DIY: FENDI INSPIRED GUITAR STRAP

18.4.17

7 done
Ahojte krásavci a krásavice :). Nechce sa mi veriť, ako rýchlo uplynul apríl! Len nedávno sme oslavovali na záhrade začiatok mesiaca (a 2x narodeniny) a už zajtra budú akurát 4 mesiace do našej svadby. Hrozné, fakt hrozné, že to ide ako raketa! Každopádne, práve na oneskorenej oslave narodenín som dostala ako jeden z darčekov Instax aj s príslušenstvom :). 

To by som ale nebola ja, aby som niečo nechala úplne v pôvodnom stave. Instaxový popruh si doslova pýtal nejakú "makeover". Vymyslela som ju rýchlo, už dlho sa mi doma váľali kožené vzorečky, ktoré čakali na svoj osud. Chcela som ich použiť na niečo výnimočné a práve tento spôsob za výnimočný považujem. Už dlhšie obdivujem gitarové pásy na kabelkách, ktoré priniesla na výslnie značka Fendi. Tak som sa inšpirovala a ozdobila si práve putko na Instax. Ale mám v pláne vyrobiť aj guitar strapy na kabelky. Často sa ma na nich pýtate, viem, že sa vám páčia, ale zohnať ich v normálnej cene nie je také ľahké. Preto ich rada vyrobím aj vám. Presne podľa vašich predstáv. Viac sa dozviete na konci článku! :)


4 done
Takto vyzeral môj Instax v pôvodnom stave, teda PREDTÝM.

1 done

BUDETE POTREBOVAŤ:
pás / putko / opasok / popruh, na ktorý budete šiť 
zvyšky koženky či kože v rôznych farbách
bavlnené vlnky
ihlu, nožnice, niť (možno nebudete potrebovať)

6 done

POSTUP:
1. Nakreslite a vystrihnite si maketky kvetov na výkres alebo kartón. Tie priložte k popruhu, aby ste zistili, či veľkosť sedí tak, ako si predstavujete. 
2. Prekreslite kvety na kožu či koženku a tie tiež následne vystrihnite.
3. Farebne si kvietky popárujte a naskladajte na popruh podľa toho, ako pôjdu zaradom, aby ste si videli, ako bude vyzerať popruh vo finále.
4. Nezabudnite na bavlnené vlnky, nitky, či gorálky, ktorými celé dielo "zaklincujete", tie musia s kvietkami ladiť tiež :).
5. A môžete začať prišívať. Pokiaľ sa rozhodnete urobiť "jadro" kvetín bavlnenými vlnkami ako ja, tak práve nimi pripevníte kvety rovno k popruhu. Ak však zvolíte ako jadro gorálky, budete potrebovať niť v rovnakej farbe. Avšak takisto prišívate jednotlivé vrstvy k popruhu naraz.
6. Voilá!

3 done
11 done
A takto vyzerá teraz! Teda, POTOM.

0 done

KOŽENÝ GUITAR STRAP NA MIERU?
Viem, že sa ma pomerne často pýtate na to, kde podobné guitar strapy zohnať. Ja som si ten svoj doniesla z USA, ale u nás som ich v ešte nevidela. Napadlo mi, že ak by ste mali záujem, môžem vám na mieru guitar strap na kabelku zhotoviť. Kontaktujte ma emailom na styleofbecca@gmail.com, do predmetu napíšte GUITAR STRAP a napíšte mi, aká farebná kombinácia by sa vám približne páčila :). Ja vám napíšem detaily a po odsúhlasení by som sa pustila do práce. Do max. dvoch týždňov by ste potom mohli mať svoj jedinečný guitar strap na kabelke :).

photos by me

You Might Also Like

6 komentárov

  1. Jeej, veľmi si ma potešila týmto DIY, pretože som minule pokukovala v Orsay po jednej taške s takýmto remienkom na nej a vlastne som si ju chcela kúpiť iba kvôli tomu remienku, avšak tvoj návod má utvrdil v tom, že si to viem vyrobiť aj sama, čo je skvelé! Už sa na to teším! :)♥

    LILY OF THE VALLEY

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Skvelá práca, takto to vyzerá omnoho zábavnejšie :)

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook