MY FAVOURITE COLOUR COMBOS 3

30.5.16

page uvod
Po roku (to aby ste si nezvykli, haha), je tu ďalšia časť ,,My favourite colour combos". Mala by som to ale radšej premenovať na ,,Amazing colour combos", lebo pravdou je, že moja farebná paleta šatníka je mierne obmedzená. Vyselektovala som najviac nosené kúsky a ostatných som sa rôznym spôsobom zbavila a tak som zistila, že červená a army green sú viac-menej jediné farby, ktoré nosím. Ale možno je to aj preto, že som ešte nevymenila v skrini ,,komíny" oblečenia za letné, tam mám aj ružovú a zelenú. Spravím to teda hneď ako dopíšem tento článok! Na jar a leto mám totiž chuť na veselšie a rozhodne farebné kombinácie. A to totálne, chce sa mi mixovať farby, čiernu v lete odkladám nabok a vyťahujem svetlejšie odtiene. Preto som pre vašu a aj svoju inšpiráciu vytvorila ďalší zoznam krásnych a celkom neobvyklých farebných duetov, ktoré sa vám môžu hodiť :). Ja vám určite v najbližších týždňoch ukážem outfity práve v týchto paletách.

c 1 done
Žltú som dlhé roky ignorovala, bola to totiž moja obľúbená farba v detstve a časom som sa jej nasýtila. Teraz jej však pomaly dávam opäť šancu. Mám už jednu citrónovú kabelku! Som viac na svetlú maslovú / citrónovú žltú ako tú púpavovú a samu ma prekvapilo, ako dobre môže vyzerať so svetlohnedou / ťaviou / nude farbou. Sama od seba by som žltú k neutrálnemu odtieňu nepriradila, ostávala som verná kombinácii so sivou, ale toto je tak svieže a nenútené duo! Neopozerané a uvoľnené. Totálne ma dostalo. Už len zohnať nejaký vzdušný top v tejto farbe.

Tip: Citrónovú a ťaviu doplňte karamelovou hnedou!

page nude and yellow


c 3 done
Tmavomodrá je už taká klasika, ktorú už mnoho fashionistov označilo za novú čiernu. Nečudo, vyzerá skvele na každej žene a skutočne je rovnako univerzálna ako čierna. Je nadčasová, ale stále má punc neopozeranosti a mňa baví objavovať nové možné kombinácie. Mnoho farieb s ňou vyzerá stokrát lepšie ako s čiernou, čo by asi málokto povedal. Napríklad taká svetloružová s čiernou nie je nič moc, ale s navy, to už áno. A čo takto tmavozelená? Tá je s tmavomodrou neskutočne skvelá. Ideálne farebné duo aj vtedy, ak máte chuť na tmavší outfit. Toto kombo je tak prirodzené, ale hravé. Tu sa doplnkom v čiernej farbe nevyhýbajte, tým, že sú farby tmavšie, tak k nim čierna bezproblémov ide.

Tip: Zlaté šperky a červený rúž! 

page green and navy

c 2 done
Pri očarení kombináciou oranžovej a fialovej mi napadlo vytvoriť tretie pokračovanie tejto série článkov. Objednala som si okuliare a ich farená kombinácia ma očarila. Oranžová je skvelá farba nielen na leto, ale celkovo na všetky ročné obdobia a dá sa kombinovať s toľkými farbami! Ani sa to nezdá, ale je to tak. Ja ju milujem s army green a výborná je aj so svetlomodrou. Fialová zas výborne ide so žltou. Ale oranžová a fialová, to je pre mňa objav, ktorý ma veľmi baví! Obzvlášť ak sa jedná o svetlejšiu fialovú, takú orgovánovú, ktorá nám tak pripomína jar vo svojom najlepšom. Ale výborne ide s oranžovou aj tmavšia fialová - baklažánová. Nemusíte hneď voliť color blocking od hlavy po päty, stačí oranžový akcent v podobe rúžu, manikúry/pedikúry či iného doplnku.

Tip: Doplňte krémovou / nude či denimom, čiernej sa vyhnite, tá s outfitom vo výrazných farbách často spôsobí ,,lacný" dojem.

page lilac and orange

c 4 done
Posledným kombom je púdrová a populárna svetloružová v rose quartz odtieni. Tieto kombinácie tón v tóne vyzerajú veľmi nadčasovo, moderne a romanticky zároveň. Záleží na tom, aké kúsky zvolíte. Krásne na nich vyniknú rôzne materiály či lesk. Napríklad satén, metalické kúsky, vlna, plis či kožušina. Toto duo ocenia aj tie z vás, ktoré výrazné farby nemusia. Celkovo pri týchto svetlých farbách ostaňte pri zvyšku outfitu v rovnakej palete, takže biela či svetlohnedá to istia. Ak by ste chceli doplniť trochu farby, tak doplnkom, topánkami či manikúrou vo výraznej ružovej. Výborne toto kombo ladí s opálenou pokožkou, vyslovene vytvorí wow efekt. :)

Tip: Slamený klobúk či kabelka spolu s ružovým zlatom sú s týmito farbami top!

page nude and baby pink
collages by me
picture sources (and more inspo) on Pinterest

Pozrite si prvú aj druhú časť, kde nájdete ďalšie farebné kombá.

You Might Also Like

6 komentárov

  1. Oranžová s fialovou je naozaj super svieža kombinácia, škoda len že sa jej veľa žien bojí. A tmavomodrá so zelenou je topka :)

    NITA

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Camel a Lemon!!! Nádherná retro kombinace <3

    Mišo
    www.ontheleaf.net

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tieto kombinácie sú naozaj krásne :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zase raz výborný článok! Milujem farby a moje oko vždy poteší, keď vidím nejaké nové neokukané farebné kombinácie. Si veľmi inšpiratívna a kreatívna aa aj keď ťa sledujem už roky, málokedy komentujem - asi by som to mala napraviť.:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ta první kombinace je dokonalost, hned vyzkouším :)

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook