PINK MARBLE

25.4.17

15 done 2
Keď som si pred Veľkou nocou balila kufor na Slovensko, dala som doň kopec jarno-letných vecí. Sukne, krátne tričká, bundičky. Len jedna mikina a kožená bunda v ňom boli, že ak by čisto náhodou bolo chladnejšie. A ono náhodou bolo. Veľmi, veľmi chladno. Ľudia opäť vytiahli svoje zimné kabáty a kotníkové čižmičky. Bláznivé aprílové počasie. V jedno ráno dokonca snežilo. Poobede už bola jar. Takže zo všetkých outfitov, ktoré som mala v pláne nafotiť sa uskutočnili dva (a je otázne, či je ten druhý kvôli vetru publikovateľný) a toto je jeden z nich. Tiež mal vyzerať trochu inak. Bez bundičky, alebo s denimovou bundou. Ale tú denimovú bundu som zabudla u Maca v aute a on sa s ňou vrátil do Prahy. A potom som pri náhodnej návšteve sekáča našla tento oversized pastelový skvost, ktorý pripomína mramor. Stál luxusných 1,50 EUR a hodil sa mi nielen do celkového looku, ale hlavne do chladnejšieho veterného počasia. Tesne po tom, čo sme s mamkou dofotili, sa spustil lejak (pozrite sa na tú oblohu na fotkách, to je typická obloha pred búrkou) a samozrejme po ňom vyšlo slnko :). Striebornú sukňu poznáte, ale v inej verzii. Nenosila som ju už tak často, ako by som chcela, tak som ju skrátila a tramtadadá, nový kúsok je na svete :). A namiesto kabelky vidíte môj nový Instax na DIY remienku. Najradšej by som ním fotila všetko, škoda, že tie fotky sú pomerne drahé, ale aspoň si dvakrát rozmyslím, kedy cvaknem :). A ešte som vám chcela povedať o nových Adidas Stan Smith Bold teniskách, ktoré sú na mojom poslednom must have zozname. Mám z nich neskutočnú radosť, na zvýšenej podrážke vyzerajú podľa mňa ešte lepšie ako v "pôvodnom" stave. Ešte vám ich nafotím aj z blízka.

Nechcem sa teraz na nič sťažovať, lebo už som vám o tom, ako ma rozčuľujú ľudia nedávno písala. Ale ono mi to nedá. Nazvime to teda iba opisovanie situácie, alebo len obyčajné konštatovanie. V to ráno, keď v Košiciach snežilo som si zavolala taxík, pretože trepať sa na druhý koniec mesta košickou MHD a ešte v takých nepriaznivých klimatických podmienkach neprichádzalo do úvahy. Ono viete, systém pražskej hromadnej dopravy funguje podľa mňa skvostne, čo ma rozmaznalo, veď na dobré sa ľahko zvyká. Takže ani nepamätám, kedy som šla naposledy v Košiciach autobusom. Ale pamätám si, že som bola v šoku, lebo od mojich stredoškolských čias sa nič nezmenilo a vodiči autobusov ďalej jazdia tak, akoby niesli dobytok. No to nie o tom som chcela. 

Takže, zavolala som si teda taxík. Klasika, za 3 eurá, ale nie Easy, s tými to nemá zmysel, kto je z Košíc, vie, o čom hovorím. Taxík prišiel do pár minút, zišla som dole a našla taxikára piškať pri našom plote. Videla som síce viac, ako som chcela, ale pohoda, sme len ľudia. Nasadli sme teda obaja do auta a očakávala som, že vzhľadom na toto mierne nepríjemné intro budeme celú jazdu ticho. Ahahaaaa omyl! Keď som povedala adresu, kam ma má odviesť, spustil pán taxikár nenormálne hundranie, nadával, hneval sa, že dnes už ako blbec (použil to slovo na K) dáva túto trasu presne z tejto ulice tretíkrát a za (opäť nadávka) 3 eurá. Ja som mala dobrú náladu, tak som sa mu iba povedala, že v tomto počasí a takúto trasu je časovo výhodnejšie dať taxíkom, ale to som len priliala olej do ohňa, lebo som opäť ja bola tá zlá, že cestujem cez celé mesto za tie 3 eurá. Po tom, čo mi povedal, že za normálnych okolností by ma táto cesta stála 12 eur (haha, to by som šla tým autobusom :D), som ešte som skúsila povedať, že nech teda dá výpoveď a jazdí Uberom. Ten pohľad ste mali vidieť. Bola som v jeho očiach diabol. Uber? Nie!!!! On neuznáva Uber, to je nezákonné, to je podvod a bla bla bla. A vôbec, prečo nejdem teraz Uberom ja, haaa? No on mi to povie, že prečo! Lebo ten (nadávka) Uber jazdí iba v noci! Nič, už som sa rozhodla nekomunikovať, lebo by ma ešte vysadil. Cestou si ešte ponadával na všetkých, ktorí nevedia šoférovať a hundral si popod nos. Cesta bola fakt nepríjemná a ešte som mala mať výčitky, že platím iba 3 eurá. Určite. Za normálnych okolností by človek dal prepitné, ale tu som nemala žiaden dôvod, za čo sa pán urazil, pretože sa mi pri vystupovaní z auta ani nepozdravil. 

U nás to totiž chodí tak, že nie podnikateľ je vďačný, že využívate jeho službu, ale vy máte ďakovať jemu, že vám ju poskytuje. Za akých podmienok, na tom už asi nezáleží. 

Hneď na to sme išli s mamkou kupovať koberec. Vybrali sme si, ale nevedeli sme, či sa bude do obývačky hodiť. Nevadí, kúpime, skúsime a keď nie, tak ho hneď donesieme naspäť. Opýtali sme sa predavačky (s tragicky vytrhaným obočím), či to bude takto možné. Pozrela na nás, zdvihla to svoje hnusné obo a s nezáujmom odpovedala: ,,Ale pani, toto nie je požičovňa." Naštartovaná z toho taxíku som jej povedala, že si ten koberec nechceme požičať, ale kúpiť a MOŽNO vrátiť, ak nesadne, ale keď som sa na ňu pozerala, nemala som vôbec chuť sa s ňou baviť. Takže sme ten koberec nekúpili a ani tam žiadny iný nekúpime.

A potom som v ten istý deň išla hodiť do elektro obchodu staré káble a nabíjačky, nech ich zlikvidujú tak, ako treba. Prišiel ku mne mladý sympatický muž, spýtal sa ma, ako mi môže pomôcť. Podala som mu krabicu s káblami, že teda, nechceme ich vyhadzovať len tak, že oni už vedia ako ich spracovať alebo čo s nimi urobiť. Povedal, že síce nevie o tom, že by tento druh elektroniky recyklovali, ale mám mu to tu nechať, niečo už vymyslí. Z jeho ochoty som šla do kolien a normálne ma to dojalo, aký bol milý. Prečo sa tak nesprávajú všetci?

Ja viem, že môže mať niekto zlý deň, tiež ho mám, ale väčšinou sa snažím, aby to (cudzích) ľudí zasiahlo čo najmenej. Navyše keď je človek v práci, jeho momentálna nálada musí ísť bokom. Služba je od slova slúžiť. Prečo to u nás chápe tak málo ľudí? Tvorme prostredie, v akom chceme žiť. Nič sa samo nezmení, zmena je o nás. Buďme už konečne ľudia. 

P.S.: Ako ste si už asi všimli, anketa Bloger roka 2017 sa pomaly blíži ku koncu a na hlasovanie už ostáva iba pár dní. Veľmi pekne by som vás chcela poprosiť o vaše hlasy, bez vás to totiž určite nedám! Hlasovať za mňa môžete TU.


Budem tiež rada, ak ma začnete sledovať aj na Youtube, začala som totiž natáčať viac videí a zaujíma ma váš názor. Baví vás, ak raz za čas pribudne nejaké video alebo radšej čítate?

4 done 2
22 done 3
collage2
25 done 3
10 done 3
11 done 2
9 done 2
1 done 2
photos by my mum

Outfit: skirt - cut Jean Paul Gaultier for Lindex / T-shirt - F&F / jacket - second hand / sneakers - Adidas Originals Stan Smith Bold 

You Might Also Like

12 komentárov

  1. ten kabát ti k tomu naozaj sadol ako uliaty ;)


    a viem, že na blog asi nemáš veľa času, no pozor na gramatické chyby- nazvyme (nazvime), Veľkou Nocou (Veľkou nocou)...;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Katka, ďakujem pekne, už som to opravila, niekedy si to, bohužiaľ, nevšimnem :/.

      Odstrániť
  2. Outfit je moc zaujímavý a pristane ti. Tie vlasy máš dokonalé!
    A mrzí ma, že si mala také nepríjemné skúsenosti. Ja neviem čím to je, ale zdá sa mi, že u nás na Slovensku sa to stáva až priveľmi často.

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásny outfit!
    Spolu s tými vlasmi a rozkvitnutými stromami v pozadí to vyzerá nádherne!
    A aj tá sukňa sa mi takto páči na tebe viac! ;)
    K téme, o ktorej si písala tak úplne zdieľam tvoj názor. Tiež som zažila situácie, kedy som sa cítila úplne rozčarovane a znechutene zo správania ľudí, ktorým za služby platím. A pritom stačí málo, trochu úsmevu a ochoty a život by hneď bol krajší!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. veľmi ti to pristane! a toto naše typické slovenské "byť otrávený" priam milujem :D nech je tým ľuďom čokoľvek, zákazník za to jednoducho nemôže.
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zaľúbila som sa do tvojich vláskov, sú neskutočné :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To počasie tu u nás je naozaj katastrofálne, tak ako píšeš, raz sneží, potom svieti slnko, tak sneží, tak prší a takto nejako dookola už 2 týždne!:D Čo sa týka tvojho zlého dňa, tak takto to už býva, väčšinou nestačí jeden zlý zážitok počas dňa, ale rovno na dorazenie aspoň 3. Ten taxikár bol očividne riadny K, ale tak mal asi tiež zlý deň ako aj všetci ostatní ľudia, ktorých si v ten deň stretla a mala s nimi dočinenia.:D Občas sa to stáva no.

    Inak vyzeráš super, ako vždy a bavíš ma čoraz viac!♥

    LILY OF THE VALLEY

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Bekaaa, tá bunda zo sekáču je mega a strašne byma zaujímalo, či sa ti tá maska farebná takto parádne vymyla alebo si ju miešala aj s bielou prípadne balzamom na vlasy? :-*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Romi, ďakujem veľmi pekne! :). Toto čo je na fotkách je výsledok 1 umytia po farbení v tomto videu - http://bit.ly/experimentsmarianila :)

      Odstrániť

Find me on Facebook