MATCHA PANCAKES

22.5.16

5 done

Cez týždeň väčšinou na veľké raňajky nemám čas, preto sa na ne vždy teším cez víkend, keď si ich s Macom doprajeme v posteli alebo si pri nich pozrieme film. To mám fakt rada a úplne najradšej by som bola, keby sme to takto mohli robiť každý deň. Zastávam totiž pravidlo, že ráno robí deň a tiež si ráno bez, hoci aj malej, porcie jedla neviem predstaviť. Viem, že niektorí ľudia raňajky nepotrebujú, ja však medzi nich určite nepatrím. Včera som si pripravila svoje obľúbené lievance, ktoré si teraz doprajem už iba výnimočne (lebo keď chystám raňajky pre dvoch, tak to robím tak, aby chutili obom :)). Keďže som v Thajsku objavilo čaro matcha, rozhodla som sa vyskúšať matcha lievance, ktoré som už viackrát videla keď som si pozerala recepty z tohoto zázračného zeleného prášku (mletý zelený čaj). Už dlho som s vami nezdieľala nejaký recept a pritom ich mám toľko...Lenže tieto matcha lievance boli tak skvelé, že vám o nich musím dať hneď vedieť. Takže ak hľadáte niečo nové na víkendové raňajky, toto prudko odporúčam! 


Ingrediencie:
pol hrnčeka celozrnnej múky 
1 vajce
pol hrnčeka mandľového mlieka
2 PL matcha prášku (ja kupujem matchu v obchode s čajom v Harfe v Prahe)
med
1 PL kokosového oleja
kokosové mlieko
oriešky / mandle / kešu
čučoriedky 


Postup:
Postup je veľmi jednoduchý, bez veľkých meraní a tak to mám ja rada. Všetko robím od oka, lievance viem naspamäť, takže mi nerobia žiaden problém. Jediné, na čo som prišla je, že sa robia stokrát lepšie (aj krajšie výzerajú) na plynovom sporáku ako na elektrickom. Ja mám teraz elektrický a na ňom nikdy nedosiahnem ten ,,hladký" efekt, čo je síce len estetický problém, ale aj tak...Ani doma v Košiciach, ani tu doma v Prahe sa mi to na tom elektrickom sporáku nedarí. Máte na to nejakú radu?

1. Múku premiešate s matcha práškom v vo vyššej nádobe, napr. tzv. sedemdecke alebo plastovom širokom pohári, čo je hádam v každom balení s tyčovým mixérom :D.
2. Pridáte mandľové mlieko (alebo aj iné, také aké máte radi), vajce, med a kokosový olej. Vďaka oleju, ktorý pridáte do zmesy nemusíte používať olej na panvici :). Všetko rozmixujete do hladka. Vznikne krásna vláčna zelená zmes. Ak máte pocit, že je príliš riedka, pridajte ešte trochu múky a naopak, ak je veľmi hustá, tak pridajte mlieko. Výsledok by mal mať konzistenciu opaľovacieho krému.
3. Na rozohriatej panvici vytvoríte zo zmesy krúžky veľkosti, ktorú preferujte, ja mám rada priemer cca 7 cm. Pozor, aby sa vám jednotlivé krúžky do seba nezliali, vždy myslite na to, že cesto sa na panvici ešte trošku roztečie.
4. Kokosové mlieko premiešajte s troškou medu (ale to nemusíte, môžete ho použiť aj samostatne).
5. Hotové lievance podávajte s kokosovým mliekom, orechami a čučoriedkami, aj keď finále je vždy len a len na vás. 

Mne táto kombinácia náramne chutila a určite som ju nerobila naposledy. Dobrú chuť! :)

4 donee

You Might Also Like

6 komentárov

  1. Mňam... vyzerajú skvele (: rada vyskúšam.

    Daniela

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja osobne si tiež ráno neviem predstaviť bez trochu jedla. Vždy som musela raňajkovať. Preto vždy vstanem skorej, aby som mala pokoj a čas na kávu a niečo pod zub :)
    Matcha som ešte neskúsila, ale keď naň niekde natrafím, rozhodne si ho nenechám ujsť.

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Uuu tie vyzerajú superrr mňam! Ja som určite za viac receptov, niektoré, čo si sem posielala sa u mňa uchytili napr. zapečený baklažán/mozarella/paradajka (to už bolo myslím fakt dáávno :D) a tiež karfiolové rizoto! Skúsim určite a tieto lievance, inak bez raňajok nežijem, som 100% raňajkový človek, mám ich najradšej z celého dňa. Bohužiaľ vačšinou nie je čas si ich urobiť také ako by som chcela, no po skúškovom snáď! :) Ann.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mňam, vyzerajú veľmi dobre, ja sa trochu desím toho matcha, že si to kúpim a nebude mi to chutiť ale tiet lievance vyzerajú super:)

    Saja Frey blog

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Musia byť skvelé! ♥ Ja momentálne nejaký čas na raňajky vôbec nemám .. ale v lete si ich dopriavam pravidelne!

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook