Cosmetic random XX.

25.5.16

2 done
Za posledné týždne mi prišlo do rúk zopár produktov, ktoré ma zaujali a potešili. Nie som ten typ, čo by skladoval veľké množstvo kozmetiky, mám jeden šuplík, ktorý je naplnený do polovice a ak niečo nepoužívam, hoci sa mi to páči, rada danú vec posuniem ďalej a spravím ňou radosť niekomu inému. Akurát rúžov mám veľa, ale veď každý ma nejakú ,,úchylku", však? :) Vám takto predám svoje skúsenosti a dojmy z produktov, ktoré by sa vám mohli páčiť alebo by sa vám mohli hodiť. Nie je ich veľa, ale vykompenzovala som to textom. Moje dva aktuálne favority nájdete na začiatku a na konci článku.


Contouring vládne svetu a hádam nikto pred ním neušiel :D. Veď koho by nefascinoval tento relatívne rýchly spôsob korigovania tváre? Minule som vám písala o kontúrovacej tyčinke, teraz som posunula svoj kontúrovací level o niečo vyššie a to krémovou paletkou Freedom. V balení je rovno aj štetec čo som pokladala za veľké plus. Paletka dokonale kryje, takže pod ňu podľa mňa ani netreba make-up, maximálne tenučká vrstva BB krému. Osobne nemám rada hrubé vrstvy make-upu na tvári, takže som si musela dávať pozor, aby som to príliš neprehnala s množstvom. Prvýkrát mi kontúrovanie s touto paletkou dalo zabrať. Prvýkrát som vyskúšala tieňovanie aj pomocou svetlých odtieňov. Samozrejme, naniesla som si príliš veľké množstvo farby, takže mi to nevyšlo, vyzerala som hrozne neprirodzene. Druhýkrát to bolo už o niečo lepšie, vychytala som aj správne odtiene. Veľký svetlý je ultra svetlý, takže s ním iba po troške, naopak tmavý treba poriadne rozmazať. Celý contouring má vlastne jedno základné pravidlo - poriadne rozmazanie, nech nevidno prechody. Pravdupovediac, obdivujem, ak má niekto trpezlivosť kontúrovať si detailne celú tvár každý deň. To je normálne umenie. Možno je to iba o zvyku, kým sa to človeku nedostane do rúk, ja si to však u seba neviem ako dennú rutinu predstaviť. Iba výnimočne, raz za čas, inak si vystačím s klasickým korigovaním lícnych kostí, čela a nosa pomocou tmavšieho odtieňa. Faktom však je, že ma táto paletka fakt baví. Minulý týždeň síce nebola žiadna výnimočná udalosť, ale mala som ráno čas, tak som sa s paletkou pohrala a kolegyne si to hneď všimli a chválili ma. Aj ja som sa cítila inak, takže je dosť možné, že trénovaním naberiem zručnosť. Štetec používam na tmavé odtiene a druhý mám na svetlé (ak sa ich rozhodnem použiť), inak by sa farby na šteci zmixovali a nemalo by to zmysel. Pri púdrovej paletke by ste si isto vystačili aj s jedným štetcom, avšak ako som spomínala, táto paletka je silno krycia, takže krém sa na štetci drží. Nech žije contouring! 

5 done
Rúže Color Riche Pure Reds mám veľmi rada, priam úplne najradšej, kvoli ich intenzívnej pigmentácii, zamatovej textúre a dlhej výdrži. Pekný obal je len čerešničkou a páči sa mi, že každý odtieň reprezentuje iná ambasádorka L´Oréal Paris. Preto som sa veľmi potešila uvedeniu nových Color Riche La Vie En Rose. Ako názov prezrádza, rúže sú v ružových odtieňoch a tak isto jako pri Pure Reds, aj tu má každý odtieň nesie názov podľa mena svojej ambasádorky. U nás sa uvádzajú 4 odtiene a to Blake (Lively), Natasha (Poly), Julianne (Moore)a Eva (Longoria). Ja mám Natashu, čo je krásny teplý odtieň ružovej. V poslednom čase som od ružových odtieňov rúžov upustila, lebo sa mi zdalo, že na mne pôsobia agresívne, tento odtieň ma však pritiahol k ružovej späť, preto myslím, že by sa mohol páčiť práve tým z vás, ktoré predtým ružovú odmietali. Je veľmi dievčenská a hoci má celkom výraznú pigmentáciu, stále pôsobí jemne. Na opálenej pleti vyzerá krásne. Zamatová textúra typická pre Color Riche je zachovaná, takže ja som veľmi spokojná. A rozhodne si pozrite prenádherné video k týmto rúžom, kde spieva John Legend. Krása!

14 done 2
Zbožňujem ten pocit, keď spotrebujem jeden kozmetický prípravok a môžem otvoriť a začať používať ďalší. Neviem prečo, ale nerada používam príliš veľa prípravkov naraz. Na sérum Absolue od Lancôme som sa strašne tešila. Priam som sa nevedela dočkať, až ho začnem používať. V nádhernom zlatom obale sa ukrýva regeneračné olejové sérum. Po celom dni v práci, ktorý trávim pred počítačom som unavená nielen ja, ale aj moja pleť. Niekedy mám dokonca vo výťahovom zrkadle pocit, že som aj zostarla, haha ten kto pracuje v kancelárii to isto pozná :D. Toto ľahučné sérum pleť hneď zpevní a oživí, obsahuje mikro perleťové čiastočky, ktoré odrážajú svetlo a preto pleť rozžiaria. Normálne nemám rada žiadne trblietky, ale tieto sú strašne jemnučné a miniatúrne, že ich ani nevidno, s pleťou doslova splynú. Oleje vyživia, ale nezamastia ani nezaťažia. Luxusný kúsok, ktorý sa doslova vyníma v mojej kozmetickej poličke a ja mám radosť s každým jeho použitím. Lancôme nie je značka, ktorú by som používala bežne, predsa len patrí do vyššej cenovej kategórie, ale všetko, čo som zatiaľ vyskúšala stálo za to. Napríklad maskara Grandiôse je tá najlepšia, aká sa mi kedy dostala do rúk. Takisto ambasádorky Penélope Cruz, Julia Roberts, Kate Winslet či najmladšia Lily Collins pre mňa predstavujú inšpirujúce sebavedomé ženy, ktoré nejdú s davom. Keď budem staršia, viem, že aj toto bude značka, ktorú budem používať častejšie, pretože ma doteraz ešte nesklamala.

4 done
Keď bola moja mamka v Prahe, otvorila môj kozmetický šuplík a ako sama povedala: ,,Cítim sa ako v hračkárstve.". Sedela za mojim stolom a skúmala a skúšala. Keď sme šli do mesta, mala extra čas sa nalíčiť, takže sa hrala so všetkým, čo sa jej páčilo, nadšená bola aj zo štetcov. Ochkala nad paletkou The Nudes od Maybelline, lenže vraj ju v Košiciach nevedela nikde zohnať. Takže prirodzene, z čistej lásky k mojej jedinej a najlepšej mamke som jej potom darovala túto Freedom paletku a štetec na líčenie k tomu. Páčilo sa mi, a mamke tiež, že VŠETKY tiene sú MATNÉ, čo dnes pošťastí v jednej väčšej paletke výnimočne. Lesklé (hlavne tmavé) tiene môžu zvýrazňovať očné vrásky, a tak často pridávajú na veku, čo vo vyššom veku (ani v mladšom, veru!) nikto nechce, takže mamka bola nadšená! A ja tiež, lebo som si neodpoustila ich nevyskúšať, veď ako inak by som vám napísala, aká táto paletka je? Prekvapivo sú pomerne pigmentované aj svetlé odtiene, čo je skvelé, pretože niekedy je práve chýbajúca pigmentácia pri svetlých tieňoch slabšia. Tiene sú príjemné, na každodenné líčenie ideálne, keďže paletka obsahuje peknú škálu hnedých odtieňov, s ktorými sa dá pekne pohrať, no s prirodzeným výsledkom. Na večer sú tam dva tmavšie tiene, s ktorými si ľahko vyčarujete dymové líčenie. Toto je podľa mňa presne tá paletka, ktorú môžete mať pri sebe vždy, ráno sa nalíčite a ak potom idete hneď von na drink, líčenie po škole / práce zvýrazníte. Fakt príjemná záležitosť, taký must-have medzi tieňmi na oči, niečo ako biela košela či rifle.

16 done
Nová verzia zosvetľujúceho gélu Sunkiss Jelly - Sunkiss Tropical prichádza v spreji! Je ideálny pre nefarbené alebo melírované vlasy, pri farbených príliš neúčinkuje, alebo teda, rozdiel nie je až taký viditeľný. Neobsahuje takmer žiadny peroxid a úplne žiadny amoniak, takže je k vlasom šetrný. Celkové zosvetlenie prebieha iba na povrchu vlasu. Aktivuje sa teplom, takže po aplikácii je potrebné vlasy vyfénovať alebo nechať uschnúť na slnku. Vlasy zosvetľuje veľmi jemne, doslova ako od slnka, akurát podporí ten letný efekt. Narozdiel od Sunkiss Jelly, ktorým môžete presne zosvetliť jednotlivé pramienky vlasov, tento sprej aplikujete na konkrétnu časť vlasov - konce alebo pokojne aj celé vlasy. Presný rozdiel aj s aplikáciou si pozrite vo videu u Patty Image. :) Ja ho teraz používam, keď je vonku pekne, zistila som totiž, že s jemne presvetlenými vlasmi sa cítim fakt dobre.

9 done
A to najlepšie nakoniec! Paletka I♥MAKEUP - Hriešna čokoláda  ma pri objednávaní zaujala na začiatku obalom. Rôzne farby čokolád (hnedá, biela, ružová, tmavohnedá, čierna) ma nútili pozrieť na na nich bližšie. Som predsa pravý milovník sladkého. Páčila sa mi aj paletka Slaný karamel, ale potom som sa zamerala na odtiene vo vnútr, a keďže hnedé tiene už mám, rozhodla sa pre čiernu paletku. Na leto, ale aj na jeseň budú tieto farby skvelé. Vždy, keď sa mi do rúk dostane nový make-up produkt, prebudí to vo mne novú chuť tvoriť a líčiť sa o niečo detailnejšie. Z tejto paletky som nadšená, takže ju budem používať často. Svetlé, zlaté a červenkasté odtiene majú skvelú pigmentáciu a ľahko sa s nimi pracuje. Na očiach vyzerajú naozaj pekne, obzvlášť sa mi páčia tie červenkasté tiene v treťom rade. Svetlé využijem ako podklad alebo na rozjasnenie vnútorných kútikov oka. Dokonca aj Maco pochválil môj víkendový výtvor, pritom on je najradšej, keď som úplne odlíčená :D. Výhodou paletky je aj veľmi priaznivá cena, pritom paletka je kvalitná a isto poteší niekoho aj ako milý originálny darček. 

15 done
photos by me

You Might Also Like

11 komentárov

  1. ten zosvetľujúci sprej som začala tiež používať :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ahoj, prosím ťa, možno ty mi to povieš :D kde si, prosím, zohnala ten sprej? :)

      Odstrániť
    2. Ahoj Patrícia, Sunkiss Tropical kúpiš v drogériách, ale ja tie slovenské nemám vôbec zmapované.

      Odstrániť
    3. Ďakujem pekne :) ja som ho pozerala v Prahe a zrovna som naň nemala šťastie, ale už som našla :)

      Odstrániť
  2. ahoj Rebeka, prosím ťa, kde dostať ten zosvetľujúci sprej na vlasy? inak, opäť skvelý post! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj, veľmi zaujímavé produkty. Možno by som uvítala aj nejaké foto návody, ako sa nimi líčiš a podobne. ;)

    Pekný deň :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tá čokoládová paletka vyzerá naozaj skvelo ! :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tie rúže od Loreal ma v drogerke očarili:) Kontúrovacia paletka vyzerá super aj keď ja preferujem skôr púdrovú:)

    Saja Frey blog

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Paletky sú dokonalá záležitosť. A kontúrovanie sa naučíš rýchlo, zvládne ho podľa mňa každá zručnejšia žena. A ak môžem poradiť, aj keď možno tá krémová kontúrovacia paletka dobre kryje a nemáš potrebu pod ňu dávať už make up, tak aj tak by som ho dávala. Krémový kontúring sa na makeupe lepšie rozpracováva ;)

    NITA

    OdpovedaťOdstrániť
  7. bože, ten orgován! pri druhej fotke mi neskutočne zaplakalo sŕdcko!

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook