AGAIN

17.11.15

6 done-004
Už dlhšie sa zamýšľam nad tým, čo má, keď príde na oblečenie, skutočnú hodnotu a tiež čo vytvára to naozajstné čaro outfitu. Sama u seba badám značne menšie známky kreativity ako v dobách, keď som s blogom začínala a hravo kombinovala vintage kúsky z nagyikinej skrine. Keď som ulovila v sekáči mega kúsok, ktorý ale potreboval trochu skrátiť. Alebo keď som si s niečoho nepoužiteľného vytvorila krásny doplnok. Bohužiaľ mám na tieto veci teraz už menej času, ale po tých štátniciach chcem opäť začať tvoriť. Tento outfit je čisto zostavený z kúskov, ktoré mám v skrini už dlho, sú vintage, DIY alebo ,,recyklované". Sukňa patrila ešte nagyike, čižmy mám už 4 roky, sú kožené, držia skvele a ja sa na nich každú jeseň/zimu teším. Bodybelt som si ušila zo zvyškov kože, ktorá sa používa na autopoťahy, rolák mám od kamarátky a vintage kabelku som dostala do daru. Okrem hodiniek na sebe nemám nič nové, naopak, sú to veci, ktoré mám (nielen ja) v šatníku už roky. 

V deň keď som takto vyrazila do práce som dostala niekoľko komplimentov. Keď som sedela v električke z ulice sa na mňa usmieval neznámy muž. Ok, neusmiala som sa späť, ale celkovo ma tie komplimenty veľmi potešili. Ja som sa v outfite cítila skvele, je v ňom istá dávka kreativity, hĺbky a mňa. Už od začiatku tohto blogu vám pravidelne prezentujem DIY, vintage a second hand kúsky, zdôrazňujem, že investovať sa oplatí do nadčasových vecí (ako napr. kožená bunda či práve tieto čižmy). V poslednom čase som však od second hand a DIY upustila, ale znova chcem začať. Všade na mňa vyskakujú články o udržateľnej móde, ktorej som bola a stále som zástancom, ale rozmach blogovania a spolupráce ma trochu rozmaznali. A priznám, že pomaly ale isto znížili kreativitu, pretože čím viac sledujete, tým viac zistíte, že sú vlastne všetci rovnakí. Lebo toto je trend a tamto tiež. Teraz je tu vlna udržateľnej módy a to je niečo, čo sa oplatí šíriť. Nechcem zachádzať do extrémov, ale jemne zmeniť zmýšľanie môže každý. Sama nakupujem málo, pretože ma to nebaví, ak niečo uvidím, spôsobuje mi to ,,chtíč", som len človek a zľavy ma lákajú, ale oblečenie nepotrebujem. Dôležité je vyhnúť sa pocitu, že to nutne potrebujem. Lebo to tak nie je. Všetko mám. Mám toho viac ako dosť napriek tomu, že šatník som prečistila a kopec vecí darovala či predala. Chcem viac šíriť pôvodnú myšlienku tohto blogu a to second hand a vintage kúsky a DIY projekty. Ešte v septembri som si ušila podprsenku zo zvyškov látky. Nedokončila som ju. Tak snáď práve teraz. 
1 done-006

9 done-002
1 collage
10 done-003
3 done-005
photos by Foly

Outfit: skirt, bag - vintage / bodybelt - DIY / turtleneck - from my friend / boots - Baťa

You Might Also Like

7 komentárov

  1. Tento outfit zaradujem ku najlepším s tvojho blogu ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jedna vec mi na tých fotkách prekáža a to tá motorka v pozadí :( Inak je to naozaj jeden z najlepších outfitov. Má to nápad a je to zaujímavé. A naozaj ti to pristane, nečudujem sa, že si dostala komplimenty :)

    NITA

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Naozaj velmi kreativne, tesim sa velmi z tvojho zameru uplatnovat v outfitoch vintage a DYI kusky!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fakt super, veľmi to to sekne a presne to sa mi na tebe a tvojom blogu páči,že inšpirujes a kombinujes kusky,ktoré už v šatníku máš.pri iných blogerkách si hovorím že pekné,ale ja si nemožem dovoliť na každý deň nový kúsok.chcem viac a viac nových inšpirácií od teba.len tak ďalej.

      Odstrániť
    2. Fakt super, veľmi to to sekne a presne to sa mi na tebe a tvojom blogu páči,že inšpirujes a kombinujes kusky,ktoré už v šatníku máš.pri iných blogerkách si hovorím že pekné,ale ja si nemožem dovoliť na každý deň nový kúsok.chcem viac a viac nových inšpirácií od teba.len tak ďalej.

      Odstrániť
  4. ano, tohle ti sedí nejvíc, prosím, vrat se do začátků=)

    a jinak tenhle outfit je naprosto perfektní!!! všechno ladí se vším a zakrývá drobné nedostatky

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook