WEEKLY / 9.3-4

2.10.16

page 1
Sedím na hotelovej izbe, za chvíľu máme check-out a ja ešte rýchlo dopisujem úvod k tomuto weekly článku. Nemôžem sa veľmi zdržovať, preto len v krátkosti. Druhá polovica septembra bola lepšia, ako som predpokladala. Strávila som ju s kamarátkami, s rodinou a absolútny koniec mesiaca romanticky s Macom. Skrátila som si vlasy, čo pokladám za jedno z naj rozhodnutí posledných mesiacov, cvičila som na čerstvom vzduchu, objavila nové basketbalové ihrisko, z ktorého vidím na kone a dokonca som už zahliadla aj bažanta, prvýkrát som zabehla svoju trasu bez pauzy či power walku a dopriala si viac sladkého ako som mala v pláne. Aj viac drinkov a vína. 



collage 1
Zašla som sa  pozrieť na novú kolekciu Adidas, ktorá sa konala v priestoroch The Senses, kde som bola prvýkrát. Dostala ma hlavne línia Adidas Originals, ktorá už dokonca prináša aj midi sukne! Celkovo je veľmi zaujímavá, vyberie si z nej aj ten, kto túži po niečom na prvý pohľad výraznom, ale aj ten, kto si naopak potrpí na hru materiálov. Inak za pozornosť určite stojí aj Stella Sport. Veľmi ma baví aj retro vibe vybraných kúskov, to je fakt pecka! 

25 done
Tieto červené kraťasy Adidas Originals ma dostali. A je k nim aj bombera!

collage 2
Farebná Adidas Originals kolekcia, ktorámi pripomína azulejos kachličky. A musím vám ešte povedať o úžasnej hráškovej pomazánke, ktorú som na prezentácii ochutnala. Preto som sa ju rozhodla vyrobiť aj doma. Stačí pomixovať rozpmrazený hrášok, pridať trochu olivového oleja, soľ a čierne korenie. Poprípade môžete aj tvaroh či ricottu. Veľká mňamka, fakt skúste!

27 done
33 done
Keď sme už pri jedle, v poslednom čase závisláčim na pečenej hokaidó tekvici s čerstvými bylinkami. Až na to, že ju musíte nakrájať, je inak jej príprava veľmi jednoduchá a chuť mňam-mňam. Pozrite si video recept, ktorý som natočila. Ak neviete, čo dnes na večeru, tak skúste tekvicovo-cícerové kari.

collage 3
collage 6
S Majou a Sindy sme zašli na večeru do Momoichi, kam sme so Sindy chceli zájsť už pred jej odletom na Srí Lanku. Ja som tam už bola aj s Macom a písala som vám, že jedlo ma až tak neohúrilo, zato thai iced tea áno. Tak po tejto návšteve musím naopak povedať, že jedlo bolo úžasné! Dala som si thajské červené zeleninové kari a veľmi mi chutilo. Naopak, matcha latte si robím lepšie doma. takže asi záleži od toho, čo si dáte. Krásny interiér, osvetlenie, ktoré mení farbu, obsluha a celková atmosféra boli zatiaľ vždy na jednotku. :)

2016-09-19 12 done
58
52 doneDo Prahy za mnou na pár dní prišli aj mamka, Seban, Nagyika a Papi, z čoho mám obrovskú radosť. Veľmi som chcela aby za mnou došli a konečne to vyšlo. Škoda, že s nami nebol aj Maco, ale tak čo už. Zašli sme do centra, varili sme, nevynechali sme Ikeu (samozrejme :D) a celkovo to bola taká pohoda. Dom mal zrazu úplne inú atmosféru, keď tam bolo viac ľudí. Papi si našiel zábavu na záhrade, Seban tiež, s mamkou sme išli ráno behať alebo sme poobede cvičili. A v nedeľu sme si dopriali koláče. :D

35 done
32 done
Tarzan :D

54 done
Neskutočný herec toto!

2016-09-24 03
collage 5
V nedeľu Wokin organizoval večeru pre blogerov, kde som bola pozvaná. Vzala som so sebou aj mamku a som veľmi rada, že to akurát tak vyšlo, pretože mamke sa celá akcia veľmi páčila. Mne teda tiež, ale mamka bola na takomto evente prvýkrát a ja mám strašnú radosť, že sa tak dobre bavila. :) 

Toto thajské bistro nájdete na Národní Tříde a šéfkuchár Kenny, ktorý je v ČR už 18 rokov, vám namieša jedinečný Wokin mix presne podľa vašej chuti. Môžete si vybrať každú jednu ingredienciu, takže sa nemusíte obávať, že by vám niečo nechutilo. Najprv nám Kenny predviedol, ako sa robí ich tradičná pad thai omáčka (ktorú ale prispôsobili jemnému európskemu jazýčku) a potom sme si mohli sami vyskúšať prípravu wokin mixu. A to bol celkom zážitok, pretože je nutné pracovať rýchlo a ešte aj ovládať ťažkú wok panvicu. Moje slabé zápästia teda tú panvicu vôbec nedávali, pritom Kenny pripraví denne aj zo 300 porcií. 

Do 16.10.2016 máte teraz šancu VYHRAŤ poukážky do Wokinu v hodnote 300,-kč. Stačí na Instagram nahrať foto vášho obľúbeného Wokin mixu a označiť ho #namichejto a na foto tagnúť @wokin_noodle_bistro. Maco mi už píli uši, že to chce ochutnať, takže to vidím tak, že tam v blízkej budúcnosti skočím po večeru. Čo vám ešte odporúčam je výborný tapioka puding v kokosovom mlieku s mangovým pyré. To je skvelá čerešnička na torte za celým obedom či večerou. :)

44 (2) done
collage 4
43 done
Vysmiate lečká. :D

0 done
Tento štvrtok sme si s Macom riadne privstali a o 5-tej ráno a vyrazili sme do Popradu, kde nás čakal deň s TATRATEA. Do Popradu sme dorazili niečo po 12-tej a ubytovali sme sa v hoteli, kde sme sa už stretli s Lindou z Lapkinn a zoznámili našich milých. Potom nás odviezli do Kežmarku, kde je likérka Karloff, pod ktorú TT patrí. Tam nám najprv majiteľ a zakladateľ firmy, Ján Semaňák spolu so synom Erikom predstavili celú firmu, ich začiatky, víziu, filozofiu a novinky, ktoré chystajú. Musím povedať, že táto časť sa mi veľmi páčila, pretože pán Semaňák je veľmi zanietený, má skvelé nápady a celá jeho práca ho baví. Chce robiť veci inak, originálne a kvalitne, takže mňa jeho drive dostal a inšpiroval.

Po prezentácii prišla ochutnávka jednotlivých zložiek TATRATEA. Bolo zaujímavé ochutnávať zložky oddelene, ale výsledok mali rovnaký, takže do skladu a priestorov, kde sa celá výroba (nielen) Tatratea odohráva. Plno veľkých strojov, ktoré by mi normálne asi nič nehovorili (nepokladám sa za technický typ), ale vďaka Búrlivému vínu sme sa s Lindou cítili ako v novom seriáli - Búrlivý čaj. :D Hlavne sa mi páčilo vidieť ten backstage celého procesu, čo všetko sa skrýva za produktom, ktorý my kúpime v obchode. Že to nie je len pelná dizajnová fľaška s tatranským čajom, ale týždne (a v prípade tej fľašky a loga, dokonca roky) prípravy, oddanosť, radosť a láska, ktorú do nej všetci vo firme vkladajú. Každá jedna fľaška je ručne kontrolovaná a balená, aby sa do predaja nedostal žiadny chybný kus. 

Čo som nevedela a možno neviete ani vy, že firma Karloff nestojí iba za TATRATEA, ale aj za vínnym likérom Tocaine či aperitívom Saffroni. Mňa veľmi zaujal hlavne ten Tocaine, ktorý rozhodne musím vyskúšať. A pšššt, chystá sa aj Czechoslovakia vodka!

collage 2
22
2 done
5 done

Aaaaand...party time! Po prehliadke likérky sme sa pobrali trochu si oddýchnuť na hotel (predsa len sme vstávali pred svitaním). Večer sme sa nahodili a vybrali do Tatranskej Galérie - Elektráreň, kde sa konala TATRATEA party! Zahrali Fallgrap a nechýbal ani Marián Beke, svetoznámy bartender. ktorý vytvoril všetky Tatratea drinky, z ktorých nám aj pár sám namiešal. Bolo skvelé ochutnať drinky tak, ako majú naozaj chutiť, doma som si ich síce miešala sama, ale viete, keď vám to namieša profesionál, hneď to je iné. Keby som mohla, tak vyskúšam všetky, ale moja výdrž rokmi rapídne klesá, takže som si vybrala Raindrop, Rosery a Forest Glade.

Ďakujeme Lucke za pozvanie a krásny zážitok pod Tatrami! :)

14469633_10209870190086614_4362354951849087217_n
14448849_10209870188286569_3996102786041705960_n
11 done
collage 3
Marián Beke, autor všetkých Tatratea drinkov nám ich zopár aj sám namiešal.

18 done
13 done
Čin-čin.
10 done
8 done
19 done
Tu som už asi niečo pridávala do Stories. :D Tak to je na dnes všetko priatelia. Víkend sme strávili v Tatrách v Jasnej, a chcela som fotky pridať do tohto postu ale je ich celkom dosť, tak z toho radšej spravím samostatný post. Majte sa krásne a ozvem sa čoskoro!

You Might Also Like

4 komentárov

  1. Becca, vždy sa mi páčila tvoja postava, no pri posledných fotkách sa mi zdá, že si čo to pochudla a vyzeráš naozaj krásne! :) Zdá sa mi akoby si sa trochu zmenila v tvári a neskutočne ti to pristane! :) Krásna ♥
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne! Je pravda, že som zhodila, aj ja sa cítim lepšie a vidím zmeny. Na tvári mi to vidno hneď, čo je super, keď takto schudnem, ale keď je to naopak, tak ani nie :D. Takže motivácia pokračovať v cvičení :).

      Odstrániť
  2. tie krátke vlasy ti neskutočne pristanú :)

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook