DIY: LOVE FLAGS

12.1.17

12 done
Ahojte! Viem, že teraz na blog neprispievam tak často, a verte mi, že ma to mrzí. Na druhej strane vidíte, ako je vonku (keby nie, tak je strašná kosa, sneh a mráz) a ja za takýchto klimatických podmienok z časti vyznávam heslo, ktoré razil aj môj otec. Teda ,,Keď je zima, ne je moda." Vraj túto filozofiu razia aj v Kanade či v Rusku, z pochopiteľných dôvodov. Takže nie, naozaj nemám náladu sa prechádzať vonku a s úsmevom pózovať, keď v skutočnosti zaživa tuhnem. Takisto, jediný čas, keď je Maco za svetla doma je víkend, ktorý s ním radšej strávim v posteli pri seriáloch. V teplákoch a nenalíčená. Takže prosím, dajte mi trochu času, potom sa to tu rozbehne. Pretože to vyzerá tak, že rok 2017 bude peckový, až nad moje očakávania a ja vám v ďalšom týždňovom (ok, mesačnom) zhrnutí poviem prečo :). 

Zatiaľ mám pre vás jeden tip na nenákladný DIY projekt, ktorým si môžete ozdobiť domov alebo ho niekomu darovať ako darček! Veľmi sa mi páčili takéto vlajky do interiéru, tak som sa z látky, ktorá nám ostala po skracovaní záclon rozhodla zopár vyrobiť. Samozrejme, môžete si ich ozdobiť ako chcete, ja som sa však rozhodla pre vyšívanie. Efekt postupného vyplňovania písmen, ktoré z diaľky pôsobia akoby boli vyfarbené fixkou, je podľa mňa veľmi zaujímavý a prekvapí :). Na vlajky si môžete vyšiť čo len chcete, mená, obrázky alebo práve zamilované odkazy, ako som zvolila ja. 

Keby ste chceli vedieť, koľko trvá výroba jednej vlajky, tak za seba to hodnotím tak na 2-3 večery. Ale veď je zima, dni sú dlhé, tak aspoň rýchlejšie prejde čas.

4 done done

Budete potrebovať: 
zvyšky ideálne bavlnenej látky (hlavne nech nie je elastická!)
bavlnené šnúrky (farba je na vás)
pravítko
ceruzku
2 ihly (jednu s väčším očkom a druhú klasickú)
nitku vo farbe látky
nožnice
motúz
konárik 

1 done 2
1. Látku si odmerajte podľa toho, akú veľkú chcete mať vlajku. Nezabudnite ceruzkou označiť celý tvar vlajky a používajte pravítko, aby bola naozaj rovnomerná!

2 done done
2. Potom na látku ceruzkou napíšte text, ktorý na ňu budete vyšívať. Ja hľadám pekné písma na dafont.com a potom ich podľa oka pomaly obkresľujem. Nevadí, ak sa aj pomýlite, aj tak písmená obšijete, a keby ste urobili väčšiu chybu, ceruzka sa dá stále z látky vyprať.

3 done
3. A môžete začať s vyšívaním. Odporúčam vám najprv si každé písmeno obšiť a potom ho vyplniť. Takisto látku počas šitia naťahujte, aby sa vám pri vyšívaní nestalo, že zatiahnete šnúrku silnejšie a látka vám bude pomaly meniť tvar, bude príliš pokrčená a nebude stáť rovno. To už potom ani nevyžehlíte. 

7 done
4. Potom, čo dokončíte vyšívanie, obšite strany vlajky bielou nitkou tak, ako ste si to pôvodne vyznačili ceruzkou. Navrch vlaky našite dve ušká, cez ktoré následne prevlečiete konárik. Z motúzika si zapleťte dlhšie lanko (ja som ho zaplietla ako francúzsky cop).

TIP.: Ak sa vám nechce babrať s prišívaním, odporúčam zažehlovacie pásky, s ktorými jednotlivé konce k sebe žehličkou jednoducho prilepíte :).

15 done
5. Lanko nakoniec priviažte na konárika a hotovo!

9 done
10 done
Ako sa vám páči tento nenákladný DIY? Vyskúšate si vlajku vyrobiť? :)

photos by me

You Might Also Like

4 komentárov

  1. Vypadá to opravdu skvěle, ale já nejsem na takovéto tvoření :)
    Giveaway Saloos

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To je perfektní !!! <3 určitě to zkusim!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. wow! si veľmi šikovná, vyzerá to profesionálne a jedinečne! hneď by som si to doma zavesila :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook