SAKURA

12.4.17

03 done 2
Niekedy keď chodím domov z mesta, vychytám akurát taký čas, že idú domov aj stredoškoláci a síce je vlak dosť plný, väčšinou sa pohodlne usadím a bavím sa na rozhovoroch a výzore jednotlivcov. To si hneď spomeniem na seba na strednej a v duchu sa fakt smejem. S akou hrdosťou sme nosili tie kombinácie, ktoré akože vyjadrovali našu osobnosť (s veľkým O). Také nezmyselné looky a toľko sebavedomia, to sa už (našťastie) nikdy nezopakuje. Môj posledný vizálny poklad vyzeral asi takto: dierkované silonky, denimové šortky, nejaká bombera, kitten heels a školská taška, pretože tie učebnice do niečoho dať treba. A tie múdre reči. Prečo sme sa brali tak príliš vážne? Minule pozerám a jedna slušná zlatá holka má ruky pokreslené hákovým krížom. Ďalšie držia diéty. Sú chudé, sú na strednej a držia diéty. Nechápem. Väčšina z nich chce vypadnúť z tohto nudného mesta. Do Anglicka, Nemecka, aj Amerika ich láka. Pritom ľudia, čo odišli z domu sa tak radi do tej nudy vracajú. Ale jasné, na niektoré veci musí človek prísť sám :). Aj tie outfity a aj tie reči majú svoje čaro, pretože LEN v tomto období sú odpustiteľné.

Dám pár slov aj k outfitu, snáď si nebudem o pár rokov klepkať na čelo, že čo som to nosila, haha. Aj keď už mám viac-menej ustálený štýl, tak by sa to stať nemalo. V niečom som sa našla, pochopila som, že menej je viac, že na pílu sa tlačiť neoplatí, že kontrasty fungujú najlepšie a že ak sa v niečom necítim dobre, škriabe ma to, nedokážem v tom dýchať alebo sa musím neustále upravovať, treba od toho ísť čo najďalej. 

Tak napríklad tento overal mi doslova padol do rúk. Viete, že do obchodov moc nechodím, a dokonca sa úspešne vyhýbam impulzívnym nákupom, ale minule som mala cca 10 minút čas pred schôdzkou a tak som zašla do H&M. Tam som pri prehrabkávaní sa zľavovým tovarom narazila na tento overal, pozrela som sa naň, očaril ma výstrih na chrbte, potom cena, tak som si ho priložila k telu, pozrela na na hodinky, zistila som, že mám 3 minúty, tak som ho ani neskúšala, rovno som ho zaplatila a šla. Doma som zistila, že overal mi krásne sadol aj napriek tomu, že je v M-ku, a to som ešte netušila, že ho pomaly nedám dole. Odkedy ho mám, myslím, že tvorí súčasť každého druhého outfitu :D. To našťastie na blogu nevidíte. Je skvelé, že s jedným kúskom som oblečená celá. Ak je chladnejšie, dávam si pod neho tričko, to vyzerá tiež dobre. Takže to bol síce intenzívny nákup, ale už teraz sa mi z hľadiska CPW (cost per wear) veľmi vyplatil!

Fotečky vyšli tiež, táto ulica na Vinohradoch nemá konkurenciu, keď na nej kvitnú čerešňové stromy. Je to nádhera, je to rozprávka. A Foly fotí vždy ako pán :). Snažíme sa dať každý rok tradične jednu photosession. Porovnanie roku 2017 a roku 2015 som vám hodila na Facebook. Stojí rozhodne za to :D.

Tiež by som vás veľmi rada poprosila o váš hlas v ankete Bloger roka 2017. Jedna z vás ma nominovala v kategórii Móda, čo si veľmi cením a tak som si povedala, že by bolo fajn sa tento rok dostať do prvej 10. Minulý rok som vás o hlasy ani nežiadala, pretože sama som so svojim blogovaním nebola spokojná. Avšak tento rok je to inak, ja blogujem s plným nasadením a cítim vašu podporu či už tu na blogu alebo na soc. sieťach :). Budem vám veľmi vďačná za každý jeden hlas! Pravda ak si myslíte, že si ho zaslúžim.


0 done
13 done
02 done
12 done
2 collage
15 done
03 done
17 done 2
1 collage
18 done
photos by Foly

Outfit: overall - H&M / sweater - F&F / bag - Lindex / guitar strap - from USA / sneakers - Converse / leather double bucket belt - Asos

You Might Also Like

9 komentárov

  1. Tak toto je niečo neuveriteľné!!! <3 Ty si NÁDHERNÁ <3
    WITH GREY WOLF

    OdpovedaťOdstrániť
  2. máš pravdu, tá ulica je ako z rozprávky :) A jednoznačne si spravila dobre, že si si overal kúpila ;)

    Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vyzeráš výborne a tá fialová farba na vlasoch ti naozaj sekne. Ja nie som overalový nadšenec, aj keď sa mi páčia tak pre mňa patria k nepraktickým kúskom. A naozaj ma očarila tá kabelka, krásne :)

    NITA
    NEW POST

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Aj ja často cestujem so stredoškolákmi autobusom domov a dosť sa bavím. Ale veľakrát mi príde skôr smutno, pretože väčšinou sa vôbec nebavia, ale všetci sú na svojich telefónoch a ignorujú jeden druhého. Radšej by som asi počúvala tie trochu hlúpučké reči, než vidieť toto.

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ako si sa vysporiadala s praktickou stránkou nosenia overalu pri návšteve toalety ? Len si si zvykla, alebo si prišla na nejaký zaujímavý trik? V skutočnosti ma nič nenapadá, ale časté nosenie može priniesť nečakanú skúsenosť ... :) Za zaujímavý post ďakuje Zuzana :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nadherny outfit ! ako vzdy, uz mi je to aj trapne pisat stale dookola v kazdom poste, ze je to super a zase nieco ine a inspirativne. Vzdy si poviem, ze nechapem ako to robis, ze mas taky dokonaly cit na skombinovanie veci a na doladenie vsetkych detailov.
    S tymi stredoskolakmi to mame rovnako, niekedy u rodicov doma este objavim stare veci alebo fotky a chytam sa za hlavu co som nosila :D :D :D ale to proste ku tomu patri.
    A presne ako pises, tvoj blog sa posledny rok posunul na uplne iny level (smerom hore). Teda ja som ho mala rada vzdy ale teraz z neho uplne citit, ze si to ty, ze ta to neskutocne bavi a ze si stastna (to asi spravi najviac) a hlavne z toho citit TEBA a tvoj styl a nie to co prave leti vsade naokolo. No a este k tomu myslienka toho , ze nakupovat treba menej, z rozumom a kvalitne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Skvelý článok:)) Sakury sú krásne...tvoj blog ma fakt baví :) keep bloggin!!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. My sme minule šli s mamkou na vlaku do Bratislavy a prisadli si ku nám jedny vysokoškoláčky a začali sa baviť o ich profesoroch s tým, že jeden je milovníkom spisovateľa Mináča, no a keď odpovedali z akéhokoľvek obdobia stačilo povedať: a je tu jeden skvelý spisovateľ, ktorého nemožno nespomenúť- Mináč a už prešli zo skúšky, i keď nemal s tou témou absolútne nič spoločné. Toľko sme sa nasmiali popri ich rozprávaní, naše školstvo je vážne ridikulus.

    Inak, zbožňujem ťa!♥

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook