DIY: FANCY CHOKER + GIVEAWAY

2.8.16

10 done 2

Chokers alebo po našom obojky sú veľkým trendom tohto leta a dobrou správou je, že si ich užijeme ešte aj na jeseň a v zime. Kto by bol povedal, že nás budú opäť baviť 90.roky, však? Bardot topy a tielka na špagetových ramienkach o pár týždňov vymeníme za denimové košele a pletené svetre. Obzvlášť k tým s lodičkovým či véčkovým výstrihom sa budú výborne hodiť chokers v mierne ,,luxusnejšej" verzii. Mňa osobne v lete lesk príliš nebaví ale s príchodom chladnejších dní mám chuť na kvapku opulentnosti. Príde mi zbytočné choker kupovať v obchode, keď je to tak jednoduchý doplnok, ktorý si hravo vyrobíte aj doma. Tie najzákladnejšie zo šnúrky od topánok alebo koženého motúzika. Ja som si na sezónu FW2016 prichystala nude saténový kúsok s kamienkami. A keď sa vám mály, tak si ho vyrobte vo viacerých verziách.


saténové / bavlnené stužky
kamienky
ihlu a niť
zápalky
tekuté lepidlo
nažehlovacia páska
žehlička

1 done

1. Podľa svojho krku si odmerajte dĺžku stužky a odstrihnite ju tak, aby bola cca o 2 cm kratšia ako obvod vášho krku.
2. Rozložte si kamienky do motívu, ktorý chcete na choker vyšiť. Následne kamienky postupne prišite.
3. Konce saténovej stužky najlepšie zafixujete teplom - teda plamienkom ohňa, ktorým sa ale k stužke iba priblížte, vlákna sa roztopia a zlepia. Pri bavlnených stužkách to nefunguje, tie jemne namočte do tekutého lepidla a nechajte uschnúť. Lepidlo po uschnutí stratí bielu farbu a bude číre.
4. Na konce stužiek prišite tenšie stužky, ktorými budete choker zaviazovať. Môžete ale použiť aj suchý zips či gombíky, mne sa však páči, aj je vzadu malá mašlička, vyzerá to pekne, ak mám drdol či cop.
5. Pri saténových stužkách, ktoré su veľmi jemné je ideálne, ak ich niečim spevníte. Ja som to vyriešila pomocou ľanovej / bavlnenej stužky, ktorú som ,,prilepila" o saténovú stužku nažehlovacou páskou. Choker je tak pevnejší, krajšie stojí a vyzerá hodnotnejšie.

page 1 done
cats done
00 done

Pre jednu z vás som prichystala 2 chokers naviac, takže ak nie ste práve DIY tip, môžete ich teraz vyhrať. Stačí, ak dáte na TÚTO foto LIKE a napíšete KOMENTÁR, s čím by ste choker nosili. Ja 22.8.2016 vyberiem víťazku :).

9 done
photos by me and my dear

You Might Also Like

6 komentárov

  1. Krásné, sleduji na FB již nějakou tu dobu, no hodí se to asi k nějakým šatičkám. :-))
    eriuchytilova@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak to je krásne :O
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak to je krásné a jednouduché, přesně do minimalistického stylu :)
    babedev@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tak tie vyzerajú naozaj krásne:) zvolila by som oversize košeľu ako šaty v nejakej 90s farbe a k tomu high heels alebo kotníkové čižmy :)
    z.martincova@hotmail.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  5. super nápad!:) nosila by som ho s off the shoulder tričkom, riflovými kraťasmi a kamienkovými sandálmi :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ja by som to nosila so sačkom, nejaky sekacovym kuskom, k plavkam, hoci aj do postele :)
    donnaiveh.com - iveta@donnaiveh.com

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook