa líčiť alebo jednoducho chcem mať na sebe "takmer nič" siaham po gélo-kréme Complexion Rescue od americkej značky Bare Minerals. Kombinuje BB a CC krém, má SPF 30 a na pleti ho ani necítim! Predsa len, nie kadý deň má človek náladu sa líčiť, to však neznamená, že nechcem vyzerať dobre. Tento gélo-krém je veľmi ľahký, pleť zjednotí a dodá jej zdravý svieži vzhľad. Líčenie (ak to tak môžem nazvať) s ním je veľmi rýchle a jednoduché, na pleti ho rozotriem rovnako ako krém. Pleť výborne hydratuje a plusom je práve vysoké SPF, vďaka čomu je ideálny počas slnečných dní. Kryje ľahko, ale dostatočne, mne rozhodne stačí. Patrí medzi moje obľúbené produkty a má pevné miesto v mojej kozmetickej taštičke.

11 done
Complexion Rescue naľavo, 5in1 napravo :).

Ďalším produktom na rýchle prirodzené líčenie je 5in1 BB očný tieň. Nie je to typický tieň, skôr tieň mixnutý s primerom. Na viečku rýchlo uschne a vytvorí krásny matný a maximálne prirodzený výsledok. Plus vydrží celý deň! Bez srandy. Premýšľam, že si zadovážim jednu svetlejšiu verziu, ktorú budem používať pod práškové očné tiene, ktoré by na svetlom podklade pekne vynikli.

8 done
A mám pre vás ešte jeden tip na výborný šampón, ak túžite po objeme vlasov. Je ním Serioxyl od L´Oréal Professionnel. Sama som bola prekvapená, pretože sérum podľa mňa až také peckové nie je (lebo som lenivá aby som ho používala pravidelne, moja chyba), ale šampón ma dostal! Nie je to žiadna príroda, na takéto "zázraky" jednoducho je potrebná chémia, ale to je snáď jasné.

Šampón je dostupný v dvoch verziách, pre farbené a nefarbené vlasy. Ja používam ten pre farbené. Už počas umytia vlasov som cítila, ako ich akoby "napumpoval", boli také nadýchané a na pocit vážne hustejšie! Po vysušení v predklone fénom som mala vlasy od korienkov nadvyhnuté, ale čo bolo najlepšie, ten pocit mi vydržal niekoľko dní. Za mňa teda vážne pecka!

Šampón má gélovú textúru a vonia ako žuvačka alebo zubná pasta. Inak milujem kozmetiku v balení s pumpičkami, podľa mňa najpraktickejšia vec čo existuje. Značku L´Oréal Professionnel kúpite v kaderníckych salónoch Salon Expert, inde ju ani nehľadajte (a určite nie na internete, originalitu vám nikto nezaručí).

photos by me

You Might Also Like

5 komentárov

  1. Nočný peeling by som niekedy chcela vyskúšať, no mám z toho strach keďže si moja pleť robí čo chce a nie na všetky produkty reaguje pozitívne :/
    Inak je to úžasný článok <3

    WITH GREY WOLF

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Práve som rezignovala na všetky šampóny, ktoré sľubujú zväčšenie objemu a ty zrazu odporučíš tento zázrak!:D asi tomu dám ešte jednu šancu. Nevieš v akých cenách sa pohybuje?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skús určite! LP je profesionálna značka, preto je aj trochu drahšia. Celý balíček pre husté vlasy stojí cca 31 eur a obsahuje 3 produkty (šampón, starostlivosť a penu), tak predpokladám, že šampón bude stáť tak do 10 EUR.

      Odstrániť
  3. Labelo balzamy- úplny súhlas Beka! Tento kokosový som ešte neskúšala, ale malinový je perfektný, takže za mňa súhlas.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. naozaj zaujímavé novinky :) rozhodne musím vyskúšať Vichy a Botanicals :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook