VACAY COSMETICS

19.8.16

9 done
Na dovolenke je moja beauty rutina úplne iná ako doma, v bežné dni. Jasné, cez deň sa k vode nemaľujem, večer ešte aj to svoje inak každodenné minimum zredukujem. Vlasy si nechávam voľne uschnúť, žiadne fény ani žehlička. Jednoducho sa toho snažím používať čo najmenej, ale mám svoje slabosti a tiež som vždy rada upravená. Preto úplne zbožňujem mini balenia a vzorky, ktoré v kufri zaberú málo miesta, spotrebujem ich počas pobytu a späť ich už neberiem. Kedysi som vzorky vyhadzovala, ale teraz ich už odložím, hlavne ak sa jedná o produkt, ktorý bežne používam, napríklad hydratačný krém. Nemusím si tak na cesty brať celé veľké balenie, ale tiež sa nemusím lúčiť so svojimi obľúbencami. To sa týka hlavne starostlivosti o pleť, keďže mám veľmi citlivú pokožku na tvári a musím si dávať pozor, čo na ňu dám. Vzorečky sú super aj do príručnej batožiny, keď cestujete letecky. Mojím najväčším problémom počas cestovania aj na dovolenke sú vždy vlasy. Keď sú upravené a pekné, človek vyzerá (a aj sa cíti) hneď lepšie a naopak, ak to tak nie je, vplýva to na moju náladu. Bohužiaľ, s mojimi jemnými vlasmi so sklonom k masteniu to vôbec nie je jednoduché a preto si vyžadujú viac pozornosti.

K vode si vždy beriem kefu, pretože zauzlené vlasy nie sú žiadna výhra. Po vyjdení z vody si ich rozčešem a nechám voľne uschnúť a tak ich dávam do drdolu. Pred uschnutím na nich nastriekam zosvetľovací sprej Sunkiss Tropical od L´Oréal Paris, ktorý zvýrazňuje prirodzené dovolenkové zosvetlenie vlasov. Vyhovuje mi oveľa viac ako gél Sunkiss Jelly. Najviac funguje na nefarbených / melírovaných vlasoch, ktoré už mám aj ja a na pláži sú jeho účinky najlepšie. Nedávam si ho do vlasov zakaždým, pretože má sklony vlasy trochu vysušovať. 

Na tvár sa mi osvedčil vodeodolný Anthelios so SPF 30 od La Roche-Posay. Túto značku moja citlivá pleť zbožňuje, používam ju už roky (od puberty) a nedám na ňu dopustiť. Jeho najväčšou výhodou je zmatňujúci efekt. Pri mojej lesknúcej sa pleti paráda. Tvár mám vždy o niekoľko odtieňov svetlejšiu ako zvyšok tela. Za prvé, ja pre mňa trápenie opaľovať si tvár, za druhé, slnko podporuje tvorbu vyrážok a za tretie, myslím na budúcnosť a nechcem to prehánať kvôli vráskam. Každopádne, tento krém si na tvár dávam teraz, keď som si na slnko už zvykla iba ráno, ale tvár mám stále bielu. Surovo som sa teda na pár minút tvárou otočila k slnku, nech mám aspoň trochu farby. Nič. Tak som sa jeden deň doobeda nenatrela, že uvidím. Nič. Myslíte, že mám nejaký problém? Celá telo mi opaľuje pekne do karamelova a rovnomerne, používam už iba olej s SPF 6, ale tvár akoby neprijímala slnečné lúče. Ešteže existuje contouring, ktorým dokážem neskôr všetko vyrovnať.

Ružový mini krémik je krém s bronzovými čiastočkami, ktorý vyzerá pekne, ak si ho na večer dám na nohy. Nepredĺži mi ich a ani mi ich nezúži, ale celkový dojem je super :).

3 done
V Harper´s Bazaar boli pred letom ako darček tieto miniarúry verbenového sprchového gélu a krému od L´Occitane. Sú také chutné a milé, potešili ma, hoci nepatrím medzi tých, ktorých ku kúpe magazínu motivuje príloha. Voňajú perfektne a u L´Occitane som bola vždy spokojná s kvalitou, teraz tiež. Po dni strávenom pri vode je pri sprche, ktorá zmyje soľ z tela, svieža vôňa verbeny krásnym bonusom a mne bude navždy pripomínať túto dovolenku. Okrem týchto miniatúr mám ešte aj mini deodorant (ten sa hodí hlavne pre dlhom cestovaní), mini micelárku a mini tonikum. Doma som ešte zabudla mini zubnú pastu :D. Fakt, tieto zmenšené balenia sú na dovolenku perfektné, neznášam, keď mi polovicu kufra zaberie sprcháč, odličovač alebo lak na vlasy, ktoré potom ešte musím ťahať aj domov :/.

3 done 2
No ale aby ste si nemysleli, že mám všetko iba v petite verzii - pri šampóne a maske som musela spraviť výnimku. Používam šampón a masku Solar Sublime od L´Oréal Professionnel. Ako som už spomínala, moje jemné vlasy si vyžadujú viac starostlivosti. Normálne sa nechytám na veci, ktoré sú určené iba na letné obdobie (okrem opaľovacích krémov, čo je jasná vec), dokonca ani žltú farbu moc nemusím, takže by som sama isto tento rad nevyskúšala. Ale dostala som ho do daru a viete čo? Je skvelý! Je špeciálne určený na vlasy vystavené slnku, slanej vode či chlóru. Šampón je trošku hustejší, ale moje vlasy nezaťaží, naopak, po dni pri mori ich zregeneruje a uhladí. Bála som sa, či po ňom moje vlasy nebudú bez fénu po usušení splasnuté a s ,,mastným" lookom, ale nič také sa nestalo. Dosť pení a tiež pekne, tak tropicky a sladko vonia, rovnako ako maska. Tú však používam iba raz do týždňa, vlasy sú po nej lesklé a ľahko sa rozčesávajú. Sú však dosť nepoddajné, ale nepripisujem to priamo tejto rade, lebo také moje vlasy jednoducho sú. Bez stylingu nedávajú zmysel. Som veľmi spokojná, že prvýkrát nemám pri pobyte pri mori pocit zničených slamených vlasov. V mojom prípade je však tento rad čisto dovolenková záležitosť, silikónom a parabénom sa v nadmernom množstve snažím vyhýbať, naviac pri dlhodobom používaní by s mojimi už aj tak dosť jemnými vlasmi narobili viac škody ako úžitku. Na druhej strane, moja mamka má vlasy suché a hrubé, takže tá skonštatovala, že by si vedela predstaviť túto radu aj na dlhodobé - celoletné - použitie. 

2 done
Ako som vravela, bez stylingu moje vlasy nie sú ,,to pravé orechové". Dokonca ani v cope nedržia tak dobre bez ničoho. Závidím ženám, ktoré si s vlasmi nemusia robiť vôbec nič, ja totiž medzi ne rozhodne nepatrím. Cestovné balenia stylingu od L´Oréal Professionnel som si teda niesla so sebou. Najčastejšie používam dve miniatúrky z radu Wild Stylers. Slaný sprej Beach Waves, pretože sa mi páči, ako vyzerajú moje vlasy keď uschnú po tom, čo vyjdem z mora, ale zároveň si nerada lýham do postele s neumytým három, takže tento sprej napodobní look, ktorý chcem. A samozrejme pudrový sprej Crépage de Chignon, ktorý patrí medzi moje top produkty a už som vám o ňom písala. Ak by som si mohla zobrať len jeden vlasový produkt, bezpochyby by to bol tento sprej, ktorý dodá jemným vlasom textúru, trochu objemu a nielenže vyzerajú lepšie, pomalšie sa mastia ale aj sa s nimi lepšie pracuje. Tieto cestovné balenia sú dostupné v salónoch Salon Expert ešte do konca leta, jedná sa o limitovaný tovar. Zbalím si ich so sebou na jeseň aj do USA, pretože nemám v pláne tam zbytočne kupovať vlasovú kozmetiku.

4 done
Existuje ešte niekto, kto v lete nepoužíva termálne vody v spreji? Ja ich milujem a jednu mám pri sebe nielen na dovolenke, ale aj v meste. Osvieža a zrevitalizujú pokožku, naviac pri únave ma totálne preberú. Tie od Avéne sú doslova must-have a baví ma ich každoročne meniace sa balenie.

photos by me

You Might Also Like

4 komentárov

  1. škoda, že som o tom spreji na vlasy od L´Oreal nepočula skôr, určite by som si ho aj ja vzala na dovolenku :) inak super článok a termálna voda je úplný must-have!

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Inspirativny post.
    Ten vrch plaviek je z HM?
    Al

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Kozmetika je vec, ktorú mám pri balení najmenej rada. Či už na víkend alebo na mesiac, vždy jej treba rovnako veľa. Som rada, že nie som jediná, ktorá toho so sebou ťahá celú kopu :D A tiež som vďačná za cestovné balenia, pretože tie to aspoň trošku zjednodušujú.
    Pokiaľ ide o termálnu vodu v spreji, aj som si ju jeden rok kúpila, no zrejme budem ten niekto, kto ju nepoužíva :D

    NITA

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook