WEEKLY / 10.1-2

20.10.16

IMG_9087
Viem, dala som si trochu načas s týmto postom, mal vyjsť v nedeľu, ale nevyšlo. Vyšlo teraz. Prvé dva októbrové týždne boli až znepokojivo pokojné, priam by som povedala, že nudné, lebo som väčšinou sedela doma a učila sa na skúšky a potom som zas zháňala materiál na ďalšie skúšky. Plus to počasie mi na nálade vôbec nepridáva, ale aspoň posledný víkend vyšlo slnko. Moju náladu a aj výzor veľmi ovplyvňuje počasie, keď je škaredo, jediné, na čo mám chuť je čierna (max. šedá) v podobe jeansov a hrubého svetra. Do toho som zjedla strašne veľa pečiva (veď som si sama upiekla) a cestovín (ktoré už ani nemám rada!) a celkovo som sa pri tom učení trochu opustila, takže napriek cvičeniu mi narástol faldík na bruchu. Prečo mi každý krajec chleba vidieť hneď na bruchu? No ale dobre, nebudem tu vyplakávať, je to moja chyba a teraz mávam pečivu aj sladkostiam zbohom! Nechcem aby ste si mysleli, že tuk na bruchu je najväčšia katastrofa na svete, ale ja sa chcem vo svojom tele cítiť dobre a to s tým faldíkom nejde, čiže záver je jasný - musí zmiznúť. 

Fotiek je tentoraz menej, lebo zaujímavých momentov bolo pomenej a po druhé, keď boli, častokrát som zabudla fotiť. Ale tento týždeň je to už inak, takže nabudúce bude viac. Každopádne, mám pár tipov kam zájsť a keďže sa už pomaly pomaličky blížia sviatku pokoja a mieru (viete, ktoré myslím, nie?), tak tam môžete nájsť aj milé darčeky pre svojich ľúbezných.

1 collage
České pivo Aurosa, ktoré je cielené na ženy (ale ani chlapi mu nemusia povedať nie!) otvorilo svoj prvý shop. Je na Hradčanoch, tak môžete jeho návštevu spojiť s prechádzkou. Okrem Aurosy v ňom nájdete aj vybrané dizajnové vecičky českej výroby. Ak hľadáte neobvyklý darček, tak sa pozrite práve sem. Napríklad ja som svojej sesternici zobrala dve flašky aj s peknými sklenenými pohármi, čo mi príde ako pekná pozornosť, ktorú naviac určite využije.

IMG_20161019_084418
IMG_20161019_084729
Po dlhom čase som bola v mojom starom byte na Vinohradoch. Bože ja to tam mi-lu-jem. Keby som mala kopec peňazí, ten byt by som kúpila a spravila z neho múzeum. Všetko na čo sa pozriem sa mi spája s nejakou spomienkou. Ten byt sme s Foly prerobili od základov a dýcha nami. Je zvláštne chodiť do svojho bývalého domova ako na návštevu. Som strašne sentimentálna, viem. Ale strávila som tam prenádherné roky, hoci sa mi vtedy také vždy nezdali. Každopádne, oslavovali sme Majine meniny a ja som jej spravila vysnívanú chlebovú šunkovo-syrovú tortu :D. Iné ako pochvalné komentáre na svoj slaný debut neprijímam.

0 done

Moja sesternica mala Bc. promócie na VŠE a konečne som sa do priestorov tejto školy pozrela. Videla som aj tie slávne schody, kde sa každý fotí, avšak my sme sa pofotili pri oranžovej stene, lebo pri tých schodoch bola rada ďalších študentov s čerstvým diplomom a my sme už boli hladní :D. Nikolka nás zobrala do neďalého Kredencu, v ktorom som bola prvýkrát. Atmosféra bola super a ja vám to tu odporúčam ak milujete steaky! Môžete si ich ugrilovať sami na horúcom kameni, čo mi príde ako zaujímavé spestrenie, ktoré nemáte hocikde. Ja som si vybrala z príloh, grilovaná zelenina, šampióny a hranolky, ktoré ani neboli nutné, ale mala som na nich chuť (a je to predsa obed pri príležitosti promócie, tak oslava!).
7 collage

Hneď po obede som zašla na Korunní 74, kde obchodík MOU Jewel. oslavoval 1.narodeniny. Nájdete tam ručne vyrobené náramky a náhrdelníky (tento!) z (napríklad) hematitu, lávových kameňov či achátu. Všetko sa naviac vyrába v Českej republike. Okrem množstva náramkov nájdete v obchode aj francúzsku telovú a bytovú kozmetiku Lothantique, ktorá je veľmi enviromental friendly a na prírodnej báze. Naviac za veľmi peňaženka friendly ceny. Už si brúsim zuby na ich vankúšový sprej! Takže na darčeky, či už pre vás či niekoho iného, choďte určite sem, lebo si môžete byť istí, že nech už vyberiete čokoľvek, potešíte a prekvapíte! :)
IMG_20161019_082448
2 collage
8 collage

V nedeľu sme sa po dlhom čase stretli s Mišom a Paťom u Antotína, kde som si dala výborné chai latte a koláčik. Sú tu stále dlhé rady, ale koláče ako od babky (fakt!). 
6 collage
IMG_20161012_085706

Konečne som našla tmavý čokoládový lak!
9 collage

V sobotu ráno sme zašli na otočku do Berouna, ale pršalo, tak sme sa príliš nezdržali. Avšak poobede vyšlo slnko, nebo bolo modré a počasie pomerne teplé, čo ma totálne nakoplo! Išla som si zabehať a zacvičiť na svoje obvyklé miesto a asi to bol posledný workout pod holým nebom. Ale v októbri, tak lepšie ako som si myslela! 
IMG_20161015_113400
IMG_20161019_081646

V nedeľu poobede bolo opäť krásne počasie a tak sme zašli na prechádzku na Kazín a zbierať gaštany. Cesta na Kazín je úplne nádherná! Všade samé šípky a tá chatková oblasť je ako z rozprávky. Proste jesenná romantika. Večer sme si pripravili fajnú večeru, otvorili vínko a pozerali film. Viac takýchto dní si prosím! :)
IMG_20161016_173925
4 collage
IMG_20161019_081356
IMG_20161016_162449

Behind the scenes - fotenie outfitu :D.
14786971_10210044800171757_849747811_o
IMG_20161019_081600
IMG_9088
IMG_9085

You Might Also Like

6 komentárov

  1. Krásne fotky, milujem tvoje články a ten lak je úžasný ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásne fotky, milujem tvoje články a ten lak je úžasný ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dakujem a post a priblizenie Prahy. Zila som tam 8 rokov, teraz byvam viac na zapad ale Praha mi velmi, velmi, veeelmi chyba.... Na Prahu nema ani New York City, ani Londyn, ani Amsterdam, ani Vieden. je to najkrajsie mesto na svete a rada vidim, ked si to niekto vie takto pekne vazit ako ty ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. prekrásne fotky, sluší ti to ;) prísť do starého domova na návštevu, ako píšeš, musí byť z istého uhla pohľadu ozaj ťažké, takže máš právo byť sentimentálna :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook