THEN AND NOW

19.4.15

4 done
Spomínam na časy, keď najväčším trapasom bolo, keď človek ostal v piatok či v sobotu večer doma. Doma s rodičmi. Ja som mala vždy pocit, že mi niečo ujde, keď sme odchádzali na víkend do Rimavskej Soboty. Och, a ako som sa len vedela nahnevať, keď si z týchto mojich ,,problémov" robil ocko srandu a mamka nechápavo krútila hlavou. Dnes tak krivím pery nad pubertiakmi ja. Kluby ani bary ma nelákajú, oveľa radšej si dám vínko doma alebo niekde, kde je málo ľudí. V pondelok, alebo v stredu, kedy chcem. A to, že v piatok alebo v sobotu sedím doma, je mi úplne jedno. Vlastne pravda je, že som nanajvýš spokojná a večer pri filme s blízkymi je pre mňa ideál. Aby ste si nemysleli, nie som asociál, dokonca si ani nemyslím, že som nudná (:D), rada si idem sadnúť do mesta, ale nejaké bujaré párty sú mimo mňa a ponocovanie neznášam, pretože sa mi potom rozhádže celý spánkový režim. A v poslednom čase ma dostávajú do šialenstva aj ľudia v metre či na ulici. Som doslova alergická na davy a masy. Na pomalých ľudí, čo sa vlečú, dvojnásobne. Od strednej školy, kde sme sa cez prestávky tlačili a v bufete sa stáli rady, som si od toho odvykla.

Veľa vecí sa od strednej zmenilo. Ja samozrejme tiež, akurát ešte stále sa s tým vyrovnávam, viete, cítim sa ako Britney - I´m not a girl, not yet a woman. Na strednej si myslíte, že najväčší problém na svete je písomka z biológie, na ktorú nič neviete, že nemáte TIE tenisky alebo práve piatok strávený doma. Keď nám všetci vraveli, že toto sú najlepšie roky nášho života, tak sme sa len ironicky uškŕňali a nevedeli sme sa dočkať, kedy už konečne vypadneme a budeme si robiť, čo chceme. Viete čo? Samozrejme, že tie problémy boli naše najväčšie, veď iné sme nemali. A bolo to krásne. Tá ľahkosť, bezstarostnosť, mnohým chýbala pokora. Na strednú by som sa už nevrátila, dennodenne sa vídavať s desiatkami ľudí, ktorí ma vo svojej podstate vôbec nezaujímajú a vstávať o 6.30 mi fakt nechýba. Ale tá ľahkosť, ktorá poskytovala slobodu, tú by som chcela.

Dnes som šťastná, že mám okolo seba hlavne ľudí, ktorých mám úprimne rada, oni majú radi mňa a na nič sa nehráme, tu nič nepredstierame. Tým, že žijeme už nejaký ten rok sami, sme sa zblížili a veľa sme sa naučili. Prvé dva roky po odchode z Košíc som mala kamarátsku krízu s ľuďmi z Košíc. Ľudia, s ktorými som si bola kedysi tak blízka, mi zrazu boli cudzí. Žili iný život, ja som žila iný v Prahe. Časom to ale opadlo a našli sme si k sebe cestu. Len tá ľahkosť sa niekam vytratila. Asi ruka v ruke s dávkou nevinnosti, ktorú sme si doniesli z domu. Prišli prvé rozchody, zlomené srdcia, narábanie s financiami, byť zodpovedný sám sa seba, a to v plnej miere. S mamkou mám výborný vzťah, pochopila som, prečo v mojej puberte rozhodovala tak, ako rozhodovala, a síce som vtedy zúrila, dnes som jej vďačná. Zažila ma s chlapmi, ktorí za to nestáli (čo ona vedela a ja som jej pravdaže, neverila), ja som ju videla plakať, zdôverovala sa mi, ako kamarátke (lebo viete, dôverovať na 100% môžeš len najbližšej rodine), konečne som jej aj ja mohla dať hodnotné darčeky, ktoré nečakala a zaslúžila si ich, a prišiel mi do života chlap, ktorého ako prvého moja mamka prijala. Mám pocit, že ma istým spôsobom začína brať ako (skoro) dospelú. Už sa veľmi teším domov, tráviť čas, piatky aj soboty s rodinou, lebo je to dôležité. Je to zvláštne, ale asi to tak má byť. Prirodzený vývoj, posun, či ako to nazvať. Budem sa raz čudovať aj nad svojím dnešným ja?

2 done
15 done
11 done
1 collage
9 done
5 done
photos by Foly

Outfit: dress -  Iska (Slevomat Móda & Styl) / blazer - Daphnea / sneakers - Converse / sunglasses, watch - Michael Kors

You Might Also Like

18 komentárov

  1. Veľmi pekne si to napísala! A som rada že existuje človek, ktorý nemá rád masy ľudí a bujaré párty a radšej si doma pozrie film - myslela som si, že som jediná a divná :D Aj keď raz za čas to nie je na škodu :)
    A môžem sa spýtať čo to máš za rúž? Neskutočne ti pristane! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne :). Jasné, raz za čas party neuškodí, ale u mňa fakt výnimočne :D.
      Rúž je L´Oréal Pure Reds Jennifer Lopez.

      Odstrániť
    2. Ja si myslím, že je nás "jak hadov" :D To len tento svet častokrát tlačí také tie introvertnejšie typy do toho, aby sa za svoje preferencie cítili takmer vinne. A preto to veľa ľudí radšej ani nepriznáva. Ak nie si busy, ak 24-hodín denne nebuduješ svoj "network", ak sa nemôžeš každý víkend pochváliť vychytenou akciou, proste nie si cool.. K tejto tématike odporúčam knihu od Susan Cain - Quiet: The Power of Introverts in a World That Can't Stop Talking. A slovu interovert sa v tomto prípade nerovná slovo asociál :))).
      Veronika

      Odstrániť
  2. Skvelý článok! :) Nakoľko som ešte na strednej, v niektorých veciach som sa našla a dosť ma to pobavilo (napríklad tá písomka z biológie :D). Tento rok maturujem a dobre si uvedomujem, že toto sú tie najbezstarostnejšie chvíle, aké práve zažívam. A tak robím to, čo ma baví. Trávim čo najviac času s ľuďmi, ktorí sú mi najbližší, lebo sú to posledné chvíle, ktoré strávime spolu a potom každý bude riešiť vysoké školy atď. Myslím, že je to presne tak, ako si napísala... ako bude plynúť čas, zakaždým, keď sa zastavíme a obzrieme sa dozadu, zaznamenáme ten prirodzený vývoj, ktorým si prejde každý z nás a na svojom starom ja sa pobavíme. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zavidim tie hole nohy. U nas na vychode bola vcera taka zima, ze som si skor chcela na seba dat kozuch a ciapku :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. hezký článek, maximálně reálný, protože tím si asi projdeme všichni... Já jsem teda momentálně v tom období ''pařící puberťačky'' :-D

    http://live-and-enjoy.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krásny článok, prečítala som ho na jeden hlt :) tieto tvoje zamyslenia môžem :)
    A ešte jedna taká otázka mimo tohto článku. Nedávno si pridávala článok, kde boli všetky tvoje outfity,od kedy máš blok, ale nikde to neviem nájsť, ty si to vymazala? Či som iba slepá? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne :). Nie si slepá, je hore v lište v sekcii Looks, tu - http://www.styleofbecca.com/2009/06/looks.html :)

      Odstrániť
    2. Ďakujeem! :) Idem hneď kuknúť a nabrať nejakú inšpiráciu na moje tohtotýždňové outfity :)

      Odstrániť
  6. Skvělý článek a perfektní outfit :) Úplně ti rozumím, a to jsem přitom ještě na střední :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krásne napísané, super článok :)

    vikibatalik.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Pěkný outfit, který ti sluší :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. pekný článok :) mám pocit, že človek si až časom uvedomí svoje priority a hodnoty. bujaré noci boli kedysi tým najlepším na čo som sa tešila, držalo ma to možno rok-dva a potom som bola rada, keď som v piatok večer mohla zostať doma. rozhodenie spánkového režimu zvládam pár dní a potom keď to na mňa príde chodím ako mátoha a jediné čo chcem je spať. :D takže ti úplne rozumiem.
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Tak, tak. Stredná boli zlaté časy, ale ja som si to už aj vtedy uvedomovala. Po mature som dobreže neplakala a vysoká bola už len slabý odvar, keďže som popri nej pracovala a mala vážny vzťah...ale teraz? ha! najšťastnejšia som! mám prácu, ktorú som chcela, som samostatná, prišla som na životné how-know, pochopila, čo je dôležité a čo mi za nervy nestojí ;) a ten pokoj! žiadne skúšky, šialené termíny, noci nad knihami - konečne mám čas na šport, priateľov, knihy, filmy, jupí :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. To je naprosto parádní článek i outfit! Souhlasím s každým slovem, uplně se do toho dokážu vcítit, protože přesně tak to mám taky!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Krásne pozadie i outfit ,kabelka z nákupných maniačok ? :-)

    dolcevitan.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Na prvních dvou fotkách vypadáš jako přísná učitelka :3, ale aspoň to ukazuje, kolik tváří je schopen člověk ukázat =)).
    Moc pěkně napsáno a věřím, že spousta to má podobně ;). A divit se jednou nad tím, čím jsi dnes..to si nemyslím, spíš se pyšně za tím ohlédneš ;)

    Mišo
    www.ontheleaf.net

    OdpovedaťOdstrániť

Find me on Facebook