ON THE WAY

13.5.16

9 done

Dala som si od posledného príspevku dlhšiu pauzu, pretože som potrebovala čas na rozmýšľanie. Zistiť, kam tento blog smeruje – teda akým smerom ho chcem smerovať ja a či to ešte vôbec má zmysel. Vediem SOB už pomaly 7 rokov a kto ma sleduje od začiatku videl zmeny nielen môjho štýlu, ale aj osobnosti. Prechádzala som rôznymi fázami, avšak teraz mám pocit, že je tá zmena najvýraznejšia a hlavne definitívna. Možno aj preto, že som si ju sama bála priznať, išla som stále podľa svojho pohodlného zaučeného programu, ktorý mi už prestával byť príjemný, mne sa to ale nepáčilo, tak som si povedala, že je to len fáza. Nie je. Možno starnem, možno mi je len nanič z celej našej generácie. Chceme byť tak strašne iní, až sme všetci rovnakí a preboha, my to ešte robíme aj úmyselne. Tešíme sa z ,,likov“ ľudí, ktorí nás pri priamom kontakte ani nepozdravia, tým srdiečkam pripisujeme hodnotu človeka. Vedieť všetko o nových kolekciách, ale nič o umení či histórii....Kto nejde s dobou tomu sa neodpúšťa však? Veď sa pozrite napríklad na také Dnes nosím, kde teraz dostávajú najviac ,,likov“ outfity v jednom štýle. Kde je rôznorodosť? Prečo vyzeráme / chceme vyzerať všetci rovnako? Trendy sú jedna vec, stádovitosť druhá.

Práve kvôli tomuto masového konzumu sa u mňa zmenila radosť a láska k móde. Žila som tým. A milovala som to. Lenže dnes už ,,miluje módu“ úplne každý a ja nechcem byť vnímaná ako niekto, koho jedinou náplňou života je behanie po obchodoch a prepĺňanie šatníka. Pretože práve takto vznikajú denne desiatky módnych blogov, ktoré pre firmy predstavujú výborný a lacný priestor na spropagovanie ich produktov. Prečo sa zabudlo na to, že pekne sa obliekať nestačí? Že kúpiť si v reťazci handry z novej kolekcie nie je základ. A obliecť si all black look s bomberou a bielymi teniskami už tiež stratilo svoje čaro. Stále ma móda baví a je to mojou neodmysliteľnou súčasťou, ale nie tým spôsobom, ako predtým. Vnímam veci inak. Tešila som sa na každý príspevok, vedela som, že ho čítate. Teraz ma dokáže fakt sklamať, keď vidím komentár pod príspevkom, ktorý jasne dokáže, že dotyčná článok neprečítala, len zanechala prázdny a tým pádom trápny komentár. O to viac sivážim tie z vás, ktoré to tu poznáte a čítate. :) Nevadí mi ísť dole do potravín po raňajkách kompletne nenamaľovaná s mastnými vlasmi. Nemusím byť zladená od hlavy po päty. Keď nemám náladu, tak proste nemám náladu a basta. A tak som sa pristihla pri tom, že mi robí radosť napríklad keď idem pozametať pred domom a fúrikom odnesiem lístie a konáre do bioodpadu. Že doma zodpovedne separujeme, máme tu ten kôš na bioodpad a vďaka tomu nevytvárame takmer žiadny odpad. Teším sa, keď vonku svieti slnko a ja si idem zabehať a vonku sú akurát kone, tak sa zastavím a užívam si pohľad na ne. A potom samozrejme rodina. To je úplne úplne najviac. Chcem aby ste toto cítili aj z blogu. Viem, akému tlaku sú vystavené dievčatá pred pubertou a v puberte a preto nechcem byť tá, ktorá im dodá dojem, že bez správneho odtieňa rúžu tento život nemá zmysel. Alebo že hamburger je najväčšie zlo na tomto svete. Sama nechcem byť vystavovaná tlaku a ani vystavovať tlak, ako má človek vyzerať. Jasné, trochu preháňam ale rozumiete. Kedysi sa považovalo za nudné byť normálnym. Ja si myslím, že byť normálnym je dnes veľká vzácnosť. Nič nepredstierať a hlavne sa tak silno nesnažiť a zároveň sa tváriť nad vecou. Sama sa učím, som však rada a viem, že som na správnej ceste. J

3 done
2 done
12 done
4 done
8 done
11 done
13 done
5 done

Outfit: skirt, denim jacket - second hand / T-shirt - Terranova (from my mum) /leather bag - second hand Chiang Mai / sunglasses, sandals - Mango / hat - H&M / watch - Michael Kors

You Might Also Like

25 komentárov

  1. Becca mas pravdu, ja to vnimam v poslednej dobe uplne rovnako. Dnesny svet je zly a do popredia sa kladu veci, ktore fakt nechapem... Vsetko je v dnesnej dobe tak strasne povrchne...Ja som sa takto zamyslala napriklad nad instagramom, kde sa 14rocne dievcata fotia v pradle len aby mali co najviac "srdiecok".. atd atd. Tiez som nasla stastie v obycajnych veciach ako to, ze viem, ze ked triedim odpad trochu pomozem okoliu-i ked minimalne, ale aspon niecim.... Fakt palec hore za tento clanok.
    PS: Moc ti to pristane
    Pekny den
    Petra

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pekné zamyslenie a krásny outfit (: tá suknička je krásna...

    Lifestyle & beauty by Daniela

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásny a silný článok. Outfit sa mi nehorázne páči:) Ale myslím, že ten nebol pointou dnešného príspevku. Musím sa priznať, že keď som ho začala čítať, už som sa začínala báť, že chceš s blogom seknúť, tak som sa rýchlo pozrela na koniec, či tam niekde neuvidím goodbye vety :D Našťastie nie, tak som sa vrátila spät a článok si užila. Mám pocit, že ty si tak krásne dospela! Hoci ťa nepoznám osobne a mám o pár rokov menej ako ty, ale sledujem ťa strašne dlho a tú zmenu na blogu vidieť. Pozitívne. A táto tvoja časť:,,Kedysi sa považovalo za nudné byť normálnym. Ja si myslím, že byť normálnym je dnes veľká vzácnosť." je strašne pravdivá.Doteraz som sa nad tým nezamýšľala,ale keď to tu vidím napísané, dokonale to vystihuje dnešnú spoločnosť.
    Teším sa na ďalšie, najmä tieto tvoje zamýšľacie príspevky:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nikdy som ti comment nepisala, ale tvoj blog sledujem takmer od jeho zaciatkov. Mnohe blogy som prestala sledovat, ale ten tvoj ma bavi prave vdaka tej pridanej hodnote, ktoru mu davas svojimi clankami. Viem, ze ked otvorim tvoj blog, nenajdem tu povrchne hluposti, ale kvalitny text (pisanie ti fakt ide) a dobre fotky a vzdy sa na to tesim. Tie zmeny, ktorými prechadzas, su normalnym dozrievanim osobnosti a u teba idu dobrym smerom. Drzim ti palce, nech sa ti dari a dufam, ze nas budes svojim blogom inspirovat este dlho:)Na fotkách dnes vyzeras uzasne- skvele vlasy, oblecenie a hlavne krasny, stastny usmev!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. pekne napísané a z tvojich príspevkov je každým novým tvoju zmenu cítiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. - pravda pravdouci ! do posledniho pismene absolutne souhlasim a dlouho me zadnej prispevek "nechytil za srdicko" jako prave tvuj dnesni !

    stadovitost je skutecnej mor soucasnosti, staci se proklikat par instaci tzv."fashion insideru" - najit pet rozdilu je takrka nemozny :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krásny článok. Ja už tiež blogujem skoro 7 rokov, bože, to je doba, ani sa mi to nechce veriť. Ale keďže to robím podľa seba, obliekam sa podľa seba, tak som žiadne spolupráce ani nič podobné nikdy moc nemala. Komentárov mám pomerne málo. Ale vieš čo?! Vôbec mi to nevadí. Robím to pre seba, pretože ma to (ktovie prečo) hrozne baví. Takže aj tebe chcem povedať, že keď ťa to stále baví, pokračuj, ale rob to pre seba, nie pre ostatných, pre počet komentárov alebo "likov".

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Nech máš stále chuť tento blog tvoriť, tvoje články v spojení s tvojimi outfitmi sú vždy príjemným čítaním :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Presne. Uplne souhlasím. Zrovna dnes jsem projizdela YouTube (maturita prokrastinace) a dostala jsem se prave k asi "fashion youtuberkam". Mely vsude plno haulu, ktere byly snad název každého třetího videa, samozřejmě přeplněné jen narychlo natocenyma vecma od "sponzorů". Me tohle vubec nevadi, ale kdyz s tim lidi umí pracovat a dobre smysluplne využívat. Na me to od nich zapusobilo jako "rychle, co nejvic toho natočit ať se na to lidi dívají". Obcas me zamrzi, ze to tak je. Připadá mi, ze posledni dobou proste cim dal min potkávám opravdu kreativní a uprimne příspěvky na internetu, ale mozna jsem jen moc náročná :D. Každopádně jsi skvela a bavíš me i outfity i slovy i příspěvky na instagramu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ach milá Becca, práve si mi napísala úplne z duše, vnímam to veľmi podobne s tou rôznorodosťou.. Mám veľmi rada tvoje články, v ktorých sa nad vecami zamýšľaš a píšeš na ne svoj vlastný názor. Keď som začala čítať, hneď som sa zľakla, že v článku nájdem aj niečo, čo nechcem a tak som si hneď očami prebehla text. Bála som sa, že si sa rozhodla ukončiť blogovanie. Konkrétne tieto slová som tam nenašla, ale nebol tam ani opak. Chcem len, aby si vedela, že ťa sledujem už nejaký ten rok a aj napriek zmenám, ktoré tu prebehli, či už sa týka tvojho štýlu, názorov, alebo ako sama hovoríš fáz, ma tvoj blog stále baví a stále sa veľmi vytešujem z každého príspevku.(alebo je to práve preto?) Nech už sa rozhodneš akokoľvek, vždy budem mať tvoj blog veľmi rada, pretože ho považujem za najlepší a obsahom najkvalitnejší na Slovensku a navyše je z neho cítiť takú tú ľudskosť, prirodzenosť, úprimnosť. Držím ti palce a dúfam, že si čoskoro opäť prečítam nové a nové články. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Beka, krásne si to napísala, súhlasím so všetkým od prvého do posledného. Tým, že je sledovanie blogov pre mňa momentálne prokrastinačná činnosť (musím sa učiť na skúšky)často komentáre nepíšem. Každopádne keď vidím, že pri článku je text, dokonca dlhší, oveľa viac sa na neho teším. Zaujíma ma práve roznorodosť, nielen štýlov ale aj názorov a tie tvoje sú veľmi zaujímavé :) Doplnila by som, že ľudia podľa mňa prestávajú "žiť" resp. sú otrokmi sociálnych sietí. Skús sa prejsť na Karlov most, koľko ľudí si tam vyfotí selfie a uteká ďalej bez toho aby sa zastavili, pozreli sa okolo seba, nadýchli sa a vnímali tú krásu...koľko ľudí pre "zdravý životný štýl", obetuje čokoľvek až do takého extrému, ktorý určite zdravý nie je? O našej generácii by sa dalo hovoriť donekonečna. Ja dúfam, že budeš písať viac aj naďalej, lebo ma to strašne baví a myslím, že ten povrchný blogosvet to priam potrebuje! :) veľmi fandím! Ann.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. krásne a pekné myšlienky, podľa mňa je základ tešiť sa z maličkostí :) A úplne si vystihla tú módu, tiež nerozumiem trendu byť stále v čiernom, a ako píšeš, to je obdivované a pritom to vidíš na každom druhom blogu.
    Outfit je krásny, najviac sa mi páči sukňa a kabelka, ale ja by som asi zvolila kratšiu bundičku, ale to som ja :)
    Drews Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Za tento článok tlieskam :) sama sa tiež nedokážem stotožniť s tým, že idem po ulici a všetky baby sú oblečené rovnako (spomínané bombery, biele Airmaxy a čerešnička na torte - boxerské vrkôčiky, na ktoré som už hrozne alergická :D) Preto aj keď idem do obchodov, som sklamaná z kolekcií a vôbec všetkého, čo tam vidím :/

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Mila Beki, mas charakter a s nim je a bude zivot vzdy tazky...Ten ta nuti sa zamyslat a prehodnocovat. Vzdy ho vnimaj ako dar, ktory obohacuje tvoj zivot, netrap sa tym negativnym, co skrz neho dokazes vidiet.Aj to je dar, pretoze ta robi lepsou pre tvoj svet, pre tvoj zivot, pre tvoje vnutro...a pre tvojich najblizsich. Predstav si, co vsetko by si nemala, keby si ho nemala...fuj, ze? Volba je jasna. Aj s nasledkami... Drzim palce! Si super!

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Mila Beki, mas charakter a s nim je a bude zivot vzdy tazky...Ten ta nuti sa zamyslat a prehodnocovat. Vzdy ho vnimaj ako dar, ktory obohacuje tvoj zivot, netrap sa tym negativnym, co skrz neho dokazes vidiet.Aj to je dar, pretoze ta robi lepsou pre tvoj svet, pre tvoj zivot, pre tvoje vnutro...a pre tvojich najblizsich. Predstav si, co vsetko by si nemala, keby si ho nemala...fuj, ze? Volba je jasna. Aj s nasledkami... Drzim palce! Si super!

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Sleduju blogy už děsně dlouho od dob Sandry Leopardové i něco málo předtím, takže to můžu docela dobře porovnat. Tehdy jsem to hltala, bavilo mě to, protože ty holky byly inovativní, kreativní a přinášely "to svoje" plus ještě něco navíc. Dneska je to převážně o reklamě (čímž nechci tvrdit, že jsem striktně proti, ba naopak, když to někdo dělá dobře, má můj obdiv, je to práce každá jiná), ale stojím si za tím, že když už, tak se to má dělat kvalitně a s láskou a aby to příliš nebilo do očí. Máš pravdu, že dnešní blogy a Instagram jsou jedno velké stádo a v podstatě už mě to neinspiruje, ale spíš irituje. Módu (nebo spíš styl, to je výstižnější slovo), miluju celoživotně a stokrát víc je pro mě inspirací holka, která se obleče v sekáči a dokáže z mála vyrobit trend, než někdo, kdo naběhne do Zary pro novou kolekci, která je předražená jako prase. A co si z toho mám vzít... Blogy se stávají konzumem a marketingovou pastí pro pubertální holky, které žijou sociálními sítěmi a počty srdíček. Já už jsem na tohle "stará"... a o to víc si cením blogů, které se, jak říkáš, ani nemusí vymykat, ale jejichž autoři jsou příjemně normální, nemají zapotřebí se retušovat, mají svoje problémy, protože všichni jsme jen lidi, žejo... A tak nějak by to mělo být. Měli bychom se inspirovat skutečnými příběhy a lidmi, a ne životy "na fotku"...

    PS: Jsi super! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Krásne si to napísala. Ja mám na tvojom blogu rada práve to že nie je mainstreamový, že máš svoj štýl ktorý ťa vystihuje a ideš si svoje Myslím že tak by to malo byť a že blogerov v bielych teniskách a all black outfitoch je dosť, preto by ma mrzelo keby si s tým prestala, pretože si ozaj inšpiratívna a kreatívna :)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. perfektny clanok :) tvoj blog sledujem uz dlho, ale nikdy som nepisala ziadny komentor, no tento clanok si zasluzi velku pochvalu :) Celkovo co sa tyka blogov (nie tvojho) ale inych blogov co sledujem tak to s nimi ide dole vodou... Kazdy blog to iste, sama reklama. Neviem preco, ale hlavne cesko blogy ma v poslednom case dost sklamali. Niekedy som sa pri kupe kozmetiky rozhodovala aj na zaklade recenzii, v mode som sa rada inspirovala na blokoch. Teraz je to kazdy mesiac ina znacka, ine must have, drahe znacky a podobne. Originalita sa vytratila a z blogov, ktore sa zameriavali na kozmetiku alebo na modu sa stali lifestyle blogy...Vsetci maju dokonale fotky, ´dokonaly zivot´, vobec ma to nebavi. Mnozstvo, ktore momentalne citam sa stale znizuje a znizuje.

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Ďakujem vám všetkým za krásne a úprimné komentáre. Keď vidím, že blog naozaj čítate a napíšete svoj názor, je to pre mňa úžasné! Ono ,,pekný klobúk, vyzeráš dobre.." nie je zďaleka to jediné, čo chce človek počuť. Preto som vďačná, že sa tu objavili VAŠE názory a slová, ktoré ma veľmi potešili a podporili. Naviac keď vidím, že máte na tieto veci rovnaký názor ako ja, tak sa už necítim tak stratene a zle ako niekedy :D. A taktiež som rada, že mi napísali prvý komentár aj tie z vás, ktoré blog sledujú už dlhší čas. Ďakujem vám, ste skvelé! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Ahoj Becca :) Tvoj blog sledujem už dlho a musím povedať, že to že sa cítiš spokojná je na tebe náramne vidieť. Tvoj štýl obliekania, ktorým sa vyjadruješ sa rokmi vyvíjal a aj keď vždy to bolo dobré, teraz je v ňom odraz ženy s názorom a postojom, s patričnou dávkou rebélie, ktorou sa ako jedna z mála naozaj odlišuješ od davu. To ako veci kombinuješ ma vždy nadchne a prekvapí a taktiež inšpiruje. Tiež si beriem príklad v smere, ktorým sa aj ty poslednú dobu uberáš a to preferovanie nadčasových a kvalitných veci nad kvantitou - aj to posunulo tvoje outfity k lepšiemu! A v neposlednom rade ma veľmi teší fakt, že si aj pod vplyvom doby ostala blogerkou a nie letákom noviniek a značiek, ktoré sa na mňa po otvorení iných blogov len tak sypú. Chápem, že blogerstvo je aj o spoluprácach, ale veľa mojich obľubených blogov u mňa týmto zapredaním sa stratilo hodnotu. Ak blogerka niečo odporučí má tomu sama veriť a má mať k tomu vzťah - a to u teba je! :) Asi všetko odomňa, aj keď nezvyknem komentáre písať, ty a tento článok si ho zaslúžia :)

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Becca výborný článok, asi najlepší na tvojom blogu. Úplne do bodky si vystihla presne to isté čo si myslím aj ja (ibaže ja to neviem tak pekne napísať). Hlavne ta rôznorodosť, móda ja o tom mať svoj štýl, mať z obliekania radosť a vložiť do neho niečo kreatívne a nie o tom mať čo najviac vecí, ktoré sú práve in. Obliecť sa ako cez kopirák podľa trendov, ktoré práve letia pre mňa nie je to čo by som chcela na blogu vidieť a čo by ma inšpirovalo a čo by som považovala za "módu". Veľmi, veľmi, veľmi ma baví ako sa meníš a tvoje názory :)
    A tvoje outfity sú super, vždy v niečom nové, a práve to, že sa teraz zameriavaś na kvalitu a menej kúskov oblečenia je super a inšpiratívne, vždy zopakuješ nejaký kúsok v inej kombinácii. A aj keď ti niekedy napíšem len, že "outfit je super" je to preto, lebo je to proste pravda a všetko si vystihla v článku, ktorý vždy prečítam ( veď sa naň úplne teším)
    Držím palce z blogom, a hlavne ho rob podľa seba, tak aby ťa stále bavil a mala z neho radosť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  22. milá a krásna Becca :) píšem ti svoj prvý komentár (dnes už môžem povedať po rokoch sledovania), pretože jednoducho musím ! mala si vidieť môj zošokovaný výraz tváre, keď som začala čítať článok, že: ,,nie, Becca chce zrušiť svoj blog ! :O" stále totiž smútim troška za Folyiným blogom :( ale k veci : súhlasím s KAŽDÝM JEDNÝM SLOVOM. Naozaj, je to napísané krásne, s rozumným postojom k životu a hlavne od srdca ;) pozerávam aj zahraničné blogy a je veľmi vidieť, ako sú ovplyvnené trendmi, skoro všetky oblečené "ako by ich jedna mater mala" :D česť výnimkám samozrejme :) ako ty píšeš, tiež mi je smutno z dnešnej generácie, že ich prioritami sa stávajú lajky a srdiečka namiesto rodiny, kamarátov a školy... ktovie, či sa to dá zastaviť... každopádne sa ti chcem poďakovať za každý tvoj jeden príspevok, že sa takto otváraš svetu, zdieľaš s nimi svoje ja a inšpiruješ dievčatá k sebavedomiu a uvedomovaniu si vlastnej hodnoty či majú najnovšie kolekcie v šatníku alebo nie :) dúfam, že takých dievčat bude po tomto článku viac a budú sa rovnako ako ja tešiť na každý jeden článok a vždy dychtivo "hltať" text ;) síce niekde v mojom vnútri by som chcela, aby si nikdy neprestala blogovať (kým sa potom budem inšpirovať ? :O ), viem, že človek sa mení, dospieva a niektoré veci jednoducho prestávajú byť súčasťou jeho života ... nech sa už rozhodneš akokoľvek a aj napriek tomu, že sa nepoznáme, želám ti šťastnú cestu životom ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Nádherný článok, až ma donútil zamyslieť sa nad touto dobou. Ak sa mám priznať, sledujem tvoj blog asi okolo pol roka a najmä kvôli tomu, že sa neobliekaš, ako si sama spomebula, väčšina dievčat v mojom okolé, to je bombera, roztrhané rifle a Air Forcy ale máš vyhradený svoj vlastný štýl, ktorý je ženský a príjemný a dýcha z neho tvoja osobnosť. Máš pravdu, že väčšina mladých dievčať sa teraz snaží byť cool nosiac bombery, šiltovky s ohnutým šiltom, s bielymi Air Forcami alebo Nike Huarache, pretože sa to teraz nosí. Fotiace si "postavu" v nohavičkách CK, pretože to teraz tak robí každá. Je to naozaj smutné ale je to najmä o tlaku verejnosti z vonku. Dievčatá si zakladajú blogy, lebo to je in, nie že by ich to bavilo. Všetky chcú byť slávne, všetky chcú byť originálne ale pritom sú ako cez kopirák. Nevravím, že možno v niektorých veiach/trendoch som/bola som rovnaká ale v poslednej dobe ma tá vlna módy prestáva baviť, na Dnes nosím majú viac laikov dievčatá, ktoré sú buď v tom istom stále dookola alebo sú skôr vyzlečené ako oblečené. Je to naozaj dosť smutné.

    Saja Frey blog

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Dnes ti píšem aj ja prvý koment..Sledujem ťa dlho, jeden z mála blogov , na ktoré prídem. Dôvody sú jasné, tvoj blog ma osobnosť, ty máš štýl a nie je to predsa len o handrách
    O to viac ma teší, že sa posúvaš ďalej, si lepším človekom, z tvojho písania je to cítiť. Nie je to prázdne, cítim ako by si sa ma dotkla a to ma baví.. Len tak ďalej :)

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook