EVERYDAY

5.5.15

17 done
Rozmýšľala som, či vám tento outfit ukážem, alebo nie. Ale vzhľadom na to, o čom poslednú dobu rozmýšľam, som si povedala, že by sa to aj hodilo. Viete, kedysi som si veľmi zakladala na oblečení. Čím viac, tým lepšie. Mať jeden kus odevu v týždni viac ako 1x bol poriadny prehrešok, ktorého som sa, samozrejme, nikdy nedopúšťala. Užívala som si vytváranie nových a nových kombinácií, ktoré som potom mohla svetu predviesť. Inšpirovali ma módne časopisy, ľudia a veci okolo mňa. Hrala som sa a tvorila som. Móda bola tá najdôležitejšia vec v mojom živote. Dnes je to inak. Nebudem vám klamať. Stále chcem vyzerať dobre, ale dávam veľký dôraz na pohodlnosť. Z farieb som upustila a do detailov prešpikované outfity, ktoré som niekedy nosila každý deň, si teraz oblečiem raz za čas. Pretože inak nemám kde. Možno sa to začalo stále sa znižujúcim počtom príležitostí ,,vyfintiť" sa (a nákup potravín či 5 minút na poštu za to naozaj nepočítam), možno je dôvodom aj celková zmena môjho vnútra a možno za to môže pravidelné sledovanie blogov. Dennodenne sledujem niekoľko fashion blogov a to množstvo, ktoré by ma malo inšpirovať na mňa pôsobí práve naopak. Momentálne (ok, už dlhšie), sa vôbec necítim byť tvorivá ani inšpirovaná. Viem, že krízou prechádza teraz viacero blogeriek, tak mám aspoň dobrý pocit, že nie som jediná...

Je mi zle z doby, keď majú Instagram malé, 10-13-ročné dievčatá, ktoré pri sledovaní našich blogov nadobudnú pocit, že to najdôležitejšie na svete je nakúpiť si každý týždeň či mesiac niekoľko tašiek nového oblečenia a kozmetiky, byť štíhla a krásna. Podľa nejakých pravidiel. A keď niečo z tohto nemajú, tak sú nešťastné. 

Je mi zle z doby, kde sú všetci iba negatívni, kritizujú a sami nič nerobia. Najnovšie už nekomentujete len mňa, ale aj seba navzájom a nie vždy sú to pekné pripomienky. A z toho je mi smutno. V dobrej vôli boli založené stránky ako Móda slovenských a českých ulíc a Dnes nosím, ale ľudia im už odmietali posielať svoje looky, pretože sa báli komentárov ostatných. Urážajúcich komentárov, ktorých autori sú samozrejme vždy dokonalí. Keď je niekto chudý, tak je problém, keď má pár kíl naviac, tiež. Komentovanie výzoru mi pritom príde zbytočné. Keď si dá biele tenisky, nehodia sa, keď čierne, takisto zle, raz je to prekombinované, inokedy príliš mainstream. Vždy si niekto niečo nájde, ja to samozrejme chápem, ale nad niektorými poznámkami sa mi zastavuje myseľ. Málokto totiž podá svoj názor tak, že zároveň rešpektuje aj názor druhých. Väčšina napíše komentár štýlom, že jedine ich názor je ten správny. Zlo a hnev v priamom prenose máte na FB Nákupných Maniačok. Neoplatí sa to čítať, ale niekedy mi to vybehne na plochu a je mi z toho rovnako nanič, ako keď som bola centrom ich pozornosti v tejto relácii ja.

Je mi zle keď majú ľudia nejakú predstavu o módnych blogeroch a nadobudli pocit, že musia splniť ich očakávania. ,,Si predsa módna blogerka" som počula už miliónkrát a krútim nad ňou očami stále rovnako.

Uvedomujete si, ako málo individualistov táto doba vychováva? A nie, to že je niekto momentálne normcore, nie je žiadny individualizmus, iba rovnaká vlna ako hipsterčina a predtým emo....ale to sa teraz považuje za super cool, takže poďme všetci do basicu! Nebudem tvrdiť, že ma to neovplyvňuje. Je to jednoducho momentálny trend, ktorému sa nevyhne nikto. Ale prejdite sa po ulici, alebo pokojne stačí aj po strednej škole a 80% ľudí vyzerá rovnako. Je to smutné, a ešte smutnejšie je, že sa na tom nedá nič zmeniť. A kto nie je cool, ten väčšinou nezapadá. Nie je len o obliekaní, ale aj o zmýšľaní.

Viem, že v blogovaní musím niečo zmeniť. Nerada robím veci nasilu, ale blogovanie mi už v tejto forme neprináša takú radosť ako kedysi. Stále baví, to áno, nechcem s ním skončiť, ale myslím, že rovnako ako ja, tak aj vy potrebujete zmenu. Chcem viac písať, byť trochu osobnejšia, venovať sa aj iným veciam ako oblečeniu a kozmetike. Pretože sú na svete lepšie veci, napríklad pozerať večer film s priateľom, navariť si skvelé jedlo, prečítať si knižku, len tak ležať na tráve a nemyslieť na nič, hrať sa s malým bratom alebo len tak sedieť s mamkou a piť kávu. V outfitoch, ako ten, ktorý je na fotkách, ma teraz stretnete najčastejšie. V tričku, rifliach s odstrihnutým spodkom, bombere či teraz už aj v tejto army green bundičke. A s Kankenom na chrbte, v ktorom prenášam notebook a iné veci od výmyslu sveta. Napriek tomu som spokojnejšia ako kedykoľvek predtým. 

7 done
13 done
8 done
2 collage
3 done
12 done
photos by Benitka

Outfit: army green jacket - Choies / T-shirt - Tally Weijl / sunglasses - Ray Ban Aviator / necklace - DIY / leather shoes - Daneris / bag - Primark

You Might Also Like

35 komentárov

  1. To si veľmi pekne napísala (áno prečítala som celý článok).
    A sme radi, že si spokojnáááá- taká šťastná tvárička na tvojom blogu sa nevidí často:)
    a pekná kabelka!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásné napsané a pohodový chic outfit! :) A budu ráda za "osobnější" příspěvky ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. a vies Rebeka, preco sa ti toto deje? Lebo si zamilovana, dospievas. Naozaj dospievas, nielen cislom veku. Na tychto fotkach si velmi pekna, su uveritelne, mozno prave to je cesta...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Že si módna blogerka neznamená, že musíš byť stále dokonale vystylovaná. Paradoxne, aj taký pre teba neinšpiratívny outfit ako tento môže niekoho inšpirovať - a vyzerá super. Kľudne píš osobnejšie a nemusíš sa v témach limitovať len na módu, bude to iba pridaná hodnota blogu - mňa osobne nebavia články, ktoré obsahujú len fotky a pár nič nehovoriacich viet.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Zostan taka aka si Becca! Prave preto ta rada citam, ides si svoje, si optimisticka, vesela, casto ma tou naladou nakazis, co je super! ;) Evita

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Veľmi sa mi páči toto vyjadrenie, aj pocit z teba!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. yes :) skvelý článok, naozaj, nie je čo dodať :) Ja mám radšej tvoje osobnejšie úvahové články takže tvoje rozhodnutie ma potešilo. A čo sa týka fotiek, krásna farba vlasov (aj tá dĺžka ti pristane a takú nosím veľmi rada). Taktiež pekné líčenie očí a mám veľmi rada kombináciu khaki a bordová :) Prvý krát mám pri tomto outfite pocit, že máš podobný štýl ako ja :D Je fajn niekedy pridať aj jednoduchší outfit, málokto chodí extrémne nastajlovaný každý jeden deň.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. tvojim slovám úplne rozumiem, pekne si to napísala, len ľudia väčšinou odvážne kritizujú za svojimi notebookmi resp. počítačmi, ani polovica z nich by ti to reálne nepovedala do očí.. ja mám rada pohodlné veci a často hľadím skôr na to ako sa v tom cítim. super článok! :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Som veľmi rada, že si šťastná a spokojná. Bola by blbosť keby si sa nútila stajlovať na blog len preto, lebo toto sa čitateľom páči. Časom by si prišla o všetku radosť z blogovania. Za ten čas čo sledujem tvoj blog, a je to už niejaký ten rok, môžem povedať, že píšeš zaujímavo a mnoho návštevníkov máš možno práve kvôli tomu, že neplácáš dve na tri. Outfit sa mi veľmi páči, je podobný tým mojim ktoré nosím každý deň :D comfort rulez! Takže držím palce a teš sa aj naďalej z maličkostí :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. veľmi pekné Becca :) a ten účes, proste naozaj si ma týmto článkom potešila . Maťa

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Hodně dobře napsaný článek! Nevím, kterou věc vypíchnout dřív - desetileté holčičky žijící virtuální realitou nebo všemožná kritika na sociálních sítích a stránkách jako je Dnes nosím apod...člověka to opravdu demotivuje se do tohoto světa dál zapojovat a něco zkoušet. Ale na druhou stranu, já blog píšu pro lidi, kteří o to budou stát a kteří mě budou prostě brát takovou, jaká jsem...neměli bychom se přizpůsobovat mainstreamu a dělat něco jen proto, aby se to ostatními líbilo...jak jsi psala, zašlapává to naši individualitu do země. Uvažovala jsi, jestli dát tento outfit na blog, jestli bude dost "cool" - neříkám, že mě už to taky nepotkalo. Kolikrát už jsem se sama sebe ptala, můžu si tohle na sebe dát? Bude se jim to líbit? Jelikož máme nějaké čtenáře a oslovujeme publikum, asi na to prostě z části přihlížíme, ale neměli bychom zase moc, aby se právě neztratila naše individualita, to, co nás tvoří jedinečné. Blogováním v podstatě vytváříme nějakou mediální a sociální sféru. A teď už je na nás, jestli z toho chceme udělat hlavně „byznys“, mít hodně čtenářů, což asi do jisté míry chce přizpůsobit se trhu a poptávce, nebo psát hlavně to, jak se to líbí nám. Na druhou stranu si myslím, že tvůj blog už je zavedenou značkou a má jméno, takže i když se rozhodneš změnit koncept a psát o tom, co tě baví (o což by mělo jít podle mě hlavně!), tak tví věrní čtenáři zůstanou a co víc, možná přibydou i noví :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Super napísané a skvelý outfit, aj keď si sama napísala, že "obyč", ale takto teda nestretávam ľudí každý deň. Vieš, ja radšej chodím na blogy ako niekde na "Dnes nosím" aj keď sa mi to zobrazuje na ploche.. nečítam si tam tie priblblé komentáre, lebo mi je z nich tiež zle. Keď si dá niekto nejaký outfit dajme tomu aj jednoduchší a k tomu nejaké mega zaujímavé topánky, tak už napíšu, že s bielymi botaskami, resp. béžovými lodičkami atď by to vyzeralo lepšie... ale keby to tak naozaj mala oblečené, už napíšu, že je to jednoduché a že to nosí každá druhá. Ľuďom nevyhovieš...Ja nie som blogerka a možno nenosím nič výnimočné, ale niekedy sa rada vyfintím. No nikdy im tam nepošlem žiaden look práve kvôli tým komentom... mali by dať zákaz komentovania a to, či je outfit pekný a páči sa ľuďom, by sa videlo na lajkoch...ale čo už. A satné veci, no Nákupné určite pozerám, ale tiež sa mi mozog zastavuje. Niekedy je však super týždeň a baby sú príjemné a niekedy také ako naposledy...že sa vedia takto strápniť pred Slovenskom...ale čo sa čudujem..veď Slováci, to je fakt taký "hlúpi" národ po väčšine. A Becca, všetci majú raz obdobie, kedy sa nemajú čím inšpirovať alebo nemajú chuť atď...takže v pohode. Mne sa páčia všetky outfity. Len nekomentujem často, pretože väčšinou si pozerám blogy pred spaním na mobile. Ale sledujem ťa už predlho a podľa mňa si krásny človek srdcom aj vonkajškom. ♥ (a modrú chlpatú vestu, čo si raz dávala do pozornosti company.co zo zľavomatu som si vtedy objednala, o cislo vacsiu ako nosim na tvoju radu a je uuuplne perfektna)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. chválim, pekne pravdivo napísané,a posledný odsek je dôležitý,...uvedomovať si krásu všedných vecí či dní..(to si dnes ludia malo všímaju) ....a držím palce na nájdenie novej energie , nejaký nový náboj, aby bolo blogovanie pre teba opat zábavou a hlavne radosťou :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Ano, ano, ano. Je to tak..individualismus je dneska zlo. Vyčuhuješ z řady, jsi cvok. Nejdeš s dave = jdeš proti nám. I mě přijde, že dnes pokud se snažíš být svůj/svá, tak to většina nepochopí, prostě se lišíš a pro ně je to špatně. A víš co? Ať je. Nežiješ pro ně, žiješ pro sebe a pro své nejbližší. Na to jsem už přišel dávno. Raději inspirovat 5 lidí, kteří si to vemou k srdci a potěší se tím, než davy, kteří jen slepě následují..

    Mišo
    www.ontheleaf.net

    OdpovedaťOdstrániť
  15. uz dlhsiu dobu sem chodievam tak narazovo, dva mesiace to uplne odkladam a z maximalnej nudy si potom pridem prezriet 20 poslednych postov .. ale vidis, tak prave DNES, si ma velmi dostala tym, aka nepovrchna a sympaticka si, ako uprimne a otvorene priznavas aj svoje chyby .. aka si zlata, inteligentna a normalna .. dnes vyzeras vynimocne milo, pohodlno, sviezo, mlado, sympaticky a velmi sa ti hodia taketo pohodlne "basic" outfity (ako napriklad aj ten na temu simplicity v NM, mega topka) .. hodi sa ti najviac prave tento pohodlny neprekombinovany styl :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :). Ale ja práve taká som, akurát na blogu som neukazovala svoje celé ja, pretože to vidia dennodenne iba moji najbližší, preto sa môže zdať, že som povrchná alebo namyslená. Som rada, že sa ti tento príspevok páčil, budem ich teraz písať častejšie :).

      Odstrániť
  16. No Rebeka mam podobne pocity... asi sa tomu hovori dospelost (alebo zamilovanost?) :D

    OdpovedaťOdstrániť
  17. skvělé postřehy..taky to cítím hodně podobně a napsala jsem o tom, asi před dvěma týdny článek..
    mám pocit, že dřív jsem chtěla být jako ostatní a byla jsem jedna z těch 'oveček', co následovaly trendy, ale za poslední půl rok začínám hledat sebe..ano, asi nosím oblečení, které se dá považovat za normcore, ale to proto, že je to konečně kombinace, ve které se cítím super pohodlně a sedí mi a tím pádem se cítím sebevědomě jako asi nikdy dřív v ničem, co jsem nosila..vím, že teď jdou do módy 70ky a byl/je tady grid potisk atd..tohle mě úspěšně míjí, protože hledím svůj styl a nechci tyto trendy za každou cenu nosit a za půl roku všechny věci 'vyhodit' (prodat)..
    vždycky asi budu (stejně jako píšeš ty) ovlivněná tím, co se momentálně nosí..ale už dávno mám za sebou tu šílenou shopaholickou éru, kterou dávám za vině Rebecce Bloomwoodové, která podle mě hodně pomohla té nákupní mánii ve stylu, kdo má víc kousků oblečení, kabelek, bot a všeho možného, je lepší (ale vážně, myslím, že ten film žraly všechny teen holky té doby :D)..teď u oblékání přemýšlím a pokud je to taky trend (protože vidím, že hodně blogerů se teď řídí tímto heslem), tak doufám, že vydrží a vím, že pokud ne, u mě to tak bude..
    móda je skvělá, a hodně důležitá, alespoň pro mě, ale jak sama píšeš, je mnoho dalších skvělých aktivit, kterými si můžeme zaplňovat životy (a nemusí to vždycky být instagramově perfektní a záviděníhodné, protože přece nežijeme kvůli instagramu - aspoň doufám, že ne)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. veľmi pekná myšlienka, tiež sa s tým stotožňujem. tu je vidieť, aká si vyspelá, keďže ja som od teba tak o 10 rokov staršia a vidím to rovnako.

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Asi najlepší blog aký som za posledné dni čítala...skutočne si treba držať hranice seba samého a nenechať sa prevalcovať touto konzumnou a stalkerskou "selfie" dobou ;) Vždy je lepšie "byť" ako "mať". Palec hore ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Tiez ma fascinuja ta cielena zloba ludi. Pride mi to strasne ubohe, takto sa realizovat z bezpecia svojho gauca, vo vytahanych teplakoch a v prepotenom tricku kritizovat niekoho tenisky zladene k sukni.
    U mna teraz tiez spamuje jeden troll, prska tam urazky a jedovato sa vzteka, ze ho mam na haku. Ale co ine sa da robit, ako ignorovat to? Naco zbytocne krmit trollov ci uz na fb, bloggeri, hocikde..len tam zobru o pozornost.
    Ani tych odevnych expertov netreba brat vazne..ja by som na to vobec nereagovala. Vsetky taketo otvorene diskusie pritahuju ludi, ktori sice nemaju co povedat, ale su toho plni a maju potrebu zarevat do sveta svoj nazor. Tak to proste je a treba to brat s rezervou :)

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Skvely clanok, skvele nazory, za dlhu dobu plnohodnotne citanie v blogosfere. Drzim palce v hladani rovnovahy a inspiracie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Po dlhom case perfektny, uprimny, skvely clanok medzi slovenskymi blogmi. Ten tvoj sledujem uz dlhsiu dobu a vzdy ma bavil, ale teraz ma naozaj dostal. Uplne sa stotoznujem s Tvojim nazorom na dnesnu dobu a cely ten humbug okolo mody. Aj ja mam rada esteticno, no v poslednej dobe som toho tak presytena, ze najradsej by som zdrhla na opusteny ostrov a nosila iba lanovu kosielku :) Internetove diskusie a komentare ludi a naslovovzatych odbornikov su katastrofa a ukazka toho, kam sme ako ludia dospeli, pricom o inteligencii a emocionalnom kvociente vacsiny sa da naozaj pochybovat.
    A k nedostatku inspiracie - co takto jemne, nevtierave sirenie osvety medzi mlade slecny (ako napriklad tento clanok)?
    Dakujem a prajem Ti krasny, slnecny a pokojny den :)
    Hanka

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Súhlasím s tebou, dnešná doba už nie je to čo to kedysi bývalo a nikdy to už také nebude. Ľudia by najradšej kritizovali všetkých naokolo, hovorili čo kto má ako robiť, ale na seba sa nepozrú.. Nikedy (čítaj stále) mi je z toho fakt zle..

    OdpovedaťOdstrániť
  24. Moc se mi líbí jak píšeš a hlavně že se nebojíš napsat, co se ti nelíbí! A outfit je super!

    OdpovedaťOdstrániť
  25. Mne sa páčia jednoduché outfity, aj keď chápem presne ten nátlak okolia a komentáre na štýl na uvedených fb stránkach a tiež ma to zaráža...inak si to napísala veľmi inšpiratívne, krásny článok,klobúk dolu :)

    vikibatalik.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  26. Krásný outfit a hlavně pravdivý článek... upřímný, smutný, nutící k zamyšlení se... Díky za něj :)

    Giveaway + Make-up speciál 2.část

    OdpovedaťOdstrániť
  27. Súhlasím s tebou Becca, rob hlavne to, čo teba baví a čo ťa napĺňa! V dnešnej dobe sa nájde veľmi veľa závistlivých ľudí a takých si netreba brať k srdcu a vlastne si ich ani všímať :) Teším sa nové príspevky :)

    theVandasdiary

    OdpovedaťOdstrániť
  28. Opět ti to sluší :))

    http://style-and-smile15.blogspot.cz/2015/04/giveaway-3.html

    OdpovedaťOdstrániť
  29. Tenhle článek jsem četla už ráno na mobilu, ale teď jsem ho musela otevřít znovu. Jsi vážně naprosto úžasná a tímhle jsi vypíchla asi všechno, co je teď v společnosti špatně - jsem fakt ráda, že jsem vyrostla uplně normálně a že teď už jsem dávno ve věku, kdy tohle působení dokážu aspoň v rámci nějakých hranic kontrolovat.
    Na fotkách jsi nádherná a moc ti to sluší, je z toho hrozně vidět, že se takhle cítíš v pohodě a svá a mě se to líbí i víc než ty uplně ťipťop doladěný a vyšperkovaný outfity! <3

    OdpovedaťOdstrániť
  30. Mam rada,ze si davas zalezat na tom, aby si pisala texty, ktore maju nejaky vypovednu hodnotu, aj ked nie vzdy sa to podari, ale to nikomu,neda sa produkovat tak vela, ako to robis ty,aby to vzdy bolo prvotriedne to ej jasne,aj tak tu vacsina ludi chodi hlavne kvoli fotkam /co je smutne/.
    Chcela by som ti ale povedat, ze ja si napriklad pod mainstreamovou blogerkou predstavujem teba a foly a naprikald dolcezuzku,ked sa s kymkolvek bavim o blogoch, tak teba sleduju tuctovejsie sa obliekajuce baby,povedala byom az mozno az pipinkoidne...keby som mala povedat co ma tvoje obliekanie take, co nenajdem tak lahko u inych,tak neviem co by to bolo.vies co myslim,nejaku specificku crtu,okrem toho ze to sem tam preplacas, co tiez nie je nic vynimocne, lebo musis byt niecim zaujimavy aby si si ziskal pozornost...zatial co u vecka, baboc,paulinemmy alebo melisy minci ten charakteristicky prvok zadefinovat viem hned.
    Ty si velke nahredniky,parka, ruz, boyfriendjeans,converse, akakolvek handbag,zlato zlato zlato,rayban.....to je vsade...v uliciach aj po blogoch....
    bytovy dizajn to iste...parohy, keramicke ananasy, xkrat napisy Home,love atd...neviem ci poznas blog protivnej blondiny, ta o a tuctovosti tychto napisov minule pisala, ked kritizovala ako retardovane si ludia zariaduju svoje byty, a myslia si aki moderni su,a boli tam horsie veci,toto bol len posledny klinec do rakvicky interieroveho dizajnu...
    To o com pises je naozaj smutne a ale povedala by som ze v inych dobach to nebolo lepsie.trendy su v zivotoch zien pritomne intenzivne povedzme storocie, len niekedy trvali miesto troch tyzdnov celu dekadu, a teiz vtedy samozrejme vsetci nosili to iste, pokial sa zaujimali o modu.akurat ze vtedy nebolo v ludoch poprahovo zakodovane, ze treba byt za kazdu cenu iny, ale nie prilis iny a nejakym sposobom sa stale zaujimat o trendy ako je to teraz..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pravdupovediac zaradenie do kategórie s dolcezuzkou mi skryvilo ústa, pretože sa s ňou vôbec nestotožňujem. Ale inak mi nevadí, ak ma považuješ za mainstreamovú blogerku, nikdy som nevyznávala nejaký konkrétny štýl, mám rada rôznorodosť, takže skôr prvky, o ktorých aj sama píšeš. Podľa mňa je dnes už všetko všade, ide skôr o podanie daných prvkov. Ale o nejakú svetobornú originalitu sa nesnažím, to by bolo iba na škodu...máš rôzne typy blogov, čitatelia už vedia, čo kde nájdu, a to je na tom podľa mňa super. Čo sa týka interiéru, bývam v byte už 4 roky, keď neboli tieto prvky tak rozšírené (s výnimkou keramického ananásu), no ale snažiť sa byť stále iným a neísť s davom je takisto obmedzujúce, takže tieto veci už dávno neriešim a robím veci tak, ako sa mi páčia :).

      Odstrániť
  31. Úplne sa dokážem s tvojím názorom stotožniť. Skvelo si to napísala a súhlasím s každým slovom. Teda okrem toho, že tento outfit nie je "cool". Mne osobne sa veľmi páči a naozaj ti to pristane.

    Blonďavá Potvora

    OdpovedaťOdstrániť
  32. Ďakujem vám krásne za všetky komentáre! Po dlhom čase som si mohla aj ja prečítať vaše názory, váš pohľad na vec, a padlo mi to veľmi dobre. Ďakujem za vašu podporu, keď viem, že sa vám páčia aj články a outfity tohto typu, bude sa mi blogovať lepšie, pretože viem, že mám pre koho, teda pre vás :).

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook