ZLATICA

10.9.16

11 done
V prvom rade, pardón za názov článku, berte to zrezervou. Nevedela som, čo tam dať, v telke išli správy a Zlatka P. mi veľmi pomohla, díky. Zlatá plisovaná sukňa je totiž jeden z mojich top kúskov tejto a nadchádzajúcej sezóny. Milujem ju o to viac, že zatiaľ čo iní za ňu dali niekoľko stoviek v reťazcoch, ja som svoju našla v sekáči. Tričko, ktoré mám na sebe je bavlnené, našla som ho u mamky v skrini a má jemné vyblednutie, ktoré sa mi na ňom páči. A riflová bunda je od kamarátky, ktorá ju už nenosila. Takže žiadny kúsok, ktorý mám na sebe (doplnky tiež dôverne poznáte), nie je úplne nový. Tak mi napadá otázka, som ja ešte vôbec fashion bloger? Aj keď toto označenie nemám príliš rada, v našich končinách sa uchytilo a tak chápete, ako to myslím. Za úspešného blogera sa u nás považuje ten, ktorý má veľa spoluprác, dokáže ich produkty či služby pekne odpropagovať a obe strany sú spokojné. Ja som taká bola tiež a nemám nič proti tomu, ak takto niekto funguje, veď blog je výborný spôsob privyrábania (aj serióznej zárobkovej činnosti), takže každý podľa seba. Naviac nemôžeme byť všetci rovnakí. Ale niekde u mňa nastal zlom a ja jednoducho nedokážem fungovať tak ako predtým. Presýtila som sa toho. Zistila som, ako tento kolotoč funguje a nemám svedomie sa na ňom vo veľkom voziť. Stále mám spolupráce, to áno (nebudem odmietať to, čo mám rada a čo ma zaujíma), ale maximálne ich selektujem a väčšinu odmietam. Ono bloger, ktorý prezentuje, že v obchodným centrám sa vyhýba, nakupuje v nich výnimočne, všetko prehodnotí a dáva prednosť sekáčom a DIY asi nie je úplne ideálna cieľovka pre firmy, ktoré chcú reklamu. Vie ma celkom naštvať, ak mi príde hromadný email na spoluprácu od e-shopu s oblečením, ktorému, ak by sa pozreli na môj blog aspoň na minútu, bolo jasné, že ja nie som tá správna osoba, ktorá by oslovila typ žien, na ktoré sú orientovaní. Ale veď fajn, to tu vždy bolo a bude. Len ma mrzí, že u nás stále málo ľudí chápe, čo za veci si kupujú. Chcú mať veľa za málo alebo aj veľa za veľa. Stále v nich je tá túžba niečo vlastniť, cítiť sa tak uznaní okolím a pritom, keby sa nad sebou trošku zamysleli, zistili by, že to v skutočnosti nielen nechcú, ale ani nepotrebujú. Aby ste si nemysleli, nie som žiadny extrémista, fakt si rada urobím niečím radosť, aj trendy sledujem, veď ma to baví :). Nedávno som čítala rozhovor, kde sa Kamily Boudovej pýtali, či je možné byť zástancom udržiteľnej módy a zároveň byť trendový. Sama priznala, že je to veľmi ťažká otázka. Tak som sa nad tým sama zamyslela a ja si myslím, že áno. Len si treba uvedomiť, že nemusíte mať všetko, čo sa teraz nosí a zadovážiť si to v reťazcoch za pár eur s tým, že to uvidíte na ďalších ľuďoch v meste. Ide to aj inak. Ak budete premýšľať nad tým, čo kupujete, zadovážite si s najväčšou pravdepodobnosťou veci, ktoré využijete. Nie raz, ani dvakrát, ale dlhodobo. A o to predsa ide nie? :) 

Mám doma veľkú bedničku s vecami, ktoré som vyselektovala zo svojho šatníka. Poriadne som ho zminimalizovala a prekvapivo mi nič nechýba. Akurát neviem, čo s tou bedničkou. Sú to pekné, dá sa povedať, že nové veci a je mi ľúto ich dať na červený kríž, keď neviem, komu sa dostanú a či vôbec nájdu svoje využitie. Tak mi napadlo, že by som ich hodila za symbolické ceny na FB alebo by som v jedno poobedie doniesla do nejakej košickej kaviarne a vy by ste si po ne prišli hmm? Dajte mi vedieť, ktorá možnosť sa vám páči viac.



4 done
6 done
1 collage
9 done
1 done
photos by my love

Outfit: gold plated skirt, denim jacket - second hand / t-shirt - old / watch - Komono / necklaces - Koshikira / sunglasses - Quay Australia / sneakers - Air Max Thea

You Might Also Like

13 komentárov

  1. Pekný outfit :) Sukňa je naozaj super :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Daj to na fb, budeto ferovejsie pre nas co nie su z tvojho rodneho krsja;) ja by som si tiez nieco rada vybrala..:)
    Am.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj Becca,

    rada ťa čítam, ale porozmýšľaj, prosím, nad častejším používaním odsekov, prípadne väčším písmom, vďaka! :)

    Čo sa týka témy, myslím, že sa to dá. Stačí pri nakupovaní trochu rozmýšľať. :)

    Pekný deň!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Becca,uplbe ta chapem! Mna prave aj preto ten moj blog trochu omrzel,vsetci cakaju vela veci,vela oblecenia,stale nieco nove,same trendy a stylove veci. Ale presne,da sa to aj inak. Keby si to tak uvedomovalo aj viac ludi. Ked vidim tie preplnene obchody je mi zle,nehovoriac o mojich pracovnych skusenostiach,ktore mi dali jasny pohlad za oponu a znechutilo sa mi to este viac :D
    Tieto myslienky do kazdej domaconsti :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Na tieto sukne už dlho na fotkách pokukujem! Tvoja je naozaj krásna a o to lepšie, že si ju ulovila v sekáči! Ja sa svoj šatník tiež snažím radikálne preriediť a nechať len veci, ktoré naozaj využívam a neležia len tak v skrini.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja sa na očistu šatníka ešte len chystám. A pokiaľ ide o tému udržateľnosti v móde, začína to byť veľmi populárna téma a je zaujímavé sledovať názory na ňu. Ja osobne si myslím, že sa to dá, no nie je to pre každého a nedá sa to robiť len preto, že je to moderné ale preto, že je o tom dotyčný naozaj presvedčený.

    NITA

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja si naopak myslím, že každý sa môže pokúsiť aspoň o malú zmenu. Netvrdím, že má každý nakupovať iba v sekáči, to určite nie, veď aj ja si niečo občas kúpim v reťazci (aj keď teraz už veľmi málokedy). Nemyslím si, že tento spôsob zmýšľania je o modernosti či populárnosti, ale je pravda, že v poslednom čase má veľký boom, ale z môjho pohľadu je to pozitívne. A ak by tento ,,boom" presvedčil človeka hoci len k jednému nákupu v sekáči či lokálnom obchode namiesto nákupu v reťazci, tak to je úspech :).

      Odstrániť
  7. Beka, máš krásne outfity, veľmi sa mi páči ako sa obliekaš. Len ma už trochu omrzelo, že pri každom outfite máš botasky, resp.športovú obuv. Chápem, že je to tvoja voľba, len sa mi zdá, že niekedy ti ten outfit kazia. Inak, FB stránka s tvojim oblečením by bola super, určite sa kúsky rozletia len tak :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vieš čo, máš pravdu, tenisky mám dosť často a veľmi dobre si to uvedomujem. Ale jeden outfit pred týmto mám sandálky a tiež po tomto outfite budú sandálky, takže sa snažím to trochu obmeniť :).

      Odstrániť
  8. Som veľmi rada, že spolupráce a všetky veci okolo toho vnímaš takto, lebo ak mám povedať pravdu, tak už mi začínajú naozaj vadiť blogerky, ktoré síce mali svoj štýl a rukopis, no teraz mám pocit, že len robia reklamu a sami tomu často neveria.. Aj práve preto stále a dlhodobo sledujem tvoj blog, lebo viem, že sa môžem zakaždým tešiť na tvoje originálne nápady a ako si sama písala DIY a sekáčové vychytávky, ktorým mimochodom taktiež sama veľmi holdujem. A ja si skôr myslím, že to "umenie" nie je o tom ísť do reťazca a nakúpiť si zaradom všetko čo je trendy, ale pomaly si zbierať oblečenie, doplnky, a tak budovať vlastný štýl. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ..omg..ta uzasna sukna je zo sekaca?..odpadnem..a kludne hod na fb, myslim, ze sa to rychlo rozoberie :D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Bekaa suuhlasím! vieš koľko krát mi napísali marketéri zlé meno? Namiesto "Milá Iveta" mi písali " Milá Ivana" :-D lebo si ma pomýlili s inou bloggerkou. A také veci mi ponúkajú čo aboslutne nezapadá do mojej filozofie. Jednoducho ani si neprečítajú koho vlastne chcú osloviť a potom to tak aj vyzerá.

    tento tvoj prispevok mi pripomína, že musím ísť do sekáču :)
    zatial páá
    www.donnaiveh.com

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook